Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

lcd dede var tabii

yuv kullanıcazda philipsin ses ve yuv kablosu altın kaplamalı olanı 80 lira tututyor

bakalım buna nasıl çare bulucaz
  • En uzak mesafe ne Afrika'dır, ne Çin, ne Hindistan, ne seyyareler ne de geceleri ışıldayan yıldızlar ..
    En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir birbirini anlamayan...demiş Herman Amato.
    Biz diyoruz ki; bizimde verilecek çok paramız olsa TV işine en pahalısından alırdık bir tane 50 inch kuro işi bitirirdik. Ama benim TV ye verecek okadar param yok. Bu TVde benim işimi fazlasıyla görüyor.
    İnan izlemediğim plazma lcd kalmadı neredeyse yıllardır.. Bu plazma fena alet değil arkadaşlar sağlam bir kaynak buldumu işler değişveriyor. Elimde samsung demo dvdsi vardı dün onu taktım dvd ye aman Allahım kardeşimi HD görüntü diye kandırıyordum neredeyse....Ki adam bu işlere uzak birisi değildir. HDTV yi benden önce aldı mesela...
    Yani demem o ki migrostaki görüntü bir anlam ifade etmiyor. İyi bir kaynakla SD bir yayın izleyin ve sonra sezarın hakkını sezara verin...

quote:

Orjinalden alıntı: JuneSUN

quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Evet başlığı çok bilen arkadaşlar bastı.
    Lütfen arkadaşlar biz ne aldığımızı biliyoruz yazdıkta zaten. Ben 3000liralık tv ile karşılaştırmam gerekte yok sidik yarışına. Benim kriterlerimi karşıladı olay bitmiştir.
    Bu başlıkta lütfen artık sadece tv ile ilgili konuşalım.
    Diğer! konular için ya yeni başlık açalım yada başka başlıklara yazalım lütfeeen...

bu tvyı elestırenler acaba senın ve benım kadar tv test etmıslermıdır? bız vestelın bu panelı farklı dıyoruz ama boşa dıyoruz. bu partıden sonra uretılenler nasıl olur onuda bız bılemeyız.

• Uydu alıcıdaki Yuv Scarttan mı yoksa RCA konnektörlerler mi?
    Eğer RCA(Lale) ise o zaman bandridge işini görür..
    quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

uydu alıcıda yuv var

lcd dede var tabii

yuv kullanıcazda philipsin ses ve yuv kablosu altın kaplamalı olanı 80 lira tututyor

• yok arkadaş ben geri vericem yarın ve 2010 da çıkacak oled tv yi bekliicem.
  • quote:

Uydu alıcıdaki Yuv Scarttan mı yoksa RCA konnektörlerler mi?
    Eğer RCA(Lale) ise o zaman bandridge işini görür..
    quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

uydu alıcıda yuv var

lcd dede var tabii

yuvarlak 3lü bağlantı işte

lale oluyo sanırım
  • pc bağlantısında 85 hze kadar çıkabilmesi panelin belli bir kalite çizgisinin üzerinde olduğunu gösteriyor bence vga bağlantoda 1024X768 çözünürlük alan arkadaşlar dvi veya hdmi'a zorlamasınlar çoğunlukla plazma paneller hdmi üzerinden 1:1 pikselmapping yapamıyor daha keskin ancak tam oturtulamamış bir ekranla başbaşa kalabilirsiniz
  • ARKADASLAR CİHAZI BULAMAYAN VARSA METROYADA GELMIS AYNI FIYATTAN ZANNEDERSEM METRO DA 12 TAKSIT YAPIYOR...
  • BAGLANTI KABLOSU ARAYANLAR ICINDE METRODA SCART TO 6 LI KOMPONENT ALTIN KAPLAMA THOMSON 3M 19 YTL FIYATI MAKUL GIBI GELDI BANA...
  • scart to scart veya scart to 6lı komponent olması arasında fark varmı acaba
  • tv nin hdmi girişine hangi cihazları bağlayabiliriz. veya ben bir hd görüntü seyretmek istiyorum bu nasıl olacak. bu konularda pek bilgim yok.
  • HDMI destekleyen Bİlgisayar,dvd/bd/hddvd/ps3/receiver bağlayabilirsiniz,
    HD görüntü için seçenekler
    1- PC den riplenmiş filmleri DVI yada VGA kablosuyla yollamak
    2- HD dvdfimleri HD DVD palyerdan HDMI ile izlemek
    3- BLURAY filmleri BD player yada PS3 üzerinden HDMI ile izlemek,
  • quote:

Evet başlığı çok bilen arkadaşlar bastı.
    Lütfen arkadaşlar biz ne aldığımızı biliyoruz yazdıkta zaten. Ben 3000liralık tv ile karşılaştırmam gerekte yok sidik yarışına. Benim kriterlerimi karşıladı olay bitmiştir.
    Bu başlıkta lütfen artık sadece tv ile ilgili konuşalım.
    Diğer! konular için ya yeni başlık açalım yada başka başlıklara yazalım lütfeeen...

Çok doğru tamamen katılıyorum
  • Sn.Haluk,terbiyeziliğin alemi yok,bilgin vede görüşlerin varsa ver,başkalarınada ukalaca....çok bilenler bastı v.s deme sakın!
    Seni rahatsız eden bir şey varsa söyle bilelim,bunada cevap verelim,nasılsa çok biliyoruz,öyle değilmi.....

Kurallara ve üsluba uygun yazıldıkça,her bir şey gerekirse ilgili yerde yazılır,zaten anlayarak dikkatli okumadığında aşikar,
    anlasaydın böyle bilmiş/ukala tavırla ve adeta "alaye eder" gibi bir şey yazmazdın!
    Selamlar
  • İlginç bir şekilde kimse Digiturk sorumu yanıtlamadı. Neyse iş başa düştü diyip araştırdım.

Öncelikle Digiturk de Scart ve Kompozit çıkışları var.

Kalite bakımından sıralama ise şöyle.

HDMI > Komponent (Kırmızı-Mavi-Yeşil) > Scart > S-Video > Kompozit (Sarı - Beyaz - Kırmızı) > Emektar anten

PC ye bağlayacaksanız

HDMI (varsa tabi) > DVI > VGA

Cevaplanmayacak ama sorum şu Scart to Component kabloları var sanırım. Scart to Scart a göre bir avantajı olur mu. Yoksa kaynak sonuçta scart, çıkış verimi, girişten büyük olamaz kuralı geçerli mi?
  • valla bence scart varsa işin içinde bişey değişmez

sonuçta bi taraf scart ve otomatik olarak scart kalitesine iner

hdmi uydular şuan çok pahalı(450 lira civarı)

o yüzden uyduda en mantıklısı yuv bağlantı
  • Aslında benzer sorulara cevap verildi herhalde atladınız..
    DT cihazlarında scarttan component desteği yokki.. Dolayısıyla tek çözüm scart to scart.. KAliteli altın uçlu bir scart görüntüyü çok değiştirir..

quote:

Orjinalden alıntı: -Sojo-

İlginç bir şekilde kimse Digiturk sorumu yanıtlamadı. Neyse iş başa düştü diyip araştırdım.

Öncelikle Digiturk de Scart ve Kompozit çıkışları var.

Kalite bakımından sıralama ise şöyle.

HDMI > Komponent (Kırmızı-Mavi-Yeşil) > Scart > S-Video > Kompozit (Sarı - Beyaz - Kırmızı) > Emektar anten

PC ye bağlayacaksanız

HDMI (varsa tabi) > DVI > VGA

Cevaplanmayacak ama sorum şu Scart to Component kabloları var sanırım. Scart to Scart a göre bir avantajı olur mu. Yoksa kaynak sonuçta scart, çıkış verimi, girişten büyük olamaz kuralı geçerli mi?

• Ayrıca DT görüntü kalitesi TURKSAT a göre ciddi manada düşük.. Eğer ulusal kanalları daha kaliteli izlemek istiyorsanız kaliteli çıkış veren bir uydu alıcıyla, eğer varsa HDMI çıkışla, yoksa scarttan yuv desteğiyle, olmadı kaliteli scart kabloyla scart to scart bağlayın...
  • 1-Kabloların kalitesi bir yere kadar belli olur,ancak ortalama bir kablo ile farkı genelde anlamazsınız
    2-Salt kabloda bir işe yaramayabilir>>örneğin elinizde "QED" veya "Wirewold" kablo olsun ama görüntü işleyen kaynağınız kalitesiz
    video işliyorsa(DBD-S Receiver lar veya DVB-T anten,normal anten v.s) yine hiç bir işe yaramaz bu en kaliteli kablolar
    bile(HMDI veya herhangi bir tip kablo)!
    3-HDMI ın tam hakkını ise(1.1 veya 1.2/1.3 bile olsa) ancak "HD kaynaklı yayınlarda" anlayabilirsiniz>>SD yayınlardaki verileri doğru olamaz ve
    zaten standardı dışındadır!!!
    Görüntüyü en iyi ileten derken,"""sinyalin zayıflamaya uğramadan""" belli bir uzaklığa taşınmasıdır buradaki olay!
    Prensip olarak HDMI kablo ile>>sıfır sinyal kaybı ile 15/20 metreye Video-Audio taşınır,ancak mesafe uzadıkça özellikle
    5.1 Audio da ve Video sinyalinde kalitesiz marka kablolarda belirgin bir düşme söz konusudur
    A-bazılarını insan gözü algılayamaz
    B-hata fazla ise insan gözü bunu görür!!!
    ------------
    Sonuç olarak Video-Audiı testini şöyle yapmalısınız,doğru sıralaması için

1-HDMI>>>>>HD yayınlar için(1080p için 1.3 gereklidir veya/bazen çok iyi bir marka kablo ile 1080i ve p görüntü
    kalitesi anlaşılmayabilir

--HDMI kablo ile bir SD yayın verirseniz bu teknik olarak doğru bir değerlendirme olmaz(standartları gereğince)ancak size
    daha düzgün gelebilir!

2-SD yayınlarda yukarıda yazmış olduğunuz bütün kablo çeşitleri{HDMI hariç elbette}(kalitesi çok düşük değilse,fazla bir görüntü kalite farkını
    anlıyamazsınız)

3-HDReady(veya FullHd) paneller bir HD yayın izlemek için üretilmişlerdir!!!!!!!!!!dolayısıyla standartları ve görüntü işleme teknikleri,
    tamamen buna yöneliktir!!özellikle son 2 yıldır bütün panel TV(PDP ve LCD-TFT) lerde """SD görüntüleri daha iyi izlenir"""hale getirmek için
    A-Hardware takviyesi
    B-özellikle Software de;iyileştirme ve ilave bazı programlarla,SD lerin daha uyumlu ve "az hatalı" izlenmesine yönelik çalışmaları
    bütün üreticiler yapmıştır

--Sharp dünyada ilk 100Hz uygulamasını 2 sene başlatmıştı,daha sonra diğer bazı üreticiler sadece yüksek modellerinde bunu
    uyguladılar,Sharp şu anda üst serilerinde 120Hz başlattı(bu şimdilik başka üreticide yoktur),yine Sharp 240Hz uygulamasınıda
    test ederek,prototip olarak Ocak ayında çıkarıyor!
    -----------------
    Buradan hareketle elinizde bulunan HD panelleri,SD yayınlarda test etmek,göz yanılmalarına sebeb olabilir,üstelik bazı paneller
    SD yi "berbat işliyor" veya kötü işliyor v.s v.s

Yine SD yayınlarda bazı testleri kabloya göre yapacaksanız o zaman şu yolu izleyiniz lütfen;

1-SD-Uydu Receiver ile;maximum pixel değeri olan 702/720-576pixel bir yayın bulunuz(genelde bazı receiver larda,menüden
    yayının hangi pixel değerinde geldiğini gösterir bir bölüm vardır buradan,yukarıda verdiğim değere uygun bir kanal mutlaka
    bulunuz!!
    -Bu değerin altındaki örneğin bir program var>>ama yayın 352X240pixel!!!!iyide bunu sizin panel nasıl işlesinki
    --böyle değerdeki bir yayında kablonuz,Gefen de QED olsa,altın değil,platin kablı kablo olsa "hikaye"!!!
    boşuna gözünüzü-beyninizi yormayınız,zira böyle zorlamalarda(Göz-Beyin çalışması sonucunda)bilinç-altınızda;yalnış görüntü
    işleme algılaması oluşturursunuz ve sonuç olarak "çok kötü bir görüntüyü" siz çok iyi sanarak izlersiniz!!!

A-720-576pixel de ilk önce "Haberler" programına bakınız!!(spikerin yüzü>>ancak bu surat "makyajlı" olduğu için yinede size tam veri veremez!
    --Görüntü ayarlarınız ise kötü/uygun değilse dahada yanılırsınız yinede!!)
    --Bright.Cont.Sharp,Tint,Hue ayarlarınızı mümknse bir "Test Pattern" de yapınız veya bu Test resmini bulabilirseniz,uyduda veya normal yayınlardan
    elde ediniz,ama buda bir yere kadar işe yarar,çünkü TV niz HD olduğu için sizin bulacağınız bir SD test bile doğru olamaz!)

B-daha sonra "canlı" Stüdyo programlarında>hareket eden objeler(insanlar olacak bunlar)>>buradan "renk zenginliği" ayarı
    bir yere kadar yapabilirsiniz(ancak stüdyo ortamı karanlık olmayacaktır!!)oldukça aydınlık bir stüdyo programı olacaktır!

C-Spor yayınları(Futbol-Basketbol gibi)

D-Film/Doc./Music clips/ v.s en son görüntü ayar yeridir,böyle kaynaklardan ayar yapmayınız yada kabloları bu yayınlarda test etmeyiniz
    ne HD yayında nede SD yayında!!!! daha doğrusu yukarıda sıralamayı takip ederek ayar çekilecek sadece Film ve benzeri yayınlarda belki
    Bright.Contr. v.s ayarı gerekebilir,ancak bunu genelde üreticiler Cinema(Film) ve birkaç mod vererek sabit bir (pre-alingment) değerden size
    görüntü verilmesini sağlıyorlar ki her TV de böyle gelişmiş ayarlarda yoktur!

Herkese kolay gelsin+
    Selamlar

• albani
    Sorun veya sorunun ne anlamadım?
    Yada bir hata yapıyorsun.

quote:

Orjinalden alıntı: albani

Sn.Haluk,terbiyeziliğin alemi yok,bilgin vede görüşlerin varsa ver,başkalarınada ukalaca....çok bilenler bastı v.s deme sakın!
    Seni rahatsız eden bir şey varsa söyle bilelim,bunada cevap verelim,nasılsa çok biliyoruz,öyle değilmi.....

Kurallara ve üsluba uygun yazıldıkça,her bir şey gerekirse ilgili yerde yazılır,zaten anlayarak dikkatli okumadığında aşikar,
    anlasaydın böyle bilmiş/ukala tavırla ve adeta "alaye eder" gibi bir şey yazmazdın!
    Selamlar
  • Herkesin bayramı kutlu olsun. Albaninin verdiği değerli bilgiler için teşekkürler. Bu arada diğer bir forumda da belirtildiği üzere panel Samsung'a aitmiş onu öğrendim.

Şunu da belirtmeden geçemiyeceğim: SEG plazma tv rezil bir ürün almakla enayilik ettiniz gibi yazılara anlam veremiyorum. Daha önce de dediğim gibi: güzellik bakanın gözündedir, bu fiyata oldukça tatminkar bir plazma tv na sahip olduğum için kendi adıma mutluyum. 1500 YTL ye Pioneer vardı da biz mi almadık? Lütfen ortamı gerecek tarzda (benim plazmam seninkini döver vs.) yazıları en azından bu başlıkta dile getirmeyelim varsa bilgilerimiz onları paylaşalım, kırıcı olmayalım. Selamlarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recursion -- 22 Aralık 2007; 16:40:26 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.