Şimdi Ara

SECURE BOOT DEAKTİF EDİLEMİYOR - (BİOS, UEFI-SECURE BOOT SORUNU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar herkese iyi çalışmalar diliyorum. Konuyu umarım doğru başlık altına açabilmişimdir.
    Acer Aspire 3 A315-33-C6PE Notebook sahibiyim.
    Ürünün kendi sitesinden de görülebileceği üzere yalnızca Windows 10 işletim sistemi desteği var.
    Şuanda da Windows 10 kurulu fakat bilgisayarım bayağı ağır çalışmakta ve bu yüzden format atmak istiyorum.
    Sorunum şu; Bilgisayarın Cd Sürücüsü yok ve USB ile format atmak ancak mümkün. USB seçeneği, Bios/Boot Menu'de görünmüyor.
    Bios ayarlarına girince Security başlığı altında Secure Boot Mode-Standart olarak görünüyor ve bunu değiştiremiyorum.
    Boot başlığı altındaki Boot Mode ayarını UEFI'den Legacy'e geçirebilirsem belki sorunum çözülür diye düşündüm fakat orada da Legacy diye bir seçenek çıkmıyor.
    Yine sorunumu belki çözebilir diye Bios'u Varsayılan ayarlara çevirmeyi yani, Load Setup Defaults seçeneğini de denedim fakat sorunum devam ediyor. Hatta ürünün kendi sitesinden en son bios sürümünü indirip Bios'u da güncelledim fakat sonuç yine aynı. Ne yaptıysam bir türlü aşamadım bu sorunu.
    Yaşadığım sorunla ilgili görselleri konuya ekliyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Herkese iyi çalışmalar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entersoft -- 25 Eylül 2019; 14:33:53 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

SECURE BOOT DEAKTİF EDİLEMİYOR - (BIOS, UEFI-SECURE BOOT SORUNU)

Secure Boot, işletim sisteminin güvenli bir şekilde başlatılmasını sağlayan bir güvenlik özelliğidir. Ancak bazı durumlarda, Secure Boot'u devre dışı bırakmanız gerekebilir. İşte Secure Boot'u devre dışı bırakmada sorun yaşarsanız yapabileceğiniz bazı sorun giderme adımları:

• BIOS Ayarlarınızı Kontrol Edin: Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına erişin ve Secure Boot seçeneğinin etkinleştirilmediğinden emin olun. "Boot Mode" seçeneği "Legacy" veya "CSM" olarak ayarlanmalıdır.
    • UEFI Ayarlarınızı Kontrol Edin: Bilgisayarınız UEFI kullanıyorsa, UEFI ayarlarına erişin ve "Secure Boot" seçeneğinin devre dışı bırakıldığından emin olun.
    • Pilinizi Çıkarın: Bilgisayarınızın pilini çıkarın ve birkaç dakika bekletin. Ardından pili tekrar takın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Bu işlem BIOS ayarlarını sıfırlayabilir.
    • Windows Şifrenizi Sıfırlayın: Windows kullanıcı şifrenizi sıfırlayın. Bu işlem, Secure Boot ayarlarını etkileyebilen kayıt defteri anahtarlarını sıfırlayabilir.
    • BIOS Güncellemesini Kontrol Edin: Anakartınızın üreticisinin web sitesini ziyaret edin ve en son BIOS güncellemesini indirin ve kurun. BIOS güncellemeleri, Secure Boot sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.

Bu adımları izledikten sonra Secure Boot'u yine de devre dışı bırakamıyorsanız, bilgisayar üreticinizle veya bir teknisyenle iletişime geçmeniz gerekebilir.

Önemli Notlar:

• Secure Boot'u devre dışı bırakmak, bilgisayarınızın güvenliğini azaltabilir. Bu özelliği yalnızca gerektiğinde devre dışı bırakın.
    • Secure Boot ayarlarına erişmek için bilgisayarınıza bağlı olarak farklı tuş kombinasyonları gerekebilir. Genellikle F2, F10 veya Del tuşlarıdır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bios/Security başlığı altında Set Supervisor Password ayarı ile yeni bir şifre atadıktan sonra ayarları kaydettim. Ve tekrar BIOS ekranına gelip Secure Boot'ı kapatmayı denediğimde kapatabildim. Fakat hala sorunu çözmüş değil. Boot başlığı altında hala USB Flash belleği görmüyor aynı zamanda Bood Mode olarak UEFI dışında herhangi bir seçenek çıkmıyor.
  • ben sana başımdan geçeni anlatayım.
    ben de 7-8 yıllık eski bioslu asus var.bootta usb seçeneği gözükmüyor.
    asusta F2 bios ,F8 boot.

ben usb ye iso dosyası yukledim,bir deneyeyim dedim.pc ye açar açmaz 4-5 kere F8 bastım.
    karşıma hemen seçenekler çıktı.usb yi seçtim , mis gibi kurdum.
    halbuki biostan hiçbir ayar yapmamıştım.

eger yine olmuyorsa biosu guncelleyip,tekrar boot yolunu denemelisin.
    ama bios guncelleme tehlikeli birşey.ben aylar once yaptım.şimdi unuttum.
  • ikinci resimde f12 boot menü seçeneğini enable yap f10 yapıp kaydet ve çık.

bu arada boot edeceğin usb takılı olsun
    bilgisayar başlarken peş peşe f12 ye bas ve açılan ekrandan usb hdd yi seç boot olacaktır.
  • Önce fast boot modunu kapatmalısınız. Sonrasında boot menü açılacaktır. UFFI olan seçenek kalsın legacy yapmaya çalışmatyın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 14 Şubat 2023; 0:44:54 >
  • Selam aynı sorunu yaşıyordum,bios a girip password ekledim, uefi boot ekranında secure boot açıldı, diseble ettim,uefi,gpt olarak USB hazırladım, başlangıçda f12 ile USB seçip devam ettim, sıkıntısız kurulum yaptım, umarım faydası olur, iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Secure boot hatası
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.