Şimdi Ara

Seat Leon & VW Golf kıyaslaması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
5.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

Kalite olarak v40 golfun icinden gecer

V40 balon bir araç. Golf'deki kalitenin yanina yaklasamaz. Zaten bütün araç sitelerinde hep başarısız bir model olarak yorumlaniyor.

Haa, başlangıç fiyatı 55000TL falan bile olsa, herkes yine Golf alır ama V40 almaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

quote:

Kalite olarak v40 golfun icinden gecer

V40 balon bir araç. Golf'deki kalitenin yanina yaklasamaz. Zaten bütün araç sitelerinde hep başarısız bir model olarak yorumlaniyor.

Haa, başlangıç fiyatı 55000TL falan bile olsa, herkes yine Golf alır ama V40 almaz.

Tamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben Leonu alırken yanda VW de vardı. İkisine de sürekli oturdum oturdum kalktım. Arka arkaya sürüşler yaptım.
    Param da vardı. Golf'de alabilirdim ancak aradaki o farka değecek birşey bulamadım ben.

Ben araçlara bakarken yurtdışı fiyatlarına da baktım. İnanın aralarında 3 4 bin euro fark var. Euro kazanan biri olsanız gerçekten 3 4 bin euro daha verip Golf alırsınız. Ancak bizim ülkede bu fark 15 17 bin lere denk geliyor. Bunu da vermek akıl karı değil.

73 bin TL ye dizel + otomatik + 17 jant + sunroof + led + media system.

Rakibi varsa siz söyleyin.

Leon bu forumda bahsedildiği gibi de kalitesiz değil. Parasının arabası. Eskiden AMD Athlon barton çekirdek neyse Leon'da o =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

Valla ben Leonu alırken yanda VW de vardı. İkisine de sürekli oturdum oturdum kalktım. Arka arkaya sürüşler yaptım.
    Param da vardı. Golf'de alabilirdim ancak aradaki o farka değecek birşey bulamadım ben.

Ben araçlara bakarken yurtdışı fiyatlarına da baktım. İnanın aralarında 3 4 bin euro fark var. Euro kazanan biri olsanız gerçekten 3 4 bin euro daha verip Golf alırsınız. Ancak bizim ülkede bu fark 15 17 bin lere denk geliyor. Bunu da vermek akıl karı değil.

73 bin TL ye dizel + otomatik + 17 jant + sunroof + led + media system.

Rakibi varsa siz söyleyin.

Leon bu forumda bahsedildiği gibi de kalitesiz değil. Parasının arabası. Eskiden AMD Athlon barton çekirdek neyse Leon'da o =)

Elinize saglik
    Sizinle ayni durumdaydim golf alacak gucum vardi ama almadim

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Julyet dedigin araba doblodan hallice iyi ic mekan kalitesi olarak

V40 zaten cok kaliteli araba altini cizdim bunun

Sen malzeme kalitesi ile yol tutusu karistirip baya yanlis geldin bence

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Golf'ün de kalitesini biliyoruz.

Doblo ile aynı demek.

Deli saçmalarına devam, kendine güldürüyorsun başka bir şey değil.

Senin milyon milyon servetinde olsa fark etmez, arabadan anlamıyorsun.

Arabadan anlamak ayri birsey kalite ayri birsey
    Julyet dedigin araba sadece tasarim ve yol tutustan ibaret kalite diye birsey yok

Bunu anlamak icin muhendis olmaya yada prof olmaya gerek yok
    A serisi mercedes mercesin yuz karasi bir araba bence mercedes ile uzaktan yakindan ilgisi yok onden ceker mercedes olmaz zaten

Golf sinifinin en kaliteli arabasi bak cok iyi yol tutuyor deniyorum kalite diyorum

• Golf kalite olarak A'dan önde değil, çamur atılan A'nın kapı içlerinde sert plastik yok... Çok kaliteli denilen golfün abisi A3'te kapı içlerinde alt kısımlar sert plastik. A'da En altlar bile yumuşak, sınıfında zaten o konuda tek, fakat ön konsol biraz daha kaliteli olabilirdi, yumuşağın altı bariz sert en uç kısımlarına vurunca da tahta gibi ucuz bir ses geliyor. Kapı içleri çok kaliteli olan araba, ön konsol yüzünden eleştiriliyor. Makyajla konsol kalitesini arttırırsa mercedes sınıfında rakipsiz olur a serisi, tabii tabletten kurtulmaları lazım.

Style Leonda olmayan gözlük kabı ve soğutmalı torpido en boş octaviada dahi var, ayrıca usb girişi torpidoda değil klima kumandalarının hemen altında. Bunun dışında malzeme kalitesi olarak Leon ve Octavia hemen hemen aynı seviyede, leonda göğüs yumuşaklığı çok iyi, octaviada B7 passatta bile sert olan orta kısım en alta kadar yumuşak plastik. ( Platform kardeşi oldukları için ve kendi aracım olduğu için belirtme gereği duydum )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Golf kaliteli ama neye gore?

Iscilik,ozellikle Yalitim ve uzun yillar dayanabilecek suspansiyon ve aksam parcalari...

Golf bu yuzden kaliteli...

Yol tutus olarak orta siralar da yer alir bana gore...

Donanim desen neler yok ki araba da?

Tabi cok pahali ayri konu...Fiyatini ortaya koymazsak eger, Bir cok aractan daha kaliteli,segmentin de 1. oynar acikcasi...

Golf ucuz olsun Almayan adam cok az olur bu forum da...

Almayan Neden almaz? Bence sirf tasarimi yuzunden...

• Bir araba çekici olacak dış görüşü gösterecek Leon'a karşı Golfün hiç şansı yok bu konuda Leon'un tercih edilme sebeplerinden biride bu HB kategorisinde en spor görünüme sahip araç bence hani Golfün bi albesini yok dışarıdan bakıldığından insanı cezbetmiyor tasarım dış görünüşü geçtim arada ki 20.000 fark var bu farkı verip Golf almaya değer mi onu sorgulamak lazım cevap kısa ve net değmez.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Golf'ün de kalitesini biliyoruz.

Doblo ile aynı demek.

Deli saçmalarına devam, kendine güldürüyorsun başka bir şey değil.

Senin milyon milyon servetinde olsa fark etmez, arabadan anlamıyorsun.

Arabadan anlamak ayri birsey kalite ayri birsey
    Julyet dedigin araba sadece tasarim ve yol tutustan ibaret kalite diye birsey yok

Bunu anlamak icin muhendis olmaya yada prof olmaya gerek yok
    A serisi mercedes mercesin yuz karasi bir araba bence mercedes ile uzaktan yakindan ilgisi yok onden ceker mercedes olmaz zaten

Golf sinifinin en kaliteli arabasi bak cok iyi yol tutuyor deniyorum kalite diyorum

Golf sınıfının en iyi arabası diyen bir adama gülmem bile. Tartışmaya da gerek yok, parmaklarıma yazık.

Uzulurek soyluyorum ama durum bu golf en iyisi degil ayni zamanda suan rakipsiz olani

Pejo 308'den baya umitliydim ama oda basik ve dar

Civic hb adam gibi motor getirse olabilir bak araba cidden golf ayarinda kaliteli

İster konus ister konusma
    2014 yilinda 1.000.000'dan fazla golf satilmis hadi biz abartiyoruz butun dunyami abartiyor ?

• Konuşurken lafın nereye gittiğine bir bakmak lazım. Tamam golf iyi araba. C sınıfında haklı bir yeri var ama leon da hiç fena değil. Fiyatı ile şu anda rakipsiz. Ama tutupta golf mercedes veya golf volvo, golf audi kıyaslaması pek gerçekçi olmuyor. Volkswagen her zaman orta sınıfa hitap etti ve edecek. Türkiyede çok pahalı satılması ve çok tutulması bu gerçeği değiştirmez.

• Leonu şekil olarak golften iyi buluyorum.
    150 lik fr golften daha performanslı.
    Niye gidip pahalı golfü alayım diye sormak lazım.

• leonun iç malzeme kalitesinin golf'e oranla fazlasıyla yeterli düzeyde olduğunu hatta bence golf'te içi mekandaki pianoblack ve nikalaj oranının fazla olduğunu düşünüyorum. bu sebebten ön göğüs, iç genişlik , koltuk kumaş kalitesinin yeterliliği açısından leonu tercih ederim. ön göğüs daha az göz yoruyor leonda bence artı puan..
    bence daha bir çok artısı var, donanım olarak 49.900' e alınan bi leonun golfe göre... ama evet büyük bir ama koyuyorum. yol tutuşu , sürüş zevki leon golften daha kötü diyorsanız. ha şimdi işler karıştı.. bende baz manuel 1.2 tsi bi leon alma aşamasındayım. ya leon yada 10.000 fazla verip 1.4 tsi manuel comfort bi golf. yol ve motor olarak önde golf ama donanım berbat......
    ne yapacağımı şaşırdım....

• gecenlerde otobanda seat leon fr kırmızı renk gördüm cok cok cok cok güzeldi arac dönüp baktırdı beni.ama golfte dönüpte baktığım olmuyor.dış görünüş olarak diğer konularda ne farkları aralarında bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

gecenlerde otobanda seat leon fr kırmızı renk gördüm cok cok cok cok güzeldi arac dönüp baktırdı beni.ama golfte dönüpte baktığım olmuyor.dış görünüş olarak diğer konularda ne farkları aralarında bilmiyorum.

Hocam eline saglik tasarim olarak kesinlikle leon cok basarili

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

şahsi görüşüm, leon ile golf aynı alt yapı motor şanzımana sahip olabilir ama daha araca otururken birisinin kapısı kağıt gibi hafif ve kalitesiz his verirken diğerinin her ayrıntısı düşünülmüş tok bir his vermesi bile aradaki farkı göz önüne sunuyor..

daha bu ilk karşılama bile devamında nasıl bir araç olduklarının kanıtı.

bu arada julyet i üstün gören şuursuz şahsiyet asıl arabadan sen anlamıyorsun, julyet in içine oturup kullandın da mı yorum yapıp kıyaslıyorsun?

Eh yani arkadaş, anca bu kadar sallanır.
    Ne kağıdı, ne hafifi..
  • Yahu bu kadar abartılır mı ya? kapısı kağıt gibiymiş de bilmem ne, golf sahibiyim gittim leon inceledim, on numara araç, kapısı da gayet tok, malzemeleri de gayet kaliteli, özellikle de fr versiyon. Netteki tüm incelemelerinde bile malzeme kalitesinin alman hissiyatı verdiğinden ve golften çok farklı olmadığından bahsediliyor, ama millet işkembeden sallıyor. Leon'da amblem seat yazmasa, pek çok insan ne güzel alman arabası der, gayet tok, sıkı bir araç. Yok kağıt gibiymiş, kalitesizmiş, çok ucuz hissiyatlıymış, tamamen karalama kampanyası, bilen adamın külahına anlatırsınız bunları. Neyin ne olduğunu biliyor inceleyenler.

Hayır sanırsın ki; adam golften inmiş, clioya binmiş onun malzemesi hakkında konuşuyor. Kesinlikle abartı. Çok kaliteli bir araç değil ama kalitesi de golften çok uzak değil, yarım tık en fazla. Sonuçta golf de öyle über kalite bir araç değil, güzünüzde büyütmeyin bu kadar. Fiyatını yüksek gören çok kalite araç zannediyor. Ulan c sınıfı hatch işte neyini bu kadar abartıyorsunuz? Hayatınızda arabaya mı binmediniz?

Leonda, adam sana 15bin fiyat avantajıyla çok yakın kaliteyi daha iyi motorlar, modern dinamik tasarımı, çok daha dolu olarak veriyor sen hala tü kaka. Size bu kafayla adam gibi araba binmek müstehak gidin linea, clio sürün siz anca. Bedavaya verseler ona bile kulp takacaksınız.

• 3500 kilometredir sirket araci olarak 0 km gelen 2014 TDI DSG Leon Style kullaniyorum.

Detaylica Golf ile karsilastirildiginda Golf 7 cok rafine bir otomobil oldugu icin fiyat haric her karsilastirmada ön plana cikiyor ancak genel olarak arada 15-20 bin liralik fark oldugunu soylemek zor.

Leon'un depo doluyken gelen ses gibi ucuz hissettiren birkac ozelligi var ancak bunlar cok onemli degil. Aslen 2 önemli sıkıntısı var. Bunlardan ilki suspansiyonlar, 16 style jantiyla bile bozuk yollarda darbe emisi kotu, asla bir Golf degil. İkinci olarak ise bozuk yollardaki trim sesleri, kapi iclerinden gelen tikirtilar. Gerci bireysel olarak bunlarin da cozumleri var ama kiralik araba oldugu icin ben ugrasmiyorum.

Onun disinda motoru/sanzimani, donanimi ve tasarimi ile bu piyasa sartlarinda verilen parayi hakettigini dusunuyorum.

• bir araba da yol tutuş önemli bir faktör bence. leon da yol tutuş olarak golften geride
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Yahu bu kadar abartılır mı ya? kapısı kağıt gibiymiş de bilmem ne, golf sahibiyim gittim leon inceledim, on numara araç, kapısı da gayet tok, malzemeleri de gayet kaliteli, özellikle de fr versiyon. Netteki tüm incelemelerinde bile malzeme kalitesinin alman hissiyatı verdiğinden ve golften çok farklı olmadığından bahsediliyor, ama millet işkembeden sallıyor. Leon'da amblem seat yazmasa, pek çok insan ne güzel alman arabası der, gayet tok, sıkı bir araç. Yok kağıt gibiymiş, kalitesizmiş, çok ucuz hissiyatlıymış, tamamen karalama kampanyası, bilen adamın külahına anlatırsınız bunları. Neyin ne olduğunu biliyor inceleyenler.

Hayır sanırsın ki; adam golften inmiş, clioya binmiş onun malzemesi hakkında konuşuyor. Kesinlikle abartı. Çok kaliteli bir araç değil ama kalitesi de golften çok uzak değil, yarım tık en fazla. Sonuçta golf de öyle über kalite bir araç değil, güzünüzde büyütmeyin bu kadar. Fiyatını yüksek gören çok kalite araç zannediyor. Ulan c sınıfı hatch işte neyini bu kadar abartıyorsunuz? Hayatınızda arabaya mı binmediniz?

Leonda, adam sana 15bin fiyat avantajıyla çok yakın kaliteyi daha iyi motorlar, modern dinamik tasarımı, çok daha dolu olarak veriyor sen hala tü kaka. Size bu kafayla adam gibi araba binmek müstehak gidin linea, clio sürün siz anca. Bedavaya verseler ona bile kulp takacaksınız.

Hocam ögrenci adamim 2005 clio hb'im var niye durmadan bize salliyosunki ona binende insan var o linea dedigin bugun turkiyenin en cok satan araci ogrenciyiz ama bu kadarda ezilmez ki b sinifinda yeni clio oldukca tercih ediliyor pahali olsada dandik polodan iyi bence

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.