Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cevap verenlere dua edilmiştir teşşekürler.
  • Sanırım
    philips in bir kaç plazması ve Samsung c91 aynı paneli kullanıyor..

quote:

Orjinalden alıntı: recursion

Üşenmedim panel kodunu öğrenmek için plazmanın sol en üst köşesindeki etikete -zorlukla- baktım, şunlar yazılı:

Samsung SDI
    model: S42AX-YB03, Manufactured date: 2007 10 04, Made in Korea

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 23 Aralık 2007; 23:35:17 >
  • Scart arayan arkadaşlar. Forumda beğenilen Monster scart Kızılay YKM Teknosa'da 26 ytl. Bir tane kalmıştı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Sanırım

quote:

Üşenmedim panel kodunu öğrenmek için plazmanın sol en üst köşesindeki etikete -zorlukla- baktım, şunlar yazılı:

Samsung SDI

1-Philips>>Samsung PDP panel kullanmaz vede kullanmadı bugüne kadar

2-Philips artık adına kısaca "LPL"(LG-Philips) dediğimiz LG PDP panel kullanıyor;
    LG-Philips artık birleşmişlerdir,panelleride ortak üretim tesislerinden geliyor,aslında bu tesis LG nindir
    ancak ortak olduktan sonra her iki firmada buradan panel alıyorlar(PDP ve LCD-TFT olarak)
    ++

• quote:

Orjinalden alıntı: pupilla79

2 sorum var yanıtlayana bol dua edecem..
    1. digitürk kutuma philips scartla bagladım görüntüde dalgalanma oluyor özellikle kanal geçişlerinde siyah ekranda dalgalanma çok bariz görüntü netligide kötü dsmarta bagladım bu sorun yoktu ... ev sinema sistemimdede o dalgalanma yok (aynı scart kablo ile baglamama ragmen)
    2. ev sinema sistemimin subwooferunu bağladım ses menusunden subwofuru açık hale getirdim ama subwofırdan ses seda yok (uguldamada yok) ses gelmiyor..
    bu aktif subwofur olayı nedir.. 25 watt lık bir subwofur acaba wattımı çok geliyor...

yanıtlayanın ölmüşlerine dua edilir... :)

aynı dalgalanma bende de var, topraklı priz mi bilmiyorum öyle kullanmaya devam ediyorum. onun dışında bir problem yok şu an. trabzon migrosta hala satılıyor. daha bugün uğradım

• quote:

Samsung SDI

panelın 2007de uretıldıgı ve dıger panellerden farklı oldugu ıddamızda kanıtlanmıs oldu tesekkurler caban ıcın.
  • Maalesef yanılıyorsunuz. Bakınız phips hangi paneli kullanmış?
    http://cgi.ebay.es/Hitachi-Mitsubishi-Sony-JVC-NAP-Philips-Plasma-Manuals_W0QQitemZ290165620281QQihZ019QQcategoryZ39829QQcmdZViewItem
    Ayrıca Philips 7320 tartışmasında ne yazılmış?
    http://www.avsforum.com/avs-vb/printthread.php?t=555986&page=5&pp=30
    sayfasonundaki everest_plasma adlı kullanıcının mesajını okumanızı öneririm..

quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Sanırım

quote:

Samsung SDI

1-Philips>>Samsung PDP panel kullanmaz vede kullanmadı bugüne kadar

2-Philips artık adına kısaca "LPL"(LG-Philips) dediğimiz LG PDP panel kullanıyor;
    LG-Philips artık birleşmişlerdir,panelleride ortak üretim tesislerinden geliyor,aslında bu tesis LG nindir
    ancak ortak olduktan sonra her iki firmada buradan panel alıyorlar(PDP ve LCD-TFT olarak)
    ++

• Arkadaşlar birkaç sorum olacak.Önemli(Tabii bana göre)

1-Bir önceki sayfada CTRL-ALT-DEL nickli bir arkadaş Scart 2'den uyduyu bağlayın demiş.Scart1 yada iki arasında fark var mı?

2-HD yayınlar hangi çözünürlükte? Bizim seg plazmalar 1024*768 çözünürlüğü destekliyor.HD yayınlar daha fazla çözünürlük seviyesine sahipse bizim tv'ler gösterebilecek mi?

3-Seg plazmada 1024*768 çözünürlükte bilgisayarda film izlenebiliyor .O zaman HD player'a gerek var mı?Hd player daha fazla çözünürlük verirse bizim plazmalarda izlenebilir mi? yani HD player aldım birde HD film aldım diyelim.Hdmi kablo ile bağladım.Kaç çözünürlükte izleyeceğim?
    Kalite pc'de izlediğim filmden daha iyi olabilecek mi?
  • Birinciyi isterse arkadaş cevaplasın....
    İkincini cevabı:
    HD ready bir tvnin 720 çizgi gösterebilmesi yeterlidir. 1024x768 panelde 768 çizgi olduğuna göre HD ready olmak için yeterlidir.
    Üçüncüye gelince,
    Çözünürlük farketmeyecek ama öncelikle Pc den bağımsız konforlu bir cihaz HD DVD ve BD playerlar. İkincisi bu cihazlar sadece bu işler için üretildiklerinden son kullanıcının çok şey bilmeden kulanması kolaydır. Yani gavurcadaki tabirle "comfortable and userfriendly" olur bu cihazlar...

quote:

Orjinalden alıntı: dedekaan

Arkadaşlar birkaç sorum olacak.Önemli(Tabii bana göre)

1-Bir önceki sayfada CTRL-ALT-DEL nickli bir arkadaş Scart 2'den uyduyu bağlayın demiş.Scart1 yada iki arasında fark var mı?

2-HD yayınlar hangi çözünürlükte? Bizim seg plazmalar 1024*768 çözünürlüğü destekliyor.HD yayınlar daha fazla çözünürlük seviyesine sahipse bizim tv'ler gösterebilecek mi?

3-Seg plazmada 1024*768 çözünürlükte bilgisayarda film izlenebiliyor .O zaman HD player'a gerek var mı?Hd player daha fazla çözünürlük verirse bizim plazmalarda izlenebilir mi? yani HD player aldım birde HD film aldım diyelim.Hdmi kablo ile bağladım.Kaç çözünürlükte izleyeceğim?
    Kalite pc'de izlediğim filmden daha iyi olabilecek mi?

• SCART 1 NORMAL ESKİ TİP CİHAZLAR İÇİN; SCART 2 RGB DESTEKLİ YENİ RGB DESTEKLİ UYDU, DVD, EV SİNEMASI VS... İÇİN.
    FARK BELİRGİN, TABİ BAĞLADIĞINIZ CİHAZINDA SCART TİPİNİ RGB SEÇMEK GEREKLİ,
  • Bu konuda bilgim yoktu. Ama arkadaş öyle diyorsa bir bildiği vardır. Scarttan iki tip bağlantı yapılabilir. CVBS ve RGB demekki Scart1 e RGB desteği koymamışlar. Ben denemedim deneyip yazarım arkadaşlar...
  • Tansaş bize biraz uzak ( 40 KM ) zaten plazmanın zebellah gibi bir kutusu var! nakliye sırasında başına bir şey gelir diye korktuğum için tercih etmiyorum.
  • bu tvnin toplam çalışma süresini görebilir miyiz? servis menüsüne girdim çalışma süresiyle ilgili birşey göremedim
  • c91 ile aynı panel olması sevindirici tabii
  • quote:

Samsung SDI

Hocam çok teşekkürler araştırmanız için.C 91 de kullanılan panel kullanılmış.Ben dün erzurum migrosa gittim yoktu.Eğer gelirse artık hiç düşünmeden alırım.
  • Sayın Plcmn ve ctrl_alt_del cevaplarınız için teşekkürler.

Anladığım kadarıyla bizim plazmada çözünürlük artmayacaksa HD player almaya gerek yok.Zaten pc'den dvd filmi 1024*768 çözünürlükte izliyorum.Yani HD player bana bişey katmayacak.Doğrumu anladım.

Ayrıca digital tv kartı alsam çıkış yine 1024*768 olacağından HD receiver olmasada ona çok yakın görüntü alacağım değil mi? Çünkü zaten plazma hd receiverden gelen görüntüyü 1024*768 çözünürlüğe indirgeyecek.

Ozaman gerçek HD yayın olduğunda(5-10 sene sonra) örneğin 1980*1020i çözünürlüğü biz indirgenmiş seyredeceğiz.Yani bugünden bir farkı olmayacak.
  • Nasıl girdiniz? Kod nedir?
    quote:

Orjinalden alıntı: ciaagent

bu tvnin toplam çalışma süresini görebilir miyiz? servis menüsüne girdim çalışma süresiyle ilgili birşey göremedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: dedekaan

Sayın Plcmn ve ctrl_alt_del cevaplarınız için teşekkürler.

Anladığım kadarıyla bizim plazmada çözünürlük artmayacaksa HD player almaya gerek yok.Zaten pc'den dvd filmi 1024*768 çözünürlükte izliyorum.Yani HD player bana bişey katmayacak.Doğrumu anladım.

Ayrıca digital tv kartı alsam çıkış yine 1024*768 olacağından HD receiver olmasada ona çok yakın görüntü alacağım değil mi? Çünkü zaten plazma hd receiverden gelen görüntüyü 1024*768 çözünürlüğe indirgeyecek.

Ozaman gerçek HD yayın olduğunda(5-10 sene sonra) örneğin 1980*1020i çözünürlüğü biz indirgenmiş seyredeceğiz.Yani bugünden bir farkı olmayacak.

tam olarak öyle değil dvd filmi panelin çözünürlüğünde izlersin ama ya player upscale yapacak ya panel bu asla gerçek bir 720p görüntü olmaz digital tv kartı için de böyle yayın 720p değilse aynı sonuç olacaktır ne demek istediğimi eğer pc bağladıysan bir iki hd demo izle anlarsın dvd'den iki kat güzel görüntü izlersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 24 Aralık 2007; 12:43:03 >

• benim bildigim kadarıyla SCART 1 RGB destekli
    yani uyduyu scart 1 e baglamak gerek..
  • Bu plazmadan ben de edindim. Aldığım zaman ilk işim servis menüsüne girmek oldu.
    Değiştirmeden bütün değerleri not ettim. Size de bunu tavsiye ederim.
    Servis Kodu: Çalışır vaziyette iken Menu tuşundan hemen sonra 4725 tuşlanacak.
    Servis Menüsünde çalışma saati gözükmüyor.
    Her iki scartta da RGB var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dromeas -- 24 Aralık 2007; 13:44:30 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.