Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ATAŞEHİR
    CADDEBOSTAN
    CAPİTOL
    FENERBAHÇE STAD
    SOYAK

Buraları aradım yokmuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

quote:

Orjinalden alıntı: sporcu42

alın arkadaş alın isterseniz evinizdeki her odayı seg'lerle donatın ama 10 tane de seg alsanız bir kaliteli plazma ve lcd yapmaz ... ayrıca arkadaşın biri sen gidip gördün mü demiş ... özel olarak sırf o ürünü görmek için Konya migrosa gittim ... ürün geleli 3 gün olmuş ve 3 tane gelmiş ... ikisi gelir gelmez satılmış birisi de teşhirde duruyordu ... görüntü olarak beni philipsi kullandıktan sonra o kadar cezbettiğini söyleyemem ... eğer philpsten önce görmüş olsaydım belki alırdım ... ama şimdi anlıyorum ki büyük bir kumar oynamış olurdum ... size kendi plazmalarınızla mutlu ve keyifli vakitler geçirmenizi dilerim ... neticede parada sizin , zevkte ...

Tamam da bir TVye 1400 vermek varken (hemde plazma) niye 3000 ytl verelim?Hayır daha plazma-lcd-lazer tv tartışması yapılırken ve teknoloji tam oturmamışken böyle bir alternatif sunulup alınması çok mantıklı.Bence Seg plazma 2500-3000 arasında satılan plazmaların kalitesini yakalıyor.İnanmayan gitsin görsün.

olayın özeti bu, Ducatine kardeşim sen evinde istediğin kaynağa istediğin bağlantı şekliyle bağladığın plazmanla migrostaki alalade scartla eski bir vcd yada dvd ye bağlanmış görüntüyü kıyas etmek yerine ikisinide aynı şartlarda değerlendirerek yorum yaparsan daha objektif olacağını düşünüyorum.
    iki yıldır plazma ve lcd yi iyi araştıran bir kişi olarak bu plazmanın teknik özellik bakımından kendi katogorisindeki diğer markalardan eksiğinden daha çok fazlası olduğunu söyleyebilirim ve fiatıda yarı parası. aynı teknik özellikleri taşıyan kaç tane palzmada pip.pat var.
    lcd. plazma teknolojisi daha oturmadı bugün insanların beklentilerini karşılayabilen bu tv de, 5 milyarlık tv de bir sene sonra demode olacağına göre vatandaş neden sadece marka için 2-3 milyar fazla versin.
    bun plazmayı 4-5 yıl kullanıp yenisini alsa üzülmez ama kaç kişi 4-5 milyar verdiği tv sini birkaç yıl sonra acımadan değiştirebilecek ekonomik güce sahip.
    birde tavsiye ederim düzgün bir kaynak ve bağlantı ile bağlanmış ve ayarları iyi yapılmış bir yerde (büyük gros marketlerde genelde oluyor) diğer "marka" plazmalarla görüntüsünü karşılaştır. onlardan hiçbir eksiğinin olmadığını göreceksin.
    peşin hükümlü olmayalım arkadaşlar, almadan önce benimde tereddütlerim vardı. gecenin birinde google den arattırınca tesadüfen bu forumla karşılaştım, alıp memnun olan 5-6 arkadaşın yorumlarını okuyunca arkadaşlarla beraber aynı gün 2 adet 106 plazma, 1 adet 82 lcd ertesi günde 1 adet 82 lcd daha aldık hepside çok güzel ve herkes çok memnun. üstelik scartla uyduya bağlı. ne ybr,, ne hdmi, ne dvd, ne diğital uydu alıcısı var. bunlarla bağlantı yapsak görüntü kalitesi daha da artacak.
    normalde 6-7 mt olması gerekirken 4 mt mesafeden seyrediyoruz, böyleyken bile güzel.
    ama ben parası neyse veririm "marka" alırım ve egomu tatmin ederim diyenlerede söyleyecek bir sözümüz yok. neticede parada zevkte onların.

• Önerileriniz üzerine bugün bakıcam beğenirsem alırım. fiyat/performans oranı en iyi TV herhalde şu an.

Fakat sorum Digiturk kullanıyorum. Hangi kabloyu almamı önerirsiniz? Hangisiyle en iyi performans alırım hiç anlamam da.

Teknosada var birşeyler ama beni aştı.
  • Panel;

Bir başka bölümde genel olarak panelden bahsetmiştim;
    -Gerek PDP gereksede LCD de,sınıf/kalite v.s vardır!!

Sanırım bir akadaş bundan bahsetmiş,1.sınıf,2.sınıf veya 3.sınıf v.s
    Evet panellerde aynen sınıflar vardır,"Class1" diye geçenler bildiğiniz marka ve büyük üreticilerin
    panelleridir(Japon ve Kore li bildiğimiz malum üreticiler) ancak örneğin AUO ve CMOS ta "Class1" panel üretiyor!!!!!

AUO da vede CMOS ayrıca Class2 panelde vardır ki bunlar zaten sadece panel üretirler,TV haline getirmezler

Not:AUO bu arada dünyada ilk ""NATIVE 5.000;1 Contrast Ratio"" lu bir panel üretmiştir!!!Bilginize
    Bu panel klasik bildiğiniz LCD-TFT değil,yeni nesil olan CCFL Baclit(LED-LCD)

Genelde sizlere verilen(LCD lerde) Dynamic Contrast değerleridir ve çoğu firma "uçuyor"(en baştada Samsung ve Sony!!)
    Klasik LCD lerde daha 2.000;1 CR un üstünde panel üretilmediki(Sharp ta bile yoktur!)
    Ortalama yüksek seri modellerde bugün dünyada uygulanan CR 1600/2000;1 dir;
    2.000;1 üstündekiler "ya palavradır" yada "Dynamic" tir.

Dikkat ederseniz artık sadece Dynamic oranlar veriliyor(testlerde böyle çıkmadığınıda biliyoruz!!)

-Diğer çoğu panel üreticileri Class2 ve Class3 panel üretirler!!!

--NEC Group(Pioneer en büyük hissedardır bu şirkette ve doğal olarak NEC kullanır;PDP de dünyanın en ileri ve
    sofistike/özel/sipariş bazlı v.s/Askeri/Uzay/Tıp olmak üzere en gelişmiş PDP panel üreticisidir)

-FHG(Fujitsu-Hitachi Group;bu iki firmada birleşmiştir+Hitachi ayrıca çok yeni olarak "süper LCD panelli Tv ler üretip"
    satmaktadır{USA/Canada/Japonya pazarları için,ancak çok pahalıdır bu yeni serileri ve panellerini kendileri üretiyor)

--LPL(LG-Philips);bu iki firmada evlenip artık ortak fabrikalarında PDP ve LCD-TFT üretiyorlar

--Matsushita

ve diğer bildiğiniz Japon üreticileri

Not:Sharp ı ayrı kategoreide tutuyorum,çünkü Sharp LCD-TFT,LED-LCD,G paneller v.s ile çok ayrı bir LCD üreticisidir
    vede en büyük gelişmiş dünyadaki tek LCD üreticisidir!
    Samsung-Sony-Hitachi-Matsushita olmak üzere bütün büyük PDP ve LCD üreticilerine,"Teknoloji" satar!!(daha doğrusu
    Patenti kendi uhdesinde olan teknoloji/teknik v.s uygulamalarının Lisansı vererek kiralar,sadece 10 tane patenti
    Samsung firması kullanıyor(ve bazı patentlerden dolayı Sharp firması,Samsungu Mahkemeye vermiştir)!!

----------------
    Evet paneller(Ham-Cam panel) belli bir standart çerçevesinde üretilirler,ancak panelşin yapısı ve kullanılan bugünkü
    klasik teknlolji itibarıyla aşırı kırılgan/defolu/kesime elverişli olamayan/kırık v.s şekilde üretilirler!!!!!

--kısaca panel dediğimiz TV lerin(Plasma ve LCD,monitörler dahil) fiyatlarının pahalı olmasında en belirgin nokta
    burasıdır!
    --çok yüksek "defo" oranı vardır,dolayısıyla Class1 panelciler yüksek maliyetle panel edebilirler(tek istisnası Sharp ın
    sadece kendisinde olan ve kimsede bulunmayan tekniği sayesinde;en az hasarlı panelleri Sharp üretebiliyor!
    --Ham-cam paneller üretildikten sonra bütün plakalar,tek tek gerek çıplak gözle gereksede bilgisayar ortamında incelenir ve
    en ufak bir "hatada/defoda" o panel ayrılır(ama atılmaz)
    ---sadece çok bozuk ve kullanılamayacak olanlar parçalanır!!
    --Buradan çıkan panel kesimhaneye gider ve bilgisayarlarla kesilir;verilen talimat ile kesimler yapılır;ortalama 2000mmX1800mm paneller
    büyük çoğunlukla üretilir(küçük üreticilerde bu ebat yoktur)>>hangi ebat(32"/37" veya 56" v.s) kesilecekse o kesilir kalan parça ayrılır yine??

---bu ayrılan parçaları,diğer panel TV imal edenler yeniden genelde ufak ekran(özellikle monitör)TV/Monitör üretiminde kullanmak
    üzere satın alırlar

-----örneğin sizin bir gün herhangi bir X markasında(genelde bunlar ya ucuz LCD/Plasma TV lerdir veya LCD monitörlerdir) gördüğünüz
    Sharp/Samsung veya Hitachi gibi paneller böyle "çıkma panellerdir"!!!!!!!!!!!

Ben isim vermiyeyim ama Türkiye piyasasında böyle bir çok marka(daha doğrusu uydurma/yazma marka desek yeridir)TV de böyle panelelr kullanılmaktadır!!
    Ama böyle TV ler USA da inanılmaz fazla kullanılmaktadır,insanlar markaya para vermeden evine 2.3. TV olarak bu ucuz ÇİN panel TV lerini alıyorlar!!

--Ham-Cam panel kesimhaneye gidince yine çok büyük oranda kırılma riski taşır,ve örneğin keserken ortadan şak diye ayrılır/kırılır ve hiç bir işe yaramaz,
    ciddi TV üreticileri için ve kenara ayrlır,böylece devam eden proses sonucunda elbette çok yüksek panel maliyeti çıkar,zaten ödediğiniz bedelde sadece
    panelinedir>>Board/Software v.s hiç bir şey değildir ki bunlar zaten Çin malıdır ve bütün Board larda zaten Çin de diziliyor!

---Büyük üreticiler neticede ellerindeki oldukça yüksek oranda kalan bu panelleri,kesilebilecek hale getirerek piyasaya satarlar!!!(zaten alıcılar kuyrukta
    bekliyorlar böyle panelleri,almak bile meseledir bunları)

------------------
    1-"Class1" panel işte böyle şartlarda üretilen ve iki elin on parmağını geçmeyen üreticiler tarafından üretilmektedir
    2-Bu büyük üreticiler sadece Class1 panel kullanırlar
    -------------
    Ancak panel olağanüstü hassas bir cam diyebileceğimiz elemandır,1.sınıf bile olsa hatalara hep açıktır!
    Ayrıca kullanılan diğer elemanlar(Board ve Software) dolayısıyla uyumsuzluk gösterebilmetedir!işte sizin gerek dead-pixel bunlardan bir tanesidir!
    veya görüntü işlemedeki çeşitli başarızıklıklar büyük çoğunlukla panel kaynaklıdır......

Oldukaç kısa anlatmak istedim paneli,aslında çok teferrualıdır ve anlamak zorlaşır sonunda!!

--------------------------
    Bundan dolayı artık büyük üreticiler panellere "nesli tükenmiş paneller" diyorlar>>bugünkü PDP ile LCD ler için!!
    Yapılacak hiç bir şey kalmadı bunlar için;sadece yapılan "görüntü işleme tekniklerinin geliştirilmesidir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yeni seri/model diye çıkanların hiçbirisi "yeni v.s değildir"!!
    Yeni olan(aslında eski olan!)sadece görüntü işleme tekniklerinin bir defada tek bir modele uygulanmadan,zaman içinde değişik
    seriler/modeller çıkarıp "yeni diye satmalarıdır"

Sizin bugün aldığınız bir LCD TV yada PDP aslında 1-2 sene evvel uygulaması bulunan ama uygulanmayan görüntü işlemeleridir!!

--şayet hepsini bir defada size verse,yarın kimse mal satacak Samsung veya Sony veya Tosh veya Panny!!!
    Bunlar birer "Marketing Tool" işleridir..........

Ama bir LED-LCD Baclit bugün için yeni bir "panel" türüdür örneğin!!! Panel+Hardware ile!!
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Panel konusu aslında çok grift ve içinde çıkılmaz ve her türlü "üç-kağıda" açık bir konudur!!!
    Sizlere verilen "Dynamic Contrast Ratio" değerleri gibi örneğin>>Dynamic ne demek,Native ne demektir!!
    Birisi ucu çok çok açık diğeri ise çok net!

Son bir not;
    1-Salt panelde bir işe yaramıyor
    2-Salt görüntü işleme tekniğide bir işe yaramıyor!
    3-Veya çok yüksek bir Contrast-ratio olmasıda hiç bir işe yaramıyor

Üreticiler,uyanık ve insanları kandırmak çok kolaydır>>çünkü insan gözü "Kartal gözü" gibi değildir!!ne iyi görebilir nede
    derinlik/zoom/keskinlik/netlik vs bunların hiçbirisini yapamaz!! sadece "yanılır">>ama bilinçaltında "çok iyi gördüğünü" sanır,halbuki
    gördükleri hep hatalıdır!

Software de yapılan bir takım atraksiyonlar ile panelde farklı şeyler elde ediliyor ama çoğu gerçekte "gerçek" değil ama insan gözü
    bunları kesinlikle ayırt edemiyor""

100 tane çok hatalı panelde,orta kalitede bir görüntü veriliyor deneklere,hiçbirisi hata/hataları göremiyor bile!!!

İnsangözü>>beynimiz yardımıyla gidiyor ama en önemlisi "önyargılar" daha önden gittiği içinde sürekli yanılıyor!

Saygılar

• peki biz bu paneli bilebiliyormuyuz

illa içini açıp bakmamızmı lazım

marka modelden ulaşamıyormuyuz panele
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

peki biz bu paneli bilebiliyormuyuz

illa içini açıp bakmamızmı lazım

marka modelden ulaşamıyormuyuz panele

Basit olarak evet hemen öğrenemiyorsunuz!
    Bazı TV lerde kolay bazılarında zor,bazısı çok daha karışık v.s

Not:içini filan açmayada sakın kalkışmayın

Bir başka örnek;Uydurma marka/yazma marka v.s TV ler(PDP veya genelde LCD ler için);

X firması,burada X firması için 2 tanım vardır

A-Bazı şirketler(bunlar genelde ne üretici nede bu işten anlayan kesimlerdir!sadece "Ticaret" yapan ce gidip
    Çin de herhangi bir yerde TV toplatan/toplattıran v.s gibi konumda olanlardır>>bunlar X markası bastırıp
    bu TV leri satarlar!!

B-Birde örneğin Acer,HP,Viewsonic,Inca v.s gibi firmalar vardır,kendi isimleri "marka" olmuş olanlar,bunlarda
    genelde paneli kendileri alırlar ve herhangi bir yerde toplatırlar!!
    -Bunlar elbette daha ciddi ve titiz davranırlar

--
    Ayrıca örneğin X firması bir parti/model mal yaptırmak ister ve paneli Y firmasından kullanır,ama bir parti mal aldıktan
    sonra(panel aldıktan sonra yani)2.parti malın panelin Z firmasında veya G firmasındada alabilir ki bunu Samsung veya
    LG veta diğerleri yapıyor(özellikle LCD PC monitörleri için) yani aynı seri/model TV nin içinde farklı-farklı yerlerden alınmış
    paneller olabilir;SEBEB: çok basit "Maliyet" meselesi
    ------------
    Selamlar

• Gaza getirdiniz beni, daha doğrusu pozitif yorumlarınıza ek olarak mevcut TV nin bozulması ve SEG in agresif fiyatı, +vestel güvencesi gaza getiridi beni.

Az önce çin malı bir scart la kurdum.

+Görüntü kalitesi genel anlamda güzel

+Renkler başarılı, göz yormuyor

+Hareketli sahnelerde başarılı

+Siyahları güzel gösteriyor

- Gürültü giderme yüksek olmasına rağmen arada sırada gözüme çarpıyor gürültü

- Yenileme efekti (refresh rate) düşükmüş gibi kayma var sanki.

Bu son iki yazdığım eksi olay scart to scart kablosunun inanılmaz kalitesiz olmasından kaynaklanıyor olabilir. Digiturk kullanıyorum hangi kabloyu önerirsiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

Panel;

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Panel konusu aslında çok grift ve içinde çıkılmaz ve her türlü "üç-kağıda" açık bir konudur!!!
    Sizlere verilen "Dynamic Contrast Ratio" değerleri gibi örneğin>>Dynamic ne demek,Native ne demektir!!
    Birisi ucu çok çok açık diğeri ise çok net!

Son bir not;
    1-Salt panelde bir işe yaramıyor
    2-Salt görüntü işleme tekniğide bir işe yaramıyor!
    3-Veya çok yüksek bir Contrast-ratio olmasıda hiç bir işe yaramıyor

Üreticiler,uyanık ve insanları kandırmak çok kolaydır>>çünkü insan gözü "Kartal gözü" gibi değildir!!ne iyi görebilir nede
    derinlik/zoom/keskinlik/netlik vs bunların hiçbirisini yapamaz!! sadece "yanılır">>ama bilinçaltında "çok iyi gördüğünü" sanır,halbuki
    gördükleri hep hatalıdır!

Software de yapılan bir takım atraksiyonlar ile panelde farklı şeyler elde ediliyor ama çoğu gerçekte "gerçek" değil ama insan gözü
    bunları kesinlikle ayırt edemiyor""

100 tane çok hatalı panelde,orta kalitede bir görüntü veriliyor deneklere,hiçbirisi hata/hataları göremiyor bile!!!

İnsangözü>>beynimiz yardımıyla gidiyor ama en önemlisi "önyargılar" daha önden gittiği içinde sürekli yanılıyor!

Saygılar

Üstad dibine kadar okudum.

Önce A++++++++ bu işi biliyorsun.

Çıkarttığım ana fikir de şudur " İyi ki bir plazma veya lcd ye 3000-4000 ytl vermemişim. Aklımı seveyim

• aman arkadaş sizi topiginizle başbaşa bırakalım ... anlaşılan seg in satılması için prim falan alıyorsunuz o kadar övdüğünüze ve eleştiri yazanlara anormal tepki verdiğinize göre ... ama ben bir kullanıcı olarak tavsiyede bulunabiliyorum sadece ... övmüş olduğunuz plazmanın ne yazık ki refresh özelliği oldukça RAHATSIZ ediyor , tv'yi gördüğüm ilk anda tesbit edebildiğim buydu ,başka bir eksiğine bakmama gerek kalmadı bile ... umarım çoğu kişinin ileride bu sebepten dolayı ne kendilerinin ne de ciğerpare yavrularının gözleri bozulmaz ... istisnalar kaideyi bozmaz ama ucuz etin yağı yavan olurmuş ... herkesin kurban bayramı hayrlı ve mübarek olsun ... saygılarımla ...
    quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

MAdem plazmanız dan bu kadar memnunsunuz ne işiniz var seg gibi "kalitesiz" bir plazmanın bu işten anlamayan sahiplerinin başlığında. Haberiniz yoksa ben söyleyeyim bu bölümde Philips içinde bir başlık var. Eğer gerçekten ortaya yapıcı birşey koyacaksanız buyrun yoksa sizi sizin gibi kaliteli plazmalardan anlayanların yanına alalım zira buralar sizi bozmasın..

quote:

Orjinalden alıntı: sporcu42

alın arkadaş alın isterseniz evinizdeki her odayı seg'lerle donatın ama 10 tane de seg alsanız bir kaliteli plazma ve lcd yapmaz ... ayrıca arkadaşın biri sen gidip gördün mü demiş ... özel olarak sırf o ürünü görmek için Konya migrosa gittim ... ürün geleli 3 gün olmuş ve 3 tane gelmiş ... ikisi gelir gelmez satılmış birisi de teşhirde duruyordu ... görüntü olarak beni philipsi kullandıktan sonra o kadar cezbettiğini söyleyemem ... eğer philpsten önce görmüş olsaydım belki alırdım ... ama şimdi anlıyorum ki büyük bir kumar oynamış olurdum ... size kendi plazmalarınızla mutlu ve keyifli vakitler geçirmenizi dilerim ... neticede parada sizin , zevkte ...

• bende seg lcd aldım bugün

bu gürültü ayarı ve keskinlik ayarı ne oluyo acaba kaçta durmalı

mesela keskinliği azalttığımda görüntü daha soft güzel oldu sanki
  • Beyler ben konu başlığını hiç okumadım bile!!yada derdim SEG filanda değildir,bunlar piyasa tabiriyle
    ve benimde kullandığım yazma/uydurma "markalardır"!!
    Benim bu toğiğe yazmamın nedeni ise ana sayfada bir haber gördüm ve ona istinaden.... paneller,1.sınıf yok 2.sınıf
    v.s laflarını gördüğüm için sizleri aydınlatıyorum

-çoğu şey ne bildiğiniz gibidir nede sağdan-soldan duyduğunuz uyduruk/yalan-yanlış şeyler gibi değildir!

Ancak bazı şeyleride kesinlikle atlamayınız,SEG gibi dünyada bir alay panel TV markaları vardır!!en önemliside bugün dünya panel
    üretiminin neredeyse tek başına %75/80 ini tek başına çeken USA pazarında bile böyle no-name olupta herkesin kafasına göre bir
    marka vurup pazarda sattığı bir sürü TV vardır,ancak Avrupa pazarında bunlar oldukça azdır,ancak şöyle bir durum vardır ki bunun
    en önemli göstergeside "hayat standardı1 ve bazı sosyal yaşam tarzı kriterleridir......

USA da sizin süper dediğiniz paneller(PDP veya LCD) bizdeki fiyatların %30/75 arasında daha ucuz satılmaktadır!!
    32"/37" gibi TV lerin yüzüne bakan yok,fiyatları yerlerde sürünüyor hemde en "baba" markaların!!
    Ama yinede insanlar gidip daima o meşhur markalardna almıyorlar evlerine,şöyleki orada artık evlerde neredeyse 3-4 panel Tv vardır
    hatta bazı büyük/kalabalık evlerde daha bile fazla sayıda panel vardır,adam gidip salona süper bir 52/"56" gibi panel koyuyor,sonra
    diğer odalarada ucuz Çin malı panellerle donatıyor,bu kadar basit,herkes bir tane çok iyi Tv alıyor diğerlerini örneğin sizin SEG dediğiniz
    kalite bir Tv alıyor[$ 200/300 fiyata]!!

HD yayının yüzlerce kanal olduğu Cable-TV den bile HD izlenen,bir sürü HD yayınlarının olduğu bir ülkede bile her tip panel
    satılıyor,dolayısıyla salt konu SEG olamaz,yarın böyle onlarca marka TV piyasaya çıkacaktır,çünkü pazar çok büyük vede "açtır"!!
    Ama bunlar çabuk dökülecek,bir kaç seneye ölecek v.s,elbette böyle olacaktır ya ne olacaktıki,tabiri caizse "üç-kuruşluk" mal bu kadar
    olacaktır,ancak bizde hala bunlar bile çok ciddi pahalıdır,SEG gibi bir panel USA/Canada da dediğim gibi $ 200/250 geçmez ve iyi kalite
    bir LCD PC monitöründen çok daha ucuzdur!!!
    --------------------

Bu arada USA da bir "uydurma marka" vardır;VIZIO
    Bakınız bu dandik bir Çin malı TV dir,ama onlarca modeli/serisi olan bir TV dir!
    Bugün USA da pazarın ortalama %60 ını,evet VIZIO nun elindedir,nasıl oluyor bu iş peki??
    Yani dünyanın en büyük panel pazarında uyduruk bir marka pazarın %60 ını elinde bulunduruyor;
    Bu sene tahminler USA da 30/32 milyon adet panel TV nin satılacağı yönündedir!!
    2006 da satılan rakam ortalama 20/22 milyon adetti!
    2008 tahminleri ise 40 milyon adettir!!!(kimi uzmanlar bunun Beijing-2008 dolayısıyla,60 milyon adete kadar çıkacağını
    söylüyorlar)

Ve Vizio yazma markasının kaç milyon panel sattığını varın siz hesaplayın,Türkiye ve Avrupa pazarı devede kulak bile değildir
    bu işte bu arada!!
    ------------------------
    Ayrıca böyle uyduruk markaları alıpta(helede bayağı şanslı olanlar) o kadar güzel görüntü alanlar varki!!

Sonuç;;;her ne kadar Türkiye de çok yüksek KAR marjları+Vergiler+İthal vergi+Fon v.s masrafları aşırı yüksek olmasından dolayı
    bizim tüketicilerimiz bu malları çok ciddi pahalı almaktadırlar,üstelik bizlerin hayat standardıda örneğin USA dan 5/7 kat daha düşüktür!!

Alanlar güle güle kullansın,amma şimdi bunu kalkıp(hele hele teknik olarak) bir kalite marka Tv ile kimsede mukayese bile etmesin,hatta
    aklına bile getirmesin,üstelik bu tip Tv ler zaten ne teste girer nede birileri bunları derecelendirmeye bile alır!!
    O fiyata bu kadar mal alacaksınız düşük Class lı/çıkma/defolu/hatalı v.s panellerle bunlar imal ediliyor!(ama USA da bunlar birebir değiştiriliyor
    belli bir süreç içinde!!) çünkü çok fena "dökülüyorlar" özellikle "panel age" süresinde!!

Not:yukarıda anlattım bazı panel durumlarını,bunu herkes dikkatle okusun.......

Son bir teknik not daha;genelde paneller için 40000/60000 saat filan gider derler,bu bilimsel olarak bile "yalandır"!!
    Sadece laboratuvar ortamında ""aging test of panel"" de kağıt üstünde çıkan bir değerdir,yahu kim bunu imal ettide 60000 saat olarak
    "fiilen" kullandı;HİÇ KİMSE tabiki!!
    Kabul edilmiş bir yaklaşık değerdir,ama panelin kullanıldığı ortamın>>denizden yüksekliği!!ortamın sabit ışığı,sıcaklık değerleri,nemlenme/tozlanma v.s
    v.s bir alay kriter vardır;ömrünü kısaltan!!!!!!!!!!
    10000/20000 saat giderse çok çok iyidir

Ayrıca günde 2-3 saat kullanıp,ben bunu 20 sene kullanırım diyen varsa o da çok fena aldanır,böyle bir süreç CRT de bile olamaz,durduğu
    yerde panel kendini yer!!

Ayrıca teknoloji çok hızlı ilerlemektedir,yarın yani 1-2 seneye çok daha gelişmiş paneller geliyor ve insanlar bu defa haydaa bunu alalım diyecekler

Çok büyük parada verseniz alacağınız paneli en iyi tahminle 3-5 sene anca kullanırsınız sonra onu ya yatak odasına yada oturma odasın geçirip(şayet
    eskimemişse!!) salonada şöyle bir "LED-LCD" alabilirsiniz yada yeni nesil ""ince kasa-hafif panel"" yeni tip panel TV lerden veya Matsushita nın
    şu sıralar üzerinde çalıştığı 10 Lumen PDP olabilir veya patenti USA lı bir firmada olan çok yeni çıkan "OLED" TV olabilir.......

2008 sonlarına doğru ve 2010 da çok ciddi paneller geliyor,bu şimdikilere zaten "klasik panel" diyor uzmanlar

Saygılar

• quote:

Ayrıca cihaz PC modunda 1024x768 de 85hz e kadar destek veriyor. Eğer windows 75 hz ile sınırlarsa desteklenmeyen modlardan 85hzi deneyin görüntü daha güzelleşiyor..

TESEKKURLER
  • Evet başlığı çok bilen arkadaşlar bastı.
    Lütfen arkadaşlar biz ne aldığımızı biliyoruz yazdıkta zaten. Ben 3000liralık tv ile karşılaştırmam gerekte yok sidik yarışına. Benim kriterlerimi karşıladı olay bitmiştir.
    Bu başlıkta lütfen artık sadece tv ile ilgili konuşalım.
    Diğer! konular için ya yeni başlık açalım yada başka başlıklara yazalım lütfeeen...
  • Ne demek.
    HDMI üzerinden Pc bağlayan oldu mu bu arada?
    quote:

Orjinalden alıntı: JuneSUN

quote:

Ayrıca cihaz PC modunda 1024x768 de 85hz e kadar destek veriyor. Eğer windows 75 hz ile sınırlarsa desteklenmeyen modlardan 85hzi deneyin görüntü daha güzelleşiyor..

TESEKKURLER
  • quote:

Orjinalden alıntı: -Sojo-

Gaza getirdiniz beni, daha doğrusu pozitif yorumlarınıza ek olarak mevcut TV nin bozulması ve SEG in agresif fiyatı, +vestel güvencesi gaza getiridi beni.

Az önce çin malı bir scart la kurdum.

+Görüntü kalitesi genel anlamda güzel

+Renkler başarılı, göz yormuyor

+Hareketli sahnelerde başarılı

+Siyahları güzel gösteriyor

- Gürültü giderme yüksek olmasına rağmen arada sırada gözüme çarpıyor gürültü

- Yenileme efekti (refresh rate) düşükmüş gibi kayma var sanki.

Bu son iki yazdığım eksi olay scart to scart kablosunun inanılmaz kalitesiz olmasından kaynaklanıyor olabilir. Digiturk kullanıyorum hangi kabloyu önerirsiniz?
    hayırlı olsun arkadasım gule gule kullan. panel gurultusu ve yenıleme efektını ıyı bır baglantıyla ve ıyı bır kaynak gosterıcıyle ozellıkle unıversall sınemalarının fılm gırıslerınde kullandıgı demoda test edebılırmısın.

• quote:

Evet başlığı çok bilen arkadaşlar bastı.
    Lütfen arkadaşlar biz ne aldığımızı biliyoruz yazdıkta zaten. Ben 3000liralık tv ile karşılaştırmam gerekte yok sidik yarışına. Benim kriterlerimi karşıladı olay bitmiştir.
    Bu başlıkta lütfen artık sadece tv ile ilgili konuşalım.
    Diğer! konular için ya yeni başlık açalım yada başka başlıklara yazalım lütfeeen...

bu tvyı elestırenler acaba senın ve benım kadar tv test etmıslermıdır? bız vestelın bu panelı farklı dıyoruz ama boşa dıyoruz. bu partıden sonra uretılenler nasıl olur onuda bız bılemeyız.
  • yaw bağlantı kalite sırası ne idi acaba

hdmi-yuv-scart-anten miydi

bide bağlantı kablosu ne olmalı

philipsin scartları var altın kaplamalı 33 lira felan

yada yuv mu almalı o daha iyi idi sanırım
  • HDMI/DVI varsa ne ala..
    Yoksa Component(ses dahil 5 rca kablo), s-video,scart,composit,en son RF(anten) tercih edilmeli..
    Scart konsunda uygun fiyatlı iyi bir ürün bende bulamadım. Araştırıyorum..
    Eğer component bağlayacaksan sana bir tüyo.. Teknosa dan geçen hafta bandridge 2li rca kabloyu 6 liraya aldım. 3 tane alsan işini görür...
    quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

yaw bağlantı kalite sırası ne idi acaba

hdmi-yuv-scart-anten miydi

bide bağlantı kablosu ne olmalı

philipsin scartları var altın kaplamalı 33 lira felan

yada yuv mu almalı o daha iyi idi sanırım
  • memnunmusun peki

fark hissettinmi şimdi

başka topic açmıştım ve bulduğum sonuç yuv+ses bağlantısı

yani senin dediğin

http://forum.donanimhaber.com/m_19774673/tm.htm

burdan alıntı

kendim sorup kendim cevaplıyorum gibi oldu ama

o zama ndurum şöyle oluyor sanırım

HDMI > YUV(+SES) > SVİDEO(+SES) > SCART > COMPOSİT

geriye marka kalıyo

forumda okuduğum markalar içinde bulunabilir pek yok (monster vs)

geriye en rahat bulunan philips kalıyo sanırım

ve eğer receiverda varsa hdmi

yoksa yuv+ses yapıcaz galiba
  • Ben componentle DVD yi bağladım. Aslında kulandığım scartımda iyiydi ama bandridge'lerle componentten bağladığımda kesinlikle görüntü daha iyi. Daha az parazit var, renkler daha keskin ve canlı.. Ayrıca bildiğim kadarıyla bandridge profigoldun yan ürünü...
    Receiver meselesinde deneyimim yok. Bende DT nin DCR 9001 i var. DT nin görüntü kalitesi malum çok kötü. Ama okuduğum kadarıyla scarttan yuv desteği varsa uydu alıcıda o zaman elbette scart to component kablosu kulanmalısın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 19 Aralık 2007; 23:37:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.