Geçmiş olsun. Ateş basması sorununuz olduğunu yazmışsınız. Egzama haricinde sizin varlığını bilmediğiniz, ayrı bir sağlık sorununuz daha olabilir mi? Şu anda konuyu net olarak hatırlayamıyorum fakat bir hastanın şikayetini okumuştum. Bu hastanın yıllarca teşhis konulamayan ve yanlış tedavi ile geçiştirilmeye çalışılan, ciltle ilgili bir şikayetinin altından, hiç akla gelmeyecek, basit bir mineral eksikliği çıkmış. Bu durumu iyi bir dermatolog teşhis etmiş. Doğru teşhisin ardından, doğru bir tedavi ile hastanın sağlık sorunu ortadan kalkmış. Hasta sonuçtan çok memnun durumdaydı. Sanki bu sorunla ilgili olarak araştırarak bulacağınız, iyi bir dermatoloğa gitseniz, daha doğru olabilir. |
Seboreik Dermatit (407. sayfa)
-
-
Birçok farklı özel hastane ve devlet hastanesindeki dermatologlara gittim, Antidepresan antihistaminik ve seboreik dermatit ilaçlarının ürünlerinin tamamına yakınını kullandım.
Aslında kafamdaki egzama çok azaldı hatta bitme derecesine geldi, yüzüme burnuma dermovate sürüyorum 1 kez haftada yine idare ediyor.
Ateş basması asıl sorun, stres anımda sıcak ortamda veya husursuz hissettiğimde ateş basıyor vücut ısım artıp gövdemde ve heryerimde kırmızı lekeler çıkıp kaşınıyor.
Soğuk havaya geçince anca rahatlıyorum, 5-10 dakika içinde çıkan kırmızı lekeler kayboluyor.
Ateş basması sadece kışın oluyor, 2020 mart ayında egzamayla beraber başlamıştı ve insanı acayip derecede hayattan soğutup yaşama isteğini sıfıra indiren bir durum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gecmis olsun konuda çok kişiye tavsiye ettigim birisi var Tarkan guveloglu kendisi şahsına munasir babasından aldığı bayrağı devralmış bırakın egzamayi tıpta tedavisi olmayan sedefi iyileştiren bir lokman hekimdir kendi öz kuzenim ilk hastasıdır çocuğun heryeri sedeften ve egzamadan gorulmuyordu şuan kendisi 24 yaşında ve tam 18 yil oldu kurtulali Belçika'da yaşayan arkadaşım kızı için beraber yezanesine gitmiştik istanbula odası taktir teşekkür belgeleriyle doluydu hocam bukadar tıpta tedavisi olmayan bir hastalığı iyi ediyorsunuz odanızin heryeri taktir teşekkür belgeleri ile dolu iken niye sizi kimse tanımıyor dediğimde bana bu sektörde milyarlarca dolar dönüyor islerne gelmiyor demişti size tavsiyem arastirin ve bence bı basvurun derimquote:
Orijinalden alıntı: random35Birçok farklı özel hastane ve devlet hastanesindeki dermatologlara gittim, Antidepresan antihistaminik ve seboreik dermatit ilaçlarının ürünlerinin tamamına yakınını kullandım.
Aslında kafamdaki egzama çok azaldı hatta bitme derecesine geldi, yüzüme burnuma dermovate sürüyorum 1 kez haftada yine idare ediyor.
Ateş basması asıl sorun, stres anımda sıcak ortamda veya husursuz hissettiğimde ateş basıyor vücut ısım artıp gövdemde ve heryerimde kırmızı lekeler çıkıp kaşınıyor.
Soğuk havaya geçince anca rahatlıyorum, 5-10 dakika içinde çıkan kırmızı lekeler kayboluyor.
Ateş basması sadece kışın oluyor, 2020 mart ayında egzamayla beraber başlamıştı ve insanı acayip derecede hayattan soğutup yaşama isteğini sıfıra indiren bir durum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Egzama kremle falan hallediliyorda benim sorunum asıl ateş basması, ilk başta egzamadan kaynaklı sanıyordum fakat farklı hastalıklarmış.
Stres anımda, heyecanlandığımda, panik yaptığımda, huzursuz hissettiğimde, sıcak ortamda ve sıcak birşey yiyip içtiğimde, kalın giyindiğimde ateş basıyor vücudumun heryerinde kırmızı lekeler çıkıp kaşınmaya başlıyor, soğuk havaya geçince rahatlıyorum ve 5-10 dakika içinde lekeler solarak kayboluyor normal ten rengine dönüyor.
Mont giyemiyorum ateş basıyor diye, çok kötü birşey..
Son 5 -6 aydır bu dermatidten çok çekiyorum.
ekmek- peynir- süt- yoğurt tamamen kestim 183 boyum var kilom 82 yid 73 kiloya düştüm. Arada bir et yada ekmek yersem çoşuyor. Tatlı- şeker tamamen yemiyorum. Kırmızı etide kestim çok nadir yersem hemen kızarıyor T Bölgesi
Demekki yemicem ne yiyorum derseniz. Kahvaltıda bademli, mantarlı yeşil salata yapıyorum. Her sabah karbonatlı su içiyorum. Doğal elma sirkemde var bir ara hergün normal su içmiyordum hep elma sirkeli su içiyordum.
Bende kırmızı et, ekmek, yumurta direk etki ediyor. Fırında balık dokunmadı.
Bugüne kadar doktorların verdiği hiç bir ilaç krem kortizan falan birini kullanmadım.
Haftada 3-4 gün 3 km koşuyorum.
Şimdi yapmayı planladıklarım.
Koşmaya yine devam, Stres atıyorum. Sevişmek iyi geliyor sevişin.
Kortizonlu krem kullanıcam, artık geçmiyor kızarıklıklar,
Mantar ilacı hiç kullanmadım, Bir süre alıcam önceden doktor yazmıştı.
Elma sirkesi ile hiç yüzüme uygulamamıştım uygulamayı düşünüyorum.
Bromelain kullanmaya başladım.
Birde kortizonlu kreme başlayacağım.
Yaz mevsiminde bu hastalık kaybolup gitme derecesine geliyor.
Eğer kurtulamazsam bu illetten hep yaz mevsiminin olduğu ülkelere hiç olmadı kıbrısa gitmeyi düşünyorum.
-
Hiçbirşey yemeseniz sadece su içseniz bile yine çıkıyor, yiyecekler sadece alevlendiriyor acı birşey yiyince.
Birde sizde ateş basması ürtiker sorunu varmı?
Yeni fark ettim, bende aynada çok yakından baktığımda burun ucunda ve yanaklarda ufak ufak sarı noktacıklar var. Fotoğraf atamıyorum çünkü ne kadar yakından çekersem çekeyim fotoğraflarda gözükmüyor, ancak aynada çok yakından bakınca belli oluyorlar.
Araştırdığım kadarıyla ya seboreik dermatit ya da milia. Şu netten bulduğum resimdekine benziyor, fakat çok çok daha küçük haldeler. Bu sd başlangıcı mıdır yoksa milia mıdır bilen var mı?
-
Stresten uzak yaşa. Kafana takma bu hastalığı dönem dönem azalır strese bağlı değişkenlik gösterir. İlaçla tedavisi yok sadece semptomlar azalır İlaçla ama kökten tedavi diye bir şey yok. Hatta saç kökleri güçsüzse kelde bırakır genç yaşta
Sanki çok kepekli gibi görünüyor ama pul pul dökülürse ve kaşıntıda varsa hatta kaşınan yer hafif yaraya dönüşürse muhtemelen seboreik dermatittir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 2 Nisan 2023; 15:51:8 >
Teşekkürler cevabınız için. Fotoğraflarda gözükse atacağım ama gözükmüyor. SD başlagıcı mı milia mı cidden anlamadım.
Ufak ufak sarı noktacıklar, fakat bir hayli de var. SD sanki daha çizgi halinde kabuk gibi, bunlar yukarıda attığım resimdeki gibi noktacıklar şeklindeler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 2 Nisan 2023; 15:55:44 > -
Yağlı cilt ile başım iyice belada ya.. Ergenlikte aknetrent kullanmıştım 6 ay kadar. Sivilceleri geçirmişti yağı kesiyordu. Ama dudakları fena kurutuyordu. Acaba diyorum bu tarz ilaclardan kullansam yine doktora danışıp düşük dozlu olabilir mesela. Yağlanma ciddi sorun yahu. Duşa giriyorum ertesi gün saç yağlı yüzde t bölgesi yağlı, kulak içi dahi yağlanıyor. Bu tarz haplar yağı kurutuyor vücuttaki. Ama oda kullanınca etki ediyor bırakınca bir süre sonra vücut yine eskisine dönüyor. Şampuanla, kremle anca günü kurtarıyoruz valla bıktım artık yıllardır aynı kısır döngü.
-
Benimde aynı şekilde kafa derisi, kulak içi ve t bölgesi ileri derecede yağlanıyor duştan sonra 3. günde, akne sorunuyla beraber başladı bu egzama lanet olsun.
Bendeki kışın oluyor sadece, kışın ne yaparsam yapayım terleyemiyorum cildim kuru kaldığı için egzama ve kolinerjik ürtiker gelişiyor.
Eskiden kışın da terlediğim için 2020 mart öncesi egzama ve ürtiker gelişmiyordu o başladığı günden sonra hayattan soğudum.
Geçmiş olsun.Öncelikle doktor olmadığımı baştan belirteyim.Burnunuzdaki durum milia olabilir mi acaba? Milia hanımlarda göz altlarında sık rastlanan bir durum zira pekçok hanım göz altı için göz altı kremleri kullanıyor. Bu kremlerin bazılarının yağ içerikleri yüksek ve yağ fazlalığı milia oluşumuna sebep oluyor.
Milia yı cildin fazla yağı kusması olarak da düşünebilirsiniz. İyi bir dermatoloğa gitmenizi tavsiye ederim.
Ayrıca eğer bu durum milia ise, stresle ilgili değildir. Cildiniz yağlı veya yağlanmaya yatkın anlamına gelir ve böyle bir cilde o cildin yağlanmasını daha da arttıracak krem vb kullanmamanız gerekir.
Daha doğrusu, sizin daha farklı dermokozmetik ürünler kullanmanız gerekir.
Bir ekleme daha yapayım.Sizinki gibi cilt yağlanması olduğunda, cildinizi nemlendirmeniz gerekiyor. Cildinize hiçbir nemlendirici kullanmadığınız zaman, cilt kendisini korumak adına daha fazla yağ salgılamaya başlıyor. Böylece cilt kurusun derken, aslında daha yağlı bir cilt ortaya çıkıyor.
Sizin durumundaki kişilerin "su bazlı nemlendirici" kullanması gerekiyor. Zira piyasada " yağ bazlı nemlendiriciler" de var ve bunlar size uygun değil.
Benim cildimde de T bölgesinde yağlanma var.Diğer bölgelerim kuru. Yıllarca yanlış ürünleri kullana kullana neleri kullanmam gerektiğini öğrendim.
Size de yüzüme sürekli kullanıp, memnun kaldığım, su bazlı, temiz içerikli ve uygun fiyatlı " Sebamed Clear Face bakım jeli" ni tavsiye edebilirim.
Sizin durumunuzun altında yatan gıda alerjisi, bağırsak problemleri vb ayrı bir sağlık sorunu olabilir mi?
Örneğin, benim güçlü bir gıda alerjim var ve bana alerji yapan bir ürünü tükettiğimde, kulak yolu girişimdeki egzamayı tetikliyor.
Cevaplarınız ve emeğiniz için teşekkürler hocam. Ben de sd ve milia arasında kalmıştım.
Birkaç aydır da gerçekten hayatımın en stresli dönemini geçirdiğim için sd başlangıcı olmasından ciddi şüpheleniyordum fakat görüntü olarak gerçekten miliaya daha çok benziyor.
Su bazlı nemlendirici ve yüz jeli önerinizi de listeye ekledim, birkaç hafta yüz hijyenime ekstradan önem gösterip neler oluyor bir bakacağım.
-
Rica ederim.Sizin durumunuzu ben milia ya benzettim. Genellikle paylaştığınız fotodakine benzer, toplu iğne başı büyüklüğündeki görüntü milia da oluyor.Milia da kırmızı renkte döküntü, kaşıntı, pullanma ve kepeklenme olmaz. Rengi beyazımsı da olabilir. Fakat milia hiçbir zaman yok olmaz ve milia için ilaç vb.de kullanamazsınız çünkü hastalık değildir.
Eğer milia değil de, dermatit ise döküntü, kaşıntı, pullanma ve aşınmalar olacaktır. Egzama hastalık olduğu için, ilaç kullanmanız gerekebilir.
Size yazdığım ürünü ben de kullanıyorum. İsmi yüz jeli olarak geçiyor fakat ürün su bazlı yüz nemlendiricisidir. Piyasada kolayca bulabilirsiniz.
Her ne ise, geçmiş olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 5 Nisan 2023; 22:54:1 >
Yıllardır çekiyorum. Üniversite zamanımda başladı bu yaşıma kadar benimle geldi. Gitmez ama uzun süre uzak tutup arada size uğramasını sağlayıp yokmuş hissiyatı verebilirsiniz.
- Bende fıstık sb'nin dostu gibi ne zaman yesem belirir. (fıstık tüketmiyorum)
- Head & Shoulders Clinical Strengh (şişesi mavi ama ortasında turuncu yuvarlak logolusunu alın)
- Saçınızı yıkarken bu şampuanla suratınızı da yıkayın.
Sık duş almaya bakın. Stresten uzak durun. Bağırsak düzeninize dikkat edin. Kefir vs içerseniz dengeliyor. Hatta yapılan araştırmalar çeşitli yararlı bakterilerin sbye karşı vücudu dirençte tuttuğu kanıtlanmış ama tıbbı bilgim yetersiz olduğundan asla bunu tavsiye diye size söyleyemem.
-
Bu şampuanı aldım da ben donuk gibi olması normal mi
adı geçen şampuan çok saç dökülmesi yapıyor, azdığı dönemler hariç kullanmıyorum ben zaten tr piyasasından da resmi olarak çekildi satanlarda çok pahalıya satıyor vichy yeşil almayı düşünüyorum bende kullananlar memnum mu acaca?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X