Şimdi Ara

Seat Leon & VW Golf kıyaslaması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
5.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Negatiwe

Golf kullanıcısı olarak Leon FR'ı takdir ediyorum.

Son zamanlarda baya bir zamlansa bile hala mantıklı araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Yahu bu kadar abartılır mı ya? kapısı kağıt gibiymiş de bilmem ne, golf sahibiyim gittim leon inceledim, on numara araç, kapısı da gayet tok, malzemeleri de gayet kaliteli, özellikle de fr versiyon. Netteki tüm incelemelerinde bile malzeme kalitesinin alman hissiyatı verdiğinden ve golften çok farklı olmadığından bahsediliyor, ama millet işkembeden sallıyor. Leon'da amblem seat yazmasa, pek çok insan ne güzel alman arabası der, gayet tok, sıkı bir araç. Yok kağıt gibiymiş, kalitesizmiş, çok ucuz hissiyatlıymış, tamamen karalama kampanyası, bilen adamın külahına anlatırsınız bunları. Neyin ne olduğunu biliyor inceleyenler.

Hayır sanırsın ki; adam golften inmiş, clioya binmiş onun malzemesi hakkında konuşuyor. Kesinlikle abartı. Çok kaliteli bir araç değil ama kalitesi de golften çok uzak değil, yarım tık en fazla. Sonuçta golf de öyle über kalite bir araç değil, güzünüzde büyütmeyin bu kadar. Fiyatını yüksek gören çok kalite araç zannediyor. Ulan c sınıfı hatch işte neyini bu kadar abartıyorsunuz? Hayatınızda arabaya mı binmediniz?

Leonda, adam sana 15bin fiyat avantajıyla çok yakın kaliteyi daha iyi motorlar, modern dinamik tasarımı, çok daha dolu olarak veriyor sen hala tü kaka. Size bu kafayla adam gibi araba binmek müstehak gidin linea, clio sürün siz anca. Bedavaya verseler ona bile kulp takacaksınız.

Golf'e göre gayet "ucuz hissettiren" bir araç. Lamı cimi yok.

İç mekan kalitesiz, süspansiyonlar hikaye. Daha şu alttaki kasisten yavaşça geçerken bile aracın "çiğ" olduğunu anlarsınız. Golf aradaki birkaç bin liralık farka değer.
     Seat Leon & VW Golf kıyaslaması

• Kalite ve sürüş dinamikleri olarak bakarsak Polo bile leondan iyi aynı gün içinde ikisini de kullanın tam anlamıyla görürsünüz.Tabi Donanım olarak bakınca da leon, comfortline golften daha dolu tasarım olarakta led paketli leon golften daha albenili duruyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon yeşil zeytin ise golf içi berli yeşil zeytin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blade_omen

Arkadaşlar bende satın alma aşamasında çok kararsız kaldım, tabi kullanan arkadaşlar daha iyi fikir verebilir;
    60 bin TL'ye leon 1.2 dsg style'mı yoksa, 70 bin TL'ye golf 1.2 dsg comfortline + sürüş paketi mi?
    Leon'un tasarımını çok beğeniyorum ancak benim için araç içi konfor ve kalite daha önemli ve bu aradaki fark için ekstra kredi çekmeye değer mi bilemedim...

Hocam iki aracı da satan bir bayiye gidin Maslak Doğuş Oto gibi.
    Bir Golf'e binin bir Leon'a.
    İkisini de kullanın.
    Arada 10 bin TL fark var mı kendiniz gözlemleyin.

Bende TDI DSG Leon ve TDI DSG Comfortline Golf var. Ben halen Golf'ün neden bu kadar abartıldığını anlayamıyorum ya da Leon'un neden bu kadar dalga konusu olduğunu.
    Şu an araç alacak olsam yine Leon alırım.

Dediğim bayiye gidip bir inceleyin hocam. Ben 1 gün boyunca takıldım orda =)

• 2015 1.2 DSG Leon sahibi olarak yazıyorum.
    Bence leon un en önemli eksiği süspansiyonları. Bu kadar başarılı ve kalite algısının yüksek olduğu bir araçta bu kadar kötü süspansiyonların kullanılması cidden çok üzücü. En ufak çukur ve kasislerde dahi, sanki süspansiyon yokmuşcasına küt küt vurması bence kabul edilebilir değil.
    Bunun dışında bence çok başarılı bir araç. Kesinlikle fiyatını hakeden ve hatta fazlasını sunan bir araç.
    Şirket aracı olarak Jetta ve Golf kullanıyorum, bu araçlardaki süspansiyon sistemi kat ve kat daha iyi leon a göre.
  • Leon 1.2 tsi led paketle golf 1.2 tsi comfortline arasinda cok gidip gelmistim, tam kaporayi leona yatiriyorken gittim golf aldim, arada odedigim fark ekstradan 2500tl oldu. Leon fr alsaydim daha da mutlu olurdum.

Araclara gelirsek Leonun ic mekan kalitesi cidden vasat ve fr paket olmadiktan sonra koltuk dosemesinden plastik dugmelere, kullanilan deriden tutun diger metal parcalara dek golften cok uzakta bir arac. Kullanim olarak yol tutus ve suspansiyonlarda leon hep bir tik geride kaldi.

Ozetle ALABILIYORSANIZ LEON FR ALIN VE DAHA KALITELI IC AKSAMIN MUTHIS TASARIMLA BIRLIKTE BULUSTUGU HEP DIKKAT CEKEN BIR ARACINIZ OLSUN. Dizel ya da benzinli style leon o araci her kullandiginizda icine oturdugunuzda size vasat gelecek ve fr olanlari kiskanacaksiniz. Golf sade ancak alman isciliginin mukemmelligi diyebileceginiz segmentinin bu fiyat skalasinda manuel ve benzinli olmak kaydiyla en iyi araclardan bidir

• golfü öyle bir anlatmışsın ki o 20 bin tl farkı hak etmiş oluyor izlenimine kapıldım valla, sen istediğin kadar hak etmiyor de : )
  • Usta Comfortline'a boş demişssin, Midline Plus'a nasıl bir sıfat yakıştıracaksın acaba?
  • Bende Hem Golf hem Leon var.

Golf 1.6 tdi dsg highline + camtavan + uled + dynamic light asist 2015 nisan'da alındı 5800kmde
    Leon 1.6 tdi dsg (110hp eu6) + Advance ( 17''jant alcantara koltuk 6.5''ekran + led far + ön arka park sensörü) + karartmalı cam + seat sound + camtavan, 2 haftalık araç ve 650km de.

Golfun 5000km si leonunda hepsi benim tarafımdan yapılmış km'ler. leon çok yeni olsa da aslında golften dolayı iki aracı da az çok tanıyorum denebilir.

Leonda paradan kısılmış çok yer var. Auto hold, elektronik el freni, sogutmalı torpido, kapı içleri ve torpidoda kadife kaplama olmaması, yan ayna altlarında yer aydınlatması olmaması, kaput amorsitörü , led kapı şeritleri, f1 vites kumandaları , direksiyon altı gözünün adiliği , golfte koltuk altı çekmece leonda kapaklı kutu, ön gögüste kapak olmaması , leonda stepnenin yanlarının çıplak şasi golfte halı olması, leonda emniyet kemerinin yükseklik ayarının olmaması , leonda plastik paspas golfte halı , far yıkamanın olmaması, silecek suyu uyarısı yok, cam silecek suyu püskürtme golfte sprey gibi leonda 3 jet, bagajda ayırıcı ek parça yok , alcantara harici leonda arka koltuk arası kol dayama yok , ön koltuk dayama garç gurç çalışan bir sisteme sahip, içeride birçok aluminyum görünümlü detay eksik, kadranların arasındaki ekran renksiz, style'larda egzoz çıkışı yok poloda bile var. tasarımsal mı maliyetmi emin değilim bundan. Led farların tasarım güzel ama aydınlatmada golf daha başarılı. Leonun geri lambası bile tek ve normal ampul golfte çift led, arka sinyaller golfte led leonda ampul , diz hava yastıgı ve yorgunluk uyarı sistemi opsiyon, arka yan hava yastığı opsiyon, iç makyaj denebilecek eu6 geçişi öncesi leonun direksiyon derisi oldukça adi şuanda golfle aynı, bardaklıkta sürgülü kapak bile yok golfteki gibi, çakmaklık golfte çevresi aydınlatmalı leonda değil

Gözle görülen, aklıma gelen farklar bunlar. Ciddi anlamda aranacak birkaç şey var sadece. Ancak iç mekan kalite hissi golfte bayağı yukarıda oluyor. Leonda sınıf standartlarını gayet yakalamış hatta üstte. Alcantara - deri koltuk ile leon kaliteyi sınıfından üst seviyeye çıkartıyor. Seat ses sistemi araç ses sistemleri içerisinde muhteşem, harman kardon ve bose sistemli araçlardan aşağı kalır yanı yok. Yalıtımsal olarak çok bir fark yok. Depo çalkalanma sesi golfte de var ancak leonda bir tık daha belirgin. Trim sesi golfte çok daha az bir olasılık. Leonda geldiği günden beri sağ kapıda ses var basslı müziklerde, servise götürücem randevu aldım.

Arada 13 bin tl fark var. Platform aynı platform, motor şasi aynı parçalar. Bu eksiklikler için farkı vermek gerekir mi alıcının kararına kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Bende Hem Golf hem Leon var.

Golf 1.6 tdi dsg highline + camtavan + uled + dynamic light asist 2015 nisan'da alındı 5800kmde
    Leon 1.6 tdi dsg (110hp eu6) + Advance ( 17''jant alcantara koltuk 6.5''ekran + led far + ön arka park sensörü) + karartmalı cam + seat sound + camtavan, 2 haftalık araç ve 650km de.

Golfun 5000km si leonunda hepsi benim tarafımdan yapılmış km'ler. leon çok yeni olsa da aslında golften dolayı iki aracı da az çok tanıyorum denebilir.

Leonda paradan kısılmış çok yer var. Auto hold, elektronik el freni, sogutmalı torpido, kapı içleri ve torpidoda kadife kaplama olmaması, yan ayna altlarında yer aydınlatması olmaması, kaput amorsitörü , led kapı şeritleri, f1 vites kumandaları , direksiyon altı gözünün adiliği , golfte koltuk altı çekmece leonda kapaklı kutu, ön gögüste kapak olmaması , leonda stepnenin yanlarının çıplak şasi golfte halı olması, leonda emniyet kemerinin yükseklik ayarının olmaması , leonda plastik paspas golfte halı , far yıkamanın olmaması, silecek suyu uyarısı yok, cam silecek suyu püskürtme golfte sprey gibi leonda 3 jet, bagajda ayırıcı ek parça yok , alcantara harici leonda arka koltuk arası kol dayama yok , ön koltuk dayama garç gurç çalışan bir sisteme sahip, içeride birçok aluminyum görünümlü detay eksik, kadranların arasındaki ekran renksiz, style'larda egzoz çıkışı yok poloda bile var. tasarımsal mı maliyetmi emin değilim bundan. Led farların tasarım güzel ama aydınlatmada golf daha başarılı. Leonun geri lambası bile tek ve normal ampul golfte çift led, arka sinyaller golfte led leonda ampul , diz hava yastıgı ve yorgunluk uyarı sistemi opsiyon, arka yan hava yastığı opsiyon, iç makyaj denebilecek eu6 geçişi öncesi leonun direksiyon derisi oldukça adi şuanda golfle aynı, bardaklıkta sürgülü kapak bile yok golfteki gibi, çakmaklık golfte çevresi aydınlatmalı leonda değil

Gözle görülen, aklıma gelen farklar bunlar. Ciddi anlamda aranacak birkaç şey var sadece. Ancak iç mekan kalite hissi golfte bayağı yukarıda oluyor. Leonda sınıf standartlarını gayet yakalamış hatta üstte. Alcantara - deri koltuk ile leon kaliteyi sınıfından üst seviyeye çıkartıyor. Seat ses sistemi araç ses sistemleri içerisinde muhteşem, harman kardon ve bose sistemli araçlardan aşağı kalır yanı yok. Yalıtımsal olarak çok bir fark yok. Depo çalkalanma sesi golfte de var ancak leonda bir tık daha belirgin. Trim sesi golfte çok daha az bir olasılık. Leonda geldiği günden beri sağ kapıda ses var basslı müziklerde, servise götürücem randevu aldım.

Arada 13 bin tl fark var. Platform aynı platform, motor şasi aynı parçalar. Bu eksiklikler için farkı vermek gerekir mi alıcının kararına kalmış.

Güzel tespitler geçen yakın bir akraba almıştı Leon biraz inceledim güzel araç ama süspansiyonlar konusunda kimse memnun değil hele Trde Yolların Çukur kasis tümsek vs. Ne ararsan olduğu için bu Açıdan konforu kötü. Bu aracı i30 ceed ile karşılaştırmak lazım fiyat açısından golf fiyat konusunda d segmenti oldu artık nerdeyse

• leon nun tek eksıgı acık doseme...
  • Yaklasik 12 bin kilometredir TDI DSG Style Leon kullaniyorum.

Hemen ustte @Exxcrea arkadasin belirttiklerine tamamen katilmakla birlikte bence Golf ile en buyuk farki, Leon'un en buyuk eksisi suspansiyonlari. Gercekten ilk 1000 kmden sonra daha da kotulesen, konforsuz, ozellikle darbe emisi cok zayif bir suspansiyona sahip arac.

• Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
    Benim için konfor ön planda olduğu için ve söylenenlere göre aradaki süspansiyon farkı büyük olduğu için golf almaya karar verdim.
  • Arada 20 bin tl fark var denmiş ama öyle bi fark yok ortada şuan. Golf Highline 1.4 TSİ 125 ps liste fiyatı 74 bin tl bu aracı 5% indirimle 70 bin tl ye bırakıyor doğuş oto çankaya. Aynı donanım tsi leon nekadar acaba en az 65 i vardır.. 20 bin tl olayı hikaye
  • Dsgli alinacaksa fiyat performans olarak golften iyidir ancak normal kosullarda artik fiyat performans araci olmaktan cikti bence. Yalniz tasarim olarak, arkasi duvardan farksiz olan golf u 50 ye katlar ama o ic mekan kalitesi cok vasat.

• baya detaylı bilgi vermişsiniz, özellikle malzeme kalitesi bakımından. aradaki fiyat farkı az bile... peki sürüş dinamikleri açısından ne farklar görüyorsunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

baya detaylı bilgi vermişsiniz, özellikle malzeme kalitesi bakımından. aradaki fiyat farkı az bile... peki sürüş dinamikleri açısından ne farklar görüyorsunuz...

İki aracın limitlerini zorladım aşağı yukarı aynı karakteristikteler. Limitlerde viraja girince araç arkadan kayıyor, viraj içinde gaza yüklenirseniz de önden ( bu zaten normal fwd karakteri). Onun haricinde yüksek hız seyirde iki araçta oldukça rahat ve sessiz. Ancak yollar bozulunca işler biraz değişiyor. Leonun süspansiyonları daha sert ve ani darbelerde sönümleme kapasiteleri golf kadar iyi değil. Ancak golf bence sınıfına göre çok iyi olduğu için leon bukadar abartılı kötüymüş gibi yorumlanıyor. Öte yandan iki araçta ani manevralarda çok stabil ve virajlarda oldukça az yatıyor.

Özellikle leonda en saçma bulduğum nokta ise aracın absürd şekilde yüksek olması. Golf ve leonda çamurluk- lastik arası 5-6 cm var dolayısıyla araç leylek gibi havada duruyor. Ancak golfun süspansiyon konforu ile normal geliyor bu durum öte yandan leon hem sert süspansiyonlar hem kötü sönümleme hemde sportif karakteri ile yine leylek gibi neden havada çözemedim. Fr bile çok yüksek duruyor. Çamurlukların geniş bırakılmasının da etkisi heralde.

• 2 araç arasında kaldım güncel yorumunuz nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

2 araç arasında kaldım güncel yorumunuz nedir ?

Bu 2 araç arasında kalınmaz para yetiyorsa golf yetmiyorsa leon alınır.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.