Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: plcmn

Maalesef yanılıyorsunuz. Bakınız phips hangi paneli kullanmış?
    http://cgi.ebay.es/Hitachi-Mitsubishi-Sony-JVC-NAP-Philips-Plasma-Manuals_W0QQitemZ290165620281QQihZ019QQcategoryZ39829QQcmdZViewItem
    Ayrıca Philips 7320 tartışmasında ne yazılmış?
    http://www.avsforum.com/avs-vb/printthread.php?t=555986&page=5&pp=30
    sayfasonundaki everest_plasma adlı kullanıcının mesajını okumanızı öneririm..

quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Sanırım
    philips in bir kaç plazması ve Samsung c91 aynı paneli kullanıyor..

quote:

Orjinalden alıntı: recursion

Üşenmedim panel kodunu öğrenmek için plazmanın sol en üst köşesindeki etikete -zorlukla- baktım, şunlar yazılı:

Samsung SDI
    model: S42AX-YB03, Manufactured date: 2007 10 04, Made in Korea

1-Philips>>Samsung PDP panel kullanmaz vede kullanmadı bugüne kadar

2-Philips artık adına kısaca "LPL"(LG-Philips) dediğimiz LG PDP panel kullanıyor;
    LG-Philips artık birleşmişlerdir,panelleride ortak üretim tesislerinden geliyor,aslında bu tesis LG nindir
    ancak ortak olduktan sonra her iki firmada buradan panel alıyorlar(PDP ve LCD-TFT olarak)
    ++

Sn.Plcmn
    Ben o belirttiğin sitede de üyeyim,orada verilen bazı bilgiler şöyledir;Philips için

Genelde bütün üreticilerin USA/Canada operasyonları(Philips dahil) diğer tüm panellerden zaman içinde
    farklılık gösterebilir!
    Yine genelde bütün üreticilerin Meksika montajlı panellerinde farklı sebeblerden(en başta fiyat tabiki) yine zaman içinde
    farklı firmalardan alınmış paneller kullanılabilir,ama bunlar sadece USA/Canada marketleri içindir!!

--Benim zikrettiğim konu aslında doğrudan bizim kıtayı ilgilendiren durum içindir(aslşında düzeltme yapamam gerekir
    bu konuda)
    -USA pazarı ile olayı karıştırmamak lazımdır,aksi halde yanılırsınız,örneğin Philips 2003/2005 senelerinde ise çok daha farklı
    "toplama-montaj" panelleride USA da sattı!!!
    -USA apzarında başarısız oluncada bu işleri bıraktı! ardından LG ile olan evlilik gelince tamamen üretim bandı LG ile yapılandı
    zaten artık başka bir panel alması söz konusu değildi!
    Ancak USA/Canada pazarı çok farklılıklar arzeder,üreticiler burada sizin bildiğiniz şekilde üretim yapmazlar(istisnası bir tektir
    o da Sharp tır!!)

--Düzeltme yapayım o zaman;Avrupa operasyonları Philips ler olarak demek daha doğru olacaktır!
    -------------------
    LPL panel ve TV olarak>>tekrar Philips;USA pazarında ciddi olmasada,iyi seviyelere gelmeye başlamıştır>>çünkü eskiden fiyatları
    aşırı yüksekti ve en kaliteli mallar bile normal fiyatlara satılırken Philips sadece vitrinlerede kalıyordu,bu sebebten ilk zamanlar
    ve çok kısa süre öncesine kadarda montaj panellerle(toplama) USA pazarında tutunmak istiyordu;zaten LG ile olan evlilikte bundan
    dolayıdır!
    Panel bir TV de en önemli ve pahalı parçadır,paneli üretemeyenin sıkıntısı 2 kat daha fazladır!
    LG ye teknloloji desteği+finansman veren Philips karşılığında paneli istediği fiyata elde etmiştir+ortak yeni bir tesiste kurdular,Philips
    maliyetleri bugün Türkiye de bile ayağı yere daha iyi basan fiyatlarla yansımıştır.....

Selamlar

• SCART KONUSUNU KULLANMA KLAVUZUNDA YAZIYOR DİKKATLİ OKUYUN, SCART 2 RGB DESTEKLİ...
  • Benim Philips ile ilgili internette gördüğüm bu bilgilere dayanarak yazmıştım.
    Doğruda buluştuğumuz için memnunum.
  • Scart 1 de RGB destekli. Her ikisini de sorunsuz kullanıyorum.
  • Çevre Mİgros'larda SEG Plazmayı umutsuzca arıyorum arkadaşlar :(
  • Şişli mmm migrodts birtane kalmıştı ben aldım çokta memnumum üstelik 3 yıldır plazma satan bir elektornmik markette çalışıyorum kıyaslama şansım çok fazla ve kesınlikle fiyat persorfmas çok çok iyi.
  • OSMANİYEDE 1 TANE KALDI :)))) O DA BELKİ ŞU ANDA SATILMAKTA :)))
  • menü tuşuna veya mavi tuşa basıp hızlıca kumandadan 4725 rakamını giriyoruz
    quote:

Nasıl girdiniz? Kod nedir?
    quote:

Orjinalden alıntı: ciaagent

bu tvnin toplam çalışma süresini görebilir miyiz? servis menüsüne girdim çalışma süresiyle ilgili birşey göremedim

• bu tv yi edinmek isteyen arkadaşlar; beylikdüzü migrosta bir sürü var az önce gördüm haberiniz olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: pupilla79

2 sorum var yanıtlayana bol dua edecem..
    1. digitürk kutuma philips scartla bagladım görüntüde dalgalanma oluyor özellikle kanal geçişlerinde siyah ekranda dalgalanma çok bariz görüntü netligide kötü dsmarta bagladım bu sorun yoktu ... ev sinema sistemimdede o dalgalanma yok (aynı scart kablo ile baglamama ragmen)
    2. ev sinema sistemimin subwooferunu bağladım ses menusunden subwofuru açık hale getirdim ama subwofırdan ses seda yok (uguldamada yok) ses gelmiyor..
    bu aktif subwofur olayı nedir.. 25 watt lık bir subwofur acaba wattımı çok geliyor...

yanıtlayanın ölmüşlerine dua edilir... :)

Herşeyi güzede dediğiniz gibi DT de dalgalanma var. Farklı scart kablosu denedim biraz düzeldi sanki. Altın uçlu kaliteli bir scart kablosu kullanırsak belki büyük ölçüde düzelebilir.

• Cihaz arızalı olabilir. Ben olsam hemen servis çağırırım ve tutanakla iadeye yolllarım...
  • slm dostlar
    artık bende bir seg 106 plazma sahibi olarak aranıza katılmış bulunuyorum.
    TV yi almamda bu kulüpte yazılanların çok etkisi oldu.TV yi kurduktan sonra olumlu düşünce sahiplerine gerçekten hak verdim.Uzun yıllar CRT tv kullanıcısı olarak panel tv lerin yabancısıyım.
    İlk izlenimlerim olumlu fakat TV yi açıp kapatırken çıt diye bir ses duyuyorum.Bu normal midir??Yoksa servis çağırıp rapor mu tutturmalıyım
    Yardımcı olur musunuz
    SAYGILAR
  • çıt sesi normal
  • Ses normal. Sanırım bir röle sesi o...

• teşekürler plcmn ve uygarman
    şimdi keyifle izleyebilirim tv mi
    bu arada bi acemi olarak ustaların yorumlarını takip ediyoruz
    Anlaşılan uzun süre buralardayız
  • Arkadaşlar çok garipbir sorunla karşı karşıya kaldım.Tv sadece show tv seyrederken dalgalanma yapıyor.Ama dizi ve reklamlarda değil.Mesela pazar günü buzda dans programında,dünde Acun'un programında yaptı.Renkler birbirine giriyor ekran dalgalanıyor.Ama arkasından başlayan dizi veya reklam kuşağında herşey gayet net.Birde NTV'de hava durumunda bluebox yapıldığı için tv kenarlarında siyah taramalar oluyor.
    İlk önce prizden diyerek başka topraklı prize taktım.Tüm telefonları yakınından uzaklaştırdım.Diğer tüm kanallar normal Varmısın yokmusun dalgalı.hele buzda dansta iyice dans etti tv.

Servise bizim tv program seçiyor desem güler herhalde.Çünkü başka hiçbir kanalda yapmıyor.Receiver'den desem show tv frekansı düşük diye ama dizi , film ve reklamlarda görüntü süper.

Bu konuda yorum yapabilecek var mı?
  • kullanma kılavuzuna baktım sadece scart 2 nin RGB olduguna dair bir bilgi goremedim

hatta sayfa 25 deki uydu baglantısı orneginde scart 1 girisini gostermisler.

ayrıca bu plazma sonuc olarak Samsung PS42C91H ile aynı paneli kullanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 25 Aralık 2007; 10:20:03 >
  • Başlık dün 12 sayfa idi bugün 7 sayfa ... Hayırdır?
  • quote:

Başlık dün 12 sayfa idi bugün 7 sayfa ... Hayırdır?

rtük mü geldi noldu:)
  • Düzelmiş...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.