Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dedekaan

Dün akşam bende vga kabloile bağlantı yaptım.Netten indirdiğim Hd demoları ve divx film seyrettim.Bilgisayarın eski olmasından hd demolar cok kesik oynadı ama yinede parlama yoktu.Divx filmde özellikle karanlık arkasından hemen aydınlık sahneye geçişli filmler seyrettim.Yinede bariz bir parlama yoktu.Ama pc bağladığımda tv menüden pc görüntü ayarlarına girip Kontrast değerini düşürdüm.Çünkü ilk bağlantıda kontrast 63 değerindeydi yani maksimum düzeydeydi.

parlaması olan arkadaşlar ilk olarak kontrast değerlerine bir baksın.Yada aynı menüde parlaklık ve R,G,B ayarları var..

Dİkkat etmeniz gereken yer daha çok alt ve üst siyah bantlar. Burada belirli sahnelerde siyah ton değişimleri yaşanıyor. Tüm menüleri kurcaladık ama maalesef bu özelliği kapatan bir ayar yok henüz...
    Aslında sadece PC girişinde çalışıyor olması enteresan. Çünkü Scartta, componentte vs. bu özellik yok.. Sakın yüksek çözünürlükle alakalı olmasın..
    Ben bu akşam tazeleme frekanslarını ve diğer çözünürlükleride deneyerek yazacağım.
    Bu arada HDMI deneyen olmadı sanırım PC bağlamak için..
    HDMI ile hangi çözünürlükler ve tazeleme oranları var bunu hiç bilmiyoruz farkındaysanız... Ayrıca 1:1 map ediyormu HDMI dan buda belli değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 9 Ocak 2008; 10:11:59 >

• Arkadaşlar bende arayıp duruyordum dün laf olsun diye sorduğum Migrosta tesadüfen son bir tane kalmış 1390/12 den aldım. Oldukça yardımcı oldular Migrostakiler hatta benim için kutusunu 1 ay saklıyorlar iade ederim diye. Ben sanırım (erken konuşmak istemem ) şanslıyım. Çizik yoktu panelde ve açma kapama düğmesinde. Gece yarısı sessiz ortamda açtım bir cızırtı parazit sesi almadım belkide rahatsız edici bir şey değildi benim için varsa bile. Ben daha çok film seyretmeyi seviyorum dvd cihazımın çıkışını 16:9 a ayarladım. Tanıtım broşüründe 1366*766 çözünürlük diyor ama herkes 1024*768 çözünürlükten söz ediyor hangisi doğru. Birde PC modundan genel bir şikayet var. Ekrankartının arkasından s-video ile çıkıp tv modda giriş yapmayı deneyen oldu mu?

Benim genel izlenimim parasına göre iyi. Tabii Bluray disklerin ve HD yayınların kalitesine alışıksanız değişir. Ama yayın sistemi ve mevcut dvdplayerlar la bence diğerleri ile aşağı yukarı aynı. Tabii bu kalitede bir standart olacak ama o gün yeni bir TV almayı tercih ederim. Bence 4-5 yıl daha var standart TV yayınları için. DVD yada divx playerlar içinse HD oynatabilen cihazların cep yakmadan gelebilmesine gene 1.5 sene falan var. Ben bu plazmanın o zamanda sınıfta kalacağını düşünmüyorum. Uzun bir süre tatmin edecek bizi. Ama 5000 YTL fiyatlı ürünler yeni teknolojilerle o zaman gene 2600 civarına düşecek. Yıllardır olan bu 800*480 çözünürlüklü cihazlar 4000 ytl den 2000 e düştü sonra piyasadan kalktı. Şimdi bu silsile devam edecek...

• peki bu tv lerin iade gidip geldiğini ve başkasına satıldığını anlamanın bir yolu varmıdır. bunu öğrenebilirsem süper olacak.
  • slm yaklaşık 1 aydır bu konuyu takip ediyordum dün akşam Konya yolum düştü ve migrosu bir gezeyim dedim. Baktım vitrinde 106 seg sordum ellerinde varmı diye sordum 2 adet depo da olduğunu sölediler. Almak istediğimi söyledim ve depodan çıkardılar.Karaman a götüreceiğim için sorun olmaması için test yapmalarını istedim saolsunlar gerekli tüm testleri yaptılar.arabamla getirip kurulumunu kendim yaptım.akşam geldiğim için 1-2 saat lik kullanma imkanım oldu fiyatına göre güzel alet bence. Almam da etken olan tüm forum ahalisine teşekkür ederim.
  • Ben vga-vga bağlantımda 1024*768 çözünürlük ve 75 hertz ile 60 hertz denedim.Ama filme konsantre olup orada değişim aradığımdan alt ve üst bantlara bakmadım açıkçası.

HDMI çıkışlı bilgisayarı olanlardan yada ps3 olanlardan cevap bekliyoruz.1:1 pikselmapping yapıyormu?
    Bende yakında bir HTPC kuracağımda sonra ekrana oturma sorunu yaşamayayım.

Bu arada yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun.Güle güle kullanın.
  • Plazmamdan gayet memnumdum ta ki pc bağlantısı ile film seyrederken (divx, hdrip, dvd farketmiyor) şu meşhur parlaklığın artıp azalması olayı gözüme batana kadar. Servis çağırdım 3 kez gidip geldiler ancak problem giderilemedi. değişim yazdılar (sanırım müşteri memnuniyeti zira plazmada herhangi bir problem bulamadılar) fakat migrosta ellerinde kalmamış ben de istemeyerek geri vermek zorunda kaldım. Aslında biraz da pişman oldum bu fiyata gerçekten çok iyi bir plazmaydı. Tekrar tüplü televizyona kalmak işkence gibiymiş İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum..
  • Arkadaşlar bu plazmadan çıkan ısı fazla geldi bana hele üsttaraf yanıyor resmen, normalmi bu ısı neredeyse oda ısınıyor plazma sayaseinde
  • SErvis rapora ne yazmış gördünüz mü?
    TV yi iade süreci nasıl oldu?
    Servis alıp gitti mi? Yoksa sizmi götürüp iade işlemi yaptınız?
    Para iadesi nasıl gerçekleşti?
    Sanırım bende iade edeceğim o yüzden soruyorum...
    quote:

Orjinalden alıntı: recursion

Plazmamdan gayet memnumdum ta ki pc bağlantısı ile film seyrederken (divx, hdrip, dvd farketmiyor) şu meşhur parlaklığın artıp azalması olayı gözüme batana kadar. Servis çağırdım 3 kez gidip geldiler ancak problem giderilemedi. değişim yazdılar (sanırım müşteri memnuniyeti zira plazmada herhangi bir problem bulamadılar) fakat migrosta ellerinde kalmamış ben de istemeyerek geri vermek zorunda kaldım. Aslında biraz da pişman oldum bu fiyata gerçekten çok iyi bir plazmaydı. Tekrar tüplü televizyona kalmak işkence gibiymiş İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum..

• Bu tvnin ciddi bir termal problemi yoktur. Yanlışınız var yada o cihazda bir sorun var...
    quote:

Orjinalden alıntı: rotasmmm

Arkadaşlar bu plazmadan çıkan ısı fazla geldi bana hele üsttaraf yanıyor resmen, normalmi bu ısı neredeyse oda ısınıyor plazma sayaseinde
  • bu cihaza ps2 baglayan varmı??bagladıgım zaman ilk açılış ekranı düzgün açılıyor ama oyun ekranı gelince siyah bişr zemin üzerinde dönen çizgiler oluyor oyunun normal sesi geliyor hatta seslerden anladıgım kadarıyla menüde bile dolaşabiliyorum oyunda bir kiltlenme söz konusu degil oyun sesi geliyor.. kabloda bir sorun olması mümkün degil çünkü açılış ekranı normal..pal ntsc rgb komponenet kombinasyonlarını denedim..
    scart1 ve 2 denedim..
    işin garibi tüplü tvmde düzgün çalışıyor..
    ne önerirsiniz
  • merhaba arkadaşlar bende bu tv yi aradım ama kampanyalar çokdan bitmişti. neyse spotcu bi mağazadan 106 seg plazmanın bir önceki modelini yani altı kolonsuz olanını 1200 ytl gibi bi fiyata buldum alınırmı tabi nakit para.

1. spottan alınan ürüne güvenilirmi
    2. genel olarak tv yayını izliycem ve pc kullanıcam görüntü kalitesi ne kadar tatminkardır.
    3. 106 plazma ve lcd arasında ilk tercih sebebi hangisi olmalıdır.
    4. plazma yada lcd de şuan için alınabilecek minimum özellik nasıl olmalıdır. Çözünürlük. Kontrast vb.

teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: karizma23

merhaba arkadaşlar bende bu tv yi aradım ama kampanyalar çokdan bitmişti. neyse spotcu bi mağazadan 106 seg plazmanın bir önceki modelini yani altı kolonsuz olanını 1200 ytl gibi bi fiyata buldum alınırmı tabi nakit para.

Ben o fiyata peşin bulsam alırdım. Bildiğim kadarı ile bir fark yok. Ses sistemi bağlayıp daha kaliteli bir ses alacaksınız. Arkasındaki bağlantılar 5+1 i destekliyor. Garanti kapsamındaysa alacağınız ürün nereden aldığınız neyi değiştir ama garanti vermiyorlarsa kesinlikle almayın.... Foruma baktımda pekçok şeyi takıntı yapmış arkadaşlar. Açma kapama düğmesinin yanında çizikler mesela. Bunun evde olması için bir kaç gün yeterdi. Yada arkadan ses gelmesi. Evet kulağınız TV nin arkasına yaklaştırınca bu ses geliyor ama ön taraftan duymuyorsunuz. Çok şey bekliyorsanız iade etmek değiştirmek isteyeceksiniz. O zaman garanti şart... Neticede diğer ürünlerin yarı fiyatına hatta belki daha da ucuz. Aynı performansı ve kaliteyi beklemek pek anlamlı olmaz. Ben düz tv seyrederken yada elimdeki divx leri seyrederken arkadaşlarımın evindeki kaliteli cihazlardan farkını görmüyorum. Ama bir PC bağlayıpta monitör gibi kullanmadım. Bağlasaydım da TV out kısmından svideo ile bağlardım. Neticede oyun oynamak için biraz lüks benim için 106 ekran.

• S-video bağlantısı hiç aklımıza gelmemişti yahu.
    Tüh! bizde takıntı yaptık bu VGA çıkışına görüyormusunuz?
    Halbuki bağla s-video çıkışından çalıştır HD videoları sonra ver coşkuyu kolonlara....
  • arkadaşlar normal tv yayını ve pc çalışır durumda resim eklerseniz sevinirim
    önceden bu seg'in kampanyasını kaçırdığım için çok üzülmüştüm.
    sonra toshibanın bi kampanyasını yakaladım ama hala seg'de takılı kaldığım için kararsızlıktan vazgeçtim. özellikleri biraz düşük gelmişti sanki. toshiba 37C3500 94 EKRAN LCD 1475 YTL
  • Arkadaslar Forumda Seg le ilgili cogu yazıyı okudum. Plazmaya kötü diyenler yanılıorlar. O fiata daha iyisi yok. Panel Samsung. Kasa cok şık, Mavi ısıkla süslenmiş ve Vestelin kasası. Ben HD de de izledim gayet net ve hızlı görüntü saglıor. Laptop tan Hd kablo ile bagladım cam gibiydi. 750 Tane dvd Filmim var yani dvd cok izlerim bundan daha iyi götüntü alınamaz zaten dvd de. Yok 1 sn de anlamıs vaz geçmis felan.Laf atmayı bırakalım. O arkadas ne kullanıyor acaba????? Bende 102 full hd samsung var. inanın Normal yayında ve dvd de kesinlikle daha güzel bir görüntü var. Panel 60 bin saat ömrü var. Pip var, cinema 16:9 ne gerekiorsa var. Tek sıkıntısı bazen anlasılmıcak kadar az ama CRT lerdeki ses gelior. Watt olayına geleceksek iyice arastırsınlar 300 waat civarı yakar her 42 inc Plazmalar.Cogu hatta 330 Watt civarı yakıor. Varsa bilmekk istediğiniz cvp vereyim. 2ayı gecti alalı Pixel yanması olursa yazarım. Tek bilmediğim konu o su anda bu Plazmalarla ''SEG'' ile ilgili.

Full Hd ye gelirsek bana 1 Tane Full yayın soyleyin. Almanyada bile Primiere,Pro 7, Rtl gibi tvler hd yayın yapıor. Bir malı denemeden kötülemek cok yanlıs.Seg alan herkeze güzel seyirler

• Bugün servis geliyor acaba ayrıyetten neleri test ettireyim. lütfen acil cevaplar gelirse sevinirim. Birde bu plazmanın iade edilip sonra bana geldiğini anlamak mümkünmüdür. Bunu anlamak istiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

SErvis rapora ne yazmış gördünüz mü?
    quote:

Plazmamdan gayet memnumdum ta ki pc bağlantısı ile film seyrederken (divx, hdrip, dvd farketmiyor) şu meşhur parlaklığın artıp azalması olayı gözüme batana kadar. Servis çağırdım 3 kez gidip geldiler ancak problem giderilemedi. değişim yazdılar (sanırım müşteri memnuniyeti zira plazmada herhangi bir problem bulamadılar) fakat migrosta ellerinde kalmamış ben de istemeyerek geri vermek zorunda kaldım. Aslında biraz da pişman oldum bu fiyata gerçekten çok iyi bir plazmaydı. Tekrar tüplü televizyona kalmak işkence gibiymiş İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum..

Servis fişi bıraktılar fişte değişimle ilgili bir not yazmışlardı. Aldığınız yere söyleyin dediler (İlk 1 ay Migros ilgileniyormuş galiba)
    Migrosa telefon ettim ellerinde kalmadığını ancak ürünü iade alabileceklerini söylediler.
    Ben götürdüm, iade işlemini satın aldığım migrosta yaptırdım.
    Kredi kartına iade yaptılar (kk ile almıştım)

• quote:

Orjinalden alıntı: sairyakamoz

Bugün servis geliyor acaba ayrıyetten neleri test ettireyim. lütfen acil cevaplar gelirse sevinirim. Birde bu plazmanın iade edilip sonra bana geldiğini anlamak mümkünmüdür. Bunu anlamak istiyorum.

Biraz geç cevap oldu ama :) Bence kalibrasyon yapıp yapmadıklarını ve bir de pc bağlantısı ile ilgili problemin (parlaklığın değişkenlik göstermesi) forumlarda çok sık dile getirildiğini belirtin, yeni bir yazılımın olup olmadığını sorun. Plazmanızla ilgili önceki bir yazıyı okudum, plazmamın kutusunu ilk ben açmama rağmen -kesinlikle sıfır plazmaydı- plazmanın ortadaki plastik parçasında çizikler bende de vardı ama rahatsız edici boyutta değildi.
  • Sen şimdi bunu iade ettin bir haftaya kalmaz bunu gene birine satarlar ne ilginç bir mantık belki yaniden alan kişide aynı süreç içerisinde geri iade eder.....devam edip gider.
    Ben geçen ay alırken (ankamall migrosta)orda 30-35 kutu vardı adam bunlardan 7 tanesinin iadeden geri aldıklarını söylemişti(arıza olduğu içn değil başka sebeplerden)
    kim bilebilir onlarıda kimlere sattilar???

İnsanların ne şartlarda para kazandıklarını, yeri geldiğinde 3-5 kuruşun hesabını yaptığını önemsemeden başkasını beğenmediği yada gerçeten ufakta olsa özürü olan bir ürünü tekrar satışa sunmak.

Bu ne tür mağzacılık anlayışı??

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

SErvis rapora ne yazmış gördünüz mü?
    quote:

Servis fişi bıraktılar fişte değişimle ilgili bir not yazmışlardı. Aldığınız yere söyleyin dediler (İlk 1 ay Migros ilgileniyormuş galiba)
    Migrosa telefon ettim ellerinde kalmadığını ancak ürünü iade alabileceklerini söylediler.
    Ben götürdüm, iade işlemini satın aldığım migrosta yaptırdım.
    Kredi kartına iade yaptılar (kk ile almıştım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluksengul -- 12 Ocak 2008; 0:16:42 >

• Arkadaşlar bende bu plazmadan almak istiyorum.Metroda gördüm şok oldum. 1390 ytl ye.Tabi markayı yeterince bilmediğimden almadım.Ancak bu formu okuyunca keşke alsaymışım dedim..O kadar lcd ve plazma arasında görüntüde ben pek fark göremedim.hatta bazılarından da daha iyiydi görüntüsü.ama sormak istediğim soru,
    bu tv nin panelin tepkime süresi kaç ms. ve hiç ghostinge rastladınızmı. (ben kısa incelememde pek bir gölgelenme göremedim ama oynayan görüntüde pek aksiyon yoktu)
    Ben tv yi şimdi kullamak için değil evnenince kullanmayı düşünüyorum.TV ilk kurulumunu sizmi yapıyosunuz yoksa Vestelden servismi kuruyor?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.