Şimdi Ara

Şeftalili Buzlu Çayın İçinde Şeftali ve Çay Yok(!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce dikkatimi çekti. Bir litre buzlu çayın içinde bir ml şeftali konsantresi bir ml de çay eksratı var. Yani 998 ml içinde çay ve şeftali yok.

Abi bu altın mı? Çay şeftali bu kadar pahalı şeyler mi? Bedavaya da satmıyorsun sonuçta bu şekerli suları.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 10:15:43 >
  • A101'de satılan bardak limonatanın içinde limona dair bir şey yoktu normal şeyler bunlar

İnstagram'da Gıda Dedektifi var takip etmenizi öneririm..
  • Yazın evde harika ice tea limon yapıyorum. Şeftali de yapıyorum ama aroma vermesi için 1 litreye 1kg falan şeftali gidiyor o yüzden masraflı ve uğraşlı.

1.5 litre yaklaşık 1 litre kadar çaykur organik yeşil çay demliyorum. Dikkat edilecek husus fazla demlemeyin acılaşır ve kaynatmayın besin değeleri ölmesin. 3-5 dk civarı demleme yeterli oluyor yeşil rengi alacak kadar.

Daha sonra şişeye boşaltıyorum 2-3 yemek kaşığı şeker ekliyorum fazla eklemiyorum sağlıklı olsun diye. Biraz ılındıktan sonra 3 adet büyük limonun suyunu sıkıyorum. Bir tanesinin de kabuklarını içine atıyorum ki o keskin tadı versin yoksa sadece ekşilik oluyor. Kabuktan güzel keskinlik ve aroma alıyorsunuz.

12 saat sonra hazır. Hem fazla içirtmiyor bir büyük su bardağı yetiyor insana. Normalde bir oturuşta 1.5 litre icetea içen adamım düşünün. Hem de çok sağlıklı yazın sürekli evde bulundururum.

Hazır içecek konusunda da ice tea ve sade soda severim. Ice tea yi de sadece mangala pikniğe giderken falan alırım onun harici eve sokmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Yazın evde harika ice tea limon yapıyorum. Şeftali de yapıyorum ama aroma vermesi için 1 litreye 1kg falan şeftali gidiyor o yüzden masraflı ve uğraşlı.

1.5 litre yaklaşık 1 litre kadar çaykur organik yeşil çay demliyorum. Dikkat edilecek husus fazla demlemeyin acılaşır ve kaynatmayın besin değeleri ölmesin. 3-5 dk civarı demleme yeterli oluyor yeşil rengi alacak kadar.

Daha sonra şişeye boşaltıyorum 2-3 yemek kaşığı şeker ekliyorum fazla eklemiyorum sağlıklı olsun diye. Biraz ılındıktan sonra 3 adet büyük limonun suyunu sıkıyorum. Bir tanesinin de kabuklarını içine atıyorum ki o keskin tadı versin yoksa sadece ekşilik oluyor. Kabuktan güzel keskinlik ve aroma alıyorsunuz.

12 saat sonra hazır. Hem fazla içirtmiyor bir büyük su bardağı yetiyor insana. Normalde bir oturuşta 1.5 litre icetea içen adamım düşünün. Hem de çok sağlıklı yazın sürekli evde bulundururum.

Hazır içecek konusunda da ice tea ve sade soda severim. Ice tea yi de sadece mangala pikniğe giderken falan alırım onun harici eve sokmam.
    Sizin yaptığınız limonlu buzlu çaya harcanan limonla adamlar bir kamyon buzlu çay yapıyor. Ne saçma bir hareket. İnsan sağlığının zerresini düşünmüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Yazın evde harika ice tea limon yapıyorum. Şeftali de yapıyorum ama aroma vermesi için 1 litreye 1kg falan şeftali gidiyor o yüzden masraflı ve uğraşlı.

Normal cayla denedin mi hic hocam? Aci mi oluyor oyle?

• quote:

Orijinalden alıntı: made off hit her

Normal cayla denedin mi hic hocam? Aci mi oluyor oyle?

Alıntıları Göster
    Az demledikten sonra normal çayla da güzel olur hocam. Lipton'un yeşil çay limonlusunu sevdiğimden bu tarife yönelmiştim normal çayla denemedim ama güzel olur muhakkak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.