Şimdi Ara

***Seat LEON 1.4 TSI*** ya da ***Yeni Opel ASTRA 1.4 Turbo*** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
19.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu fiyatlarla leon derim.
  • dostum ikiside benzinli araç ve turbo bir motor,olurda ilerde yakıtından sıkılırsan astra 1.4 t ya şuan kullanılan tüm sıralı lpgleri rahatlıkla taktırabilirsin,tsi'ler için yeni kitler üretiliyor ve ne kadar randımanlı belli değil fiyat olarakda 3 bin liralardan bahsediliyor..görsellik olarakd astranın daha dikkat çekici olduğunu düşünüyorum leon güzel olsada 5 yıl oldu ve artık kafasını çevirip bakan pek kalmadı
  • Seat Leonu bende çok severim. Dıştan görünüşü diğer arkadaşlarında söylediği gibi hala çok güzel gelir gözüme. Hatta yeni kasasının çıkacağını bilmesem Leon almayı planlamıştım. Ama bana güvenin gidin 1.4 turbo 140HP yeni Astrayla bir test sürüşü yapın farkı hissedin. İkisininde motoru çok iyi ama Astranın iç mekanı çok farklı hissettiriyor. Hem de Astranın bu kasası en az 5 yıl daha gider, 2. el de sıkıntı yaşamazsınız. Bu sebeplerle, sizin gibi aynı kararsızlıkta kalmış olan bendeniz yeni Astrayı seçti ve beyaz 1.4T 140HP Astra satın aldı. Sizede yeni Astrayı tavsiye ederim
  • astra;
    +iç mekan
    +tasarım
    +kalite ve işçilik
    +yeni kasa
    +sürüş dinamikleri
    -servisler
    -fiyat

leon;
    +motor
    +tüketim
    +fiyat
    -iç mekan
    -kalite
    -eskiyen yüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: can bora

astra;
    +iç mekan
    +tasarım
    +kalite ve işçilik
    +yeni kasa
    +sürüş dinamikleri
    -servisler
    -fiyat

leon;
    +motor
    +tüketim
    +fiyat
    -iç mekan
    -kalite
    -eskiyen yüz

Tüketim konusuna Astrayı da dahil etmeniz gerekir bence. Çünkü fabrika verilerine göre Astra Leondan daha az yakıyor. Yukarda bir arkadaş tüketim detaylarını vermişti, incelemenizi öneririm
  • malzeme kalitesi olarak astra bariz önde
  • Olaya başka açıdan bakıyım:
    Leon alın. Aradaki 3000 TL ile 10 ay aracınıza benzin koyarsınız.
    Ya da aracınıza modifikasyon yaparsınız. İster motora chip tuning (ki 140 hp'nin üzerine rahat çıkar), isterseniz xenon vs...
  • 1-Astra'nın ağırlıgı yakıt tüketimini epey yükseltecektir, katalog bilgilerinden ziyade pratikte Leon şehiriçinde km'de 0,30 Ytl yakarken, Astra 0,35 yakacaktır.

2-Astra'nın iç mekanı Leon'un iç mekanına göre daha güzel , ancak daha dar.

3-Astra'nın yüzü yeni, uzun bir süre yeni kasa arabaya binmiş olursun, Leon en geç 3 sene sonra kasa değiştirir.

4-TSI motorlu Leon, 1.4 Turbo 140 motorluk Astra'dan bariz şekilde daha performanslı ve hızlanmaya istekli olacaktır. Yazan beygir gücü sizi yanıltmasın, 140'lık olmasına rağmen Astra Leon 122hp'yi yakalayamaz ve daha fazla yakıt harcar.

5-Leon'un benim gözümde kötü 2 tarafı var, birincisi iç mekanın kalitesizliği, diğeri ise kullanıcı kitlesi ( çoluk-çocuk - öğrencilerde çok miktarda mevcut)

6-Leon'un görünümünü 2.000 TL harcayarak MÜKEMMEL bir hale getirmek mümkün, Astra da bu fiyata sanırım body kit gibi uygulamalar mümkün olmaz.

7-Leon TSI 'ın sıfır fiyatı sınıfındaki araçlara göre çok ucuz, benzinli ve performanslı bir araç almak isteyenler için değerlendirilmesi gerekir.

8-Astra'nın motoruna chip uygulayanla karşılaşmadım henüz ancak TSI motora sadece 1.000 TL gibi bir rakam harcayarak 160 hp yapman mümkün.

9-Bana göre ikisi de güzel araç ama fiyat/performans olarak kesinlikle Seat LEON alınır.. Beyaz renk alıp metalik renk farkına vereceğin paraya da sunroof alırsın olur biter.

• quote:

Orijinalden alıntı: asoz

1-Astra'nın ağırlıgı yakıt tüketimini epey yükseltecektir, katalog bilgilerinden ziyade pratikte Leon şehiriçinde km'de 0,30 Ytl yakarken, Astra 0,35 yakacaktır.

3-Astra'nın yüzü yeni, uzun bir süre yeni kasa arabaya binmiş olursun, Leon en geç 3 sene sonra kasa değiştirir.

4-TSI motorlu Leon, 1.4 Turbo 140 motorluk Astra'dan bariz şekilde daha performanslı ve hızlanmaya istekli olacaktır. Yazan beygir gücü sizi yanıltmasın, 140'lık olmasına rağmen Astra Leon 122hp'yi yakalayamaz ve daha fazla yakıt harcar.

5-Leon'un benim gözümde kötü 2 tarafı var, birincisi iç mekanın kalitesizliği, diğeri ise kullanıcı kitlesi ( çoluk-çocuk - öğrencilerde çok miktarda mevcut)

6-Leon'un görünümünü 2.000 TL harcayarak MÜKEMMEL bir hale getirmek mümkün, Astra da bu fiyata sanırım body kit gibi uygulamalar mümkün olmaz.

7-Leon TSI 'ın sıfır fiyatı sınıfındaki araçlara göre çok ucuz, benzinli ve performanslı bir araç almak isteyenler için değerlendirilmesi gerekir.

8-Astra'nın motoruna chip uygulayanla karşılaşmadım henüz ancak TSI motora sadece 1.000 TL gibi bir rakam harcayarak 160 hp yapman mümkün.

9-Bana göre ikisi de güzel araç ama fiyat/performans olarak kesinlikle Seat LEON alınır.. Beyaz renk alıp metalik renk farkına vereceğin paraya da sunroof alırsın olur biter.

leon seneye kasa değiştiriyor diye biliyorum. türkiye lansmanı da uzun sürmez sanırım.

astra nın dar olduğuna da katılmam pek mümkün değil. değerlere bakmadım ancak iki araç arasında bariz bir genişlik farkı yok diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: asoz

1-Astra'nın ağırlıgı yakıt tüketimini epey yükseltecektir, katalog bilgilerinden ziyade pratikte Leon şehiriçinde km'de 0,30 Ytl yakarken, Astra 0,35 yakacaktır.

1.Benim bildiğim yakıt tüketim değerleri aynı labaratuar ortamlarında test edilerek belirleniyor yanlışsam düzeltin

2.Bence leon daha dar ve basık , astra geniş ve tavan mesafesi leona göre yüksek ve ferah

3.leon seneye yeni kasayı çıkaracak diye biliyorum

4.performansları bence aynı , astra leonu yakalayamaz demek bence yanlış

5.astra leona nazaran ülkemizde daha çok prim yapar ve 2.eli daha iyi olan bi araçtır.

6.astrayanında bodykitleri mevcut fiyatlarının leondan yüksek olacanı zannetmiyorum zaten bodykite ihtiyacı olan bi araba değil.

7.tsı motoru tüpe uyumsuz bi motor bunuda değerlendirmek gerekir

8.chip uygulamasının motoru garanti dışı bıraktığınıda biliyorsunuzdur umarım

9.leonda esp ve birçok özellik opsiyoneldir astrada standart fiyatları hemen hemen aynıya geliyor bence kesinlikle astra almak dana mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: metuemre

Tüketim konusuna Astrayı da dahil etmeniz gerekir bence. Çünkü fabrika verilerine göre Astra Leondan daha az yakıyor. Yukarda bir arkadaş tüketim detaylarını vermişti, incelemenizi öneririm

Opel' in turbo motorları tsi kadar verimli çalışmıyor yakıt tüketimi konusunda.
    ayrıca astra sınıfına fazla kaçacak kadar ağır bir araç.

1.4 TSI Leon, 1.4 T Astra' dan daha az yakar,
    fabrika verilerinde Opel' in açıkladığı rakamları pratik kullanımda göremiyorum ben.

kullanıcıların verdiği bilgiler de bunu destekliyor.
  • Mükemmel tasarımlı yeni çıkmış bir Astra'yı 5 yıllık Leon'a tercih ederim, ben de Astra derim.
  • dizeli biraz daha ucuz olsa ben de astraya yönelecektim, ama 45 lira benzinli bir araca vermek istemiyorum, hele dizeli 47, insigniya 51 liraya 1.6 180hp alınabiliyor.

Türkiyede niye bu kadar pahalı bu araçlar?

Euro da düştü , olması gereken fiyat 38 bu aracın
  • Astra sport 1.4T 140HP 42.750TL-43000 fiyat alanlar var astra bölümünde.
  • donanım ve gorunum olarak astra ..fıyat performans olarak tartısmazsız leon
  • Babacım arabayı bize mi alıyoruz sana mı?
    Sen ne istiyorsun arabadan önce onları söyle.Ona göre şekil verelim konuya.
    sonra oynucakmısın bu arabalarla?
    yenimi olmak istersin clasic mi?
    ben olsam alırım bi rs focus mk 1 ..Sonra gelsin astra gitsin leon virajda tokat manyağı yaparım ki yapmayı severimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanhoroz -- 28 Temmuz 2010; 21:25:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

Babacım arabayı bize mi alıyoruz sana mı?
    Sen ne istiyorsun arabadan önce onları söyle.Ona göre şekil verelim konuya.
    sonra oynucakmısın bu arabalarla?
    yenimi olmak istersin clasic mi?
    ben olsam alırım bi rs focus mk 1 ..Sonra gelsin astra gitsin leon virajda tokat manyağı yaparım ki yapmayı severimde

valla üstadım zaten opel alırsam hiç oynamam. leon alırsam ona da bir ön tampon, yay ve 17'' jant düşünürüm fazlası değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper_tol
    arkadaşlar herkese cevaplarından dolayı çok teşekkür ediyorum ama lütfen biraz daha açıklayıcı olun yani neticede anket yapmıyoruz. astraysa neden astra daha mı güzel görünüyor ya da neden leon daha mı iyi motoru var. biraz daha ayrıntıya inin lütfen.

hala çok kararsızım. arada da kafadan 3 bin tl fark var. ne yapalı ne yapmalı

Arkadasimin yeni astrasina bindim, icinde mukemmel bir isiklandirma sistemi var, Kapi ic kisimlarina kirmizi isiklandirma yapmislar, super olmus, leonu tanimam bilmem, ancak astra benim listeme simdiden girdi bile...
  • dün astra 1.4 140 hp sport modelini test edebilme şansı yakaladım ve araç tek kelimeyle ha - ri - ka. düşük devirlerdeki ivmelenmesi, fren dozlaması, direksiyon hassasiyeti, iç mekan...vs 10 numara olmuş. ayrıca aracın ağır kasasını hissediyorsunuz hemen yani sıradan 1.6 motorların performansının tatmin edici olacağını sanmıyorum. tsi leon'u test edemedim, test aracı yoktu malesef. eğer mali durumum el verirse astra almaya karar verdim. malum astralarla leon arasında azımsanmayacak fiyat farkı var olmazsa leon alacaz hayırlısı inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kratostol -- 1 Ağustos 2010; 13:18:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper_tol

dün astra 1.4 140 hp sport modelini test edebilme şansı yakaladım ve araç tek kelimeyle ha - ri - ka. düşük devirlerdeki ivmelenmesi, fren dozlaması, direksiyon hassasiyeti, iç mekan...vs 10 numara olmuş. ayrıca aracın ağır kasasını hissediyorsunuz hemen yani sıradan 1.6 motorların performansının tatmin edici olacağını sanmıyorum. tsi leon'u test edemedim, test aracı yoktu malesef. eğer mali durumum el verirse astra almaya karar verdim. malum astralarla leon arasında azımsanmayacak fiyat farkı var olmazsa leon alacaz hayırlısı inş.

Bencede oyle
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.