Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, bu tür teknoloji ürünlerinde artık kalite diye birşey kalmamıştır. teknolojinin yeni gelişmeye başladığı dönemlerde kaldı o. artık herşey tamamen üretici ve pazarlamacının yeniden satma isteği ve becerisi doğrultusunda ilerliyor. günümüz teknolojisi ve üretim olanakları öyle bir noktaya geldi ki artık, kaliteden ödün vererek daha ucuza üretim yapmak mümkün değil. bunun aksini iddia ederek, bize bu nimetleri sunabilecek zekadaki üreticiyi, pazarlamacıyı ve de dolayısıyla kendimizi aptal yerine koymuş oluruz. buna emin olabilirsiniz. bu televizyonu işine gelen ve ayda 115 ytl taksit ödeyebilecek olan biri alıp kullanarak bu nimetten faydalanacak. bu kişi böyle davranmakla, bu ürünün aynısı olan ama fiyatı en az iki katı olan diğer birkaç ürüne göre bu ürünü süre olarak diğerlerinin yarısı kadar süre kullanmayacak, görüntü kalitesi olarak ta yarı kalitede izlemeyecektir. eğer kaliteyi gözümüzde büyüterek ''ben aldım mı sony alırım abi'' diyorsak ve ekonomik durumumuz teknolojiyi besleyecek durumda değilse, kedi kuyruğunu yakalamaya çalışacak sürekli.

teknoloji geliştikçe, oled veya lazer tv üretimi ve kullanımı yaygınlaştıkça da aynı şeyler olacaktır. piyasada bu ürünler kabul gördüğünde teknoloji beslenecek, ilerleme kaydettikçe de aynı ürünler çok uygun fiyatlara satılarak teknoloji kendini yenileyecektir. ve bu kaliteli kalitesiz tartışmaları sürüp gidecektir. yoksa bu işler yürümez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nornor -- 23 Aralık 2007; 12:56:27 >

• valla arkadaşlar bende pek sıcak bakmıyodum seg e ama yorumları okuyunca niyetlendim

migrosa gidip tvye bakınca çok kalitesiz gelmedi değil

sonra 1400 lira ve en önemlisi yer sorunu olunca(oturma odasına düşünüyodum ama teknosadaki adam burda ufak duruduğuna bakmayın evde çok büyük gelecek deyince) vazgeçtim

ama aklıma 82 ekran lcd si geldi ve kartal migrosa gidip inceledim

oda çok ufak ve kalitesiz duruyodu ama yinede aldım

eve gelip açtığımda hiçde mağazadaki gibi ufak değilmiş odayı kapladı nerdeyse

üstelik ön görünüşü mağadaki gibi kötü değil hatta oldukça iyi bence

ama görüntü kalitesini bilemem çünkü mağazalar dışında hiçbi arkadaşımda lcd görmedim

o yüzden kıyaslayamam

ama tüplü tvyi aratmıyo değil

renkler karışıyo vs

bunları biliyodum

ama 900 liraya daha iyi bi teklifi olan varsa konuşsun yoksa kimse hariçten gazel okumasın bence

• 900 ytl az para değil ? Sadece alet 900 ytl diye renkler karıştıgını bile bile bu cihazi almak mı lazım ? Uzerne koyarsin 200- 300 daha Toshiba alırsın. Gecenlerde kampanyasi vardi 1120 ytl'ye. Haa bu arada SEG'i kotuledigimden degil, sadece fiyati 900 ytl diye bu tv'yi almak zorunda degilsiniz.
    400-500 ytl olsa gozunuzu kırpmadan alın derim ama iş 900 ytl'ye gelince artik major markalalardan alabilmek icin arada cok buyuk ucurum farki kalmamistir. Sonucta cihazi bir kere alacaksiniz degil mi, ayda bir alinan bir sey degil ki aradaki 300 ytl farktan dag yapalim. Tekrarliyorum aleti kotuledigim yok, ben de almayi dusundum ama alsam icime sinmicek biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 23 Aralık 2007; 14:08:28 >
  • Ben de dün Seg 106 ekran plazma aldım. Şirinevler yol üstüne açılan Koçtaşın yanında ki Tansaş ta dün bayağı stok vardı. Ben alırken bir kisi daha aldı. Bu fiyata bence niyeti olanlar kaçırmasın. Seg markasınnın arkasında Vestel olması bence cok buyuk bir avantaj. Halk arasında başka 2. sınıf marka olarak görülen markalardan ayrı tutuyorum. Teknik servis ciddiyeti ve yaygınlığı konusunda. Aynı marka gecen sene ki fiyatı ile simdiki fiyatı arasında 1.000 YTL fark olusmus.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

valla arkadaşlar bende pek sıcak bakmıyodum seg e ama yorumları okuyunca niyetlendim

sonra 1400 lira ve en önemlisi yer sorunu olunca(oturma odasına düşünüyodum ama teknosadaki adam burda ufak duruduğuna bakmayın evde çok büyük gelecek deyince) vazgeçtim

ama görüntü kalitesini bilemem çünkü mağazalar dışında hiçbi arkadaşımda lcd görmedim

o yüzden kıyaslayamam

renkler karışıyo vs

bunları biliyodum

ama 900 liraya daha iyi bi teklifi olan varsa konuşsun yoksa kimse hariçten gazel okumasın bence

arkadaşım bizde 2 adet 106 plazma 2 adet 82 lcd aldık hepsininde görüntüleri çok güzel ve hiçbirimizin şikayeti yok. sen hangi kaynağa nasıl bir bağlantı yaptın bilmiyorum ama ben arkadaşın goldmaster 9400 analoğ uydu alıcısına adi scart/scart la bağladım. sonuç pek hoş değidi ancak altın uçlu olmayan kaliteli bir scatla bağlayınca sonuç mükemmel. hdmi.yuv.vb. bağlantı olsa görüntü kalitesinin daha da artacağını sanıyorum. sen bağlantı kaynağını ve şeklini değiştirme imkanın varsa birde o şekilde dene. sonucun çok iyi olacağını göreceksin

• ben 106 plazma seg'i minton uydu alıcıya normal bir scart ile bağladım. görüntünün netliğini görünce, aklıma ilk gelen şey şuydu. ''bu HDMİ ya da HD yayın her neyse, daha ne kadar net olacak acaba'' yani gerçekten bilenlere veya seyredenlere sormak istiyorum, HD yayın ne kadar net.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

900 ytl az para değil ? Sadece alet 900 ytl diye renkler karıştıgını bile bile bu cihazi almak mı lazım ? Uzerne koyarsin 200- 300 daha Toshiba alırsın. Gecenlerde kampanyasi vardi 1120 ytl'ye. Haa bu arada SEG'i kotuledigimden degil, sadece fiyati 900 ytl diye bu tv'yi almak zorunda degilsiniz.
    400-500 ytl olsa gozunuzu kırpmadan alın derim ama iş 900 ytl'ye gelince artik major markalalardan alabilmek icin arada cok buyuk ucurum farki kalmamistir. Sonucta cihazi bir kere alacaksiniz degil mi, ayda bir alinan bir sey degil ki aradaki 300 ytl farktan dag yapalim. Tekrarliyorum aleti kotuledigim yok, ben de almayi dusundum ama alsam icime sinmicek biliyorum.

carerfourda üzerine 400-500 lira daha koyup alınacak toshiba ve lg ile yanyana duruyo bu tv

ve aralarında hiçbi fark yok görsel olarak

eğer 4000 lira verebiliyosan daha güzel görüntü alabiliyorsun

1200-1300-1800 e aldığın tvler arasında hiçbi fark yok

eğer var olduğunu düşünüyosan zaten daha çok arayışta olursun

• quote:

Orjinalden alıntı: fabialife

quote:

valla arkadaşlar bende pek sıcak bakmıyodum seg e ama yorumları okuyunca niyetlendim

o yüzden kıyaslayamam

renkler karışıyo vs

bunları biliyodum

arkadaşım bizde 2 adet 106 plazma 2 adet 82 lcd aldık hepsininde görüntüleri çok güzel ve hiçbirimizin şikayeti yok. sen hangi kaynağa nasıl bir bağlantı yaptın bilmiyorum ama ben arkadaşın goldmaster 9400 analoğ uydu alıcısına adi scart/scart la bağladım. sonuç pek hoş değidi ancak altın uçlu olmayan kaliteli bir scatla bağlayınca sonuç mükemmel. hdmi.yuv.vb. bağlantı olsa görüntü kalitesinin daha da artacağını sanıyorum. sen bağlantı kaynağını ve şeklini değiştirme imkanın varsa birde o şekilde dene. sonucun çok iyi olacağını göreceksin

piyasa malı scart scart var

görüntü karışıyo dediğim yayınla alkalı bişey

her kanalda bozuk değil

ama lcd nin hiçbizaman tüplü tv kadar iyi görüntü vermediği malum zaten ona bişey dediğimiz yok

ama dediğim gibi altın uçlu yuv çok aşıyo beni(60 lirayı buluyıo sesle beraber)

altın scart ta 38 lira

ama bu paraya değermi görüntü onu bilemiyorum işte

normal uçlu phlips yuv bulursam alıcam zaten

• KESINLIKLE UYDUDAN TV IZLEMEK ICIN YETERLI BIR TV,
    SADECE SCART 2 DEN GIRIS YAPIN VE UYDUDAN SCAT TIPINI "RGB" OLARAK SECIN. BASKA BIR AYARA VEYA ALTIN UCLU KABLOYA GEREK YOK.
    HA PARA VERILECEKSE BU ISIN SINIRI YOK TABIII, 50"-65" VE PIONEER DE OLABILIR, SINIR YOK.
    AMA EVDE BUYUK EKRENDA TV IZLEMEK ICIN 42" BU NO-NAME TV YETERLI, PANEL ESKI BIR ONCEKI SEZON SAMSUNG PANEL, AMA EN NIHAYETINDE "PLAZMA", PLAZMANIN TUM NIMETLERINDEN FAYDALANIYORSUNUZ,
    KESINLIKLE LCD'DEKI EN ONEMLI SORUNLAR OLAN HIZLI HAREKETLERDE TITREME VEYA "GHOSTING" DENEN ŞEY YOK, RENK URETIMI MUKEMMEL,
    HA NE İLE KIYASLIYORUM EVDEKI YAKLAŞIK 8 AY ÖNCE 3500 YTL'YE ALDIGIM SAMSUNG 40R81 ILE ; LCD BILGISAYARA HDMI İLE BAGLI VE PCDEKI UYDU KARTI İLE 1360X768 ÇÖZÜNÜRLÜKTE TV İZLEMEME RAĞMEN, UYDURUK SCART KABLO İLE 100 YTL'LİK NEXT UYDU ALICISI İLE SAĞLADIĞIM GÖRÜNTÜLERİ KIYASLADIĞIMDA, KESINLIKLE EN BOZUK GÖZLER BİLE SEG PLAZMA DAHA İYİ DER.

• 2 sorum var yanıtlayana bol dua edecem..
    1. digitürk kutuma philips scartla bagladım görüntüde dalgalanma oluyor özellikle kanal geçişlerinde siyah ekranda dalgalanma çok bariz görüntü netligide kötü dsmarta bagladım bu sorun yoktu ... ev sinema sistemimdede o dalgalanma yok (aynı scart kablo ile baglamama ragmen)
    2. ev sinema sistemimin subwooferunu bağladım ses menusunden subwofuru açık hale getirdim ama subwofırdan ses seda yok (uguldamada yok) ses gelmiyor..
    bu aktif subwofur olayı nedir.. 25 watt lık bir subwofur acaba wattımı çok geliyor...

yanıtlayanın ölmüşlerine dua edilir... :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: pupilla79

2 sorum var yanıtlayana bol dua edecem..
    1. digitürk kutuma philips scartla bagladım görüntüde dalgalanma oluyor özellikle kanal geçişlerinde siyah ekranda dalgalanma çok bariz görüntü netligide kötü dsmarta bagladım bu sorun yoktu ... ev sinema sistemimdede o dalgalanma yok (aynı scart kablo ile baglamama ragmen)
    2. ev sinema sistemimin subwooferunu bağladım ses menusunden subwofuru açık hale getirdim ama subwofırdan ses seda yok (uguldamada yok) ses gelmiyor..
    bu aktif subwofur olayı nedir.. 25 watt lık bir subwofur acaba wattımı çok geliyor...

dalgalanma dt kutusuyla alakalı bence çünkü çok iyi receiverler olmadığını biliyorum

aktif subwoofer da evdeki ev sinema sistemininkini kullanamazsın onlar pasif subwooferdır bildiğim kadarıyla aktif subwooferi ayrı satın almalısınız biraz araştırın isterseniz

• quote:

900 ytl az para değil ? Sadece alet 900 ytl diye renkler karıştıgını bile bile bu cihazi almak mı lazım ? Uzerne koyarsin 200- 300 daha Toshiba alırsın. Gecenlerde kampanyasi vardi 1120 ytl'ye. Haa bu arada SEG'i kotuledigimden degil, sadece fiyati 900 ytl diye bu tv'yi almak zorunda degilsiniz.

unpop kardesım bız buraya bosu bosuna yazıyoruz. arkadaslar bu forumları takıp eden arkadaslar 200 300 500 fazla verdıgınız toshıbanın w serısı sonynın u serısı samsungun s serısı pananın 7 serısı urunler lutfen marka dıye bunlara kanmayın segden bır gomlek bıle ustun degıl bunlar markaların gırıs urunlerı. toshıbanın r serısını pananın 700 serısını sonynın p serısını 200 300 fazlaya bulursanız alın ve gule gule kullanın.

• JuneSun kardeşim benim bahsettigim gecenlede indirime girmiş olan model w serisi degil ama 32C3500 serisi.
    ama diyorum bak bu cihazi kotulemiyorum, sonucta kullanmadigim bir cihazi kotulemem anlamsız. Alanlar gule gule kullansınlar.
  • quote:

quote:

carerfourda üzerine 400-500 lira daha koyup alınacak toshiba ve lg ile yanyana duruyo bu tv

ve aralarında hiçbi fark yok görsel olarak

eğer 4000 lira verebiliyosan daha güzel görüntü alabiliyorsun

1200-1300-1800 e aldığın tvler arasında hiçbi fark yok

eğer var olduğunu düşünüyosan zaten daha çok arayışta olursun

bundan daha ıyı ıfade edılemezdı.

• quote:

JuneSun kardeşim benim bahsettigim gecenlede indirime girmiş olan model w serisi degil ama 32C3500 serisi.
    ama diyorum bak bu cihazi kotulemiyorum, sonucta kullanmadigim bir cihazi kotulemem anlamsız. Alanlar gule gule kullansınlar.

evet unpop kardesım ılk once vatanda fınans karta c3000 ı ındırıme gırdı 1350ytl gıbı bır paraya daha sonrada goldda c3500 serısı 1400ytl gıbı bır paraya ındırıme gırdı ama almaya gıttıgınızde urunu bulmak bıraz sorun oldu kalmadı bu magazamızda gecerlı degıl ınternetten sıparıs edebılırsınız gıbı sozlerle karsılasıyorsun ayrıca 106 ekran plazmanın cazıbesı 82 ekran lcdnın cazıbesını kırdı gectı

• quote:

Orjinalden alıntı: serkan dağlı

quote:

dalgalanma dt kutusuyla alakalı bence çünkü çok iyi receiverler olmadığını biliyorum

aktif subwoofer da evdeki ev sinema sistemininkini kullanamazsın onlar pasif subwooferdır bildiğim kadarıyla aktif subwooferi ayrı satın almalısınız biraz araştırın isterseniz

aktıf sub kısaca kendınden beslemelı hoparlordur. ayrı bır anfısı vardır ve kendı ıcındedır sesle ılgılı dıger elemanlardan bagımsızdır. ayrı bır elektırık alır ve sadece alt frekans seslerını verır. fılmlere ve muzıklere ınanılmaz bır keyıf katar. eger alacaksanız mutlaka ve mutlaka ıyı bır sub olsun. yerınız ve maddı durumunuz elverıslıyse 100wattın altına dusmeyın ve subda bılındık markalardan asla vazgecmeyın dınlemden test etmeden almayın. konuyla ılgılı detaylı bılgıyı forumların sınema sıstemlerı bolumunde bulabılırsın.

• 12 sayfanın tamamını okudum. niyeti bozdum kalktım buradaki Migros'a gittim (Değirmendere - Kocaeli) ama kalmamış ve bir daha da gelmez deyip moralimi bozdular :(
  • geç kalmışsın be hocam, bu saaten sonra küçük illerde zor bulunur hatta buyuklerde bile zor. Ama tansaslarda da varmis sanirim , oralara da bak istersen
  • Üşenmedim panel kodunu öğrenmek için plazmanın sol en üst köşesindeki etikete -zorlukla- baktım, şunlar yazılı:

Samsung SDI
    model: S42AX-YB03, Manufactured date: 2007 10 04, Made in Korea
  • DT kutundan gelen scart berbat bir scart değilse ki DT nin kendi verdikleri fena değildir bu durumda plazmayı beslediğiniz prizin topraklı olup olmadığına bakın. Çoğunlukla dalgalanma topraksız prizden oluyor.
    İkinci sorunuzun cevabı verilmiş zaten. Kendisi anfi içermeyen(Pasif) sub woofer bağlamayın sub çıkışına, ses alamazsınız. Eğer ev sinema sisteminin sub girişi varsa oradan bağlayın yoksa ev sinema sistemine tvnin ses çıkışlarını stereo olarak bağlayın ve sesi ses sisteminde alın...
    quote:

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.