Şimdi Ara

Seat Leon ve Toledo Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
29.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşım toledonun sorun çıkarttığını ve yedek parça problemi olduğunu söylüyor bu doğrumu siz bilirsiniz toledo kullanmışsınız.
  • Dostlar,

Depo kapağında RON/ROZ 95/98 yazıyordu, ama ben araca hep en ucuz kurşunsuz benzini aldım, hiç sorun çıkarmadı, bende kaldığı 5 yılın son yılında da LPG'li çalıştı ve ne hararet, ne arıza, ne güç kaybı, araç sadece çalıştı ve ben de onu tepe tepe kullandım. Yeni sahibi de halen kullanıyor, hiçbir LPG ayırt etmezi, şamandırası orjinal ve çok değerli bir motor.

16V motordan vazgeçmedi ki VW, tam adı 16V MPI olan bu motor 16V FSI oldu, sonra da 16V TSI oldu. 8V MPI de halen piyasada (iyi ki yoksa LPD uymayacaktı).

Selamlar,

T.G.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Skocaci

x-rayted
    arkadaşım toledonun sorun çıkarttığını ve yedek parça problemi olduğunu söylüyor bu doğrumu siz bilirsiniz toledo kullanmışsınız.

Gerçi bana yöneltilmiş bir soru değil ama 2000-2008 arasında toplam 8 yıl kullandığım TOLEDO'da sadece 1 defa hararet müşürü değişti (8V MPI) (maliyet 75 YTL) ve sadece 1 defa da ufak bir sigorta değişti (16V MPI) (maliyet 1 YTL), ondan başka ne far, ne ampul, ne hortum, boru veya başka bir şey, tek şikayetim sıcak havada el freni kolunun sapını çevreleyen siyah plastik muhafaza yerinden çıkıyordu, ona da zaten alılıyorsun, bir de direksiyon hidrolik olmasına rağmen biraz ağır gibi geldi hep, sonra 2'den 3'e atarken de debriyaj pedalına TAM basmaya gayret gösterin. Ne pas, ne sökülme, ne ses, katlanır aynalar bile bu kadar oynanmasına rağmen çok sağlam kaldı.

Eski arabamı satsa geri alırım, evin önünde dursun. Şikayetçi olmadım, hiçbir zaman.

T.G.

• çok güzel bir cevaptı teşekkür ederim.
    Arkadaşlar çok yardımcı oldunuz hepinize teşekkür ederim.
  • Ben suan 2002 16 valflık toledo kullanıyorum.Aracın konforundan saglamlıgından kullanımından kesınkle cok memnunum.Lpg de soylersem ınanamıcagın kadar dusuk degerler yakalıyorum.Tek sorun 16 valf motorların cift egzantrikli olması buda triger değişiminde biraz kaşarlı.Tabı buda ne kadar sorunsa cunku 90.000 km de bir değisiyor On konsol audi a3 ıle aynı motor aynı aynı şase uzerıne kurulmus servıslerı aynı bu arabanın kalıtelı oldugunu anlaman ıcın ne soylememız gerekıyor.
  • dün akşam toledoya baktım gerçekten araba çok hoşuma gitti. Dün akşamki olmadı inş. başkasına bakıcaz.
  • Benim aracımı kuzen 25.500'e satıyor Ama 16.700'e de var mesela (LPG'siz)

Seat Leon ve Toledo Hakkında

Seat Leon ve Toledo Hakkında

• 16.700 lüğe baktım dün akşam tavan ve arka bagaj kapısı hariç boyalı bir araba
  • 2000-2001 de 1.6 16V 100 BG olarak çıktı ibizalar 2002 den sonra 1.4 100 hpye döndü
    quote:

Orjinalden alıntı: x-rayted

ibizadan bahsetmedim leon ve toledodan bahsettim..

ibizalarda 1.4 16V 100bg olmalı... 1.6 16v 100 bg VW grubu motoru yoktur..
  • doğru söylüyorsunuz...ben ibizayı çok iyi bilmiyorum. 1.6 75 ve 1.6 16V 100 bg olanları vardı doğru...
  • Leonlar çok güzel duruyor dış görünüş olarak, bir gün yanımdan geçene bakarken kaza yapcağım Ama bildiğim kadarıyla pek ekonomik falan değildir. Ancak fiyat/performans seat'larda iyidir
  • geçen hafta araçını sattım 2001 leon 1.8 signo 160000 km LPG 14.500
  • Arkadaşlar 88.000 de Seat Toledo 1.6 Signum araç buldum bu model 8 v motor galiba ne dersiniz.
  • Buldugunuz SEAT Toledo ister 16V ister 8V olsun, temiz olmasi ve bakımlarının yapılmış olması bence daha önemli. 16V olunca bazı özellikler bulunmuyor (gösterge panelinde RDS ekranı yok, aynalar katlanmıyor, ama Cruise Control, Yağmur Sensörü ve kendinden kararan iç dikiz aynası oluyor). Araç temiz olsun arkadaşım, gerisi önemli, değil.

Temiz araç resimleri de yukarıda, gördüğün gibi. Kuzene 22.000'ye sattım aracı 1 yıl önce, 25.500 yazmış, ama o fiyata hayatta satamaz, hele ki bu ortamda!

Selamlar

Taner Göde

• yani 8v olmuş 16v olmuş farketmez diyorsun. Aslında tam eminde değilim sormayı unuttum satan kişiye. Signum modeliymiş 2001
  • 2001 modeli ise 8 Valf AKL motordur ve Belçika Malıdır: Şasi Numarası da VSSZZZ1MZZB******

VSS = SEAT AUSO S.A. Martorell, İspanya
    ZZZ = Ara Kod
    1M = SEAT TOLEDO 1 M modeli
    Z = Ara Kod
    Z = 2001 Model Yılı
    B = Belçika
    ****** = Model yılı araç üretim sıra sayısı.

Araç TEMİZ ise, fazla boya ve darbe yoksa (kapıların boya veya sac değişmesi sorun değil, özellikle arka olmak üzere çamurluklar ve şasinin düzgün olması lazım, kapı ve kaput birleşme yerlerine bak, düzgünse sorun yoktur), bence problem de yoktur.

Boya olması bir aracın değerini azaltmaz, dikkat ediniz. Boyalı araç kötü değildir, tam tersine boyası kötü yapılmış ve tamiratı ucuz yapılmış araç iyi değildir, ufak tefek vurukları ce göçükleri bu nedenle yaptırmayın, aracın değeri azalmaz! Adana'da mesela aracın boyalı olması değil, yapılmamış olmasına bakarlar, yani darbe vuruk göçük olabilir, ama yapılmamışsa değeri yapılmış kadar azalmaz, orjinalliği durduğundan ötürü.

2001 model SEAT TOLEDO Belçika Malı, 1.6 AKL motorlu, KADİFE (!) koltuklu, ve bence DAHA KALİTELİ bir araçtır. Güzel bir iç dış detaylı temizlik, motor yıkama ve LPG ile en az 10 yıl rahat binersin, bakımlarını yapmak kaydıyla tabi.

T.G.

• yardımların için çok teşekkür ederim.
  • bu aralar benimde aklımda var leon 1.6 signum.... gerçekten çok hoş ve tam genç işi bir araç..
    az yakar donanımı yerinde fiyatı uygun...

bi de 1.8 T Top tamponu taktın mı
  • tanergode

bahsettiğim 88.000 km deki toledo signum manuel diye yanlış yazılmış otomatik vitesmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skocaci -- 12 Kasım 2008; 17:40:09 >
  • Sorun değil, Pompa-Türbinli klasik bir otomatik şanzıman (tork konvertörü) ve bence LPG ile daha da güzel ve rahat gider.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.