Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.583
Cevap
199
Favori
1.247.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erico

Hepimize Allah acil şifalar versin arkadaşlar..

Bende 1 hafta önce doktora gittim ve yüzümdeki seborik dermatit için bana Zalain diye bir krem ve avene cleanance diye bir yüz temizleme jeli verdi..5 günden beri bu ikisini düzenli olarak kullanmaktayım.Yalnız yüzüme bunları sürünce epey kızarıyor.Bu jeli kullandıkça ve kremi sürdükçe daha kötüye gidiyorum gibi geliyor.Yani ilk 5 günün sonunda bir düzelme yok.Zaten bu kadar süredede bir muzice bekleyemeyiz.2 aya kadar kullanacağım bunları.Sonuçları olumlu yada olumsuz olursa sizlerle paylaşacağım.

Arkadaşlar bu mesajı 3 ay önce yazmıştım.Zalain denilen kremi yüzüme her akşam düzenli olarak sürdüm.Şöyle bir gelişme oldu bende.Eskiden yüzümde çok kırmızı kızarıklıklar çıkardı onlar artık büyük büyük çıkmıyor.Ancak şu parlama denilen şey var.Yani bu parlamanın önüne geçemedim.Birde sanırım yağdan kaynaklanan bir koku oluşuyor yüzümde.Özellikle burnumun kenarlarında.Bunada bir çözüm bulamadım.Şimdi Zalain kremi bıraktım.İzmirden bir aktarcıdan kuzenim bir krem gönderdi onu kullanıyorum bir haftadan beri.Çok çok büyük kızarıklar yine olmuyor.Bakalım bunuda bir 3 ay deniyeceğim size sonuçlarını yine yazarım.

Herkes yediklerimizinden içtiklerimizden bahsetmiş ama benim gözlemlediğim ufak bir şey daha var.Düzenli traş arkadaşlar.Düzenli traş bu rahatsızlığı engelliyor biraz sanki.Tabi emin de değilim..

Herkese geçmiş olsun.

• Arkadaşlar elma sirkesi kullananlar Türkiye'de hangi sirkeleri tercih ediyor ? Ben hep sarımsı renk standart elma sirkelerinden alıyordum,
    bu sefer beyaz yaş elma sirkesi aldım bakalım. Bunu rengi sarımtrak değil daha mayhoş bir tadı var. Ben amerikan sitelerini de takip ediyorum
    konu ile ilgili, oradaki kullanıcılar bana filtresiz(fermente bakterileri altında duran) sirkelerden kullanmamı, aksi taktirde cilt hastalıklarında pek
    etkili olmayacağını söylediler. Ama ben Türkiye'de marketlerde bu tarz bir sirke göremedim, hepsi filtrelenmiş ve koruculuydu. Bu tarz bir sirkeyi
    Türkiye'de bulabilir miyiz sizce ?

Seboreik Dermatit

• bu sirkeyi türkiyede bulmak mümkün değil en iyisi kendin yapmak. tarifleri internette var.
  • Arkadaşlar merhabalar...

Doktor bana şunları yazdı;
    1- beklozan losyon
    2- fungoral medikal şampuan
    3- deloday

6 sayfa yazılmış. Hepsini okuyamadım gözlerim çok ağrıyor duramıyorum bilgisayar başında birileri özet geçebilir mi?

Son çare olarka hangi yöntemler kullanılmalı? Mesela duşta şu şampuan kullanılmalı şu kadar dk durmal ıvs. gibisinden taktikler nelerdir?
  • Bu hastalık yüzünden bugün okula gitmiyorum. Hayatımda böyle hastalık görmedim ben. Nasıl bir şeydir bu yahu

Şu hastalığın çaresi yok ya onu bile bile bugün tekrar doktora gideceğim. Bu nasıl bi psikolojidir ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

Bu hastalık yüzünden bugün okula gitmiyorum. Hayatımda böyle hastalık görmedim ben. Nasıl bir şeydir bu yahu

Şu hastalığın çaresi yok ya onu bile bile bugün tekrar doktora gideceğim. Bu nasıl bi psikolojidir ya

nevzat kardeş sanırım benden ufaksın.

moralini bozma.senin yaşadıklarının hepsini bende yaşadım.

m-furo denilen bir ilaç var.ben onunla bu illeti yendim.

bu bir hastalık degil, derinin verdigi bir reaksiyon.tam olarak hastalık olmadıgı için kesin bir çaresi bulunamadı.

yediklerine dikkat et , hamur işi yeme, kola içme, sebze ve meyve ye.

sık sık banyo yap.

ilk başlarda çok ileri safhalarda oluyor sonra azalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mericx

quote:

Bu hastalık yüzünden bugün okula gitmiyorum. Hayatımda böyle hastalık görmedim ben. Nasıl bir şeydir bu yahu

bu bir hastalık degil, derinin verdigi bir reaksiyon.tam olarak hastalık olmadıgı için kesin bir çaresi bulunamadı.

sık sık banyo yap.

Buna kesinlikle katılıyorum. 2008-2009 öğretim yılının somestresinde yüzümün abartmıyorum her yeri kizarmisti, berbat bir durumdaydım, insan yüzüne çıkamazdım öyle olsaydı. Hastalık şimdide devam ediyor ama etkilediği alan bayağı azaldı. Sanırım sabırlı olmak gerekiyor biraz. O zaman 17 yasindaydim şimdi 19.5

• quote:

Orijinalden alıntı: mericx

quote:

sık sık banyo yap.

hocam yaş 20 benim yaşıtlarımda daha doğrusu etrafımdaki yaşıtlarımda sadece bende olduğu için moral bozuk oluyor genelde

m-furo losyonunu kullandım. İlk gün sonuç mükemmel. ikinci gün sürdüm, abartısız söylüyorum yüzünüzü alın kırmızı boyaya boyadığınızı hayal edin işte öyle oldu. bırakmak zorunda kaldım

yağlı yiyecekler olsun, kola türü asitli tüm içecekler olsun kuruyemiş olsun hiçbirini yemiyorum, sık sık banyo yapıyorum ama istediğim sonucu henüz alamadım

Dünkü doktor prednol - a kremi verdi. Biraz olsun yatışmış durumda şimdi

• Arkadaşlar benim yüzümde sorun yok saç derimde sorun var.

Bu saboreik dermatit olanlar yağlı saçlar için olan şampuanları mı kullanmalı? Ekstra nemlendirici falan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cekhu

En cok canımı sıkanda sac dökülmesi...sac dökmese su hastalık umrumda olmayacak..
    Bioderma diye bir marka duydum..bu hastalık için cok fazla ürünü var..yüz için ayrı sac için ayrı..
    Acaba bu markayı kullanan var mı aramızda?

Arkadaşlar bu forumda bu konuyu ilk defa okuyorum. Ben de tecrübelerimi paylaşmak istedim. Öncelikle bu rahatsızlığı 12-13 yaşımdan beri yaşıyorum. Doktora elbette defalarca gittim. Önce saç, sonra yüz, göğüs ve en son olarak ensemde yaşamaya başladım. Bu durumun en başından beri sadece 2 ilacı kullanmaktayım ama sürekli kullanmaktayım. Betnovate losyon ve ureacort krem. Losyonu saç için sadece banyolardan sonra, kremi ise her akşam MUTLAKA kullanıyorum. Saç içi durum, fazla kurcalamazsam 2 gün rahat, ancak yağlanma elbette hızlı. Şampuan işine dönem dönem girdim ama kullanmaktan hiç keyif almadım ve lanet olsun diyip normal şampuanlara döndüm. Yüzümse çok zamandır oldukça düzene girdi. Neredeyse unutmaya başladım. Ancak son dönemde ensem korkunç rahatsızlık vermeye başladı. İlk başta belli belirsiz madeni para büyüklüğünde yuvarlak kızarıklıklar oluştu. Ardından kaşınmalar başladı ve görüntü çok rahatsız edici olmaya başladı. Ve malesef ureacort yüzümde gösterdiği etkiyi ensemde göstermedi.

İşte bu nedenden dolayı yukarıda alıntısını da yaptığım bioderma ürünleri hakkında bilgi almak istedim ben de. Eczaneler şu anda bu yaşadığımız durum için bioderma ürünlerini şiddetle tavsiye etmekte ancak ben ciddi kararsızlık yaşamaktayım. Eğer kullanan ya da bilgi sahibi olanlar varsa buradan paylaşabilirse gerçekten çok mutlu olurum.

Herkese bu illetle yaşamda kolaylıklar diliyorum.

• Arkadaşlar 30 mayıstan beri tatildeyim ve kaşıntılarım,kızarmalarım,kepeklenme tüm sorunlarım düzeldi.

Evdeyken gece 3-5 arası uyuyup, 12-2 arasında kalkardım hergün. Tatile geldim en geç 1 de uyuyup, 8-9 arası kalktım. Denize girip bol bol yüzdüm, sanırım deniz suyununda iyileştirici etkileri mevcut. Yeme düzenimde hiçbir değişiklik olmadı yediğim şeyler yani gazlı içecekler falan filan hepsini içtim ama önceden kahvaltıyı 12 den sonra yaparken şimdi 9-11 arası yaptım, öğle yemeğini 13-15 arası yedim. Düzenli yaşamın bu hastalık üzerinde çok önemli etkilerini anladım. Düzenli yaşamaya çalışalım bence.
  • Merhaba arkadaşlar

bu hastalık için size bir kaçönerim olacak

1-Proteine ihtiyacınız var her gün süt için . kahvaltı yaparken çay içmeyiniz.
    bir litre süt alın onu tüketiniz elma yiyin

2-KAŞINTI en büyük dertlerden biri bu kaşıntı için size antisitamik hap

CREBROS 5 MG bunu her gün içeceksiniz 3 kez alabilirsiniz bu vucuttaki alerjik etkenleri kaşıntıyı durduran bir hap eczanede 5TL fiyatı durumunuza göre azaltın hapı

3- SAÇINIZ İÇİN KONOZAL ŞAMPUAN küpürü okuyun haftada 2 - DEFA KULLANmanız tafsiye ediliyor. kullanınca 10 15 dk bekletiniz ve öle durulayın

1- SÜT - elma ( Bol proteinli beslenmenizerekiyor )

2-Kaşıntı ve alerjikiçin CREBROS 5MG HAP

3 SAÇ İÇİN KONOZOL ŞAMPUAN

4- yüz için Krem karşımı önericem ADVANTAN YAĞLI POMAT yağlı olacak sadece pomat değil 5 tl bir fiyatı var Bu kremle Bepanten Parfümsüz olanı alacaksınız parfüm cildiniz hassas olduğundan kötü yapar. BEPANTEN PLUS alın o parfümsüz olanı bunu karıştırın gece yatarken yüzünüze uygulayın yanlız ince bir şekilde uygulayın fazla sürmeyiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Arkadaşlar 30 mayıstan beri tatildeyim ve kaşıntılarım,kızarmalarım,kepeklenme tüm sorunlarım düzeldi.

Evdeyken gece 3-5 arası uyuyup, 12-2 arasında kalkardım hergün. Tatile geldim en geç 1 de uyuyup, 8-9 arası kalktım. Denize girip bol bol yüzdüm, sanırım deniz suyununda iyileştirici etkileri mevcut. Yeme düzenimde hiçbir değişiklik olmadı yediğim şeyler yani gazlı içecekler falan filan hepsini içtim ama önceden kahvaltıyı 12 den sonra yaparken şimdi 9-11 arası yaptım, öğle yemeğini 13-15 arası yedim. Düzenli yaşamın bu hastalık üzerinde çok önemli etkilerini anladım. Düzenli yaşamaya çalışalım bence.

deniz suyunun çok büyük faydası var.geçen sene marmaris'te 1 hafta tatil yaptım.sivilcelerde dahil olmak üzere bütün o kepeklenme,pullanma bitti.istanbul'a gelir gelmez yine başladı.yılın 12 ayı tatil yapmamız gerekiyor demek ki..

• quote:

Orijinalden alıntı: Salih

quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Arkadaşlar 30 mayıstan beri tatildeyim ve kaşıntılarım,kızarmalarım,kepeklenme tüm sorunlarım düzeldi.

deniz suyunun çok büyük faydası var.geçen sene marmaris'te 1 hafta tatil yaptım.sivilcelerde dahil olmak üzere bütün o kepeklenme,pullanma bitti.istanbul'a gelir gelmez yine başladı.yılın 12 ayı tatil yapmamız gerekiyor demek ki..

Gittiğim askeri kampın kantininde şu sabunlar satılıyordu, aldım ve yüzümü onlarla yıkıyorum, bana iyi geldi. Deneyin isterseniz
    Bende Marmaristeydim bu arada

www.habipoglu.com.tr
    Habipoğlu | Habipoğlu Kozmetik
    http://www.habipoglu.com.tr/?/ardic-katrani-sabunu
    (Özellikle bu)
    www.habipoglu.com.tr
    Habipoğlu | Habipoğlu Kozmetik
    http://www.habipoglu.com.tr/?/kukurtlu-sabun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BraveHeart -- 18 Haziran 2011; 11:48:33 >

• Yıllardan beri çekiyorum bunu bende, 15 yıl kadar oldu, saçım kalmadı gibi bir şey, şimdi de kaşlar elden gidiyor. Yapacakda pek bir şey yok ilaçlar pek iş yaramıyor sadece kaşıntıyı önlemek için dermotop kullanıyorum egzama ve kaşıntı gidiyor ama kaş dökülmesi devam ediyor ayrıca minoxil de kullanma kararı aldım. Bir keresinde hiç unutmam doktor dişinde çürük var ondan oluyor demişti o kadar çok doktora gittim ki çok enstantane oluştu. Bu hastalığı çeken insan maalesef toplum içersinde uzaylı gibi dolaşmaya mahkum, kafayıda vurduruyorum sıfıra 10 yıldan beri

Hayatta niye varım diye düşünüyorum. Vardır ALLAH ın bildiği beni böyle yarattıysa diyorum.

Kaşların dökülmüş ne hastalığın var diye soran olursa bu hastalığı anlatmak yerine kemoterapi diyeceğim, zaten yakında onuda görürüm kanser olup heralde

Birde bu hastalığı olan bir kişinin güveni falan olamaz, kızlarla arasıda hep koca bir 0 olarak kalır. Tecrübe ile sabittir. Yaş 30

bu hastalığın bende ne zaman geçtiğini biliyorum saçlı kıllı bölge tamamı ile kıllar döküldüğünde bu kaşıntı gidiyor ve egzamasıda bitiyor. Bu hastalığın tek amacı kıllı ve saçlı olan tüm bölgeyi saçtan ve kıldan yoksun bırakmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myresistance -- 20 Haziran 2011; 11:55:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

Yıllardan beri çekiyorum bunu bende, 15 yıl kadar oldu, saçım kalmadı gibi bir şey, şimdi de kaşlar elden gidiyor. Yapacakda pek bir şey yok ilaçlar pek iş yaramıyor sadece kaşıntıyı önlemek için dermotop kullanıyorum egzama ve kaşıntı gidiyor ama kaş dökülmesi devam ediyor ayrıca minoxil de kullanma kararı aldım. Bir keresinde hiç unutmam doktor dişinde çürük var ondan oluyor demişti o kadar çok doktora gittim ki çok enstantane oluştu. Bu hastalığı çeken insan maalesef toplum içersinde uzaylı gibi dolaşmaya mahkum, kafayıda vurduruyorum sıfıra 10 yıldan beri

Hayatta niye varım diye düşünüyorum. Vardır ALLAH ın bildiği beni böyle yarattıysa diyorum.

Kaşların dökülmüş ne hastalığın var diye soran olursa bu hastalığı anlatmak yerine kemoterapi diyeceğim, zaten yakında onuda görürüm kanser olup heralde

Birde bu hastalığı olan bir kişinin güveni falan olamaz, kızlarla arasıda hep koca bir 0 olarak kalır. Tecrübe ile sabittir. Yaş 30

bu hastalığın bende ne zaman geçtiğini biliyorum saçlı kıllı bölge tamamı ile kıllar döküldüğünde bu kaşıntı gidiyor ve egzamasıda bitiyor. Bu hastalığın tek amacı kıllı ve saçlı olan tüm bölgeyi saçtan ve kıldan yoksun bırakmaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_37775015/tm.htm

• Miy1988 merhaba,

PM attım. Mezoterapi den memnun musun ? Saç, kaş ve sakal dökülmeleri bitti mi ? Bu hastalık devam ederse işide bırakmak zorunda kalacağım :( Kaş bile kalmayacak yakında yüzümde :(
  • Beyler acayip seboreik dermatit vardı bende.Koca koca deri döküntüleri vardı kafamda.Saçımı 2 numaraya vurdurdum.Akabinde la Roche posay şampuanını kullandım.1 aydır kepekten eser yok ALLAH'a çok şükür.
  • arkadaşlar ben de bu hastalığı yendim sonunda ve çok mutluyum.

fungoral şampuan + beklozon losyon + clear limonluyu kullandım...
  • Beslenmesine dikkat edip kurtulan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.