Şimdi Ara

seat leon 1.2 tsi dsg kırmızı sanruflu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar foruma yeni katıldım. Araba almayı düşünüyorum uzun zamandır araştırıyorum.Yıl sonunu bekledik ki fiyatlar biraz düşssün diye ama dahda arttı maalesef. Şimdi seat leon 1.2 tsi dsg de karar kıldım araç cok iyi.TSİ motor da az yaktıgını biliyorum.Ama tereddüt etmeye başladım.DSG şanzıman sorunlu diyorlar?Ayrıca bakımları pahalı ve parçaları pahalı oldugundan bahsediliyor.Aldıgım fiyat kırmızı + sanruf 53000 sizce pahalı mı ? dizelide 61 000 e geliyor ama karrasız kaldım.BEn aracı cokkullanmam sadece hafta sonları hafta ıcı de 1 iki defa yogun calısıyorum.İstanbulda oturuyorum o trafıgı hergun goruyorum metrobüs varken aracla cıkmazk mantıksız. Araç kullanırken cok kasmam aracı sakın kullanırım(normalde ambulans kullanan birisiyim) 70-90 arası takılırım.LUzun yolda 100-110 sabitlerim giderım. Sizce mantıklı mı almak ? yardımcı olursanız seviniriö.

• Tavsiye ederim ben 1.6 tdi dsg kullanıyorum 2300 km de araç ve tuketim 5.5 lt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazyparamedic C kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar,

1.2 TSI DSG Leon tam aradığınız araç. DSG'de 2009'a kadar kronik sorunlar vardı ama artık gayet sorunsuz bir şanzıman. Ve çok net söyleyebilirim piyasadaki en kaliteli otomatik şanzıman.
    Kullanması çok keyifli. 1.6 TDI DSG Leon var bende de. Parasını en fazla hak eden opsiyon DSG oldu.

Bakım masraflarında öyle müthiş bir oynama olmaz, merak etmeyin. forumlardaki böyle hurafeleri kafanıza takmayın.

Eğer dediğiniz gibi kullanırsanız, çok da az yakarsınız. Ama canınız hız yapmak istediğinde de atik bir motora sahip olursunuz.

Not: 15000 km'ye kadar garanti uzatma opsiyonunuz bulunuyor. (+2 sene ile toplamda 4 sene garantisi oluyor aracın. DSG açısından içiniz ferah olsun.)

Gidin bir test sürüşü yapın, DSG müthiş bir keyif, şiddetle tavsiye ederim.
  • Sıfır arac alırken uzatılmış garantiyi kesinlikle yaptırın Leonda 1000-1200 gibi bisi cikar sanıyorum. Şahsen ben sehir icinde 1.2tsi ile 1.4tsi arasında tüketim acısından 0.5litre den daha fazla bi fark olacagini sanmıyorum. Şahsi tercihim aynı aracın 1.4tsi 122hp versiyonu olurdu. Dsg den de hic korkmayın hele ki uzatılmış garanti alırsanız

• Sagolun arkadaslar bılgılerınız için. Bende dsg de sorun olacağını düşünmüyorum ama söylenenler olunca ıstersen ıstemez kafada soru işareti oluyor.garanti uzatmasını yaptırıcam o kafamda var zaten. Bır soru daha led paketını alayım mı sizce ? 3 binde bosuna vermek istemiyorum mantıksız gelıyor ama aracı da cok yakışıklı yaptıgı da ortada :)

• Arkadaslar bir sey daha soracam satarken zorlanırmıyım? En az 4 yıl kullanacam arabayı .. En kötü satamaSam giderim bır bayiye al anahtarı ver şuradan bır anahtar üstünü de ekleyeyım:) nasıl fikir !:)

• LED Paket: Sana sürüş deneyimi olarak çok bir fark yaratmayacaktır. Ama arabanın doş görünüşünü ciddi güzelleştiriyor. Kısacası hava atmak istiyorsan al. Ama ben sunroof yeterli derim. Bu arada ledsiz ve sunrooflu hazırda araç bulabileceğini pek sanmıyorum. Beklemen gerekir muhtemelen. Genelde sunrooflu hazır araçlarda hep Led opsiyonu var. Bende de aynı durum olmuştu, 3 ay beklemek yerine led'li aracı aldım. (araç fiyatı arttığı için pek zarara girmemiştim ama şans işte

İkinci eli Golf kadar canlı değil, ayrıca memlekette halen otomatik ikinci eller çok tercih edilmiyor. Uzun lafın kısası ikinci elde WV, Ford, Renault, Honda, Opel'e göre daha fazla zarar edersin. AMa anladığım kadarı ile çok km yapmayacaksın, 4 sene sonunda 100bin altında olursa daha kolay satarsın.

@_RyanCooper_ : LEON'da sadece 140 bglik 1.4 TSI'lar mevcut. Onlar da sadece düz vites. Ama tüketim konusunda haklısın. 1.2'ye göre fark yok gibi.

@crazyparamedic
    @_RyanCooper_

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuanda hem ledli hen sanruflu araç mevcut buldum :) sadece sanruflu olanda var :))
  • güncel kasada 122olmadığını bilmiyordum. 140lık ACT dir o zaman. Doğuş haliyle ona dsg koymicaktır leonda yoksa gkime golf satacak!!! Otomatik leon isteyen 1.2ye mahkum o zaman :( Bu doğuş kansızlık dersinden hep yıldızlı 5 alıyor..!

Bu arada led farla ilgili forumda buhulanma problmi yaşayan arkadaşlar var ve şikayetlerini ciddi bir şekilde doğuş grubuyla paylaştılar. Led farla ilgili bi gelişme olacak gibi. ya araçlar çağırılacak değiştirilecek yada doğuş getirmeyi bırakacak. En son ispanyadan heyet gelecekti ve şikayettel bulunan arkadaşın aracını inceleyeceklerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _RyanCooper_

güncel kasada 122olmadığını bilmiyordum. 140lık ACT dir o zaman. Doğuş haliyle ona dsg koymicaktır leonda yoksa gkime golf satacak!!! Otomatik leon isteyen 1.2ye mahkum o zaman :( Bu doğuş kansızlık dersinden hep yıldızlı 5 alıyor..!

Bu arada led farla ilgili forumda buhulanma problmi yaşayan arkadaşlar var ve şikayetlerini ciddi bir şekilde doğuş grubuyla paylaştılar. Led farla ilgili bi gelişme olacak gibi. ya araçlar çağırılacak değiştirilecek yada doğuş getirmeyi bırakacak. En son ispanyadan heyet gelecekti ve şikayettel bulunan arkadaşın aracını inceleyeceklerdi.

Leondaki 1.4 ACT değil. ACT sadece Golfte var. Aslında bu konuda Doğuşa bişey diyemem, harbiden tüm Golf opsiyonları Leon'da olsa, Golf çakılır. Ama doğuş'un kansızlığı diğer konularda baki.

Son dediğiniz Ledlerde buğulanma basıl birşey. Çok dikkatli birisi değilim o konularda ama neye dikkat etmem gerekiyor. Ankara'dayım, yağmur hiç yok, kar bile 1 kez yağdı. Gene de biraz daha dikkat edeyim, fotoğrafı falan var mıdır bu durumun?

• Buhulanma durumuna sizin yapacak birşeyiniz yok. Buhulanmamak zorunda! Bu muhtemelen kronik bir uretim hatası ve eger boyle devam ederse buna üreticiden bi çözüm bulunacaktır. Ankaranin aksam ayazında bi anda sıcak bi avm otoparkına girdiğinizde de aynı durum olacak. Insallah kısa vadede müşterilerini mağdur etmeyen bi çözüm bulur doğuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.