Şimdi Ara

SEAT LEON GEYİK TESTİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
5.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geyik testlerini yıllardır takip ederim, bana o kadar da kötü gelmedi. Hız 77 ve üstü buna göre değerlendirin.
    Bu arada Leon hiç beğenmediğim bir arabadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 8 Ağustos 2019; 10:0:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Allah razı olsun ya. Bir otomobil forumu nasıl böyle olur aklım alamıyor, bir kişi doğru yorum yapmaz mı bir kişi? Otomobil dinamikleri ile zerre ilişiğiniz yok onu anladık, altyazı açın bari.

Burada hem yol düzgün oldugu için, hemde belli ki lastikler çok iyi tutuyor çok başarılı Leon. Tepkiler, çeviklik, gram yatma yok, kafadan kayma mimimum, şasi söz dinliyor, arkası oyuncu, ESP geç giriyor çok çok başarılı. Normal yollarda kesinlikle böyle başarılı değil bu araba, estirmiş burada.
    Diğer wv modellerine göre Leon'un gövde salınımı düşük, kafadan kopup gitmedi, 77 km hız bu test için başarılı sayılabilir. Bu açıdan bakıldığında test sonucu kötü değil ancak aracın arkasını bu kadar atması bence iyi birşey değil. Bana sanki aracın ön ve arka ağırlık dağılımında bir sorun var gibi geldi. Geyik testi sonuçta bir eğlence testi değil buradaki amaç önüne ani bir engel çıktığında bu engelden kaçınıp güvenli bir şekilde yoluna devam edebilmek ise bir aracın önünü ya da arkasını bu kadar atması istenen birşey olmasa gerek. Sonuçta bu aracı alan herkesin pist tecrübesi ya da ileri sürüş teknikleri eğitimi yok. Geyik testinde gömülecek kadar kötü bir sonuç almamış ancak övülecek kadar iyi bir sonuçta almamış.

Slalom testi ise gayet başarılı gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Alamadığım viraj. Arkası koptu, ne olduğunu bile anlayamadım. Direksiyon hissiyatı sıfır. Gerçi benden sonra iki araç daha savruldu. Biz oraya gelmeden hafif yağmur atıştırmış olabilir. Araca da çok yüklenmek istemiyorum ama virajlarda çok keyif vermediğini söyleyebilirim.
    Geçmiş olsun hocam resmen dağa çıkmışsınız. Sizde bir sorun yok değil mi?

• Hala bu testlerde yol tutuş yorumu yapan var mı diye bakmaya geldim hala yapanlar varmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 8 Ağustos 2019; 10:19:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratkaya

Geyik testlerini yıllardır takip ederim, bana o kadar da kötü gelmedi. Hız 77 ve üstü buna göre değerlendirin.
    Bu arada Leon hiç beğenmediğim bir arabadır.
    Geyik testi nedir kısaca? Konuya girmeden geyiğe çarptılar sandım.
    Mesela Golf'un geyikli testini değerlendirirseniz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 8 Ağustos 2019; 10:53:53 >

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Arkasını atmıyor araba, Esp müsade ediyor o hareketi yapmasına. Arkanın açılması burnu içeri sokmasına imkan sağlıyor ki kafa dümdüz domuz gibi gitmesin. Hatta 2 denemede görülüyor arka mıh gibi yerinde kalırsa nasıl önden kaydığı arabanın.

Bu testte Esp olmasa bütün arabalar arkayı atar zaten, pandül hareketi yapıyorlar neticede. Bazı testlerde sadece Esp'yi izliyoruz, Esp'si müsade eden bazı araçlarda da otomobilin tepkilerini görüyoruz. Burda da Leon iyi davranan mekanik limit gösteren ve dinamik gözüken araba olmuş. Ki ben Leon'u hiç beğenmem kuru, hissiz tepkileri ve yapay direksiyonu sebebiyle, tam bir odun Vag mamülüdür. İyi asfaltta, iyi lastikle dinamik olduğunu ve Esp'nin daha toleranslı olduğunu görmüş olduk, ancak belli ki fabrika çıkışı taş turanza'lar, bizim kötü asfaltla birleşince arabanın içine ediyor.

• samtual kullanıcısına yanıt
    Bu arabayı geyiksiz yollar için üretilmiş. Kçı başı ayrı oynuyor.

• Leon ya da goldü övenler focus a bir bakın. 83le bile araba yolundan sapmıyor...
    km77.comyoutube
    Ford Focus 2018- Maniobra de esquiva (moose test) y eslalon | km77.com
    https://youtu.be/d_v9sy32Z5I

• Stationwagon Ceed daha iyiymiş

• https://forum.donanimhaber.com/vw-polo-vi-6-gti-geyik-testi-bir-vag-klasigi-daha--139503132#139503132

Taze geldi. Burdan devam edelim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.