< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Seboreik Dermatit (405. sayfa)
-
-
Elma sirkesi çıktıktan sonra sürülünce kızarıklığı komple yok etmiyor.
Kortizonlu herhangi bir kremi haftada 1 kez sürmek yetiyor, sonra hergün yüzünü yıkayıp nemlendir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu kremi kullanmaya basladim kizariklik ve pullanma oluyordu soguklarda artinca baya rahatsiz ediyordu 1 haftadir kullanmaya basladim yatarken kullaniyorum gunde 1-2 kere max deneyin derim tavsiye ediyorum urunu internetde de arastirdim benin gibi faydasini goren cok yorumlar oldukca iyi bilen coktur bu kremi bilmeyende bilgilensin
-
arkadaşlar 20 yaşından beri bu hastalk var bende ve şuan 33 yaşındayım. hergün duşa girdiğimde yüzüme parmaklarımla kese yapıyorum ovalıyorum ölü deriyi atıyorm. sonrasında hydro özellikli (tam ismini bilmiyorum hanım alıyor) nivea yada rossman yüz kremi alıyorum. 20 liraydı şuan 100 küsür oldular . ama 5 senedirde yüzümde birşey yok çok şükür. deneyin belki faydası olur
-
Yorumunuzu yeni okudum. Karbonat kullanmak iyi bir tercih değil zira karbonat çok yüksek oranda tuz içerir. Karbonatlı suyu içtiğinizde aslında bir hayli tuz tüketmiş olursunuz. Bu da tansiyonunuzu ciddi anlamda yükseltecektir.
Bir dönem ben de farklı bir sağlık sorunu için karbonatlı su içerdim. Sonrasında yaptığım araştırmalarda bunun tehlikeli olduğunu okudum. Karbonatın bir zararı yok gibi görünse de, karbonatlı su içmek böbrekler için zararlı. Böbreklerinizde taş oluşumuna neden olurmuş. (Tansiyon yükseltmesi de cabası)
-
merhaba, bluecap krem kullananlar var mı? birkaç bilgi paylaşacağım.
ben şuan ingilteredeyim, internetten sipariş verdim bu ilacı. burada fiyatı 10 pound. ispanyadan geliyor. geçen hafta aldım ve günde bir iki kere sürdüğümden beri yüzümde pullanma ve kızarıklığı aldı.
İngiltereye 2 ay önce geldim ve geldiğimden beri buradaki soğuk havadan mıdır billiyorum yüzümde kızarıklık,kaşıntı, ataklar eksik olmamıştı. kullandığım gecenin ertesi sabahı yüzüm yumuşacık oluyor. daha öncesinde bir çok krem kullanmıştım, sarı coresatin, advantan losyon ve aklıma gelmeyen bir çok doktor önerisi ilaç. sadece 3-4 sene öncesinde bir doktorun önerdiği dermecto ectoin isimli krem çok işe yarıyordu ama onuda piyasadan kaldırdılar. ayrıca biodermanın atopik ciltler için olanını falan da kullandım hiç etki etmedi. ama bluecap etkili oldu şuan. özellikle kokusu da rahatsız etmiyor temiz krem kokuyor.
Türkiyede fiyatı şuanda 800 tl. 50 gr bu fiyata olması üzücü ama etkisi güzel. saçlarım içinde head shoulders clinical strength kullanıyorum. şampuandan da çok memnunum. yalnız şampuanı da kremi de her gün kullanmaya gerek olmadığını düşünüyorum. şampuanı haftada 2-3 gün, kremi de atak günlerinde günde 2, atak günleri dışında duş sonrası kullanıyorum. özellikle kış günleri duş sonrası yüzümüz çok kuruyor bu rahatsızlıktan dolayı. şuanlık memnunum.
kendiminde yaptığı gibi atak dönemlerinde buraya girip çözüm arayan arkadaşlar olduğunu biliyorum. herkesin cildi aynı cevabı vermeyeceğini hatırlatmakla birlikte, deneyebilirsiniz. belki işinize yarar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavalry123 -- 7 Şubat 2023; 4:59:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben 29 aralıktan bu yana günde bir kez sürerek bluecap krem kullanıyorum. İlk defa 2 gün önce biraz burun kenarında pullanma gördüm onun haricinde daha egzama gözükmedi. Şimdilik işe yarıyor ancak ben uzun yıllardır ilaç değiştiriyorum ve her değişimde belli bir dönem ilaçlar işe yarıyor sonra ne yazık ki eskiye dönüyor. Bunuda göreceğiz...
-
Bende şuanki durumda burun kenarlarıma kortizon ve aloe vera dışında hiçbir krem losyon etki etmiyor, elma sirkesini burnuma sürdüğümde ateş tutuyormuş gibi çok yanıyor burun kenarlarım ve gözümden yaş geliyor.
Keşke deprem bölgesindeki evlerin birinde bulunup ölseydim, o derece.
Benim de dış kulak yolu girişinde egzama oluşuyor. Yıllardır bu egzama ile mücadele ediyorum. Kulağımın kaşıntısından çok defa uykumdan uyandığım olmuştur. Öyle şiddetli bir kaşıntı ve kulak girişinde tahriş sorunu yaşamaktayım. Daha önce birkaç defa bu tahriş nedeniyle dış kulak yolu enfeksiyonu geçirdim ve her defasında antibiyotikle ancak tedavi olabildim.
Bana da KBB doktorum tarafından kortizon içeren bir ilaç reçete edilmişti. Fakat ilaç hem kortizon, hem de 2 çeşit paraben içeriyordu. Bu içeriklerin ikisi de tehlikeli ve uzun süreli kullanımda kortizonun deriyi kalıcı olarak inceltmek gibi bir yan etkisi var. Paraben de kanserojen ve AB'de kullanımı yasaklandı olarak hatırlıyorum.
Ben de bana reçete edilen ilaç dışında, ne kullanırsam iyi gelir diye araştırırken, yeni bir ilaçla tanıştım. Sipariş verdim, bir süredir kullanıyorum ve bendeki egzama kaşıntısını kestiğini söyleyebilirim.
İlacın adı "Mustela Stelatopia Intense Krem (Atopik Egzama Kremi) ". Mustela Fransız bir bebek, çocuk ürünleri markası. Bu ilaç da aslında bebekler için geliştirilmiş fakat yetişkinler de kullanabiliyor. İlacın özelliği DermEcto kremde olduğu gibi, Ectoin içermesi. Ayrıca cilt bariyerini güçlendiren Ceramid leri de içeriyor, fakat kortizon, parfüm ve paraben içermiyor.
Dolayısıyla Derm Ecto krem kullanıp, muadilini arayan herkes bu kremden fayda görebilir diye düşünüyorum. En azından bana iyi geldi.
Ayrıca ben çok alerjik bünyeli bir kişiyim. Güçlü bir gıda alerjim var. Kendimde test ettiğim kadarıyla, bendeki kulak egzamasını gıda alerjim tetikliyor. Belki sizde de devam edip giden egzamanın altında farkında olmadığınız bir alerji yatıyor olabilir. Eğer öyle ise, neye alerjinizin olduğunu tespit edebilirseniz, egzamayı kontrol altına alabilirsiniz.
-
Ayrıca bu forumda ve başka yerlerde Derm Ecto kremin egzamaya çok iyi geldiğini okudum. Fakat 2020'den beri bu ilaç piyasada bulunmuyor. O yüzden Derm Ecto' yu deneme fırsatım olamadı. Acaba bu ilacın yeniden Türkiye' ye getirilip, satışa sunulmasını talep edemez miyiz? Zira TR'de birçok egzama hastası var ve bu insanlar egzamayı kortizonla kontrol altında tutmaya çalışıyor.
-
derm ecto’dan bende çok memnundum ama bir anda piyasadan kalktı anlamadım. sizin dediğiniz kremde ectoin içeriyormuş denenebilir.
şu anda bluecap kullanıyorum ama sizin söylediğiniz kremide denemek isterim, zira aynı kremi sürekli kullanınca cilt alışıyor etki etmiyor. değişmeli kullanılabilir. tavsiye için teşekkürler
Vichy şampuana 6 sene sonra amazon indirimiyle gene başladım etkili de oldu 2 3 aydır idare ediyor sirke falanda sürmeyi kestim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim. Ben de Mustela'yı tesadüfen öğrenmiş oldum. Kızarıklık gidermeye etkisinden emin değilim fakat egzamanın bendeki berbat kaşıntısını kesti. Kaşıntı sorununuz varsa, deneyebilirsiniz. Geçmiş olsun.
-
Burun çevresi ve çenedeki pullanma için onerebileceginiz krem var mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bepanthol sensiderm
kullanıyorum ben hocam sabahları sürüyorum bıyık ve kaş burunda var bende..
-
La Roche-Posay Kerium Ds Krem Pullanma Karşıtı Yüz Bakım Kremi 40Ml, kendim kullandığım zamanlar da tam bir kurtarıcı oluyordu, en son 2 sene önce kullanmıştım, o gün 70 TL gibi bir fiyatı vardı, şu an baktığım da 350 TL ye fırlamış.
-
Mustela markasını incelerken, Mustela'nın Cicastela Bakım Kremi (Repairing Cream) diye bir ürünü olduğunu daha okumuştum. Bu kremin ciltteki kızarıklık ve tahrişleri gidermekte başarılı olduğunu okumuştum.
-
Arkadaşlar bugün doktora gittim saç derimdeki kaşıntı, yanma ve kepek sorunundan ötürü. Seboreik dermatit dedi ve bana Sebirox şampuan ve Betasalic losyon yazdı. Bildiğim kadarıyla seboreik dermatite Konozol, Keterol ve Vichy'nin yeşil şampuanı iyi geliyor. Bunlardan hangisi daha iyi bilginiz var mı ?
-
Kortizonlu kremleri sürekli kullanmayın. Kullanmanız gerektiğinde, 7 günden fazla kullanmayın. Kortizonun sürekli uygulandığı bölgenin derisini kalıcı olarak inceltmek gibi geri dönüşü olmayan bir yan etkisi vardır. Ben de bu nedenle kulak yolu girişimdeki egzamayı kortizon içermeyen bir kremle tedavi etmeye çalışıyorum.
Cildinizde tahriş olan bölgeye sirke vb asit sürmeyin. Daha da tahriş eder ve kötü bir sonuç yaratır. Sizin yapmanız gereken, öncelikle egzamayı kontrol altına almak , sonrasında egzamanın kuruluğunu gidermek için o bölgeyi nemlendirmek.Siz ise, tam tersini yapıp, o bölgeyi daha da tahriş ediyorsunuz.
Ayrıca egzamayı kurutmak için Batticon da kullanmak mümkündür. Ama sonrasında Batticon'un kurutacağı bölgeyi
başka bir ürünle nemlendirmeniz gerekir.
-
Vichy'nin yeşil şampuanı guzel
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X