Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Plazmalarda tepkime süresi dikkate alımayacak kadar düşüktür. Tepki süresi LCD nin en öenmli sorunlarından biridir. Dolayısıyla bu plazmada GHOSTING hiçbir plazmada olmadığı gibi yoktur...
  • Selam;

SEG 106 Plasma ile sayenizde bende oldukça ilgilenir oldum

Tüm mesajları tek, tek okudum... Çok güzel bir şekilde incelemişsiniz arkadaşlar. Wallahi Bravo !

Özetle Bu plasma hk.da yazılanlardan çıkardığım genel notlarım şöyle...

1- Samsung PS42C91H ile aynı, yeni nesil paneli paylaşıyor,
    2- Vestel Millenium 4212B 106 XGA Plasma ile aynı altyapıya sahip.
    3- 1024x768 @ 85Hz 'te PC bağlantısı gayet net,
    4- Monster veya benzeri altın kaplama Scart ile bağlanan kaynak görüntüsü oldukça kaliteli,
    5- Servis Menüsü için MENU, 4725 tuşlanıyor...

TV'yi Migros'ta yakından gördüm, inceledim...
    Bariz problemli bir görüntü yakalayamadım...
    Kasa oldukça iyi, Dizayn bu fiyat için hiçte kötü sayılmaz...

Teşhir edildiği yerdeki aşırı ışıklandırmadan etkilenmiş görünse ve renkler,kontrast biraz düşükmüş gibi bir ilk izlenim sunsada yanındaki LCD ile bu Plasmayı karşılaştırmak çokta adil olmaz. Malum LCD'ler aşırı ışıktan Plasma'lar kadar etkilenmiyorlar.

Pioneer, Philips, Panasonic veya diğerleri ile kıyaslama yapmayacağım ancak bu Plasmaya bir kusur bularak kendimi soğutma çabamı kaybediyorum... Kaçmaya çalıştıkça daha da yakınlaşıyor gibiyim !

Bu fiyatla, HD Ready bir 106 ekran Plasma sahibi olma fikrine ciddi olarak kapıldım !

Ancak son dönem mesajlarda iade etmek isteyenlerin sayısında bir artış var sanki...
    Açıkçası bu durum gözümü korkuttu.

Mesajımı klasik bir şekilde sonlandırayım.

Ne dersiniz Almalı mı, yoksa Almamalı mı ?

Not: Daha alırken bu duruma gelindiğine göre, aldıktan sonra yaşanabilecek sıkıntılar ve memnuniyetsizlik sonucu bozulacak psikolojimden sizleri sorumlu tutacağım, ona göre

• Selam ...
    Bir tespitim var.. plazmanın ekran koruyucu menüsünde deki 3. satırdaki dakika ayarı televizyonun standby değilde düğmesinde kapatırsak tekrar açtığımda dakka ayarının olmadığını gördüm acaba kullanan arkadaşlarda uygulama aynımı acaba yoksa tv demi sorun var bu yüzden ben şu an standby yaparak kullanıyorum... saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Plazmalarda tepkime süresi dikkate alımayacak kadar düşüktür. Tepki süresi LCD nin en öenmli sorunlarından biridir. Dolayısıyla bu plazmada GHOSTING hiçbir plazmada olmadığı gibi yoktur...

Teşekkür ederim biraz rahatladım.

Sayın HGT ,

Bu Seg plazmanın Samsung PS42C91H plazma ile aynı olduğu sonucuna nerden vardınız?
  • Az önce Migrostan Seg marka plazma mı ayırrtım 1 saat sonra gidip alacağım.

Hadi hayırlısı.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dedekaan

Dün akşam bende vga kabloile bağlantı yaptım.Netten indirdiğim Hd demoları ve divx film seyrettim.Bilgisayarın eski olmasından hd demolar cok kesik oynadı ama yinede parlama yoktu.Divx filmde özellikle karanlık arkasından hemen aydınlık sahneye geçişli filmler seyrettim.Yinede bariz bir parlama yoktu.Ama pc bağladığımda tv menüden pc görüntü ayarlarına girip Kontrast değerini düşürdüm.Çünkü ilk bağlantıda kontrast 63 değerindeydi yani maksimum düzeydeydi.

parlaması olan arkadaşlar ilk olarak kontrast değerlerine bir baksın.Yada aynı menüde parlaklık ve R,G,B ayarları var..

Dİkkat etmeniz gereken yer daha çok alt ve üst siyah bantlar. Burada belirli sahnelerde siyah ton değişimleri yaşanıyor. Tüm menüleri kurcaladık ama maalesef bu özelliği kapatan bir ayar yok henüz...
    Aslında sadece PC girişinde çalışıyor olması enteresan. Çünkü Scartta, componentte vs. bu özellik yok.. Sakın yüksek çözünürlükle alakalı olmasın..
    Ben bu akşam tazeleme frekanslarını ve diğer çözünürlükleride deneyerek yazacağım.
    Bu arada HDMI deneyen olmadı sanırım PC bağlamak için..
    HDMI ile hangi çözünürlükler ve tazeleme oranları var bunu hiç bilmiyoruz farkındaysanız... Ayrıca 1:1 map ediyormu HDMI dan buda belli değil..

Dün akşam yine pc'yi VGA dan bağladım.Alt ve üst bantlara cok dikkat ettim.Pc 75 herzt iken bariz parlaklık değişmesi var ama normal değere yani 60 herzt ayarlayınca cok belirgin bir parlaklık değişmesi yok.Birkaç filmde birden denedim.Hatta hd demolarda bile fazla bir siyahlık farkı olmuyor.Hiç olmuyorda değil ama gözü rahatsız edecek düzeyde değil.
    Bu arada HD demoları cok güzel gösterdi.Alacak arkadaşlara kesin tavsiye ederim.Ekranın 10 cm yakınından bile hiçbir pikselleşme olmadı.

• bu hz olayında yüksek olan iyi olacak diye bir kaide yoktur arkadaşlar pc bağlantısında mesela ben de pioneer plazmamda vga bağlı iken 60 hzde aldığım 1024X768 görüntüyü 72 hzde alamıyorum
  • Aslında bu çözümleri bende denedim. Ama parlamayı "0" yapamadım. Dediğin gibi 60 hz ideal gibi. Ama bence bu işin halledilmesi için bir yazılım gerekli.
    Vestel servisinde tanıdığı olan yada kendisi vestel servisinde çalışan bir forum üyemiz var mı arkadaşlar ?

quote:

quote:

quote:

Dün akşam bende vga kabloile bağlantı yaptım.Netten indirdiğim Hd demoları ve divx film seyrettim.Bilgisayarın eski olmasından hd demolar cok kesik oynadı ama yinede parlama yoktu.Divx filmde özellikle karanlık arkasından hemen aydınlık sahneye geçişli filmler seyrettim.Yinede bariz bir parlama yoktu.Ama pc bağladığımda tv menüden pc görüntü ayarlarına girip Kontrast değerini düşürdüm.Çünkü ilk bağlantıda kontrast 63 değerindeydi yani maksimum düzeydeydi.

parlaması olan arkadaşlar ilk olarak kontrast değerlerine bir baksın.Yada aynı menüde parlaklık ve R,G,B ayarları var..

Dİkkat etmeniz gereken yer daha çok alt ve üst siyah bantlar. Burada belirli sahnelerde siyah ton değişimleri yaşanıyor. Tüm menüleri kurcaladık ama maalesef bu özelliği kapatan bir ayar yok henüz...
    Aslında sadece PC girişinde çalışıyor olması enteresan. Çünkü Scartta, componentte vs. bu özellik yok.. Sakın yüksek çözünürlükle alakalı olmasın..
    Ben bu akşam tazeleme frekanslarını ve diğer çözünürlükleride deneyerek yazacağım.
    Bu arada HDMI deneyen olmadı sanırım PC bağlamak için..
    HDMI ile hangi çözünürlükler ve tazeleme oranları var bunu hiç bilmiyoruz farkındaysanız... Ayrıca 1:1 map ediyormu HDMI dan buda belli değil..

Dün akşam yine pc'yi VGA dan bağladım.Alt ve üst bantlara cok dikkat ettim.Pc 75 herzt iken bariz parlaklık değişmesi var ama normal değere yani 60 herzt ayarlayınca cok belirgin bir parlaklık değişmesi yok.Birkaç filmde birden denedim.Hatta hd demolarda bile fazla bir siyahlık farkı olmuyor.Hiç olmuyorda değil ama gözü rahatsız edecek düzeyde değil.
    Bu arada HD demoları cok güzel gösterdi.Alacak arkadaşlara kesin tavsiye ederim.Ekranın 10 cm yakınından bile hiçbir pikselleşme olmadı.

• Bu tvde 1024*768@85hz en pürüzsüz görüntüyü veriyor Windows masaüstü görüntülenirken.

quote:

Orjinalden alıntı: sadays

bu hz olayında yüksek olan iyi olacak diye bir kaide yoktur arkadaşlar pc bağlantısında mesela ben de pioneer plazmamda vga bağlı iken 60 hzde aldığım 1024X768 görüntüyü 72 hzde alamıyorum
  • Kocaeli civarındaki Migroslarda bu TV'yi gören varmı? (bugünlerde...)
  • Orjinalden alıntı: cmml

Sayın HGT ,

Bu Seg plazmanın Samsung PS42C91H plazma ile aynı olduğu sonucuna nerden vardınız?

Yok.. ben bu sonuca varmadım...

Daha önceki sayfalarda yer alan postlarda var. Samsung c91 ile aynı paneli kullanıyor diyorlar. yani bu benim keşfim değil, ben söyleyenenleri toparladım.

Bi nevi derleme yaptım yani...

Gelelim benim soruma alalım mı, almayalım mı ?

Ne dersiniz ?
  • Orjinalden alıntı: HGT

Orjinalden alıntı: cmml

Sayın HGT ,

Yok.. ben bu sonuca varmadım...

Daha önceki sayfalarda yer alan postlarda var. Samsung c91 ile aynı paneli kullanıyor diyorlar. yani bu benim keşfim değil, ben söyleyenenleri toparladım.

Bi nevi derleme yaptım yani...

Gelelim benim soruma alalım mı, almayalım mı ?

Ne dersiniz ?

Ahh dostum 2 gündür düşünmekten canım çıktı yaa.Dayanıklılık sorunu kafamı kurcalıyor baya bi.Araştırmalarıma göre kalitesiz plazmalar çok çabuk sorun çıkarabiliyomuş.Bu acaba böyle bir plazma mı? yoksa bizim gibi dar bütçelilere müthiş bir fırsat mı?

• Bugun kozyatagi metro dan plazmayi aldim ...
    Alma konsunda kararimda buranin ciddi etkisi oldu diyebilirim ...
    Konuyu bastan sona okumustum ...
    Kimisi 2. kalite panaller takilir bunlara, ince detaylar, derinlik vs vs seklinde elistiri getirmis ...
    Turkiye'de bulunuyoruz ve en onemlisi kullaniciyiz ... Degerlendirme yapilirken herseyden once bunlar gozonunde bulundurulmali ...
    Urun editoru gibi ... seg in paneli cakmadir X in paneli ise kakmadir, seg derinlik netlik iyi veremez mumkun degil gibi kuramsal ve teorik yorumlar ne derece gerekli bence bunun irdelenmesi lazim aslinda :)
    2010 da yeni tamamen farkli bir teknoloji paneller yayginlasacak olabilir ... Bu sav tam aksine Seg tercihinin dogrulugunu gosterir ... 4000 YTL verip bir plazma alsam 2-3 yil sonra yeni teknoloji panel yeni bir tv alacak isem ...
    Garantili, karsisina oturdugum zaman gayet guzel gordugum (ayrintilar detaylarin ne onemi var diger arkadaslar gibi bende goruntuden gayet memnunum derinlik ona gore soyle buna gore boyle imis banane, seg in goruntusu bana gayet guzel geliyor, onemli olanda budur) Seg 1390 YTL alir tepe tepe kullanirim ... zamani geldiginde de yeni teknoloji panel TV yi alirken yine icin rahat olur ...
    Dusunun yeni teknoloji panel tv ler gelmis ... 2010 yili ... Seg sahipleri bi yanda, 106 plazmasina 3000 YTL bayilanlar bi yanda ... Seg sahipleri yeni panel tv lere gecerken icleri gayet rahat olacakken zamaninda o kadar para bagislamis olanlar asil sorunu yasayacak :)

• selam herkese,

yarin ankamall migrosa gidip bu tvye bakacagim. yanimda bir kac kopya dvd goturup denemeyi dusunuyorum.

bu tv'de model numarasi, seri numara gibi dikkat edilmesi gereken bir sey varmi? yeni serinin, daha once satilanlarla
    ayni kalite ve ozelliklerde olduguna emin olmam lazim.

panasonic 42pv7f almayi ciddi olarak dusunuyordum. simdi biraz kararsiz kaldim. seg'de cift tuner, pip-pap, pc girisi var. pv7f ise 100Hz.
    marka meraklisi degilim ama panasonic bu konuda seg'in onune geciyor, her iki tv'yide calisirken gormus kimse varsa goruntu kalitelerini
    karsilastirabilir mi? ozellikle normal yayinda.
  • ya arkadaşlar bu sorunla karşılaşan yok mu hiç yada sorunmu bilmiyorum.. yardım bekliyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: rain67

Selam ...
    Bir tespitim var.. plazmanın ekran koruyucu menüsünde deki 3. satırdaki dakika ayarı televizyonun standby değilde düğmesinde kapatırsak tekrar açtığımda dakka ayarının olmadığını gördüm acaba kullanan arkadaşlarda uygulama aynımı acaba yoksa tv demi sorun var bu yüzden ben şu an standby yaparak kullanıyorum... saygılar...
  • O ayar bende üçlü prizin düğmesini kapattığım halde sabit kalıyor. Servis çağırın baksınlar...
  • teşekkürler plcmn servise baktıracağım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuzsuzDELiBEKiR

Bugun kozyatagi metro dan plazmayi aldim ...

Migroslarda satılan fiyatamı aldınız ve yine migroslardaki gibi World Card ve Bonus'a 12'ye bölüyorlarmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: murattolga

quote:

Orjinalden alıntı: TuzsuzDELiBEKiR

Bugun kozyatagi metro dan plazmayi aldim ...

Migroslarda satılan fiyatamı aldınız ve yine migroslardaki gibi World Card ve Bonus'a 12'ye bölüyorlarmı?

Evet 1390 Bonusa 12 taksit ...
  • KİM ALMAYI DÜŞÜNÜYORSA
    ALMAYI DÜŞÜNMESİN !!!
    GİTSİN HEMEN ALSIN :))))))
    PARASINI FAZLASIYLA HAK EDİYOR :)))))
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.