Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmirdeki migroslarda kalmışmıdır acaba? Bilgisi olan varmı?...teşekküler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

peki screen retention oluştuğunu nasıl anlayacağız. nedir bu screen retention. ekran tutma tani kalıcı, hayalet görüntüler oluşmasımı?

evet bunun geçici olanlarına denir kalıcı oldu mu burn-in denir

orbiteriniz açık oldukça pek screen retention veya burn-in olacağını sanmam bu özelliği çalıştıracağınıza ihtimal vermiyorum
  • Dynamic Contrastı kapatmanın yolu yok mu? Sinirimi bozuyor...

Siyah olması gereken sahnede hoop contrasti 7000 e çıkarıyor iğrenç bir görüntü oluşuyor.

Ayrıca sehpa önerisine ihtiyacım var. en fazla 300ytl. Birde scart kablo, ekonomik olarak altın uçlu Monster marka kablolar varmış da nereden bulabilirim?
  • Peki bir sorum olacak bu mastere girdiğimizde tunerlerin tam tersine değiştirsek ozaman görüntüde yine karıncalanma olur mu. Birde Bir hırılıtı gibi ses geliyor çok etkili değil ama gece olunca dışıradaki sesler vs azalınca çevre etkeni yani ozaman hırıltı bayağı duyuluyor gibi. plazmanın sesi çok açık değil 20 lerde zati ayrıca zati tam kıstığımda da o ses geliyor sizde de var mı normal mi çünkü duymuştum plazmalarda bu ses var diye ama yinede acaba işte... lütfen bilgilerinizi bekliyorum.
  • Etlik Antares ElctroWorld de 129 satılan sehpalar fena değildi. Bir bakın kalmışsa..
    quote:

Orjinalden alıntı: -Sojo-

Dynamic Contrastı kapatmanın yolu yok mu? Sinirimi bozuyor...

Siyah olması gereken sahnede hoop contrasti 7000 e çıkarıyor iğrenç bir görüntü oluşuyor.

Ayrıca sehpa önerisine ihtiyacım var. en fazla 300ytl. Birde scart kablo, ekonomik olarak altın uçlu Monster marka kablolar varmış da nereden bulabilirim?
  • Plazmalarda normal olan hırıltı sesi değil ,vınlama sesidir. Ses rahatsız edecek kadar çoksa çağırın servisi iade edin...
  • bende de aynısı acaba bu normal mi..
  • kulakları tırmalayacak şekilde olursa mı yani o ses ne kadar olmalı hırılı değil vınn veyaz cızz önemli derken hırıltı önemli değil mi ? anlamadım çünkü hırıltıda rahatsız ediyor ama Vestel servisini çağırdım onlarda sadece bakıyor veya gidiyor çokda ilgili gibi değiller.
  • Cızzlama, vınlama sesi normal plazmalarda ama rahatsız edecek kadarsa servise haber verin.. Hırıltı farklı bir şey hiç duymadım....
  • plcmn selam bende Ankradayım odtü de bende aldımda bu tv yi hafif vır zır veya hırr diye bir ses var.. 3 metre den duyuyorum hafif bir böyle o ses deiğimiz şey geliyor çok rahatsız etmiyor ama duyuyorum. Servis geldi ama vestel servisi pekde ilgilienmiyor daa çok nereden kaça aldığımı vs sormaktan tv ile ilgilenemedi çizikler vardı normal dedi. görüntü iyi dedi ama ben bu hurıltı,vızıltı,veya vırıltı yı söylemeyi unuttum.

• Çiziklerle ve sesle ilgili rapor tutsunlar hemen iade edin.
    Neden çizik ürünü alasınız ki?
  • panelin standby tuşunun olduğu yerdeki parlak yere hafif eğilip bakın bakalım çizikler sizde de varmı çünkü servis ona üretimden diyor başka da gelse aynıdır diyor. Ama ses konusu için birdaha çağıracağım evet belkide scarttan dememesi için iyi bir scart ta takacam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sairyakamoz

plcmn selam bende Ankradayım odtü de bende aldımda bu tv yi hafif vır zır veya hırr diye bir ses var.. 3 metre den duyuyorum hafif bir böyle o ses deiğimiz şey geliyor çok rahatsız etmiyor ama duyuyorum. Servis geldi ama vestel servisi pekde ilgilienmiyor daa çok nereden kaça aldığımı vs sormaktan tv ile ilgilenemedi çizikler vardı normal dedi. görüntü iyi dedi ama ben bu hurıltı,vızıltı,veya vırıltı yı söylemeyi unuttum.

sizin televizyon kuduz olmus hocam, ne o oyle hrrlama falan

• bakıyorum şikayetler başlamış.vestel markalı plazmaların dertleri okadar çok ki yarısından bile ucuz seg'in sorunlarla dolu olması beni hiçmi hiç şaşırtmadı.daha çok servis gelir,gider değişimler olur.sorun bitmez.
    tecrübe konuşuyor.
    2plazma, 1lcd değişimi artı 1 tamir 1 panel değişimi görmüş biriyim.allah vestel ürünü kullananlara sabır ve akıl sağlığı versin.

• yorum değil cevap ve bilgi istiyoruz lütfen.
  • bende seg plasma almayı düşünüyorum acaba istanbul da nerde bulabilirim ve ne kadar dır.
    saygılarımla
  • Plazmadan gelen sesin sahneye göre değişmesi normal mi?

Bir sahnede X elektriksel ses geliyorsa diğerinde abartmıyorum 2x gelebiliyor. Mesela Ayar menusunu açınca da ses artıyor. :S

Anlaşılan bir renk dominant olduğu zaman ses artıyor? Şimdi bu normal mi yoksa servis yolu mu gözüktü? :S
  • Plazmanın kendisinde kaynaklanan ses olabileceği, bulunduğunuz yerin deniz seviyesine göre yüksekliği artıkça bu sesin artacağı söylenir.
    Ancak duyulan ses genellikle bağlantılardaki parazitten kaynaklanan hışırtıdır.
    Öncelikle uydudan scart veya RCA ile TV izleyenler için;
    TV'nin sesini çok açmayın "30-33" yeterli, gerisini uydunun sesinden açın, parazitlerden dolayı olan hışırtı sesi geçecektir.
    Scart genelde parazitli bir bağlantıdır. Artık bu nedenle digital scart (HDMI) arayüzü kullanılmaktadır.
  • ilk önce yeni yılınızı kutlarım. kendininki ile karşılaştırırmısın lütfen. keskinliğini ayarlamama rağmen yinede birazda olsa dalga var. Arada bir görüntüde buğulanma oluyor. Ekran özellikle sağa doğru akarken donmalar yani durup hareket eder gibi oluyor. Alt yazı geçerken çoğu kez titreme oluyor hızlı alt yazılara zaten hiç okunmuyor ama orta hızda iken titreyip duruyor düzelir gibi oluyor tekrar titriyor özellikle ntv de haber geçerken altta görüyorsun. renkler biraz donuk gibi özellikle pip açtığında pip görüntüsü daha canlı gibi. dizilierin özet reklamını gösterirken çok dalgalanma var yüzlerde. hafifde vınlama yada hırıltı gibi ses var özellikle gece fark ediliyor. sesi tamamı ile kıstığımda daha net duyoyorum. Birde standbay tuşunun etrafındaki parlak siyah yerde zımparalı gibi çizikler var ekranın da belli yerlerinde çizikler var. Birde tv geldiğinde üzerinde normal tv lerde reklamı yapışırya mesela vestel tv aldınız sol tarafta vestel 72 zeta vs. diye yazar bunda öyle birşey yoktu plazmalarda olmazmı böyle şey.

Kullandığım donanım 106 Ekran Seg Plazma Dreambox 7020S ve premier orjinal scart. Dijitürk, Astra, Hotbirt, Türksat da izliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dijitalevren -- 2 Ocak 2008; 1:20:56 >

• Bende çizik falan yok dikkatle baktım. Eğer ekranda çizik varsa zaten bir şey yazmaya gerek yok. İade edin ya paranızı alın yada yeni ürün gelsin...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.