Bir işe yaramadı ben de kullandım |
Seboreik Dermatit (408. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hastalığınız ergenlik döneminde başladıysa bu Seboreik Dermatit'e ailesel yatkınlığınız bulunduğunu gösterir ve FLG, CARD11, KIF3A genlerinin mutasyon geçirip ilgili proteinleri doğru düzgün üretemeyip bağışıklık sisteminde oluşturduğu fonksiyon kaybından kaynaklanır.
FLG geni, cildin en dış katmanının yapısı için önemli olan profilaggrin adlı bir proteinin yapılması için gereklidir. Profiliggrinleri cildin nem tutucuları olarak düşünebilirsiniz. Bu protein düzgün çalışmadığında nemi gerektiği kadar tutamaz ve ciltte kuruluk oluşur. Cilt dışarıdan gelen etmenlere karşı daha savunmasız hale gelir.
CARD11 adı verilen bir genin mutasyona uğrayıp ilgili proteinini düzgün olarak üretemediğinde meydana gelmektedir. Bu genden üretilen protein, lenfosit adı verilen bağışıklık sistemi hücrelerinin gelişimi ve işleviyle ilgili sinyal yollarında görev alır. T hücreleri adı verilen belirli lenfositler gelişmez veya düzgün çalışmazsa bakteri ve mantar gibi yabancı istilacılara tepkileri azalır.
Hastalıktan geçici süreliğine veya kalıcı olarak kurtulmak için kullanmanız ve yapmanız gerekenler;
Doğal ve ilaçsız olarak her sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce ömür boyu karbonatlı su içmelisiniz, karbonatlı su içtiğiniz takdirde egzamanız bir süre sonra gittikçe azalacaktır bu sayede istediğiniz yiyecek ve içecekleri yiyip içebilirsiniz.
İlaç olarak organ nakli olan hastalarınında doku reddini önlemek amacıyla ömür boyu kullandığı ilaçlar olan;
Egzamadan kaynaklı kaşıntı yaşıyorsanız, Anti İmmunglobulin E iğnesini 28 günde bir tek doz veya çift doz olarak ömür boyu vurulmanız gerekmektedir;
veya Seboreik Dermatit'den bir daha asla yaşamamak üzere kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız;
gzt
Kendi isteğiyle ötenazi olan yaşlı adamın son dakikalarıhttps://www.gzt.com/video/jurnalist/kendi-istegiyle-otenazi-olan-yasli-adamin-son-dakikalari-2182788Stres, yediğiniz besinlere göre tepki veya besin alerjisi tetikleyici nedenler arasında fakat hastalığın oluşmasındaki ana etken değiller.
Kalıtsal, kronik ve genetik bir hastalık, yukarıda sunmuş olduğum çözümlerden başka bir çözüm malesef mevcut değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de yaklaşık 10 yıldır bundan muzdaribim saçımdakini sadece ve sadece vichy dercos kullanarak çözdüm yani bundan başka şampuanı saçıma sürmüyorum ama burun çevresi ve kaşlarımdakine kalıcı bir çözüm bulabilmiş değilim kahve ve şekeri olabildiğince azalttım çok azarsa elidel, coresatin sarı, memecon losyon, locoderm krem sürüyorum bir süreliğine cildim bebek gibi olsa da tekrar nüksediyor fermente elma sirkesini duydum sipariş verdim onunla her gün yüzümü temizleyeceğim bakalım işe yarayacak mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ardıç katranlı sabun yada kükürtlü sabun kullanan varmı işe yarıyor mu ?
-
Elma sirkesinin fermente olup olmadığı fark etmiyor, markette satılan elma sirkeleride aynı işlevi görüyor.
Elma sirkesini sürdüğümde bendeki egzama tahriş boyutunda olduğu için ateş tutuyormuşum gibi yanmaya başlıyor burun kenarları.
Kaşlarımın bir kısmı seyrekleşerek döküldü bakıldığında bir uç kısımlarında belli olan açıklık var, saçlarımda her banyo yaptığımda 15-20 tel dökülüyor.
Arkadaşlar sizdeki saç egzaması sürekli devam mı ediyor yoksa bazı dönemlerde mi oluyor benim hayat stresine bağlı ne zaman stresli bir dönemden geçsem saç egzamam başlıyo 2-3 ay devam ediyor sonra geçiyor sonra ara ara tutuyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sürekli oluyor, genelde sakin bir hayatım var ama yinede oluyor.
Borç batağında olup stresin en kralını yaşayan dayımda egzamanın E'si bile yokken bende var, kaşlarda dökülmeye başlayınca yukarıda biri ötenaziden bahsetmiş Türkiye'de yasal olsa gidip yaptırırdım kurtulmak için.
Ben ilaçlı şeylere karşıydım amazonda indirimde vichy dercos aldım kaç sene sonra formülü yenilenmiş egzamasız cillop gibi yaşıyorum bayadır. 5 6 yıldır kullanmıyordum iyi olmuş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şekeri bırakın
-
Konuyla ilgisi yok gibi gözükse de, buraya ufak bir not düşmek isterim. Seboreik dermatitten muzdarip arkadaşların Helicobacter Pylori testi yaptırmalarını tavsiye edeyim.
Helicobacter Pylori TR' de çok yaygın görülen, mideye yerleşen ve aklınıza gelmeyecek bir çok yan sağlık sorununa neden olan bir bakteri. Bu sağlık sorunlarından biri de, egzama. Eğer egzamayı şiddetli yaşıyorsanız, mutlaka Helicobacter Pylori testini yaptırın. Zira altta yatan neden Helicobacter ise, tedavi olup, bu bakteriden kurtulmadan, ilaçla, şampuanla vs ile egzamadan kurtulamayabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: random35Sürekli oluyor, genelde sakin bir hayatım var ama yinede oluyor.
Borç batağında olup stresin en kralını yaşayan dayımda egzamanın E'si bile yokken bende var, kaşlarda dökülmeye başlayınca yukarıda biri ötenaziden bahsetmiş Türkiye'de yasal olsa gidip yaptırırdım kurtulmak için.
Helicobacter Pylori testi yaptırabilirsiniz. Bu berbat bakteri de egzama nedenidir.
Bu bakteri kan testi ile tespit edilemediği ve pekçok kişi bu bakterinin başka sağlık sorunlarına neden olduğunu bilmediği için, kimsenin aklına buna baktırmak gelmiyor.
Kaşlarınızın dökülmeye başladığını yazmışsınız.
Helicobacter ciddi ölçüde mineral eksikliğine ve özellikle de çinko eksikliğine neden olabiliyor. Çinko ise, sağlıklı saç, kaş ve tırnaklardan sorumlu. Hatta çinko eksikliği saç, kaş ve kirpiklerin erken beyazlamasına da neden oluyor.
Zaten stres egzamayı sadece tetikler. Egzamanın asıl oluşma nedeni stres değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 30 Nisan 2023; 23:15:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Vitamin veya başka birşey eksikliğim yok, kaşlarımın uç kısımları dökülmeye başladı bakınca net bir şekilde belli olan açıklık var, şampuan veya başka birşey dökülmeyi durdurmuyor.
Ayrıca şampuanı veya sirkeyi yüzüme sürünce dermovate'in gösterdiği gibi etkiyi tam olarak alamıyorum, genelde sakinim pek stresli bir hayatım yok ama diyetde yapsam hatta hiç birşey yemeyip içmesem bile yine egzama sürekli tekrarlıyor.
En basitinden toplumun genelinde olan gelecek kaygısı bende yok mesela, son zamanlarda sürekli dışarıdayım ve üzerimde asla geçmeyen ağır çöküntü hissiyatı var egzamadanmı kaynaklanıyor bilmiyorum ama cidden bedensel olarak çökmüş hissediyorum.
Ben size vitamin veya mineral eksikliğiniz vardır demedim. Kaşlarınızda dökülme olduğu için, bunun altında belki başka bir neden yatıyor olabilir demek istedim. Zira bu tip dökülmeler, seyrekleşmeler vs çoğu zaman iç kaynaklı olur. Bunların da altında yatan gerçek nedeni ortaya çıkartmadan, dışarıdan kullanacağınız şampuan vs ile sorunu çözemeyebilirsiniz.
Yazdığım testi yaptırıp yaptırmamak size kalmış. Ben sadece çoğu kişinin aklına gelmeyecek bir ihtimal olan Helicobacter Pylori nin egzamaya ve daha birçok ciddi sağlık sorununa neden olduğuna dikkat çekmek istedim.
Hocam Türkiye’ye gelme durumunuz olursa getirebilir misiniz ? Ben temin etmeye çalışıyorum ama gönderimi yok maalesef.
Arkadaşlar merhaba, ben de yaklaşık 4-5 aydır egzama var ayağımda. İlk gittiğim doktorun verdiği kremleri kullanınca fazla deri dökülmesi ve kızarıklık yapınca başka bir doktora gittim. Dermovate kullandım yaklaşık 2-3 hafta. Şimdi ise eczanede yapılan karışım bir krem kullanıyorum. Rengi siyah ve yanmış odun gibi kokuyor. Egzamanın olduğu yer iyice yumuşadı. Fakat kızarıklık ve kaşıntı arttı. İyileşirken bu normal mi yoksa tekrardan gitmeli miyim doktora ?
Saraçoğlunun seberoik dermatit icin olan kürünü kullanan var mi ?
Konazol bana çok iyi geldi. 2. Veya 3. Kullanımda söktü attı. Çok şükür bir süredir yok. Tekrar çıkmasın diye de 2 duşta bir şampuanla karıştırarak konazol kullanmaya devam ediyorum.
Hocam saç derinizde ne gibi bir sorun vardıda bu tanı konuldu ?
-
Arkadaşlar saç derimde kızıralık veya göze batan bir şey yok. Ancak kaşınma ve oynayınca küçük beyaz kepekler var bu seborik dermatit mi oluyor ? Özellikle saçlarımı yeni yıkadıktan sonra çok kaşınıyor. Sanki saç derim nefes almıyor gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f0rester -- 23 Mayıs 2023; 23:40:39 > -
Kaşıntı ve kepek şikayetim vardı özellikle ön bölgede resmen saç derim parça parça dökülüyor gibiydi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X