Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün ankamall migrosta ben de biraz inceleme fırsatı buldum, öncelikle diğer markaların da bulunduğu reyonda nasıl bir bağlantı yaptılarsa 6.000ytl lik full hd lcd de dahil olmak üzere tüm tv lerde karıncalı berbat bir görüntüyle shrek vardı. dolayısıyla seg i burda diğerleriyle kıyaslamaya kalkışmadan girişte seg lerin yanyana dizili olduğu bölüme gittim orda iki eleman laptopun vga çıkışından seg e görüntü aktarmaya çalışıyorlardı. tabi ben henüz burayı okumamış olduğum için 1366x768 yazan çözünürlüğü kullanmalarını bekliyordum ama laptopun menüsünde zaten bu değer yoktu ve 1280x768 gibi bir değerle görüntüyü aktarmayı başardıktan sonra laptopta yüksek çözünürlüklü video aramaya başladılar birkaç tane 4:3 oranlı sd videodan sonra gözüme T2_1080 isimli bir video ilişti ve hemen onu açmalarını rica ettim tabiki bu video terminator 2 nin wmv formatındaki hd fragmanı idi. görüntü gayet iyiydi, dvi çıkışlı ekran kartlarından dvi->hdmi bir kablo ile daha da kaliteli bir görüntü elde edilebileceği kesin. bu arada unutmadan masaüstü simgelerinin isimlerinde biraz bozulmalar vardı acaba orjinal çözünürlük olan 1024x768 i kullanmamış olmalarından mı kaynaklandı bu sorun bilemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanS -- 26 Aralık 2007; 20:30:24 >

• evet arkadaşım bende denedim yazılarda kesiklikler vardı tam gözükmüyordu ideal olan 1024*768 85 hz yapınca tam görüntü oluyor... bilgine

quote:

Orjinalden alıntı: CanS

bugün ankamall migrosta ben de biraz inceleme fırsatı buldum, öncelikle diğer markaların da bulunduğu reyonda nasıl bir bağlantı yaptılarsa 6.000ytl lik full hd lcd de dahil olmak üzere tüm tv lerde karıncalı berbat bir görüntüyle shrek vardı. dolayısıyla seg i burda diğerleriyle kıyaslamaya kalkışmadan girişte seg lerin yanyana dizili olduğu bölüme gittim orda iki eleman laptopun vga çıkışından seg e görüntü aktarmaya çalışıyorlardı. tabi ben henüz burayı okumamış olduğum için 1366x768 yazan çözünürlüğü kullanmalarını bekliyordum ama laptopun menüsünde zaten bu değer yoktu ve 1280x768 gibi bir değerle görüntüyü aktarmayı başardıktan sonra laptopta yüksek çözünürlüklü video aramaya başladılar birkaç tane 4:3 oranlı sd videodan sonra gözüme T2_1080 isimli bir video ilişti ve hemen onu açmalarını rica ettim tabiki bu video terminator 2 nin wmv formatındaki hd fragmanı idi. görüntü gayet iyiydi, dvi çıkışlı ekran kartlarından dvi->hdmi bir kablo ile daha da kaliteli bir görüntü elde edilebileceği kesin. bu arada unutmadan masaüstü simgelerinin isimlerinde biraz bozulmalar vardı acaba orjinal çözünürlük olan 1024x768 i kullanmamış olmalarından mı kaynaklandı bu sorun bilemiyorum...

• arkadaşlar dün ankamall migrostaydım seg plazma reyonun da en az 50 plazma vardı pek fazla bakan yoktu alacak arkadaşlara duyurulur bende bunu alacaktım ama üstüne 500 ytl verip samsung e92 h plazma aldım selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaptan69

arkadaşlar dün ankamall migrostaydım seg plazma reyonun da en az 50 plazma vardı pek fazla bakan yoktu alacak arkadaşlara duyurulur bende bunu alacaktım ama üstüne 500 ytl verip samsung e92 h plazma aldım selamlar

internetten araştırdım biraz ama bulduğum en uygun Samsung PS-42E92H fiyatı peşin 2155 YTL oldu. yani arada 500 değil 755 YTL fark var. siz nereden aldınız acaba... dediğiniz farkı vermeye değermi? sorgulama değil araştırma sorularıdır bunlar yanlış anlamamnızı da rica ederim. artık geceleri rüyamda plazma görmeye başladım çünkü
  • E92 de s-video ve composit giriş yok maalesef. Panel Segde kullanılan ve c91 le aynı olan panelden eski. Ama 1900 e aldıysa arkadaş iyi almış. Güle güle kullan...
  • Arkadaşlar bende Migros dan 42'' SEG Plazma aldım. Şimi bende Vestel DVB ULTRA 5840 CI uydu alıcı var. En iyi görüntüyü alabilmem için bunların arasındaki bağlantıyı hangi kablo ile yapmam gerekiyor. Birde DVD player var. bunların bağlantısı konusudna yardımcı olursanız sevinirim.
  • Başlığı okursanız cevaplar var...

quote:

Orjinalden alıntı: serk84

Arkadaşlar bende Migros dan 42'' SEG Plazma aldım. Şimi bende Vestel DVB ULTRA 5840 CI uydu alıcı var. En iyi görüntüyü alabilmem için bunların arasındaki bağlantıyı hangi kablo ile yapmam gerekiyor. Birde DVD player var. bunların bağlantısı konusudna yardımcı olursanız sevinirim.
  • Seg plazmanın 50 inç modeli var mı? Bilen arkadaşlar varsa benim gibi ekonomik 50 inç arayışında olan arkadaşlara yardımcı olsunlar ....
  • 50'' yok!
  • bende 106 seg plazma aldım yalnız şöyle birşeyle karşılaştım ön panelin parlak bölümü yani standby tuşunun olduğu yere baktığımda o parlak yer birsürü çizik var gibi acaba bu üretimden mi ya da herkesde var mı veya acaba bana orada kullanılan bir tv mi gelmiş bu konuda sizden bilgi bekliyorum ...
  • Bu arada dikkat ederseniz(özellikle bütçesi kısıtlı arkadaşlarımız)çeşitli yerlerde çok güzel indirimler vardır!
    Belki daha iyi bir paneli yada almak isteyipte alamadığınız böyle markaları sıkı bir takipten sonra alabilirsiniz!

Bütün dünyada(özellikle USA da) panellerde(klasik panellerde elbette) çok ciddi indirimler geldi bu geçtiğimiz yazdan itibaren!
    ama maalesef bunlar Türkiye de uygulanmadı yada geç uygulandı ama "adam gibi uygulanmadı"halada "fırsattan istifade"
    taktiği vede zihniyeti ile gidiliyor,bugün bizim kullandığımız eski nesil/klasik nesil/eski model v.s panellerin fiyatları yerlerde
    sürünüyor dışarda!

Yine özellikle şu bildiğiniz(isim vererek devam edeyim) Matsushita firması(Panasonic) NEC Corp(Pioneer) FHG(Fujitsu-Hitachi Group)
    Sharp dahil;(Kore li üreticilerde dahildir buna elbette)2007 sonlarına kadar çok ciddi indirimler "yapacaklarını" resmen ilan etmişlerdi
    vede bunları uyguladılar
    -ben örnek verip "moral bozmayayım" ama Türkiye de hala farklı bir zihniyet bu panel işinde işlemektedir maalesef

Tüketici bilinçsizliğide buna eklenince heriflerin ekmeklerine ballı-kaymaklı sürüyoruz!!
    Piyasada(Türkiye de)Vestel dahil tüm "montajcılar" bir vesile çeşitli panelleri "toplayarak" yazma/çakma markalarla piyasaya
    çıkıyorlar(buna mantıklı sebeb getiremiyorlar>>kendileri biliyor,bende elbette işim sayıldığı için bilebilirim ama,bu işler bizde
    yine maalesef farklı tezahür ediyor!!)

Sonuç olarak kaçan-giden ortada hiç bir şey yok,HD diye bir olay hala yok(Türkiye kaynaklı)sadece yakında 3-5 yabancı kanalla
    ve 1-2 tane HD ile olay gidecek...
    Şimdi bakıyorum DTürk veya olacak bir iki paket milleti yine kazıklamaya bakıyor!!ya ayıptır be,bu kadarmı insanlar enayi yerine konur...
    HD Uydu Receiver ı,atraksiyon yaparak inanılmaz paralara,çeşitli hilelerle pazarlamaya bakıyorlar,yaw bunları USA da müşterilerine
    "beleş" veriyorlar beleş!!lafımı olur böyle bir pakette Receiver ın??
    Çeşitli yerlerde okuyorum hem gülüyorum hemde acıyorum traji-komik halimize Allah için!!

Tekrar konuya gelirsek,panel alacak arkadaşlar şu günlerde piyasayı ve özellikle "promoları" dikkatli takip etsinler.
    Selamlar

• Promosyonları takip eden ve Card Finansı olan arkadaşlar için için Vatan Bilgisayarda bugüne özel güzel bir fırsat var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattolga -- 28 Aralık 2007; 13:40:54 >
  • peki ne zaman on yapılacak. ne işe yarar bu burn-in.
  • bazı arkadasların yazılarına uzuluyorum cunku yerı forumun bu bolumu degıl. ozellıkle burda bız bır kac arkadas bu panelı alırken bır cok marka model ınceledıkten sonra bunu begenerek aldık. bır cok markanın ınıdırmlıde olsa bır cok modelıyle kıyaslanamayacak kadar daha ıyı bır panel. son sozum hala sorunsuz kullanıyorum ve hıcde pısman degılım. yapanada satanada sonsuz tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuneSUN -- 28 Aralık 2007; 23:24:18 >
  • burn-in özelliğini koyduklarına göre ne işe yaradığını bilelim diyorum. servisler için konmuş tamam ama bir işe yarıyorsa yeri geldiğinde biz de kullanabiliriz. hani sanki hayalet gölgeler oluştuğunda ya da panel ömrü azalmaya başladığında falan mı kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 29 Aralık 2007; 10:38:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

JuneSUN;

ben ne demek istediğini anlayamadım. alıntı yaptığın benim yazım seni niye üzdü. bu tv/yi ben de beğenerek aldım ve pişman olmadım. yukarıdaki sorum gerçekten ne işe yaradığını anlamak içindi. bu özelliği koyduklarına göre bilelim diyorum. servisler için konmuş tamam ama bir işe yarıyorsa yeri geldiğinde biz de kullanabiliriz. hani sanki hayalet gölgeler oluştuğunda ya da panel ömrü azalmaya başladığında falan mı kullanılıyor.

kusura bakma alıntı yanlıs oldu ozur hemen degıstırıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

JuneSUN;

ben ne demek istediğini anlayamadım. alıntı yaptığın benim yazım seni niye üzdü. bu tv/yi ben de beğenerek aldım ve pişman olmadım. yukarıdaki sorum gerçekten ne işe yaradığını anlamak içindi. bu özelliği koyduklarına göre bilelim diyorum. servisler için konmuş tamam ama bir işe yarıyorsa yeri geldiğinde biz de kullanabiliriz. hani sanki hayalet gölgeler oluştuğunda ya da panel ömrü azalmaya başladığında falan mı kullanılıyor.

screen retention oluştuğunda bir kaç saat süreyle on yapıyorsunuz o kadar normal kullanımda değil
  • peki screen retention oluştuğunu nasıl anlayacağız. nedir bu screen retention. ekran tutma tani kalıcı, hayalet görüntüler oluşmasımı?
  • BU İNCE DETAYLARI BOŞVERİN, TV 'NİZİ GÜZEL GÜZEL İZLEYİN.... :)))
  • TARAFIMDAN ALINMISTIR

ÜRÜN SÜPER KALİTEDE ÇÖZÜNÜRLÜK MÜKEMMEL

ENTEGRE HOPARLÖR

DUVAR ASMA APARATI HEDİYE

10 ÜZERİDNE 7 VERİYORUM

1390 YTL
    BİR CEP TEL PARASI
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.