Şimdi Ara

Sebebini anlayamadığım 307 sorunu!!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Son 2 gündür aracımda sebeini merak ettiğim bir problem oluştu.Aracım 1.6 110 hp lpg li 307.Hızlanma anlarında sanki yağışlı havalarda yüksek hızda giderken su birikintisine girince lastiklerde oluşan çekim kuvvetine benzer bir şekilde anlık güç kaybı yaşıyor araba fakat 1 saniye bile olmadan hemen toparlıyor.Fakat ben bariz şekilde hissediyorum ve sabit hıza gelinceye kadar her ivmelenme anında bunu 2-3 kez tekrarlıyor.Sanki motorda 1 saniyeliğine çekiş bitiyor ve tekar yerine geliyor.Bunun sebebi ne olabilir acaba.Bilgisi olan var mı?(Bunu hem lpg hem de benzinde iken yapıyor üstelik 60.000 bakımını geçen hafta yaptırdım)

• eger arac otomatikse anti patinaj olabilir
  • otomatik değil.Ateşlemede problem olabilir (Bujiler yada ateşleme bobini) diye tahmin ediyorum.Fakat bakımda kullanılan yağ 15-40 idi.Bundan kaynaklı olabilir mi acaba?
  • esp
  • lpg yeterli şekilde basınçlanmıyorsa ondan dolayı veya avans ayarı kaçmış olabilir.
  • kardeş daha önce benimde başıma geldi bu olay. bende 206 benzinli var. bu sorun büyük ihtimal benzindendir. Bir ara sürekli benzin aldığım yerden değilde farklı bi yerden benzin almıştım.dediğin gibi gaz arttırımlarımda anlık olarak çekimden düşüyordu arabam.sonra sordum soruşturdum o istasyon meşhurmuş meğer hem benzine hemde lpg ye belirli oranlarda su katıyormuş şerefsizler. Sende herzamankinden farklı bir yerden benzin yada lpg aldıysan olmuş olabilir.
  • sorun çözüldü.LPG filtresini değiştirttim ve sorun yok şimdi.Fakat neden hala aracı benzinde iken etkilediğini anlayamadım.gerçi artık kafamada takmıyorum nasıl olsa sorun halloldu.Cevaplarınız için teşekkürederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.