Şimdi Ara

sedefli boya ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
3
Favori
69.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • opak, metalik boyaları biliyoruz da bazı markalardaki sedefli boya nasıl birşey oluyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sedefli Boya: Nedir ve Arabalarda Nasıl Kullanılır?

Sedefli Boya Nedir?

Sedefli boya, ışık vurduğunda çok renkli, parıldayan bir etki yaratan özel bir boya türüdür. Bu etki, boyaya eklenen mika veya cam pulları sayesinde elde edilir.

Arabada Sedefli Boya Nedir?

Arabalarda sedefli boya, araçlara benzersiz ve göz alıcı bir görünüm kazandırmak için kullanılır. Sedefli metalik boya olarak da bilinir, çünkü metalik pulların eklenmesi boyanın parıldamasını ve derinliğini artırır.

Sedefli Oto Boya Renkleri

Sedefli oto boyalar, geniş bir renk yelpazesinde mevcuttur. En popüler renkler arasında beyaz sedef, mavi sedef, siyah sedef ve kırmızı sedef bulunur.

Sedefli Boyanın Özellikleri

Sedefli boyanın bazı özellikleri şunlardır:

• Parlak, çok renkli bir görünüm
    • Metalik bir parıltı
    • Derinlik ve boyut algısı
    • Dayanıklılık ve UV direnci

Sedefli Boyanın Avantajları

Arabalara sedefli boya uygulamanın bazı avantajları şunlardır:

• Benzersiz ve göz alıcı bir görünüm
    • Artırılmış değer algısı
    • Diğer boyalara göre daha uzun ömür
    • Asgari bakım ihtiyacı

Eğer arabanız için farklı ve şık bir görünüm arıyorsanız, sedefli boya mükemmel bir seçenek olabilir. Ancak, sedefli boyanın diğer boya türlerinden daha pahalı olabileceğini ve bakımının daha zor olabileceğini unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Astarın üstüne içine mika parçacıkları karıştırılmış boya atılıyor. Onun üstüne de vernik atılıyor.
    Bu mika parçacıklı boya da ışıkta baktığınızda rengarenk parıltılar içeriyor. Bir çeşit efekt veriyor... Sedefli boyaya mikalı boya da denir... Sonradan aynı renk ve parıltıları tutturmak zordur boyacı için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 20 Aralık 2008; 1:41:32 >
  • En güzel örneği için TIKLA...
  • tipo'da sedefli boyayı fark edemedim :(

anladığım kadarıyla sedefli boya yanar döner bişeymiş. eskiden nokia'nın kızaklı bir telefonu vardı 7110 muydu neydi onu da farklı açılardan bakınca kahverengi-yeşil arası renk değiştiriyordu. sedefli boya bu mudur acaba?
  • gece ve gündüz arası fark ediyor.
  • Rodajcı Adnan 1988'de İncirlik Hava Üssünden 2 kutu boya çıkartmış, arabanın yedek lastiğine gizlemişti (İncirlik'ten çöp bile çıkarmak yasak). Heyecandan kendisi ve kaportacı kuzeni uyumamışlar, o zaman yeni çıkmış yeni kasa bir ŞAHİN'i iki gecede boyamışlardı. Gazipaşa Caddesinde akşamları hız yaparken polis telsizle aracın modelini diğer araçlara geçiyor ama rengini bir türlü tespit edemiyordu. "Araç uzaklaşırken bile renk değiştiriyordu" şeklinde anlatılırdı piyasada. Kırmızıdan maviye kadar, turuncudan sarıya kadar her türlü renge giriyordu araba. Bukalemun gibi sarı sokak lambasının altında araç sapsarı, beyazın altında da gerçekten bembeyaz duruyordu. Ben aracı sadece 1 defa gördüm, meşhur MAS TAKSİ'de duruyordu ve üzerinde parlak vernik tabaka yoktu (!), çok ama çok ilginç bir otomobildi, sonra kaybolup gitti.

Ayrıca küçük bir hatıra: o yıllarda Türk Malı FORD TAUNUS 1.6 S araçların "1.6" ve "S" yazılarını yeni kasa ŞAHİN'in arkasına yapıştırmak acaip modaydı, hatta "1.6 SS" yaptırmak için OTO SÜSLER'de özel bir usta beklerdi. Mercedes'in yıldız armasını bile ŞAHİN'in arka bağajına, TEMPRA'nın radyatör ızgarasını da ŞAHİN'in önüne koyduklarını gördüm...

• arkadaslar biraz konu hort olacak ama yenı konu acmak istemedim. arattığımda bende bu konuyu buldum devam edelim. gerçekten sedefli renk nedir ne değildir. metalik boyadan fiyat farkı varmıdır? bende merak ediyorum? bakımı gercekten cok zormudur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lokal boya ne demek
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam seni görünce canım şalgam çekiyror vallaha şeytan diyor ki gecenin 10 buçuğu kalk git bir şırdan ye üstüne de şalgam iç... offff off
    quote:

Orjinalden alıntı: Taner Göde

Rodajcı Adnan 1988'de İncirlik Hava Üssünden 2 kutu boya çıkartmış, arabanın yedek lastiğine gizlemişti (İncirlik'ten çöp bile çıkarmak yasak). Heyecandan kendisi ve kaportacı kuzeni uyumamışlar, o zaman yeni çıkmış yeni kasa bir ŞAHİN'i iki gecede boyamışlardı. Gazipaşa Caddesinde akşamları hız yaparken polis telsizle aracın modelini diğer araçlara geçiyor ama rengini bir türlü tespit edemiyordu. "Araç uzaklaşırken bile renk değiştiriyordu" şeklinde anlatılırdı piyasada. Kırmızıdan maviye kadar, turuncudan sarıya kadar her türlü renge giriyordu araba. Bukalemun gibi sarı sokak lambasının altında araç sapsarı, beyazın altında da gerçekten bembeyaz duruyordu. Ben aracı sadece 1 defa gördüm, meşhur MAS TAKSİ'de duruyordu ve üzerinde parlak vernik tabaka yoktu (!), çok ama çok ilginç bir otomobildi, sonra kaybolup gitti.

Ayrıca küçük bir hatıra: o yıllarda Türk Malı FORD TAUNUS 1.6 S araçların "1.6" ve "S" yazılarını yeni kasa ŞAHİN'in arkasına yapıştırmak acaip modaydı, hatta "1.6 SS" yaptırmak için OTO SÜSLER'de özel bir usta beklerdi. Mercedes'in yıldız armasını bile ŞAHİN'in arka bağajına, TEMPRA'nın radyatör ızgarasını da ŞAHİN'in önüne koyduklarını gördüm...

• Güneşin gelme açısına göre renk cümbüşü yaratan araba boyası.Bazen candy yani şekerli boyayla karıştırılabiliyor ama candy boyalarda ton farkı oluşmaz.A5 in güzel bir sedefli renginin bulunduğu bir resim vardı onu bulursam buraya ekleyeceğim.
  • benim bildiğim koyu tonların içine kontrast yaratabilecek ufak zerrecikler oluyor, siyah içinde kırmızı gibi, kimi marka da safir diye adlandırıyor sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: filidor

hocam seni görünce canım şalgam çekiyror vallaha şeytan diyor ki gecenin 10 buçuğu kalk git bir şırdan ye üstüne de şalgam iç... offff off
    quote:

Orjinalden alıntı: Taner Göde

Rodajcı Adnan 1988'de İncirlik Hava Üssünden 2 kutu boya çıkartmış, arabanın yedek lastiğine gizlemişti (İncirlik'ten çöp bile çıkarmak yasak). Heyecandan kendisi ve kaportacı kuzeni uyumamışlar, o zaman yeni çıkmış yeni kasa bir ŞAHİN'i iki gecede boyamışlardı. Gazipaşa Caddesinde akşamları hız yaparken polis telsizle aracın modelini diğer araçlara geçiyor ama rengini bir türlü tespit edemiyordu. "Araç uzaklaşırken bile renk değiştiriyordu" şeklinde anlatılırdı piyasada. Kırmızıdan maviye kadar, turuncudan sarıya kadar her türlü renge giriyordu araba. Bukalemun gibi sarı sokak lambasının altında araç sapsarı, beyazın altında da gerçekten bembeyaz duruyordu. Ben aracı sadece 1 defa gördüm, meşhur MAS TAKSİ'de duruyordu ve üzerinde parlak vernik tabaka yoktu (!), çok ama çok ilginç bir otomobildi, sonra kaybolup gitti.

Heç ya.Taner abi'yi görünce canım şimdi kaşarlı dürüm döner çekti bide atom...

• keşke bide konuyla ilgili yorum yapsaydınız :D:D
  • Özellikle VW Scirocco'da var sedefli siyah ama nasıl bişi olduğunu çözemedim.Bizim caddeden bitane siyah geçti ama hiçbir özelliği yoktu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alegiance

Özellikle VW Scirocco'da var sedefli siyah ama nasıl bişi olduğunu çözemedim.Bizim caddeden bitane siyah geçti ama hiçbir özelliği yoktu ?

Evet bende aynı rengi VW nin başka bi aracında görmüştüm o rengi iyi ayarlayamamışlar.Güneşte fln sadece parlıyor farklı renkler yansıtmıyor.
  • Literatürde:) "pearlescent paint" diye geçen şey sanırım bu. O da incinin değişik renkler almasından esinlenilmiş. Işığın rengine ve açısına göre renk değiştiren boya.

sedefli boya ne demek?

sedefli boya ne demek?

edit: sonradan baktım da bazı markaların sunduğu (vw) sedefli boya bu yukarda örneğini verdiğimin yanında sulu boya gibiymiş. Yani pearlescent tam olarak sedefli anlamına gelşmiyor, sedefli, metalikten biraz daha parlak parçacıklar içeren bi boya gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi der Rebell -- 12 Haziran 2009; 1:32:26 >

• NFS undergroundda vard.Aracı boyardın sonra her tarafı ayrı bir renk gözükürdü:)
  • kullanmış olduğum golf 5 te, opak - metalik ve sedefli renkler mevcut benim aracım grafit mavi denile sedefli mavi. Siyah - mavi - yeşil gibi görüebiliyor.
  • bende birisine sedefli boyanın tam olarak ne olduğunu anlatmaya çalışıyordum, netten bilgi ararken gördüm bu konuyu.
    aradan 1 yıl geçmiş ama konu sonuçlanmamış, amacım hort değil, benim gibi arayanlar çıkarsa yanlış bilgilenmesin.

yukarıdaki TVR sedefli değil, likid boya.
    sedefli boyada, yukarıdaki birkaç arkadaşın dediği gibi mika vs. var.
    yakından bakınca boyanın içinde sim varmış gibi gözüküyor.
    bu yüzden normal bakınca çok renk değiştirmez ve normal siyahmış gibi gözükür.
    metalikten farkı, daha çok parlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dctcagri

bende birisine sedefli boyanın tam olarak ne olduğunu anlatmaya çalışıyordum, netten bilgi ararken gördüm bu konuyu.
    aradan 1 yıl geçmiş ama konu sonuçlanmamış, amacım hort değil, benim gibi arayanlar çıkarsa yanlış bilgilenmesin.

yukarıdaki TVR sedefli değil, likid boya.
    sedefli boyada, yukarıdaki birkaç arkadaşın dediği gibi mika vs. var.
    yakından bakınca boyanın içinde sim varmış gibi gözüküyor.
    bu yüzden normal bakınca çok renk değiştirmez ve normal siyahmış gibi gözükür.
    metalikten farkı, daha çok parlar.

Hocam yorumun doğru içinde sime benzer parçacıklar var ama aynı zamanda güneşte ve gölgede hafif renk değiştirir. Astram sedef siyah renkte olduğu için biliyorum

• Mesela Beyaz İnci Mika

sedefli boya ne demek?

Ya da kırmızı Mika
     sedefli boya ne demek?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.