Şimdi Ara

seat leon 1.6 tdi??????? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
33.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni konu açmaktansa burdan devam etmeyi düşündüm de,sormak istediğim:Yeni leon 1.6 TDİ DSG ile de ilgileniyorum lakin baş mesafesi sitesinde 95.7 cm diyor ve benim boyum 1.87 ve kilom 110 ve bu arabaya sığabilirmiyim yani başım tavana değer mi?Ha bir de yeni seat ibiza sport tourer 1.2 tsi dsg ye de bakıyorum ve leonun tüm ölçüleri ibizadan
    daha büyük ama sadece baş mesafesi leonun biraz kısa anlamış değilim niye böyleyse.Yani leaon da çok hoşuma gitti hani sadece beni düşündüren baş mesafesi......
  • quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

Arkadaşlar yeni konu açmaktansa burdan devam etmeyi düşündüm de,sormak istediğim:Yeni leon 1.6 TDİ DSG ile de ilgileniyorum lakin baş mesafesi sitesinde 95.7 cm diyor ve benim boyum 1.87 ve kilom 110 ve bu arabaya sığabilirmiyim yani başım tavana değer mi?Ha bir de yeni seat ibiza sport tourer 1.2 tsi dsg ye de bakıyorum ve leonun tüm ölçüleri ibizadan
    daha büyük ama sadece baş mesafesi leonun biraz kısa anlamış değilim niye böyleyse.Yani leaon da çok hoşuma gitti hani sadece beni düşündüren baş mesafesi......

Dostum benım boyum 1.92 aynı sorun bendede var focusa,megane 3 e sığmıyorum ne yazıkki kafa tavana sürtüyor,ama leonda durum farklı koltuklar güzel gömülüyor rahatlıkla sığabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: battalgazi33

quote:

Arkadaşlar yeni konu açmaktansa burdan devam etmeyi düşündüm de,sormak istediğim:Yeni leon 1.6 TDİ DSG ile de ilgileniyorum lakin baş mesafesi sitesinde 95.7 cm diyor ve benim boyum 1.87 ve kilom 110 ve bu arabaya sığabilirmiyim yani başım tavana değer mi?Ha bir de yeni seat ibiza sport tourer 1.2 tsi dsg ye de bakıyorum ve leonun tüm ölçüleri ibizadan

Dostum benım boyum 1.92 aynı sorun bendede var focusa,megane 3 e sığmıyorum ne yazıkki kafa tavana sürtüyor,ama leonda durum farklı koltuklar güzel gömülüyor rahatlıkla sığabilirsin

Dostum,açıkçası bana moral vermiş oldun yani ben sanki sığamam diye düşünüyordum,kafam tavana değer diye düşünüyordum yanılmışım,bir de bizim burda seat bayisi olmadığı için gidipte görme şansım yok ha deyince.en yakın Bursa da.Bakalım gidecez bir gün kısmetse.yakın zamanda.Peki siz 1.92 olarak leonu sürerken rahatmısınız yanş memnunmusunuz?

• quote:

quote:

Focusum var, boyum 1.88 ve tavana 10cm kadar mesafe var. Nasıl başınız sürtüyor anlamadım :).

• quote:

quote:

quote:

Dostum,açıkçası bana moral vermiş oldun yani ben sanki sığamam diye düşünüyordum,kafam tavana değer diye düşünüyordum yanılmışım,bir de bizim burda seat bayisi olmadığı için gidipte görme şansım yok ha deyince.en yakın Bursa da.Bakalım gidecez bir gün kısmetse.yakın zamanda.Peki siz 1.92 olarak leonu sürerken rahatmısınız yanş memnunmusunuz?

benim aracım leon değil,benda aracımı değiştirecem iki aydır bakıyorum seat bayisine en az 3-4 defa gittim tsi leonu test ettim rahatsız edici hiçbirşey yok arka diz mesafesi koltuğu yatırınca biraz daralıyor ama olsun o kadar,şuanki aracım megane 2 sedan sürüş pozisyonumda arkadaki yolcunun kucağında gibiyim leon oturumu daha rahat diyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: @immortal

quote:

quote:

Focusum var, boyum 1.88 ve tavana 10cm kadar mesafe var. Nasıl başınız sürtüyor anlamadım :).

Başımın sürtmediği pozisyonda araç 3 kişilik oluyor şöför koltuğunun arkasına girilemiyor hb den bahsediyorum tabi

• Ya arkadaşlar bu leounun ön göğüsündeki teyp yeri çok aşağıda gibi geldi bana misal oraya navigasyonlu alet taktırsak görmesi zor olacak gibi,yani hem aşağıda hemde tam dik düz yani,ama Alteaya bakarsak hem daha yatık hemde yukarda teyp yeri.

@battalgazi33 ,siz leonu 3-4 defa görmeye gitmişsiniz ve yorumunuz nedir bu konu hakkında.
  • quote:

Ya arkadaşlar bu leounun ön göğüsündeki teyp yeri çok aşağıda gibi geldi bana misal oraya navigasyonlu alet taktırsak görmesi zor olacak gibi,yani hem aşağıda hemde tam dik düz yani,ama Alteaya bakarsak hem daha yatık hemde yukarda teyp yeri.

@battalgazi33 ,siz leonu 3-4 defa görmeye gitmişsiniz ve yorumunuz nedir bu konu hakkında.

diğer markaların çoğunda teyp yukarda olur ama nedense bu araçda aşağı konumlandırılmış,aşağıda olmasına rağmen üzerindeki yazılar rahatlıkla okunuyordu navigasyondada sıkıntı olmaz kanımca,birde 2011 leonların teybı çıkarıldığında ekstra çerçeveye falan gerek kalmıyor double tam olarak oturuyor
  • hic dizel dsg li leon kullanan yok mu yahu? biraz tecrubelerini aktarsalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliemree

hic dizel dsg li leon kullanan yok mu yahu? biraz tecrubelerini aktarsalar

Siz sorun merak ettiklerinizi.
  • benim 1.3 dizel otomatik astra aracim var hizlanmasi cok yavas yokuslarda cekis gucu cok dusuk vites gecisleri cok seri degil, astranin ic hacmi koltklari yol tutusu falan gayet iyi yakit tuketimide 150 lira ile sehir ici istanbulda 750-800 km gidebiliyorum...bu kriterler bakimindan karsilastirma yapabilirmiyiz acaba?
  • Motor - Şanzıman olarak Astra 1.3 cdti easytronic ile karşılaştırılmaz bile. Performans olarak 2-3 katı performanslıdır. Vites geçişleri manuel vitesten dahi daha hızlı atıyor, hissedilmiyor bile. Zaten 7 ileri olduğu için çok ekonomik ve çok seri.

Yol tutuş olarak aralarında neredeyse fark yok denilebilir. Ama Astra'nın tek üstün olduğu nokta konfor olabilir. Leon'un spor karakterli bir araba olduğunu biliyoruz bu sebeple süspansiyonlar Astra'ya göre sert kalıyor.

İç hacim olarak fazla farkları yok heralde ölçüleri tam bilmiyorum.

Astra 0-100: 15.2 saniye!!!
    Leon 0-100: 11.7 saniye

Bariz performans farkı var. Bu kadar düşük performansa göre yakıt tüketimi bekler insan ama yakıt tüketimlerine de bir göz atalım;

Astra: Şehir içi 6.4lt -- Şehir dışı: 4.2lt
    Leon: Şehir içi: 5.6lt -- Şehir dışı: 3.9lt

Hem performanssız, hem ekonomik değil. Motor - performans - şanzıman olarak Leon 3 gömlek üstün Astra'dan...

• çok hoş araba ama 48.500 lira otomatik dizeli astrayı 31e satsam arada nerdeyse 20bin fark kalıyor...ikinci eli piyasaya düşse alabilirim...teşekkür ederim yorumların için
  • merhaba bende yenı katıldım aranıza sımdı kayıt oldum:) dun yenı seat leonumu aldım 2011 1.6 tdi dsg ankara seat ata otomotıvden almadan oncede en cokta sızın yazdıklarınızı okumustum aslında bnmde yazcaklarım cok ama su an sadece aklıma en cok takılan seyı yazcam dun arabayı ewe giderken eskısehır yolu uzerınde hoplayıp zıplayıp gıdıyorsunuz genelde arac boyle gırıp cıkarken saga sola atıyor kendısını daha once takla attıgım arabam boyle sorunlar yapmıstı bana cukur ya da zıp zıp yollarda ok gıbı gırıp cıkması lazımkı bu bnm 6. arabam octavıa dsg war mesela onda gram sapma yok tıguanda oyle ok gıbı gıdıyor bırde arka sag stop grubu soluk yanıyor en sınır oldugum seylerdır 50 kusur bını bas sacma sapan ıslerle ugras cumartesı goturcem arabayı getırın hemen dedıler ama su an araba evın onunde bı anda keyfımı kacırdı surmedım bugun sıfır arac neden gezer boyle yolda keyfımı kacırdı ya sasisi kayık aRaba boyle yapar yada rotu rotılı takımları falan dıye bılıorum gıderken dumduz gıdıyo yeterkı yolda hoplama zıplama olmasın eger bı bıldıgınınz warsa paylasırsanız cok mutlu olurum aracın ıı taraflarınıda kullandıkca elbettekı yazcam sızlere bende aylardır arastırıyorum gıtmedıgım yer kalmadı enınde sonunda geldım seatı aldım bırde audı alırsam vosvos grubunu porsche harıc tamamlamıs olcam :)

seat leon 1.6 tdi???????

• merhaba bende yenı katıldım aranıza sımdı kayıt oldum:) dun yenı seat leonumu aldım 2011 1.6 tdi dsg ankara seat ata otomotıvden almadan oncede en cokta sızın yazdıklarınızı okumustum aslında bnmde yazcaklarım cok ama su an sadece aklıma en cok takılan seyı yazcam dun arabayı ewe giderken eskısehır yolu uzerınde hoplayıp zıplayıp gıdıyorsunuz genelde arac boyle gırıp cıkarken saga sola atıyor kendısını daha once takla attıgım arabam boyle sorunlar yapmıstı bana cukur ya da zıp zıp yollarda ok gıbı gırıp cıkması lazımkı bu bnm 6. arabam octavıa dsg war mesela onda gram sapma yok tıguanda oyle ok gıbı gıdıyor bırde arka sag stop grubu soluk yanıyor en sınır oldugum seylerdır 50 kusur bını bas sacma sapan ıslerle ugras cumartesı goturcem arabayı getırın hemen dedıler ama su an araba evın onunde bı anda keyfımı kacırdı surmedım bugun sıfır arac neden gezer boyle yolda keyfımı kacırdı ya sasisi kayık aRaba boyle yapar yada rotu rotılı takımları falan dıye bılıorum gıderken dumduz gıdıyo yeterkı yolda hoplama zıplama olmasın eger bı bıldıgınınz warsa paylasırsanız cok mutlu olurum aracın ıı taraflarınıda kullandıkca elbettekı yazcam sızlere bende aylardır arastırıyorum gıtmedıgım yer kalmadı enınde sonunda geldım seatı aldım bırde audı alırsam vosvos grubunu porsche harıc tamamlamıs olcam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sinanss85

merhaba bende yenı katıldım aranıza sımdı kayıt oldum:) dun yenı seat leonumu aldım 2011 1.6 tdi dsg ankara seat ata otomotıvden almadan oncede en cokta sızın yazdıklarınızı okumustum aslında bnmde yazcaklarım cok ama su an sadece aklıma en cok takılan seyı yazcam dun arabayı ewe giderken eskısehır yolu uzerınde hoplayıp zıplayıp gıdıyorsunuz genelde arac boyle gırıp cıkarken saga sola atıyor kendısını daha once takla attıgım arabam boyle sorunlar yapmıstı bana cukur ya da zıp zıp yollarda ok gıbı gırıp cıkması lazımkı bu bnm 6. arabam octavıa dsg war mesela onda gram sapma yok tıguanda oyle ok gıbı gıdıyor bırde arka sag stop grubu soluk yanıyor en sınır oldugum seylerdır 50 kusur bını bas sacma sapan ıslerle ugras cumartesı goturcem arabayı getırın hemen dedıler ama su an araba evın onunde bı anda keyfımı kacırdı surmedım bugun sıfır arac neden gezer boyle yolda keyfımı kacırdı ya sasisi kayık aRaba boyle yapar yada rotu rotılı takımları falan dıye bılıorum gıderken dumduz gıdıyo yeterkı yolda hoplama zıplama olmasın eger bı bıldıgınınz warsa paylasırsanız cok mutlu olurum aracın ıı taraflarınıda kullandıkca elbettekı yazcam sızlere bende aylardır arastırıyorum gıtmedıgım yer kalmadı enınde sonunda geldım seatı aldım bırde audı alırsam vosvos grubunu porsche harıc tamamlamıs olcam :)

selamlar
    aracı mutlaka bilen birisi ile boya varmı değişen varmı kontrol ettirin.ata otomativ şikayet çok

• quote:

merhaba bende yenı katıldım aranıza sımdı kayıt oldum:) dun yenı seat leonumu aldım 2011 1.6 tdi dsg ankara seat ata otomotıvden almadan oncede en cokta sızın yazdıklarınızı okumustum aslında bnmde yazcaklarım cok ama su an sadece aklıma en cok takılan seyı yazcam dun arabayı ewe giderken eskısehır yolu uzerınde hoplayıp zıplayıp gıdıyorsunuz genelde arac boyle gırıp cıkarken saga sola atıyor kendısını daha once takla attıgım arabam boyle sorunlar yapmıstı bana cukur ya da zıp zıp yollarda ok gıbı gırıp cıkması lazımkı bu bnm 6. arabam octavıa dsg war mesela onda gram sapma yok tıguanda oyle ok gıbı gıdıyor bırde arka sag stop grubu soluk yanıyor en sınır oldugum seylerdır 50 kusur bını bas sacma sapan ıslerle ugras cumartesı goturcem arabayı getırın hemen dedıler ama su an araba evın onunde bı anda keyfımı kacırdı surmedım bugun sıfır arac neden gezer boyle yolda keyfımı kacırdı ya sasisi kayık aRaba boyle yapar yada rotu rotılı takımları falan dıye bılıorum gıderken dumduz gıdıyo yeterkı yolda hoplama zıplama olmasın eger bı bıldıgınınz warsa paylasırsanız cok mutlu olurum aracın ıı taraflarınıda kullandıkca elbettekı yazcam sızlere bende aylardır arastırıyorum gıtmedıgım yer kalmadı enınde sonunda geldım seatı aldım bırde audı alırsam vosvos grubunu porsche harıc tamamlamıs olcam :)

Birazcık Türkçe yazım kurallarıyla yazsan.Anlamakta baya zorluk çektim.Neyse bu araçlar yol tutuşları çok iyi, sarsılmadan ilerleyebilen, viraj kabiliyetleri çok iyi araçlardır.Ok gibi girer çıkar yani.Süspansiyonları nispeten serttir ama zıplama yapmaz.Senin araçta bahsettğine göre sorun olabilir.Nakliye sırasında İnşallah arabayı indirirken düşürmemişlerdir.Hemen götürüp göstermende fayda var.

• quote:

2 sene önce arkadaşa golf almıştık, aracın yaylarında koruma amaçlı konulan takoz vari parçalar alınmadan teslim edilmişti. aynı anlattığınız gibi hoplaya zıplaya 50 km yol yapmıştık, böyle bir sorun da olabilir.

• Konu pasif kalmış,
    1.6 TDI CR Style kullanıcıları neredeyse 2 yıldır kullanıyorlar araçlarını,
    Bu aralar bu aracı araştırma aşamasındayım,
    Kullanıcılardan detaylı yorumlar alabilirmiyim ?
    Yol tutuş, yakıt tüketimi(İstanbul içi), bakım masrafları vb...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TYR

Konu pasif kalmış,
    1.6 TDI CR Style kullanıcıları neredeyse 2 yıldır kullanıyorlar araçlarını,
    Bu aralar bu aracı araştırma aşamasındayım,
    Kullanıcılardan detaylı yorumlar alabilirmiyim ?
    Yol tutuş, yakıt tüketimi(İstanbul içi), bakım masrafları vb...

Mrb, öncelikle 2 yıl olmadı ilk DSG leonlar 2010 mayıs ayında Türkiyeye geldi, sizin iletinize cvp yazmak istedim ama tlf numaramı onaylatmakta sorn yaşadığım için kimseye msj gönderemyrm :(

Aracım 12000 km’de henüz bakım yapılmadı, bana da eşiniz gibi düz vitesli araç kullanmak zor geliyor, bu aracı almadan önce yeni astra otomatik ile test sürüşü yapmıştık, şanzuman konusunda Leonun Dsg’si süper, ne yığılma oluyor, ne vites geçişlerini hissediyrsnz ve de çok seri insanı koltuğa yapıştırıyor :) Tabi bunun yanında frenleri de çok iyi, yol tutuşu da :) (Dsgli leonlar düz viteslerden daha donanımlı)
    Yakıt konusuna gelince eşimde bende agresif kullanıyorz tabi bu da yakıtı ortalamasını artırıyor :( Şehiriçi ortalamalarımız 6,5-7 bazende 8 litreyi geçiyor fakat şehirdışında tabiki daha düşük verileri.
    Bagaj kapasitesi bir hb araç için gayet iyi diye düşünüyrm, 1de büyük 1 artısı var ki arka koltuk diz mesafesi harika :)
    Ama bu kadar para veripte yağmur sensörü, far sensörü gibi basit şeylerin bile standart olsa daha iyi olurdu, eski aracım 2004 megan 2de bile bunlar vardı..
    Eğer alacaksanız arka park sensörü taktırın ya da hediye olarak isteyin.
    Genel olarak memnunum, tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.