Şimdi Ara

Seboraik dermatit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seboraik dermatit için çözüm önerisi olan varmı saç derimde kaşlarımda ve burun kenerlarımda oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Saç için Vichy dercos Ds öneririm şişenin üzerinde Ds yazmasına dikkat et.

• Prozinc sampuan saç tipine uygun olanı alıp denemelisin. Pahalıdır ama övülüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WRRKRR

Saç için Vichy dercos Ds öneririm şişenin üzerinde Ds yazmasına dikkat et.
    Siz denedinizmi acaba yoksa duyummu hs clinical strength ide cok öneriyorlar

• 11 senedir bu illetten muzdaribim,
    Uğraşır doğal tedavi yolu vs denersin geçti sanarsın, bir iki ay olmadan tekrar başlar, hic besleyici özelliği olmayan saçı kupkuru yapan ilaç ya da şampuanlar kullanırsın geçiyor sanarsin ama o sampuanlar saçı besinsiz bırakır döker.

Doktora gidersin ketoral medikal verir, ben cildiye uzmanı değilim yorum yapmak haddime değil ama, kullanmanı önermem. Yaklaşık 2 yıl o şampuanı kullandım, sadece duştan sonra 10 20 saat rahat hissettirir seboreik dermatitleri kuruttuğu için, ama sebebi engellemiyor dermatitin üstü kuruyor altında yine de oluşuyor asla geçmiyor.

Annem bir doğal tedavi yapmıştı, yağ karbonat ve sarımsak vardı galiba içinde, saçı 2 saat yağlı bekletiyordum sonra da besleyiciligi olmayan kepek karşıtı head shoulders ya da ketoral benzeri bir sampuanla yıkıyordum, 15 gündü tedavi programı, ben 5 6 gün dayandım sonra devam etmedim ama çok fayda etti bir kaç ay sorun olmadı ara sıra azıcık oldu.

Ben çeşitli doğal tedavileri denemeni öneririm, denerken dikkat etmen gereken şey cildi besinsiz bırakma, özellikle saçı besinsiz bırakma. Önce besleyici ve saça iyi gelen bir yağ kullanarak yağla ve bir kac saat beklet beslensin, daha sonra kuru yağsız şampuanlarla yıka, bu şekilde yaptığın zaman hem dermatit azalır hem de cilt kuru olmadığı için döküntü olmaz pek, sürekli(günde ya da 2 günde 1) her duş oncesi yaparsan çok iyi gelecektir. Ama zor bir süreç duştan 2 saat once yaglayacaksın saçını falan. Enerjin varsa uğraş. Kurutan şampuanları asla tek başina kullanma mutlaka onlardan 1 2 saat once sacini besle yagla vs.
    Ek olarak eğer yapabilirsen saçını 0 a vur ve bu sekilde bahsettigim yağlı tedavilerden yap.

Internette bir çok kisi head shoulders veya ketoral tavsiye edebilir ama kesin çözüm degil sadece gecici olarak günlük veya iki günlük olarak dokuntuyu azaltir, dogal tedaviler cildi besledigi icin kurulugu onler nemlendirir, sonrasindaki yikama da yuzeydeki yağı alır asagidaki besin kalır.

Aynı şeyleri döndürüp dolaştırıp tekrar anlattım galiba ama umarım faydalı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup548

11 senedir bu illetten muzdaribim,
    Uğraşır doğal tedavi yolu vs denersin geçti sanarsın, bir iki ay olmadan tekrar başlar, hic besleyici özelliği olmayan saçı kupkuru yapan ilaç ya da şampuanlar kullanırsın geçiyor sanarsin ama o sampuanlar saçı besinsiz bırakır döker.

Doktora gidersin ketoral medikal verir, ben cildiye uzmanı değilim yorum yapmak haddime değil ama, kullanmanı önermem. Yaklaşık 2 yıl o şampuanı kullandım, sadece duştan sonra 10 20 saat rahat hissettirir seboreik dermatitleri kuruttuğu için, ama sebebi engellemiyor dermatitin üstü kuruyor altında yine de oluşuyor asla geçmiyor.

Annem bir doğal tedavi yapmıştı, yağ karbonat ve sarımsak vardı galiba içinde, saçı 2 saat yağlı bekletiyordum sonra da besleyiciligi olmayan kepek karşıtı head shoulders ya da ketoral benzeri bir sampuanla yıkıyordum, 15 gündü tedavi programı, ben 5 6 gün dayandım sonra devam etmedim ama çok fayda etti bir kaç ay sorun olmadı ara sıra azıcık oldu.

Ben çeşitli doğal tedavileri denemeni öneririm, denerken dikkat etmen gereken şey cildi besinsiz bırakma, özellikle saçı besinsiz bırakma. Önce besleyici ve saça iyi gelen bir yağ kullanarak yağla ve bir kac saat beklet beslensin, daha sonra kuru yağsız şampuanlarla yıka, bu şekilde yaptığın zaman hem dermatit azalır hem de cilt kuru olmadığı için döküntü olmaz pek, sürekli(günde ya da 2 günde 1) her duş oncesi yaparsan çok iyi gelecektir. Ama zor bir süreç duştan 2 saat once yaglayacaksın saçını falan. Enerjin varsa uğraş. Kurutan şampuanları asla tek başina kullanma mutlaka onlardan 1 2 saat once sacini besle yagla vs.
    Ek olarak eğer yapabilirsen saçını 0 a vur ve bu sekilde bahsettigim yağlı tedavilerden yap.

Internette bir çok kisi head shoulders veya ketoral tavsiye edebilir ama kesin çözüm degil sadece gecici olarak günlük veya iki günlük olarak dokuntuyu azaltir, dogal tedaviler cildi besledigi icin kurulugu onler nemlendirir, sonrasindaki yikama da yuzeydeki yağı alır asagidaki besin kalır.

Aynı şeyleri döndürüp dolaştırıp tekrar anlattım galiba ama umarım faydalı olur.
    Yağdan bahsettiğiniz ne yağı acaba

• Massive07 M kullanıcısına yanıt
    Cörekotu yagı, zeytin yagi, bir cok yag saci besliyor, besleyem yaglari arastir herhangibiri ile sacini besle yeterli, besledikten sonra da yıkayıp yuzeydeki yagi almis olursun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sinüzit (papatya tedavisi)
    14 yıl önce açıldı
    sinüzit hastalıgının tedavisi
    20 yıl önce açıldı
    Alerjik rinit, sinüzit
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup548

Cörekotu yagı, zeytin yagi, bir cok yag saci besliyor, besleyem yaglari arastir herhangibiri ile sacini besle yeterli, besledikten sonra da yıkayıp yuzeydeki yagi almis olursun.
    Siz vazgectiniz heraldd böyle yaşamaya devam ediyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Massive07

Siz vazgectiniz heraldd böyle yaşamaya devam ediyorsunuz

Alıntıları Göster
    Erteliyorum sürekli, vaktim yok ayrica usengecim, ama bir yaz 0 a vurup surekli besleyip yıkayacağım bahsettiğim gibi. Şuan çok azgın değil zaten bölge bölge az az var.
    Ayrıca bazen kaşıyıp kaldırmak çok zevkli evet igrenc ama itiraf edeyim :D
    Duşta besleyici sampuan kullanıyorum, 2 duşta bir once besleyici sonra da head shoulders ya da kepek yag karsiti baska bir sampuan kullanıyorum.

• Bimdeki mavi capitol şampuan iyi geldi bana bu illet geçmiyor hocam ama kontrol altında tutabilirsin. Capitolü çok kullanınca alışıyor saçlar tekrar deri dökülmeye başlıyor o zaman farklı bir şampuanla 1-2 hafta devam edip tekrar capitole dönüyorum. Ellerimde ve yüzümde de var onlar için anti bakteriyel nemlendiricili sıvı sabun kullanıyorum(protex, activex). Bunlar stres altında olmadan yaptıklarım stresliysem hiçbir şey fayda etmiyor. O zamanda stresimi yatıştırmak icin melisa ve karabaş otu çayı içiyorum falan filan liste uzar gider böyle

• quote:

Orijinalden alıntı: TherafluForte

Bimdeki mavi capitol şampuan iyi geldi bana bu illet geçmiyor hocam ama kontrol altında tutabilirsin. Capitolü çok kullanınca alışıyor saçlar tekrar deri dökülmeye başlıyor o zaman farklı bir şampuanla 1-2 hafta devam edip tekrar capitole dönüyorum. Ellerimde ve yüzümde de var onlar için anti bakteriyel nemlendiricili sıvı sabun kullanıyorum(protex, activex). Bunlar stres altında olmadan yaptıklarım stresliysem hiçbir şey fayda etmiyor. O zamanda stresimi yatıştırmak icin melisa ve karabaş otu çayı içiyorum falan filan liste uzar gider böyle
    Elma sirkesini deneyeceğim

• Ne yazık ki bu cilt hastalığına yakalandıysanız kurtuluş şimdilik yok, sadece semptomları azaltabilir varsa kaşıntı hafifletebilirsiniz.

ilaç kullansanız da kullanmasanız da bu hastalığın azdığı veya dinginleştiği dönemleriniz olacaktır. Bir bakmışsınız saçma saan bir ilaç kullanırken dingin döneme geçmişsinizdir, ilaç işe yarıyor sanırsınız , ama 5 ay sonra azgın dönemi gelip tekrar coşabilir.

piyasada bulacağınız ve doktorun vereceği tüm kremler, şampuanlar kortizonlu olacaktır. Bu da etkisini gösterse de kullanılan bölgede sorunlar yaratmaya başlıyor, bu sefer daha çok kullanmak zorunda kalıyorsunuz .

Piyasa da burun, yanak ve sakal çevresinde kullanabilceğiniz etkili ilaç olarak (kortizonsuz deniliyor) CORESATIN "sarı" var. Kullandığınız süre boyunca kesinlikle semptonlar oluşmuyor. ama ufacık bir krem ve fiyatı 90-100 TL gibi bir şey. Neredeyse aylık almanız gerekli.

head&shoulders 3-4 yıkamada sorunu çözüyor gibi geliyor fakat sonrasında daha beter bir kuruluk oluyor.

Benim kişisel tavsiyem devamlı nemlendirici krem ile gezin. sabah kalktığınız , akşam yattığınızda uygulayın. etkileri azaltıyor, iki azgın süre arasını uzun tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janavar® -- 30 Aralık 2019; 18:6:32 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.