Benim ağzımdan öyle bir söz çıktı mı peki? |
''Seçimi kazanırsak Demirtaş'ı serbest bırakacağız.'' (3. sayfa)
-
-
2023 de ak parti kazandı easy win klasik chp
-
Çok güzel ve hatta en güzel ve hatta tek güzel yorum bu olmuş.
Adamın suçu mu var?
Hakkında karar mı var?
Demokrasi, hak, hukuk.
Geçiniz bunları. Olay çok basit. Bağımsız ve doğru dürüst bir yargılama yapılacaktır. Bitti. Ne kadar güven verici. Yani yargı artık yürütme ya da yasamanın güdümünde değil bağımsız olacak demektir. Ama hazretler çıkıp ne diyor? Biz gelirsek bu sefer yargı bizim dediğimizi yapacak. Ne anladım o zaman ben bu işten?
Dünyanın en demokratik ülkesi kim? İfade özgürlüğü en yüksek ülkesi neresi? ABD mi? Öz kardeşi El Kaide'de aktif terörist olan bir tane senatör (olamaz senatör elbette orası bizim gibi muz cumhuriyeti değil) "buna alışsanız iyi olur, Usame'nin heykelini dikeceğiz" dese ne olur? Sonra bu adamın partisinden diğer bir senatör çıkıp "biz sırtımızı El Kaide'ye, Hizbullah'a dayadık" dese ne olur?
Fransa mı en özgürlükler ülkesi? Fransız bir vekil çıkıp "Paris bombacısı bizim onurumuzdur" dese ve her sene onu anma vesilesi ile Işid kutlamaları yapsa ne olur?
Kim en özgürlükçü ülke? En bağımsız yargısı olan, en yüksek ifade özgürlüğü olan ülke kim? Hollanda mı? Almanya mı? Danimarka mı? Herhangi birisinde Işid, El Kaide, Hizbullah'ın intihar bombacıları (elbette sadece doğu ülkelerinde eylem yapanlar muaf) için anma günleri düzenlese milletvekilleri, partinin biri bizzat El Bağdadi ile fotoğrafı olan ve onun hayranı olanlardan kurulu olsa ne olur?
Daha düne kadar Allahu Ekber diyene ters kelepçe yapıyorlardı batıda. Sakal bırakan potansiyel teröristti.
Olması gereken de o. Kimse ülkesinde güvende hissetmeden yaşamak istemez. Kimse kendisini öldürmek isteyenlere maaş bağlamak istemez. Biz hariç. Çünkü Türkiye'de yargı her zaman iktidarların güdümündedir. İktidarların da işine gelir.
-
+1
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sokakta maç yapan iki çocuk bul. Bir takımdan birini al ülkenin başına getir çok da bir şey değişmez şimdiki durumdan. Hatta daha bile iyi yönetebilir.
Sonra karşı takımdan vaşka bir çocuğu al muhalefetin başına getir. Alayından daha başarılı işler yapar, bin kat düzgün konuşur.
Nasıl b.ktan günlere kaldık.
Hani derler ya "demirin tuncuna, insanın ..." kaldık. Hah tam da o günlerdeyiz.
RTE isterse bir sözüyle Demirtaş beraat eder, isterse bir sözüyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alır. Yargı tarafsızmış gibi duyar kasmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 12 Mart 2022; 13:9:47 > -
Hdp den oy alan seçimi kazanır bu artık gerçek. Kılıçdaroğlu baktı bu kadar ekonomi kötü olduğu halde Akp nin oyu düşmüyor o da Hdp den gelecek oya odaklandı. Şu an için doğrusunu yapıyor. Ülke son 5 senedir neler yaşadı ama Akp seçmeni suçu hep başkasında aradı , yalanlara inandı , algıya kurban gitti. Artık bunlar ile uğraşmak bana göre de zaman kaybı. Zaten muhalefet direği aday koysan direği seçecek bide Hdp oyu alınırsa seçim kesin.
Yok siyasi sebeplerden içerdeymiş, yok terörle bağlantısı var diyorlar ispat edemiyorlarmış! Bleh, bleh..
Yazıklar olsun lan size!!! 6-8 ekim 52 kürt vatandaşımızın katledilmesinin azmettirici olmasını gectim, "örgüt cenazenize katılmayanları partiden atarım" ifadesini geçtim, dağdaki terörist abisiyle gidip sık sık görüşmelerini de geçtim, " pkk-pyd, suyun bu tarafına geçecek sizde mal mal bakacaksınız" ifadelerini de geçtim!
"Daha durun, aponun heykelini dikicez heykelini" diyen en büyük terörist değil mi lan bu hewal??
Erdoğan nefretinin ülkem insanını evrilttiği noktaya bak!..
Not: Direk değilde ülke yönetimine aday sececekler için yazdım. "Zaten muhalefet direği aday koysan direği seçecek bide Hdp oyu alınırsa seçim kesin." diye düşünenler için değil.
Yukarıdaki ifade durumun özeti. Buna benzer ifadeler gündeme geliyorsa ve cogunluk tarafindan tepki görmüyorsa 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidarında pek çok yanlisinin olduğu anlaşılır.
Buna benzer ifadeler 6+1 den bazilarini şimdilik bir arada tutan önemli etkenlerden biri.
Diyelimki 6+1 ortak bir aday belirledi. Sıra iş bölümüne geldiğinde hepside daha fazla bakanlık alalım peşine düşecek.
Her biri, seçmenine iktidarda olma hazzını yaşatmak adına, pastadan daha büyük pay almaya uğraşacak.
Sorun çıktığında %1 oy alan parti bile, biz olmasak kazanamayacaktiniz tehdidi ile gelecek.
Hükumet kurulduğunda sorumluluk başkanda yada başbakanda olacak ama 6+1 in parti başkanlarının, ve onlara oy veren tabanların istekleri bitmeyecek.
HDP’nin pkk ayağının, olayları sadece dışarıdan izleyeceğini bekleyen varmi? Onların güç kazanmak adına bu koalisyondan istekleri olacak. Türkiye nin güvenliğini etkileyen bazı hususlarda, koalisyon içindeki bazı yurtseverler bu isteklere karşı durmaya çalışacak. Içerideki bu kargaşadan yararlanmak isteyen dış etkilerin de istekleri ve yaptırımları devreye girecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Su an muhalefet maalesef Akp yi artık beka meselesi görüyor. Su an Cumhuriyet icin en büyük tehlike hukuka , anayasaya uyumadığını düşündükleri Akp . O yüzden dereyi geçene kadar ayiya dayı demek zorunda kalınıyor. Ama demokrasi , yargı bağımsızlığı, liyakat geldiği zaman bu ülkeye kimse bir şey yapamaz . O yüzden parlamenter sistemde yeni değişiklikler ve denetleme mekanizmaları kanuna eklenecek. Bide Akp de PKK ve Barzani gibi teroristler ile iliskide bulunduğu icin sicili CHP den daha kötü. CHP hiç yoktan meclisteki bir parti ile diyalog içinde. Kısaca temiz bir taraf yok boşu boşuna kimse kimseye bok atmasın herkes zaten kötü durumda. Su an tek istenilen hukuka , yasaya uyan bir hükümet.quote:
Orijinalden alıntı: halil altınNot: Direk değilde ülke yönetimine aday sececekler için yazdım. "Zaten muhalefet direği aday koysan direği seçecek bide Hdp oyu alınırsa seçim kesin." diye düşünenler için değil.
Yukarıdaki ifade durumun özeti. Buna benzer ifadeler gündeme geliyorsa ve cogunluk tarafindan tepki görmüyorsa 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidarında pek çok yanlisinin olduğu anlaşılır.
Buna benzer ifadeler 6+1 den bazilarini şimdilik bir arada tutan önemli etkenlerden biri.
Diyelimki 6+1 ortak bir aday belirledi. Sıra iş bölümüne geldiğinde hepside daha fazla bakanlık alalım peşine düşecek.
Her biri, seçmenine iktidarda olma hazzını yaşatmak adına, pastadan daha büyük pay almaya uğraşacak.
Sorun çıktığında %1 oy alan parti bile, biz olmasak kazanamayacaktiniz tehdidi ile gelecek.
Hükumet kurulduğunda sorumluluk başkanda yada başbakanda olacak ama 6+1 in parti başkanlarının, ve onlara oy veren tabanların istekleri bitmeyecek.
HDP’nin pkk ayağının, olayları sadece dışarıdan izleyeceğini bekleyen varmi? Onların güç kazanmak adına bu koalisyondan istekleri olacak. Türkiye nin güvenliğini etkileyen bazı hususlarda, koalisyon içindeki bazı yurtseverler bu isteklere karşı durmaya çalışacak. Içerideki bu kargaşadan yararlanmak isteyen dış etkilerin de istekleri ve yaptırımları devreye girecek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Milleti çöp bidonuna oy verecek hale getirenler düşünsün
-
"Adam PKK/KONGRA-GEL'in siyasi kanadının genel başkanı" diyorum, "terörle bağlantısı var diyorlar ama ispat edilemedi." diyorsun. Şu anda hapiste olma sebebi siyasi tabii, yoksa aslında idam cezası alması gerekiyor. HDP, AKP'yle anlaşıp seçimde desteklese anında serbest kalır. Daha ne diyeyim? O zaman "Abdullah Öcalan'ın terörle bağlantısı var diyorlar, ama ispat edilemedi" de diyebilirsin. Yani su ıslaktır, bunun daha neyini ispat edeyim?
-
"Kandırıldık" Sakın "Öküz öldü, ortaklık bozuldu" olmasın o?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 12 Mart 2022; 16:55:24 > -
Ya hocam kime ne anlatıyorsun? Adam fetö ile fotoğrafını atma çünkü hainlik edeceğini bilmiyordu yazıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X