Şimdi Ara

Seat Leon 1.4TSI FR mi? Astra 1.4T mi? Yeni Clio III mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
14.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: of dead

Tasarım olarak en şık araçlardan birisi Astra bence ancak Opel'de aktarma problemleri vardı bir ara hala devam ediyormu bilmiyorum.Leon güzel araç hem fiyatıda diğer araçlara göre makul ancak tabiki Golf'le kıyaslanacak olursa kalite olarak fark var motorlar aynı zaten.

Güzel ama dışı seni içi beni yakar
    185 cm boyum var ama hem sedan modelin hemde HB astraya binerken kafam tavana değiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Power

quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

quote:

Hocam senin ilacın 1.2 TSI motor. Performans çok önemli değil diyorsan, 1.2 TSI motorun performansı yeterli. Yakıtı Ş.içi 100kmde 7.0lt ile 8.0lt
    arasında değişiyor. O yüzden Golf 7 veya yeni Leon'u öneririm.

şehir içi 0.5 lt fark için 1.2 tsi alınmaz hocam..fabrika değerlerine bakıp tekrar düşünün önerinizi

Hocam ben fabrika verilerine göre değil şuan bizim yol bilgisayarında yazan verilere göre yazdım. Bizim ki fabrika verilerine göre ortalama 2.0lt daha fazla yakıyor.
    1.4 TSI içinde öyle olacaktır.

jettalarda öyle hocam bir abimde var 1.4 tsi adam 9 litre yakıyor.. ama golf forumundan takip edebilirsiniz 1.2 tsi 6-6.5-7lt gibi yakıyorken 1.4 tsi 6.5-7-7.5lt gibi değerler elde ediliyor kullanıcıların yorumu bu ben onların yalancısıyım..dsg olmasa ve lpg uyumlu olsa güzel değerler..

• 1.4 140 hp Astra sports tourer kullanıyorum bıldıgınız gıbı hb ye gore kasa daha agır.
    araç ılk zamanlar doğal olarak fazla tuketıyor rodaj dolduğunda ıse tuketımde normal degerlere düşüyor.
    100 km yolculuktan sonrakı ortalama tuketım 5,5lt.( mesafenın yaklaşık 20 km sı sehır ıcı ve yokuş) cok soğuk havalarda aynı yol sartları altında fakat daha ust devırlerde performanslı kullanımda araçta 4 kışı+bagaj tuketım 7,5 lt ye kadar çıkıyor.
    Sunu ozellıkle vurgulamak ısterımkı 6. vıtesın konfora ozellıklede yakıt tuketımıne etkısı hıc küçümsenecek oranlarda degıl bence bu onemlı krıterı gozardı etmeyın.
    bence yeni aurısıde es gecmeyın mutlaka yakından ınceleyın derım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 19 Mart 2013; 20:12:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Tasarım olarak en şık araçlardan birisi Astra bence ancak Opel'de aktarma problemleri vardı bir ara hala devam ediyormu bilmiyorum.Leon güzel araç hem fiyatıda diğer araçlara göre makul ancak tabiki Golf'le kıyaslanacak olursa kalite olarak fark var motorlar aynı zaten.

Güzel ama dışı seni içi beni yakar
    185 cm boyum var ama hem sedan modelin hemde HB astraya binerken kafam tavana değiyor.

Evet biraz tavanı basık bir araç gerçi Opellerin çoğunda tavan basık özellikle İnsignia'nın arka tarafı tabut gibi Leon düşebilirsiniz.Bir üst mesajda'da dediğim gibi hem fiyatı diğer araçlara göre daha uygun hemde geniş rahat ettirecek bir araç.

• Bu araçlar içerisinden tercihim Golf veya Astra olurdu. ikiside sınıfının göz bebekleri
  • başlık yanlış olmuş, yeni clio = clio 4
  • Astra derim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam senin ilacın 1.2 TSI motor. Performans çok önemli değil diyorsan, 1.2 TSI motorun performansı yeterli. Yakıtı Ş.içi 100kmde 7.0lt ile 8.0lt
    arasında değişiyor. O yüzden Golf 7 veya yeni Leon'u öneririm.

şehir içi 0.5 lt fark için 1.2 tsi alınmaz hocam..fabrika değerlerine bakıp tekrar düşünün önerinizi

Hocam ben fabrika verilerine göre değil şuan bizim yol bilgisayarında yazan verilere göre yazdım. Bizim ki fabrika verilerine göre ortalama 2.0lt daha fazla yakıyor.
    1.4 TSI içinde öyle olacaktır.

jettalarda öyle hocam bir abimde var 1.4 tsi adam 9 litre yakıyor.. ama golf forumundan takip edebilirsiniz 1.2 tsi 6-6.5-7lt gibi yakıyorken 1.4 tsi 6.5-7-7.5lt gibi değerler elde ediliyor kullanıcıların yorumu bu ben onların yalancısıyım..dsg olmasa ve lpg uyumlu olsa güzel değerler..

Doğrudur hocam. Hakikaten güzel değerler. Bende genelde 7.2lt falan yaktırıyorum. Ama gaz pedalının altında yumurta varmış gibi davranıyorum.
    Bizim Jetta'da DSG'li ve daha 1600 kmde. Bende ilerde 7.0lt'nin altına düşer diye umuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: powerauto

1.4 140 hp Astra sports tourer kullanıyorum bıldıgınız gıbı hb ye gore kasa daha agır.
    araç ılk zamanlar doğal olarak fazla tuketıyor rodaj dolduğunda ıse tuketımde normal degerlere düşüyor.
    100 km yolculuktan sonrakı ortalama tuketım 5,5lt.( mesafenın yaklaşık 20 km sı sehır ıcı ve yokuş) cok soğuk havalarda aynı yol sartları altında fakat daha ust devırlerde performanslı kullanımda araçta 4 kışı+bagaj tuketım 7,5 lt ye kadar çıkıyor.
    Sunu ozellıkle vurgulamak ısterımkı 6. vıtesın konfora ozellıklede yakıt tuketımıne etkısı hıc küçümsenecek oranlarda degıl bence bu onemlı krıterı gozardı etmeyın.

Herkes şehir içi 10-11litre rahat yakar diyor o yüzden çekiniyorum. Önceki aracım 206xs idi 11-12litre yakıyordu çok canımı sıkıyordu:)
    Şehir içi 8litre yaksa yeter bana benzin olarak. Sizin şehir içi yakıt durumunuz nasıl uzun yolda az gözüküyorda.

Nedense leon çok istiyordum ama astrayı araştırınca leondan soğumaya başladım. Yinede almadan canlısını kullanmak istiyorum önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Leon ve Astra arasından bir tercih yapardım. 308 Sportium'a da bakabilirsiniz, spor görünüm ve spor donanımları olan bir araç.

Bu saatten sonra 308 öneren kaldı mı hala ya?

Bencede forumdaş 1.6 THP motor önerilmez 1.4TSI ve DCI motora binsinler
  • herkes bindiği ya da binmek isteyeceği aracı yazar . Mantıklı tavsiye çok zor böle ortamlarda . Tercihlerin arasında golf ya da leon alınacak araç bana göre . Ancak leon 1.4 fr yazdığın 2012 model 122 bg büyük ihtimalle. 2012 model alırsan yakıtta sıkıntı yaşayabilirsin . Onun yerine 2013 1.2 tsi golf ya da leon bak . Fiyatlar aynı nerdeyse . Donanımlarına bak karar ver . 2013 ten sonraki modellerde golf ve leon MQB platfroma geçtiler ,start stop sistemle birlikte yakıt tüketimlerinde geçen seneye göre farklar var .

44.5 civarı 2013 1.2 Tsi style leon
    10.2 0/100 km hızlanması
    4.9 lt karışık yakıt tüketimi .

Baştada dedğim gibi bende leon kullandığım için leon önerdim sana :) Ama motor performans/tüketim kıyaslamasında mantıklı olan bu bence . Donanım,konfor ve görüntü konusunda birşey diyemem .Tamamen kişisel tercihin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathlike

quote:

Orijinalden alıntı: powerauto

1.4 140 hp Astra sports tourer kullanıyorum bıldıgınız gıbı hb ye gore kasa daha agır.

Herkes şehir içi 10-11litre rahat yakar diyor o yüzden çekiniyorum. Önceki aracım 206xs idi 11-12litre yakıyordu çok canımı sıkıyordu:)
    Şehir içi 8litre yaksa yeter bana benzin olarak. Sizin şehir içi yakıt durumunuz nasıl uzun yolda az gözüküyorda.

Nedense leon çok istiyordum ama astrayı araştırınca leondan soğumaya başladım. Yinede almadan canlısını kullanmak istiyorum önce.

rodaj suresınce sehır ıcı 8,5-9lt arasında trafıgın durumuna gore degısıyordu sımdıyse 7-7,5 litrelere kadar dustu(astra sports tourer) aslında burada kullanım tarzınızda cok onemlı eger cok agresıf kullanıyorsanız 1,2 tsı bıle sızı kurtarmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 20 Mart 2013; 13:26:13 >

• Agresif kullanımda 250 tl depo fulluyorum 550 km falan gidiyorum 1.4 T. Ortalama tüketim şehir içi 9 litre. Min 7.
  • Arkadaşlar kısmetse önümüzdeki hafta artık alacam arabayı. Sizlerin yorumları tecrübeleri benim için çok değerli. İlk defa kendi çalışarak kazandığım aldığım araba olcak hayırlısıysa:)

2011 -2012 model Opel Astra 1.4Turbo Sport 140hp
    2011-2012 model Seat Leon 1.4 Tsi FR 125bg

Bu 2 araç arasında karar veremiyorum. Astranın iç konforu ve görüntüsü hoşuma gitti özellikle beyaz olanlar şekil duruyor.
    Diğer yandan tsi motoruda çok övüyorlar. Şu seatın içi astra gibi olaydı herşey daha kolay olcaktı.
    İlerde satarken hangisi daha az üzer beni değer kaybı az olur onuda kestiremiyorum.
    2012 seatın yüzü eskidi gibi geliyor 2013leride 50bin civarında fiyatlara satılıyor ve değermi bilmiyorum eski havası yeni modelinde yok leonun sanki.
    Birde son olarak 2011-2012 temiz bir 2. el mi alayım 5-6bin daha verip sıfır mı almalıyım? 4sene binip satarken sıfır aldığımda çok mu zarar ederim.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum kardeşlerim.
    Saygılarımla

• quote:

Arkadaşlar kısmetse önümüzdeki hafta artık alacam arabayı. Sizlerin yorumları tecrübeleri benim için çok değerli. İlk defa kendi çalışarak kazandığım aldığım araba olcak hayırlısıysa:)

Bu 2 araç arasında karar veremiyorum. Astranın iç konforu ve görüntüsü hoşuma gitti özellikle beyaz olanlar şekil duruyor.
    Diğer yandan tsi motoruda çok övüyorlar. Şu seatın içi astra gibi olaydı herşey daha kolay olcaktı.
    İlerde satarken hangisi daha az üzer beni değer kaybı az olur onuda kestiremiyorum.
    2012 seatın yüzü eskidi gibi geliyor 2013leride 50bin civarında fiyatlara satılıyor ve değermi bilmiyorum eski havası yeni modelinde yok leonun sanki.
    Birde son olarak 2011-2012 temiz bir 2. el mi alayım 5-6bin daha verip sıfır mı almalıyım? 4sene binip satarken sıfır aldığımda çok mu zarar ederim.

Saygılarımla

kesinlikle astra.

İç mekan kalitesi 140 hp olması ve leona göre yakışıklı duruşu seçimi astra yönünde değiştiriyor.

Ayrıca 2. elde astra,golf,focus,civic üzmez emin ol. Galeri arabalarıdır bunlar her zaman peynir ekmek gibi alınır satılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: angel_f!re

quote:

Arkadaşlar kısmetse önümüzdeki hafta artık alacam arabayı. Sizlerin yorumları tecrübeleri benim için çok değerli. İlk defa kendi çalışarak kazandığım aldığım araba olcak hayırlısıysa:)

Saygılarımla

kesinlikle astra.

İç mekan kalitesi 140 hp olması ve leona göre yakışıklı duruşu seçimi astra yönünde değiştiriyor.

Ayrıca 2. elde astra,golf,focus,civic üzmez emin ol. Galeri arabalarıdır bunlar her zaman peynir ekmek gibi alınır satılır.

Cevap için teşekkür ederim bende astraya daha yakınım şuan. Peki sence 2011-2012 model 42-43bine mi almak mantıklı olur? yada 48bin civarına sıfır mı almak.
    Sıfır alırsam satarken çokmu zarar ederim ne tavsiye edersin temiz bir 2. el mi?
    Bu arada yılda en fazla 5bin km yaparım. Sıfır alırsam herhalde 4sene sonra 20binde falan olur benim araba:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathlike -- 25 Mart 2013; 23:46:38 >

• Uzun yıllar binecekseniz sıfır km olarak alın.

Astra derim bende bu arada.

Ama yok - 2-3 seneyi bulmaz değiştiririm diyorsanız ikinci el alın.
  • Ibiza alın daha yakışıklı.
  • astra j veya golf 7
  • leon ya da astra iyi bir tercih olacaktır.golf te mantıklı duruyor ancak 1.2 motor için ve alacağın donanım için o paraların verilmesini doğru bulmuyorum.45 bin golf 1.2 midline için bence çok fazla. astra veya leon arasından ben olsam astra yı tercih ederdim.sebep ileri de 2 arabayı satarken opel ile seatın kesinlikle farkı olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.