Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: -Sojo-

Plazmadan gelen sesin sahneye göre değişmesi normal mi?

Bir sahnede X elektriksel ses geliyorsa diğerinde abartmıyorum 2x gelebiliyor. Mesela Ayar menusunu açınca da ses artıyor. :S

Anlaşılan bir renk dominant olduğu zaman ses artıyor? Şimdi bu normal mi yoksa servis yolu mu gözüktü? :S

Bende Seg 82" lcd tv var.O ses sanırım normal çünkü bende sesi açtığım zaman yankı yapıyor.Böyle bir gıcırtı.Sesi kısık izlediğim zaman sorun haloluyor.İşte renkler biryede arttığı zaman oluyor sanırım.Aynı sorun 72 ekran vestel tüplü tv de var.Ama dikkatinizi çekerim.Ben digitürk kullanıyorum.Genelde digitürk bağladığımda yapıyor bu ses.O yüzden sesi çok açmamanızı tavsiye ederim.Ama ben başka yoldan çözüm buldum.2+1 ses sistemi compenent(kırmızı-sarı-beyaz) ile DT receievere bağladım.Sorun haloldu.Ne gıcırtı ne yankı var.

Ben de arayıp soruşturdum.Genelde hep bu marka da yan ürünlerinde var.Çünkü philips tvde duymadım.Belkide yapıyordur.Dikkat etmedim.Dediğim gibi ben çözümü 2+1 bağlarak çözdüm.Yada sesi çok açmadan orta seviyede dinleyeceksiniz.Bilgili arkadaşlar bunun ya receiverden yada bağlantıdan (scart) parazitlerden kaynaklandığını söyleyeceklerdir.Genelde ikisinden biridir.Ben başka marka receiver denemedim.DT receiveri var.Ama normal antenim var.72 ekren vestelim ona bağlı onda yapmıyor.

Ayrıca bugün teknosadan Monster altın uçlu scart kablo aldım.Fiyat 26lira.Kesinlikle tavsiye ederim.Normal scart kullanıyordum.Bunu taktım.SegLcdtv şimdi daha çok sevmeye başladım.

quote:

Dynamic Contrastı kapatmanın yolu yok mu? Sinirimi bozuyor...

Siyah olması gereken sahnede hoop contrasti 7000 e çıkarıyor iğrenç bir görüntü oluşuyor.

Ayrıca sehpa önerisine ihtiyacım var. en fazla 300ytl. Birde scart kablo, ekonomik olarak altın uçlu Monster marka kablolar varmış da nereden bulabilirim?

Yukarda yazdığım gibi teknosada bulabilirsin.Monster altın uçlu scart 26 ytl.

Bu arada sehpa konusunda ben marangozcuya gidip yaptırdım.Elime aldım ikea dergisini ustaya dedim bana bu modelden yap.Beyaz renk-100 cm uzunluğunda 1 rafı olan.Usta 3 günde yaptı.Bugün teslim aldım.Çok güzel oldu.Yarın resmini çekip koyarım.100 YTLye maloldu.

Ayrıca bu dinamik contrast olayından bende çok rahatsız oluyordum.Monster altın uçluyu aldıktan sonra şimdi devamlı dinamikte izliyorum.Haberin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducatine -- 2 Ocak 2008; 1:15:15 >

• Dynamic Contrast nasıl ayarlanıyor...........
  • Evet durumumla ilgili şimdi migrosu aradım ve malisef llerinde plazma kalmamış ve ancak iade oluyormuş oda servis raporu ile ve idayide kendileri almıyormuş ancak biz götürüp iade edecekmişiz. Hadi buyrun bakalım. yukarıdaki konuları bir incelerseniz çizikleri boşverecemde o buğunlanma ve dalgalanma ve hareket ederken görüntü bir an donma yapıp tekrar hareket ediyor mu sizdede bu var ise iade etmiyecem artık çiziklere de sünger çekecem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sairyakamoz

Evet durumumla ilgili şimdi migrosu aradım ve malisef llerinde plazma kalmamış ve ancak iade oluyormuş oda servis raporu ile ve idayide kendileri almıyormuş ancak biz götürüp iade edecekmişiz. Hadi buyrun bakalım. yukarıdaki konuları bir incelerseniz çizikleri boşverecemde o buğunlanma ve dalgalanma ve hareket ederken görüntü bir an donma yapıp tekrar hareket ediyor mu sizdede bu var ise iade etmiyecem artık çiziklere de sünger çekecem.

arkadaşlar genel şikayetlerden;
    1- mavi standbay tuşunun bulunduğu parlak bölümdeki güneş vurunca belli olan kılcak çizik denilen şeyler normal ve kalıpla alakalı. buna benzer parlak yüzeylerin hepsinde bu tür çizik denilen şeyler her zaman vardır. olmasa bile 5-10 defa tozunu sildinizmi yine oluşur, kafanıza takmayın
    2- herkesin görüntü kaynağı ,bağlantı şekli ile uydudan izleyenler için çanak ayarlarının hasasaslığı farklı olduğu için sonuçlarda doğal olarak farklı olacaktır. bende de piyasa scartı ile görüntü iyi değildi, altın uçlu scart bulamadım ve piyasa scartının kalın kablolu biraz iyilerinden taktım hem dijitürkte hemde d smatta izliyorum görüntü çok güzelleşti. altın uçlu bulursam biraz daha güzelleşeceğini düşünüyorum.
    bu arada bütün kanal ve tüm sahnelerde aynı güzellikte görüntü olmuyor. bu yayının çekim kalitesi ile ilgili bir konu. yakın plan çekimleri, stüdyo çekimleri, haberler de görüntü çok net.
    birde bu dalgalanma, parazit, gibi olaylar bağlantı ile ilgili ve düzelebilir.
    3- üçüncüsü bu tür elektronik cihazları nereden alırsanız alın servis raporu olmadan imalatçı firma iade kabul etmez.
    4- sizin tv nizi servis kurmadımı, kutudan çıkarınca çizikleri farketmedinizmi. aradan zaman geçince servis haklı olarak sorumluluk kabul etmez.
    5- plazma ve lcd lerin ekranını normal bezle silmeyin. züccaciyeci benzeri yerlerde satılan plastik yumuşak rengarek tüylü toz almak için 1-2 milyona satılan (ismini bilmiyorum) şeylerden alarak ekranın ve kasanın üzerinde hafifçe gezdirerek ekranın tozunu alın. ekran temizliği için teknosa benzeri yerlerde satılan özel bez ve sülüsyonlardan kullanın.
    hepinize mutlu yıllar ve iyi seyirler.

• bilgiler için teşekkürler. bende bugün gidip altın uçlu bir scart alıcam. ve şu varki malisef servis gelip kurmuyor siz kuruyorsunuz koşulları böyle imiş. Servis ararsanız duvara aparat takıyorlar ozaman 45 ytl sırf bunun için geliyorlarmış onun dışında ancak servisi garant içinde arayıp çağırıyorsunuz 1 ay dolmadı ise bariz hatalar var ise iade hakkınız varmış bugün başka uydu alıcı ve scart ile deniyecem inşallah hata ordadır ve iade etmek zorunda kalmam...
  • quote:

bilgiler için teşekkürler. bende bugün gidip altın uçlu bir scart alıcam. ve şu varki malisef servis gelip kurmuyor siz kuruyorsunuz koşulları böyle imiş. Servis ararsanız duvara aparat takıyorlar ozaman 45 ytl sırf bunun için geliyorlarmış onun dışında ancak servisi garant içinde arayıp çağırıyorsunuz 1 ay dolmadı ise bariz hatalar var ise iade hakkınız varmış bugün başka uydu alıcı ve scart ile deniyecem inşallah hata ordadır ve iade etmek zorunda kalmam...

burası türkiye ve herkes kafasına göre takılıyor. ne standart var nede denetim.
    ben alanyada ikamet ediyorum. biz 2 plazma 1 lcd aldık. alırken miğrostaki yetkililer servis gelip kuruyor ( neyi kuruyorsa kutudan hazır ayaklı çıkıyor fişi takıp çalıştırıyorsun) 35 ytl ücret alıyor, servise kurdurmanızı tavsiye ederiz demişlerdi. servisi aradığımızda 50 ytl aldıklarını söylediler, bizde kutudan hazır çıktığı için kendimiz riski göze alarak kurduk ( lcd yi zaten miğrosta açıp denemiştik)
    ancak ücretli yada ücretsiz servis ürünü gelip kutusunu kendisi açıp çalıştırıp, kullanım hakkında bilgi vererek servis formu yazmak zorundadır. bu tür olayla karşılaşan arkadaşlar firmayı arasınlar. firma gereğini yapar. servisin gelemeyiz deme hakkı yoktur, eğer o markanın servisi ise istesede istemesede bu prosüdürü uylamak zorundadır.
    servisin gelmeme sebebi vestel firması vestel ve regal markalı ürünlere servis ücreti verirken seg ve watson markalı ürünlere servis ücreti vermemesi. servis sizden kanunsuz olan servis ücretini talep edemeyeceğini düşündüğü için normalde de ücretli monte edilen duvar askı aparatı takarsak 45 ytl karşılığında geliriz demiştir.
    bizler açısından servisin en büyük avantajı kutuyu kendileri açıp çalıştıracağı için ürünün ne sebeple olursa olsun dışındaki, ezik, kırık, darbe çizik vb. hatalar ile ürünün çalışmasına elgel teşkil eden arızası varsa servisin orada rapor tutarak ürünün bire bir değişiminin sağlanmasıdır. hiçbir servis bu görevinden ücretli yada ücretsiz imtina edemez.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ducatine

quote:

Plazmadan gelen sesin sahneye göre değişmesi normal mi?

Bir sahnede X elektriksel ses geliyorsa diğerinde abartmıyorum 2x gelebiliyor. Mesela Ayar menusunu açınca da ses artıyor. :S

Anlaşılan bir renk dominant olduğu zaman ses artıyor? Şimdi bu normal mi yoksa servis yolu mu gözüktü? :S

Bende Seg 82" lcd tv var.O ses sanırım normal çünkü bende sesi açtığım zaman yankı yapıyor.Böyle bir gıcırtı.Sesi kısık izlediğim zaman sorun haloluyor.İşte renkler biryede arttığı zaman oluyor sanırım.Aynı sorun 72 ekran vestel tüplü tv de var.Ama dikkatinizi çekerim.Ben digitürk kullanıyorum.Genelde digitürk bağladığımda yapıyor bu ses.O yüzden sesi çok açmamanızı tavsiye ederim.Ama ben başka yoldan çözüm buldum.2+1 ses sistemi compenent(kırmızı-sarı-beyaz) ile DT receievere bağladım.Sorun haloldu.Ne gıcırtı ne yankı var.

Ben de arayıp soruşturdum.Genelde hep bu marka da yan ürünlerinde var.Çünkü philips tvde duymadım.Belkide yapıyordur.Dikkat etmedim.Dediğim gibi ben çözümü 2+1 bağlarak çözdüm.Yada sesi çok açmadan orta seviyede dinleyeceksiniz.Bilgili arkadaşlar bunun ya receiverden yada bağlantıdan (scart) parazitlerden kaynaklandığını söyleyeceklerdir.Genelde ikisinden biridir.Ben başka marka receiver denemedim.DT receiveri var.Ama normal antenim var.72 ekren vestelim ona bağlı onda yapmıyor.

Ayrıca bugün teknosadan Monster altın uçlu scart kablo aldım.Fiyat 26lira.Kesinlikle tavsiye ederim.Normal scart kullanıyordum.Bunu taktım.SegLcdtv şimdi daha çok sevmeye başladım.

quote:

Dynamic Contrastı kapatmanın yolu yok mu? Sinirimi bozuyor...

Siyah olması gereken sahnede hoop contrasti 7000 e çıkarıyor iğrenç bir görüntü oluşuyor.

Ayrıca sehpa önerisine ihtiyacım var. en fazla 300ytl. Birde scart kablo, ekonomik olarak altın uçlu Monster marka kablolar varmış da nereden bulabilirim?

Yukarda yazdığım gibi teknosada bulabilirsin.Monster altın uçlu scart 26 ytl.

Bu arada sehpa konusunda ben marangozcuya gidip yaptırdım.Elime aldım ikea dergisini ustaya dedim bana bu modelden yap.Beyaz renk-100 cm uzunluğunda 1 rafı olan.Usta 3 günde yaptı.Bugün teslim aldım.Çok güzel oldu.Yarın resmini çekip koyarım.100 YTLye maloldu.

Ayrıca bu dinamik contrast olayından bende çok rahatsız oluyordum.Monster altın uçluyu aldıktan sonra şimdi devamlı dinamikte izliyorum.Haberin olsun.

Cevap için teşekkürler. Öneriniz üzerine netten sipariş verdim Monster altın uçlu scart kablosunu (isteyen olursa Darty de 23.55YTL (kargo bedava) satılıyor).

Sehpa konusuna gelince en iyisini yapmışsınız piyasada 2 cam 3 de bacak koyup 300ytl fiyat istiyorlar saçmalık.

• quote:

Evet durumumla ilgili şimdi migrosu aradım ve malisef llerinde plazma kalmamış ve ancak iade oluyormuş oda servis raporu ile ve idayide kendileri almıyormuş ancak biz götürüp iade edecekmişiz. Hadi buyrun bakalım. yukarıdaki konuları bir incelerseniz çizikleri boşverecemde o buğunlanma ve dalgalanma ve hareket ederken görüntü bir an donma yapıp tekrar hareket ediyor mu sizdede bu var ise iade etmiyecem artık çiziklere de sünger çekecem.

Dalgalanma ve gürültü (noise) için

1- reciever ile duvar araındaki kablo (ismini bilmiyorum) onu iyi sıkın. Ben tam sıkmamıştım çok sorun yaratıyor o.
    2- kaliteli scart kullanın 25-26YTL Monster kabloları oneriyorlar.
    3- Scart girişlerinin tam oturmasını sağlayın

Dalga ve parazit büyük ölçüde yok olacaktır.

• bu donma olayı bende sadece mac izlerken oluyor
    yani 1 saniyelik birsey, hani bilgisayar oyunlarında olur ya onun gibi

sadece mac izlerken olup filmlerde ya da diğer hızlı sahnelerde olmaması da cok ilginc.

yine de rahatsız edici...
  • Bilgisayardan HDMI kablo ile Plazmaya görüntü aktaran oldu mu? Ben vga kablo ile denedim 1:1 oturdu.Fakat önemli olan Hdmı kablo ile 1:1 oturuyor mu? Eğer öyleyse HD çıkışlı ekran kartı almak mantıklımı?
  • Pc bağlantısında sürekli sahneye göre parlaklık değerleri değişiyor ve izlerken rahatsızlık veriyor. Bu konuda deneyim ve çözümü olan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Pc bağlantısında sürekli sahneye göre parlaklık değerleri değişiyor ve izlerken rahatsızlık veriyor. Bu konuda deneyim ve çözümü olan var mı?

Dynamic Contrastı kapatmanın yolu varsa düzelir.

Sorun kalitesiz divx lerde oluyor sanırım. Kaynak kalitesizse otomatikman kapatmalı bence DC.
  • arkadaşlar, benim plazma scart kablo ile scart 2 den d samarta bağlı. tv yi on of tuşundan açıp kapatıyorum. plazmayı açma kapama butunundan açtığımda standby da açılıyor ve öndeki mavi standby ışığı yanıyor. kumandadan veya tv nin kendisinden stanby tuşuna basmadan görüntü gelmiyor. ( scart 1 den bağlayıncada durum aynı )normalde uydu açıkken tv açtığımızda veya tv açıkken uyduyu açtığımızda direk av ye geçip görüntünün kendiliğinden gelmesi gerekmiyormu.?
  • OLması gerektiği gibi davranıyor TV.
    Ama sanırım servis menüde bunun için bir ayar var. Akşama bakar yazarım...
    quote:

Orjinalden alıntı: fabialife

arkadaşlar, benim plazma scart kablo ile scart 2 den d samarta bağlı. tv yi on of tuşundan açıp kapatıyorum. plazmayı açma kapama butunundan açtığımda standby da açılıyor ve öndeki mavi standby ışığı yanıyor. kumandadan veya tv nin kendisinden stanby tuşuna basmadan görüntü gelmiyor. ( scart 1 den bağlayıncada durum aynı )normalde uydu açıkken tv açtığımızda veya tv açıkken uyduyu açtığımızda direk av ye geçip görüntünün kendiliğinden gelmesi gerekmiyormu.?
  • Maalesef yolunu bulamadım. Hem bu Dynamic contrast nanesi bütün bağlantılarda geçerli değilmi? Neden componentte bunu yapmıyor?
    Bu sanırım Pc girişi ile ilgili...

quote:

quote:

Pc bağlantısında sürekli sahneye göre parlaklık değerleri değişiyor ve izlerken rahatsızlık veriyor. Bu konuda deneyim ve çözümü olan var mı?

Sorun kalitesiz divx lerde oluyor sanırım. Kaynak kalitesizse otomatikman kapatmalı bence DC.
  • quote:

Maalesef yolunu bulamadım. Hem bu Dynamic contrast nanesi bütün bağlantılarda geçerli değilmi? Neden componentte bunu yapmıyor?
    Bu sanırım Pc girişi ile ilgili...

quote:

quote:

Evet PC ile ilgili aynısını Samsung 226BW monitorüm de yapıyor. Finallerim bitince araştıracam illa bir çözümü vardır.

Bu arada Monster kablom geldi. Digiturk de ciddi anlamda netleşme oldu, dalgalanma kayboldu. Tavsiye ederim.

• arkadaşlar hala 1390 ytl üzerinden bahsetiğimiz seg marka 106 ekran plazmayı satan neresi var istanbul avrupa yakası???
  • dalgalanma ile ilgili olarak doğal renkleri ayarladım ve şok fil modu kapatınca o titreme ve dalgalanma gitti. belirgin çizik yok zati sadece yandan bakıp parlama ile çizikmiş gibi görününen bu kıllığı da takmıyorum çünkü iade için çok uğraşcam üstelik kalmamış bundan iyi şamda kayısı diyelim. buna şükür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: karizma23

arkadaşlar hala 1390 ytl üzerinden bahsetiğimiz seg marka 106 ekran plazmayı satan neresi var istanbul avrupa yakası???

Koçtaş yanındaki Tansaş ta var.
  • bazı kişiler forumlarda görüntüler değiştiğinde kendiliğinden ekran parlayıp sönüyormuş gibi oluyormuş böyle bir sorun varmış bende yaşadım ama servsi menüsünde black? vs. diye bir menü var onu off yapıp sonrada kendi menüsünden özelliklerden arkaplan ışığı seçeneğini minumum yapınca sanki düzeliyor gibi sizde bir deneyin doğrumu acaba...
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.