Şimdi Ara

***Seat LEON 1.4 TSI*** ya da ***Yeni Opel ASTRA 1.4 Turbo*** (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
19.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • LEON'un yol tutuşuna yorum yapan arkadaşlara sadece şunu söylerim.Corsa bile en LEON kadar yol tutar.Bu yorumu yapan arkadaşlar hiç astra kullanmamışlar hatta yeni astra yı yakından tanımamışlar bile...
  • Genelde fiyat farkından bahsedilmiş ama astranın ve leonun donanımlarına bakmadınız galiba astra 1.4 140 hp enjoy plus donanımına leon 1.4 tsı'yi getirmek için yanı esp paketi ve otomatik yanan farlar,kendiliğinden kararan aynalar yağmus sensörü ..etc paketyle 40bın oluyor,astra ise bahsettım donanımda 42bın lıra(fiyat aldım) yanı cokta fiyat farkı yok aslında
  • leon yol tutuşta başarılı demişsiniz ancak astra da bunu yazmamışsınız
    kullanıcı yorumlarına göre astra nın yol tutuşu harika denecek kadar iyi düzeyde..(iki araca da binmedim sadece duyduklarımı söylüyorum, en iyisi gidip test etmeniz)
    ben olsam astra alırdım çünkü astra nın dışı (da) tasarımı (bence) daha hoş..
  • AStranın tek dezavantajı yüksek fiyatı.

Leon artık ço keski duruyor
  • Benzer dönemeçten bende geçiyorum. Leon konusunda fazlaca deneyim sahibiyim ama Astra benim için biraz daha kapalı kutu. İzlenimlerimle edindiğim + ve -'leri şu şekilde sıralayabilirim

Seat Leon:

Leon (kullandım, deneyim sahibiyim) :
    -1.4 TSI motor sınıfının en hırçınlarından. Gaza dokunduğunuz anda atılıyor ve sürüş zevki çok yüksek
    - Aracın ara hızlanmaları iyi
    - Yol tutuş mükemmel
    - 120-130 km/s gibi bir hıza ulaştığınızda araçtaki lastik sesi hissedilebilir seviyede artıyor.
    - Yakıt tüketimi konusunda rahat olabilmeniz lazım, gaza dokunursanız şehir içerisinde 11lt'leri görmeniz mümkün. Hatta şehir dışında 160-170 gibi seyrederseniz 9lt civarında yakar.
    - LPG takılamıyor, bu yakıt tüketimi fazla gelirse akıllı uslu kullanmanız gerek yada arabanızı değiştireceksiniz.
    - İç tasarım olarak kötü değil ama Astra ile kıyaslandığında geride kalıyor. Malzeme kalitesi ve tasarım olarak zayıf. Yanlız 2011 modellerinde yeni gelen kadranları çok beğendiğimi söylemeden geçmeyeyim.
    - 2009 ilk yarısında üretilmiş style paketteki araçlar full donanımlıydı. Bundan sonra bu güne kadar gelen tüm araçlarda, full bir araba elde edebilmel için 3 tane paket satın almanız gerekiyor.
    1) Güvenlik: ESP vs. vs. (c sınıfı bir araçta muhakkak olması gerekiyor bence)
    2) Yağmur sensörü, far sensörü, park sensörü vs.vs. olduğu paket
    3) arka yolcu hava yastığı paketi
    - Aracın 0'ının bayi fiyatı 38.500 civarında. Ben siyah renk baktığımdan ekstra ücretlendirme istiyorlar bu boya seçeneğine (900 tl'ydi sanırım)
    Astra (1.4 turbo- sport) ile kıyaslayabilmek için bu aracın donanımını yükselttiğimizde pazarlıkla birlikte yaklaşık 41.000-41.500 tl civarında bir teklif almanız muhtemel
    - Forumda okurken edindiğim bilgilerden Leon'un kasa değiştireceği beni biraz şaşırttı aslında. 2010'da yapılan makyaj ve küçük rütuşlar hatları daha sert ve alımlı kılmış. Bu değişikliğin 2-3 seneden önce olmayacağını düşünüyorum.

Astra (daha sürme şansım olmadı, okuduklarımı ve kullanan arkadaşlardan dinlediklerimi aktarıyorum):
    -1.4 turbo 140b olmasına rağmen vw grubunun kullandığı 1.4 TSI 125 b(leon'da buydu sanırım değer) kadar agresif bir motoru yok. 0-100 ve ara hızlanma değerleri daha düşük. Bu ara hızlanmaları değerlendirirken 6. vites ile yazılan çizilenlere katılmadığımı belirtmek istiyorum. Leon kullananlarında iyi bileceği gibi 6. vites genellikle uzun yolda tercih edilen yakıt tüketimini azaltmak için tasarlanmış bir seviyedir. Leon'da da bu vitesteyken araba sollarken istediğiniz sonuçları alamazsınız. Genellikle yapılan 5. vitese alıp (hatta 4) ivmelenmeyi sağlamaktır. Yine de Leon kadar agresif bir araç değil.
    - Astra'nın övgü alan alanlarından biri yol tutuşu. Araç ağırlığının da fazla olmasının getirdiği bir sonuç olarak oturaklı ve stabil olarak değerlendiriliyor.

Burada Corsa kullanan bir arkadaşın değerlendirmesini okumuştum. Eğer gerçekten Corsanın yol tutuşu bu araçtan iyiyse kesinlikle astra almak gibi bir hata yapmamak gerekli. Opel corsa(yeni kasa) 140 km hızla giderken tatlı virajlarda dahi gezen bir araçtır, kesinlikle en kötü yanlarından biri bu. Konuyla ilgili tek olumsuz görüş bu olduğundan, kişisel bakış açısını yansıttığını düşünüyorum.

- Sport paketi oldukça dolu. Sensörlerden tutun, ESP vs güvenlik donanımlarının hepsi dahil ve bence yeterli.
    - YAkıt tüketimi Leon kadar olmayacaktır diye düşünüyorum ama bu benim beklentim tabiki. Araca LPG takılabilmesi burada büyük bir +. 2-3 sene sonra masraftan kaçmak için iyi bir alternatif olabilir.
    -Vites geçişleri hissedilir derece kısa ve tam yuvalarını buluyor, en sevdiğim yanlarından (galerilerde oynarken anlayabildğim kadarıyla)
    - kadranları 2011 Leon'daki kadar spor değil ama ışıklandırması güzel.
    - iç malzemesi kaliteli. Orta konsol biraz karışık dursa da iyi yerleştirilmiş.
    - İçi leon'dan daha dar bir his oluşturmuyor. Burada gerçek karşılaştırmayı focus hb ile yapabilirsiniz. İkisinden de iç alan olarak çok daha geniş bir araç
    - Boya farkı gibi bir uygulama yok, tek fiyat var.
    - Görünüş olarak şu anda c sınıfındaki en iyi araç olduğunu düşünüyorum. Bu tasarımın üzerine audi markasını vursaydınız a3 olay yaratabilirdi. Opel'in marka değeri düşük olduğundan sınıf atlaması ve kendini kabul ettirmesi biraz zaman alacak sanırım.
    - Pazarlıkla aracı 43.500 tl civarına belki daha aşağıya çekmek mümkün. Leon ile arasında 2000 tl gibi bir fark kalıyor.
    - Yeni kasa yeni sorunlar. Leon'un kasa değiştirecek olması ne kadar büyük bir sorunsa, yeni kasa araçlarda yaşanan üretim hatalarıyla karşılaşmak o derece can sıkıcı olabilir.

Ben kendimi şu an astra'ya daha yakın görüyorum. Sürüş ile ilgili deneyimi olan arkadaşlar hızlanmalar konusunda yazılan çizilenleri netleştirmek adına biraz daha paylaşımda bulunabilirlerse sevinirim. Bir ara Alfa 147 1.6 120b atmosferik motora bakmıştım. Değerleri kötü değildi ama leon ile kıyaslandığında kamyon kullanıyorum gibi hissetmiştim. Yeni astra'da aynı hissiyatı yaşayacak mıyız?

Diğer forumlardan toparlamaya çalışıyorum ama çok yazılan çizilen olduğundan karşılaşılan kronik problemleri kafamda netleştiremedim astra ile ilgili. ARacın içine su alması gibi ilgnç bir sorundan bahsedilmiş. Beni daha çok yeni motor korkutuyor, turbo biraz nazlı bir parça olduğundan sorun çıkartabilir. Deneyimli arkadaşlar paylaşabilirlerse sevinirim.

• Merhabalar;

ben seat leon 1.4 tsi style 125 hp 2009-2010 model 40.000 km ye kadar 34.000 tl ye kadar beyaz renk leon arıyorum.tanıdıklarınız vrsa yardıcı olursanız sevinirim peşin alıcam.şimdiden teşekkür ederim.
  • Leon değil de araç Golf, buradan pay çıkarın artık. TSI ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=nJinklQaQMs
  • ben 2009 leon 1.4 tsı siyah kullanıyorum .makyajlı kasa.ESP lastik basınç vs var.çok memnunum. astrayı da inceledim. sadece astarının iç mekanı biraz daha albenili duruyor. leonun iç kısmı asla kalitesiz değil. bilip bilmeden sallamayın. jettası oloan arkadaşım benim arabaya bindi. vaay içi çok şık ve kalite duruyor dedi. yani bu kalite hissi biraz farklı. araç bmw değil zaten. sadece 38 bin tl verdim . euro değil ! yakıt da gayet iyi. yol tutuş performans süper. kasa değişecekmiş felan düşünmeyin alın kullanın. paranız varsa cupra alın araç neymiş görün. yandaki 100 bin euro lu araçların canını sıkın! astra 5-6 bin tl daha edecek araç değil. benim fikrim bu. diğer fikirlere de saygı duyarım ama araca kalitesiz dedirtmem .
  • Efendim merhabalar. bugün itibariyle BEYAZ 1.4 TURBO 140 HP ENJOY PLUS MODELİNİ ALMIŞ BULUNMAKTAYIM. FİYAT 47.500. ARAÇ 1 HAFTA SONRA ELİMDE OLACAK İNŞALLAH. kendi isteğimle 600 tl verip cam etrafına çıtaları yaptırdım. 48100 e geldi. tam 2 aydır araba arıyordum. denemediğim test etmediğim araba kalmadı. lakin astradan daha konforlusu daha çekicisi daha güzeli daha kalitelisi (bu fiyata) yok. boşa aramayın arkadaşlar. benim zamanım gitti sizinki gitmesin. astrayı sürdükten sonra aklınız hep onda kalıyor. sürüş keyfi hızlanma ve yakıt olarak en çok yaklaşan leon oldu. onunda iç dizyanı aşırı kalitesiz. denemediğim araç sadece golf kaldı. eminim astradan daha iyi bir araç. ama o kadar tipsiz bir araca o kadar parayı bağlayamadım üzgünüm :) umarım kullandıkça daha çok severim. kullananlar öyle söylüyor hadi bakalım.

diğer bir husus ise lpg. ondada bütün lpg firmalarını aradım. opelle görüştüm. durum özetle şu :

prins lpg takılıyor. 100000 km motor garantisi var.
    opel garanti dışına asla çıkmıyor. sadece lpg ile ilgili bir problem olursa opel ilgilenmiyor. ki onun garantisinide prins veriyor.
    lpg takan firmadan resimler geldi bana dilerseniz paylaşırım. 30000 km yapmış araç lpg ile hiçbir problem yok.
    bende şu motoru açayım bi 5000 km ondan sonra lpg işine yöneleceğiz hayırlısıyla inşallah.

test ettiğim araçlar ;
    1- ford focus 2 dizel -- 100 km hızda yandakinin ne dediğini duyamacayk kadar yol sesi vardı ohahh dedim. bide titanium kasa. 40000 kmde her tarafı dökülüyor. araç sahibi çok titiz olmasına rağmen
    2- ford focus 3 2012 dizel -- daha çok yeni, hem ellerinde araba yok doğru düzgün, hemde çok basit iç dizayn. parasını haketmiyor. yol sesi çok fazla
    3- auris 1.4 4d 2012 -- oyuncak araba gibi. sağlam duruyor ama bi arz bi endam yok. keyfsiz
    4- leon 1.4 tsi 2012 -- motoru inanılmaz. çok heyecan verici. kullanımı mütthiş keyifli. ama iç mekan berbat. birazda eski olduğu için teknoloji fakiri
    5- citroen c4 2012 1.6 120 hp -- 5 vites olmamış. araç 120de böğüyor ve gidemiyor. iç mekan güzel ama 100 km den sonra püfür püfür rüzgar sesi içerde
    6- audi a3 -- param olaydıda alaydım keşke :)

• Şu eski konuları hortlatıp durmayın arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: samwise42

Efendim merhabalar. bugün itibariyle BEYAZ 1.4 TURBO 140 HP ENJOY PLUS MODELİNİ ALMIŞ BULUNMAKTAYIM. FİYAT 47.500. ARAÇ 1 HAFTA SONRA ELİMDE OLACAK İNŞALLAH. kendi isteğimle 600 tl verip cam etrafına çıtaları yaptırdım. 48100 e geldi. tam 2 aydır araba arıyordum. denemediğim test etmediğim araba kalmadı. lakin astradan daha konforlusu daha çekicisi daha güzeli daha kalitelisi (bu fiyata) yok. boşa aramayın arkadaşlar. benim zamanım gitti sizinki gitmesin. astrayı sürdükten sonra aklınız hep onda kalıyor. sürüş keyfi hızlanma ve yakıt olarak en çok yaklaşan leon oldu. onunda iç dizyanı aşırı kalitesiz. denemediğim araç sadece golf kaldı. eminim astradan daha iyi bir araç. ama o kadar tipsiz bir araca o kadar parayı bağlayamadım üzgünüm :) umarım kullandıkça daha çok severim. kullananlar öyle söylüyor hadi bakalım.

diğer bir husus ise lpg. ondada bütün lpg firmalarını aradım. opelle görüştüm. durum özetle şu :

opel garanti dışına asla çıkmıyor. sadece lpg ile ilgili bir problem olursa opel ilgilenmiyor. ki onun garantisinide prins veriyor.
    lpg takan firmadan resimler geldi bana dilerseniz paylaşırım. 30000 km yapmış araç lpg ile hiçbir problem yok.
    bende şu motoru açayım bi 5000 km ondan sonra lpg işine yöneleceğiz hayırlısıyla inşallah.

test ettiğim araçlar ;
    1- ford focus 2 dizel -- 100 km hızda yandakinin ne dediğini duyamacayk kadar yol sesi vardı ohahh dedim. bide titanium kasa. 40000 kmde her tarafı dökülüyor. araç sahibi çok titiz olmasına rağmen
    2- ford focus 3 2012 dizel -- daha çok yeni, hem ellerinde araba yok doğru düzgün, hemde çok basit iç dizayn. parasını haketmiyor. yol sesi çok fazla
    3- auris 1.4 4d 2012 -- oyuncak araba gibi. sağlam duruyor ama bi arz bi endam yok. keyfsiz
    4- leon 1.4 tsi 2012 -- motoru inanılmaz. çok heyecan verici. kullanımı mütthiş keyifli. ama iç mekan berbat. birazda eski olduğu için teknoloji fakiri
    5- citroen c4 2012 1.6 120 hp -- 5 vites olmamış. araç 120de böğüyor ve gidemiyor. iç mekan güzel ama 100 km den sonra püfür püfür rüzgar sesi içerde

hayırlı uğurlu olsun güzel bir tercih zamanında konuyu ben açmıştım ve ben de leon da karar kılmıştım:) 1.4tsi 2011 leon kullanıyorum şuanda ve ben de çok memnunum. alacağım zaman leonla astra arasında 6-7 bin tl fark vardı o yüzden ben leon almıştım. şuan çok yakın fiyatları zaten. yanlız ben lpg işine hiç sıcak bakmıyorum zaten turbo motorlu bir aracınız var atmosferik motorlu araçlarla arasında 2lt./100km gibi bir fark var boşuna lpg falan uğraşıp keyfinizi kaçırmayın çünkü illaki bir performans kaybı yaşanacaktır ve aracın orjinalitesi bozulacaktır. hayırlı olsun tekrar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kratostol

quote:

Orijinalden alıntı: samwise42

Efendim merhabalar. bugün itibariyle BEYAZ 1.4 TURBO 140 HP ENJOY PLUS MODELİNİ ALMIŞ BULUNMAKTAYIM. FİYAT 47.500. ARAÇ 1 HAFTA SONRA ELİMDE OLACAK İNŞALLAH. kendi isteğimle 600 tl verip cam etrafına çıtaları yaptırdım. 48100 e geldi. tam 2 aydır araba arıyordum. denemediğim test etmediğim araba kalmadı. lakin astradan daha konforlusu daha çekicisi daha güzeli daha kalitelisi (bu fiyata) yok. boşa aramayın arkadaşlar. benim zamanım gitti sizinki gitmesin. astrayı sürdükten sonra aklınız hep onda kalıyor. sürüş keyfi hızlanma ve yakıt olarak en çok yaklaşan leon oldu. onunda iç dizyanı aşırı kalitesiz. denemediğim araç sadece golf kaldı. eminim astradan daha iyi bir araç. ama o kadar tipsiz bir araca o kadar parayı bağlayamadım üzgünüm :) umarım kullandıkça daha çok severim. kullananlar öyle söylüyor hadi bakalım.

test ettiğim araçlar ;

hayırlı uğurlu olsun güzel bir tercih zamanında konuyu ben açmıştım ve ben de leon da karar kılmıştım:) 1.4tsi 2011 leon kullanıyorum şuanda ve ben de çok memnunum. alacağım zaman leonla astra arasında 6-7 bin tl fark vardı o yüzden ben leon almıştım. şuan çok yakın fiyatları zaten. yanlız ben lpg işine hiç sıcak bakmıyorum zaten turbo motorlu bir aracınız var atmosferik motorlu araçlarla arasında 2lt./100km gibi bir fark var boşuna lpg falan uğraşıp keyfinizi kaçırmayın çünkü illaki bir performans kaybı yaşanacaktır ve aracın orjinalitesi bozulacaktır. hayırlı olsun tekrar.

bana göre sen doğru tercih yapmışşın, 1.4 tsi de dsg olsaydı bende benzinli tercih ederdim.
    yalnız şu yorumlara çok güldüm, leon eski teknolojiymiş ve corsa leondan daha iyi yol tutuyormuş :)

2 ad opel araç sahibi olduk. biri 99vectra babamın. diğeri 2008 astra h benim, opele tövbe ettim...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.