Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.564
Cevap
199
Favori
1.245.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cekhu

zaten doktor dediğim gibi 5 tane reçete yazdı bana..bu ürünlerin hiç biri bu sorunu tamamen bitirmeyecek dedi..o yüzden de hepsini bir anda alma dedi..git bir markanın kremini al sampuanini alma,kremini dene,ise yararsa git sapmuanini al dedi..bi süre kullandın faydasını gördün snr tekrar eski haline dondü bu sefer başka markaya başla dedi..
    cok şükür bende durum cok ileri degil..ama yaşla beraber ilerleme riski var..
    sac dökülmem icinde ayrıca bir sprey verdi..faydalı sampuani bulduktan sonra bu spreyi kullanmaya başla dedi..sac çıkartıyormuş sprey..pek inandırıcı gelmedi ama bakalım deniyecegim dogru sampuani bulduktan sonra..

benim anladığım; bu hastalıkta kullanılacak belli bir ürün yok..o yüzden de kullanılan ürünler birine cok iyi geliyor birine gelmiyor..ve hangi ürünü kullanırsan kullan tekrarladığı icin; dogru dürüst ürün yok diye düşünüyoruz..aslında var ama geçici çözümler çünkü bu hastalığı tamamen kaldıracak bir çözüm ztn yok..
    arkadaşlar ilaç tedavisi dışında cerrahi veya lazer tedavisi seçeneği var mı bu hastalık için ? Özellikle lazer yaptıran oldu mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

arkadaşlar ilaç tedavisi dışında cerrahi veya lazer tedavisi seçeneği var mı bu hastalık için ? Özellikle lazer yaptıran oldu mu ?

Sanmıyorum ama derideki yağlanma önlenirse hastalıkta geçebilir. Bunu ilgilendiren organda karaciğerdir. İş karaciğerde bitiyor. Anlamıyorum, bizim karaciğerimizdeki yağ oranı diğer insanlardan fazla mı ?
  • benim zaten doktora gitme sebebim; yağlı bir cildim olduğu içindi..
    yüzüm cok yağlı ve bu da cok fazla parlamasına sebep oluyor..
    ve saclarım da dökülme var cok fazla..
    ben bu sikayetlerle gittim....seboreik dermatit çıktı..
    sac derim de pullanma vardı da cok ciddiye almiyordum şikayetçi değildim yani..

dun doktor yüzümü yıkamam icin emolium diye bir şey verdi..ve yaglanmama iyi geldi..en azından yüzüm parlamıyor..

bugün la-Roche Posay in kremini ve sampuanini aldım..henüz denemedim..

ben kafamda bu sorunun hiç bir zaman cozulemeyecegini kabul ettim..o yüzden o ürün olmuş bu ürün olmuş..artık umrumda degil..

zaten yıllardır ürün kullanmaya alisigim..ve bu uğurda harcadığım paranin haddi hesabı yok..
    o yüzden şimdi denediğim ürünler bana hiç koymuyor :) veya ömrümün sonuna kadar deneyeceğim ürünler..zaten deniyordum/deneyecektim... :)

kafanıza takmamaya çalışın bence..
    ve lütfen kafanıza gore de ürün kullanmayın..bu da en büyük hata bence..
    ve bu hastalığı kabullenin..bununla yasamayı kabullenin..ben oyle yapıyorum artık..başka care yok çünkü..

hepimize gecmis olsun..

• quote:

benim zaten doktora gitme sebebim; yağlı bir cildim olduğu içindi..
    yüzüm cok yağlı ve bu da cok fazla parlamasına sebep oluyor..
    ve saclarım da dökülme var cok fazla..
    ben bu sikayetlerle gittim....seboreik dermatit çıktı..
    sac derim de pullanma vardı da cok ciddiye almiyordum şikayetçi değildim yani..

dun doktor yüzümü yıkamam icin emolium diye bir şey verdi..ve yaglanmama iyi geldi..en azından yüzüm parlamıyor..

bugün la-Roche Posay in kremini ve sampuanini aldım..henüz denemedim..

ben kafamda bu sorunun hiç bir zaman cozulemeyecegini kabul ettim..o yüzden o ürün olmuş bu ürün olmuş..artık umrumda degil..

zaten yıllardır ürün kullanmaya alisigim..ve bu uğurda harcadığım paranin haddi hesabı yok..
    o yüzden şimdi denediğim ürünler bana hiç koymuyor :) veya ömrümün sonuna kadar deneyeceğim ürünler..zaten deniyordum/deneyecektim... :)

kafanıza takmamaya çalışın bence..
    ve lütfen kafanıza gore de ürün kullanmayın..bu da en büyük hata bence..
    ve bu hastalığı kabullenin..bununla yasamayı kabullenin..ben oyle yapıyorum artık..başka care yok çünkü..

hepimize gecmis olsun..
    Bende bu sorundan şikayetciydim. Elma sirkesi içtim. Burada yazılanların hepsini denedim. Ketokonazol içerikli şampuanlarda denedim saç derim alışana kadar hep işe yaradılar ardından hep hüsran oldu. Aynı zamanda saçımda dökülmekteydi. Minoxidil tedavisine başladım kafamdaki kepeklenme artı.. Kuzenim amerikada bana bir ara dermaroller getirdi. Saç dökülmesi için olanı, 1,5 aydır kulanmaktayım minoxidilin etkisini artırdığını hissediyorum kafamdaki kepeklenme bitti. Seboreik illeti kafa derimde artık çıkmıyor arada burnunum yanında yüzümde oluyor. Hatta bunun için yüz için olan Derma rollerdan da almayı planlıyorum.

• Bır hafta oldu bende la roche posay ürünleri kullanali..
    Sampuani güzel ama nemlendiriciyi beğenmedim..zaten yağlı bir cildim var,nemlendirici daha da çok yaglanma ve parlama yaptı..
    Aslında ben de seboreik var mı yok mu tam emin de değilim..doktor var dedi ama seboreik belirtileri sadece sacımda var,cildimde yok..
    Cildimde kizariklik,kasinma ve pullanma yok ki benim!sadece çok yağlı..acaba başka bir Dr a daha mı gitsem?yoksa diğer reçetelerde yazan ürünlerden birini mı alsam..bilemedim :S

Minoxil bana da verdi Dr..sac derim duzeldiginde kullanabilirmisim..henüz tam olarak düzelmedi ama baya fark etti..maksimum 1 sene icinde sonuc veriyormuş,minoxil..şimdi tvlerde reklamı çıkmaya başladı..pek inanasim gelmiyor ama sac derim düzelsin deniyecegim..
  • quote:

Bır hafta oldu bende la roche posay ürünleri kullanali..
    Sampuani güzel ama nemlendiriciyi beğenmedim..zaten yağlı bir cildim var,nemlendirici daha da çok yaglanma ve parlama yaptı..
    Aslında ben de seboreik var mı yok mu tam emin de değilim..doktor var dedi ama seboreik belirtileri sadece sacımda var,cildimde yok..
    Cildimde kizariklik,kasinma ve pullanma yok ki benim!sadece çok yağlı..acaba başka bir Dr a daha mı gitsem?yoksa diğer reçetelerde yazan ürünlerden birini mı alsam..bilemedim :S

Minoxil bana da verdi Dr..sac derim duzeldiginde kullanabilirmisim..henüz tam olarak düzelmedi ama baya fark etti..maksimum 1 sene icinde sonuc veriyormuş,minoxil..şimdi tvlerde reklamı çıkmaya başladı..pek inanasim gelmiyor ama sac derim düzelsin deniyecegim..
    Selam arkadaşlar, nemlendirici olarak yüzünüze ne kullanıyorsunuz günlük olarak? Özellikle sıfır yağ içeren kremler var. Sizin kullanıp memnun kaldığınız var mı aralarında?
    Esas krem olarak ne kullanıyorsunuz?
    Cevap yazarsanız çok makbule geçer:)

• quote:

Orijinalden alıntı: daylightlove

Selam arkadaşlar, nemlendirici olarak yüzünüze ne kullanıyorsunuz günlük olarak? Özellikle sıfır yağ içeren kremler var. Sizin kullanıp memnun kaldığınız var mı aralarında?
    Esas krem olarak ne kullanıyorsunuz?
    Cevap yazarsanız çok makbule geçer:)

Alıntıları Göster
    Bir de katı temizleme barı kullanan var mı aranızda(compakt)? Varsa marka nedir? Ne kadar sık kullanıyorsunuz?

• quote:

Bir de katı temizleme barı kullanan var mı aranızda(compakt)? Varsa marka nedir? Ne kadar sık kullanıyorsunuz?

Alıntıları Göster

Doktorum bunu nemlendirici olarak kullanabileceğimi söyledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Bende onu kullandım..
    Eğer benimki gibi asiri yağlı ve yağ yüzünden parlayan bir cildiniz varsa bu nemlendirici bin kat daha fazla yaglandiriyor cildinizi..ve ayna gibi patlatıyor :s benim öyle oldu yani..o yüzden hiç memnun kalmadım ben..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Bende onu kullandım..
    Eğer benimki gibi asiri yağlı ve yağ yüzünden parlayan bir cildiniz varsa bu nemlendirici bin kat daha fazla yaglandiriyor cildinizi..ve ayna gibi patlatıyor :s benim öyle oldu yani..o yüzden hiç memnun kalmadım ben..

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim arkadaşlar ayrı ayrı. Sd'i kardeşlerim benim. Kullanmak lazım görmek lazım; ama yüzün her yanına sürülür mü? Benim çok geniş alan. Siz nerelere sürüyorsunuz?
    Evde sürüyle krem var ama hafif yağlandırıcı kremler gelmiyor.
    Arkadaşlar benim derdim şu. Bir dermatolog neden s.d hastasına yağlı bir krem ya da az yağlı yazar. Bir sürü sayarım hangisi mesela diye sorarsanız. Küçük bir eczane dükkanı açacak kadar olduydu evdeki ilaçlar ki hala öyle sayılır. Benim kullandıklarımdan dolayı aklımda bir soru işareti oldu. Biraz yağsız nemlendiricilerin üzerine çalışsalar yani hastaya hangisini versek iyi olur şeklinde düşünseler çok güzel olcak. Ya da ellerini vicdanlarına koysalarda düzeni bozup ezberi bozup hayırlı bir krem yapsalar; ama büyük bir pazar. Dünya çapında. Bilerek yapılmıyor.
    Eğer s.d hastalığın varsa katiyen yağlı krem olmuyor. Zaten bu hastalık yağlı-karma ciltlerin rahatsızlığı. Yani yağlı bölgelerin rahatsızlığı.
    Şimdi ben kendi doktoruma soramadım. Unuttum:) Bi kaç krem buldum netten. Gerçi geçen hafta başka bir dermataloğa gittim bir yakınımın zoruyla. Ona sordum tınlamadı bile kafasına göre yazdı işte. Gitmek istemedim ama sinir ola ola gittim. Kırmıyayım diye yakınımı.

Arkadaşlar, kafamdaki kremler şunlar:
    1. La Roche Posay Pityval krem
    2.Bioderma sensibio ds. krem.

Bir çırpıda yazdım bitti ama buluna kadar ne sıkıntılar çektim pc'nin önünde. Okudum araştırdım. Sıkıntım şu seboreik dermatitler için uygun ama hafif yağlı olup olmadığı benim derdim. Ya yine para vercem denicem memnun kalmıcam param boşuna gitcek ya da kullanan biri var mı bize yardımcı olacak yorumda bulunacak. Eğer bir krem yağlıysa- hafif yağlıysa bir kere bir sonraki sd. sivilce için zemin hazırlar.

Bu kremler belli bölgelere sürülüyor ya s.d sadece oralarda çıkıyor şeklinde diye düşündüklerinden midir anlamadım. Belli bölgeler denmiş. Neyse arkadaşlar kullanan duyan bilen var mı?

Arkadaşlar yüzünüzü neyle yıkıyorsunuz. Biliyorum ki doktorlarınız sabun içermeyen temizleme ürünleri verdi. Siz hergün mü kullanıyorsunuz böyle ürünleri yoksa belli dönemlerde mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daylightlove -- 23 Nisan 2011; 22:25:33 >

• Kardesim öncelikle nemlendiricilerden bende aynen senin gibi sikayetciyim!!!!
    Yüzümü yağ tabakasına çeviriyor hepsi!!!iğrenç bir görüntü ve iğrenç bir his!!!
    Nemlendiriclerden nefret ediyorum..bı de şimdi onumuz yaz!üstüne bı de güneş kremi surcez :s
    Artık millet ayna niyetine kullanır benim suratımı...

Ben bı karar aldım kendi kendime:)
    İnternetten araştırdım,la roche posay in yağlı ciltler için olan serisini öneriyorlar..benim zaten yüzümde pullanma kaşıntı yok!yağ var yağ!bunu anlatamıyorum bı türlü dr lara..o yüzdende Dr ne derse desin artık umurumda değil..gidip o seriyi alicam..kullanan herkes çok memnun çünkü..

Yüz temizleme olarak sabah-aksam emolium denilen bir şeyle yıkıyorum suratımı..
    Memnun musun dersen?eehhh iste...

Dr un bir tek sampuan önerisini uyguluyorum..o da la roche posay ds sampuani..ve yine la roche posay in günlük kullanıma uygun sampuani..bu ikisinden memnunum iste :) sac dökülmem baya baya azaldı..sd de aynı sekilde kafamda baya azaldı..

Ben Dr a gittiğimde Dr zaten bu hastalıktan tamamen kurtuluş yok dedi..e zaten yüzümde bu hastalık çok fazla yok-çok şükür- bende bu yüzden kafama göre takılmaya karar verdim..
    Bu hafta kontrole gittiğimde de soyliycem bunu..

Su yağ ve parlamadan nefret ediyorum!!

• quote:

Kardesim öncelikle nemlendiricilerden bende aynen senin gibi sikayetciyim!!!!
    Yüzümü yağ tabakasına çeviriyor hepsi!!!iğrenç bir görüntü ve iğrenç bir his!!!
    Nemlendiriclerden nefret ediyorum..bı de şimdi onumuz yaz!üstüne bı de güneş kremi surcez :s
    Artık millet ayna niyetine kullanır benim suratımı...

Ben bı karar aldım kendi kendime:)
    İnternetten araştırdım,la roche posay in yağlı ciltler için olan serisini öneriyorlar..benim zaten yüzümde pullanma kaşıntı yok!yağ var yağ!bunu anlatamıyorum bı türlü dr lara..o yüzdende Dr ne derse desin artık umurumda değil..gidip o seriyi alicam..kullanan herkes çok memnun çünkü..

Yüz temizleme olarak sabah-aksam emolium denilen bir şeyle yıkıyorum suratımı..
    Memnun musun dersen?eehhh iste...

Dr un bir tek sampuan önerisini uyguluyorum..o da la roche posay ds sampuani..ve yine la roche posay in günlük kullanıma uygun sampuani..bu ikisinden memnunum iste :) sac dökülmem baya baya azaldı..sd de aynı sekilde kafamda baya azaldı..

Ben Dr a gittiğimde Dr zaten bu hastalıktan tamamen kurtuluş yok dedi..e zaten yüzümde bu hastalık çok fazla yok-çok şükür- bende bu yüzden kafama göre takılmaya karar verdim..
    Bu hafta kontrole gittiğimde de soyliycem bunu..

Su yağ ve parlamadan nefret ediyorum!!
    Teşekkür ederim tekrar:)
    Nemlendiriciler.
    1.S.d'li hasta neden nemlendirici arar?
    Cildi hastalık sebebiyle kurur. Ana kreme destekte bulunmak için.
    2.Yağlı ciltlerin nemlendiriciye ihtiyacı var mıdır?
    Yoktur; ama kurutan temizleyici ürünler, kremler, köpükler falan kullanıyorlarsa yıkamadan sonra yağsız nemlendiricilere sanıyorum ki ihtiyaç duyarlar. Tabi herhangi bir hastalık yoksa o zaman durum değişir nemlendirci kullanma konusunda ama her durumda yağlı bir cilt sıfır yağ içeren bir nemlendirici kullanmalı illa kullanmak istiyorum diyorsa.

• quote:

Teşekkür ederim tekrar:)
    Nemlendiriciler.
    1.S.d'li hasta neden nemlendirici arar?
    Cildi hastalık sebebiyle kurur. Ana kreme destekte bulunmak için.
    2.Yağlı ciltlerin nemlendiriciye ihtiyacı var mıdır?
    Yoktur; ama kurutan temizleyici ürünler, kremler, köpükler falan kullanıyorlarsa yıkamadan sonra yağsız nemlendiricilere sanıyorum ki ihtiyaç duyarlar. Tabi herhangi bir hastalık yoksa o zaman durum değişir nemlendirci kullanma konusunda ama her durumda yağlı bir cilt sıfır yağ içeren bir nemlendirici kullanmalı illa kullanmak istiyorum diyorsa.

Alıntıları Göster
    Cildini çok yağlı yapıyorsa bırak aksi takdirde sivilce yapar; çünkü cilt zaten yağlıymış. Umarım fayda görürsün bahsettiğin üründen.

• quote:

Cildini çok yağlı yapıyorsa bırak aksi takdirde sivilce yapar; çünkü cilt zaten yağlıymış. Umarım fayda görürsün bahsettiğin üründen.

Alıntıları Göster
    Dermatit, egzama ve sedef hastalıklarında sivilcelerin de bolca görülme sebebi karaciğerdeki işlev azalmasıdır.
    Yağ metabolizmasında da bazı bozukluklara yol açıyor bu durum. Yani aslında diğer hastalığınız ile aynı sebepten kaynaklanıyor.
    Yukarıda önerildiği gibi devedikeni+enginar kapsüllerini içmeniz karaciğeri güçlendireceğinden sivilce problemini de azaltır. Ayrıca goldenseal ya da oregon grape
    bitkileri de kuruyan cilt hastalıklarına iyi gelmekte. Benim sedef hastalığında kullanım sonrası gözlemlerim, tamamen geçmiyor ama hastalık çok yavaşlıyor, dolayısıyla
    tedavi zorluğu azalıyor arada bir merhemlemek topikal tedavi uygulamak yetiyor. Son 1 aydır et/süt ürünlerini çok azaltıp bol bol sebze, salata ve meyve içeren bir
    diyet uygulaması ile birlikte hastalığı bir kademe daha yavaşlatabildim. 1-2 günde hemen kuruyan deri artık yaklaşık 20 günde kuruyor ve görünür hale geliyor.
    Bu hastalıkların asıl tedavisinin hayatı, psikolojiyi ve beslenmeyi(diet) kökten doğru bir şekilde değiştirmek olduğuna inanıyorum.

• quote:

Çok şükür bu kadar yağlı ciltte hemen hemen hiç sivilce yok..
    Siyah nokta oldukça fazla..
    Ben artık nemlendiricileri hayatımdan çıkartıyorum çünkü ne kadar yagsiz da olsa olmuyor..
    Nemlendirici yerine termal su kullanicam..bı ara kullanmıştım zaten gercekten çok güzel bir şey..hani alt tarafı su dersin :) ama değil gercekten termal su farklı bir şey..

La roche nin dediğim gibi yağlı ciltler için olan ürünlerini alicam yarın..bakalım ne olacak..
  • quote:

quote:

Çok şükür bu kadar yağlı ciltte hemen hemen hiç sivilce yok..
    Siyah nokta oldukça fazla..
    Ben artık nemlendiricileri hayatımdan çıkartıyorum çünkü ne kadar yagsiz da olsa olmuyor..
    Nemlendirici yerine termal su kullanicam..bı ara kullanmıştım zaten gercekten çok güzel bir şey..hani alt tarafı su dersin :) ama değil gercekten termal su farklı bir şey..

La roche nin dediğim gibi yağlı ciltler için olan ürünlerini alicam yarın..bakalım ne olacak..

Alıntıları Göster
    İnşallah iyi gelir.

• quote:

İnşallah iyi gelir.

Alıntıları Göster
    arkadşalar forum forum dolaşıyorum fakat hiçbir yararlı şey öğrenemedim. bende de bulunan bu hastalık geçmiyor sadece kısa süreli tedavilerle ancak geçiktirebiliyor.ben şahsen bu kanaate vardım. bende sayısız şampuan ilaç kullandım sonuç koca bi sıfır . doktorlara sıra gelince gittiğim doktorlardan inanın ben daha fazla şey biliyorum anlattıkları hikaye ' kesin tedavisi yok stres yok' sanki buda yım yani sonuç hep kaçak dövüşüyolar .. şahsen doktorlara güvenim kalmadı ha birisi çıkıp derseki ben şunu yaptım geçti oda galiba bi daha gelip buralara yazmyor. gördüğüm bu.

• En cok canımı sıkanda sac dökülmesi...sac dökmese su hastalık umrumda olmayacak..
    Bioderma diye bir marka duydum..bu hastalık için cok fazla ürünü var..yüz için ayrı sac için ayrı..
    Acaba bu markayı kullanan var mı aramızda?
  • quote:

En cok canımı sıkanda sac dökülmesi...sac dökmese su hastalık umrumda olmayacak..
    Bioderma diye bir marka duydum..bu hastalık için cok fazla ürünü var..yüz için ayrı sac için ayrı..
    Acaba bu markayı kullanan var mı aramızda?
    Yedğimiz şeyler yapar mı acaba? örneğin buğday ekmeği,yumurta veya kola?
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Yedğimiz şeyler yapar mı acaba? örneğin buğday ekmeği,yumurta veya kola?

Bana yediğim,içtiğim şeyler çok etki yapıyor. Mesela gazlı içecekleri içmeyi bıraktım. Yemeklerden salçalı olan kısımları yemiyorum. Kırmızı sulu böümleri yani.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.