Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dalgalanma ile ilgili sorunu olan arkadaşlar servis menüsüne girip tuner seçeneklerinden main tuneri pip tuneriyle değiştirip deneme yapabilirsiniz bu tv de iki ayrı tuner var ana tuner philips, pip tuneri lg olarak fabrikasyon ayarlı ama servis menüsünde bunu değiştirmeye olanak veriyor.
  • arkadaşlar digitürkteki dalgalanma sorununu garip bir şekilde halletim...
    vestel ev sinema sisteminde başka görüntü aygıtları için scart girişine taktım yani dijitürkten evsinema sistemine oradanda tek scart ile tv ye...
    nedenir anlamadım..
    direk baglayınca dalgalanıyor.
    şu an çok iyi bir görüntüm var.

servis menüsünündeki özellikleri biraz açarsak çok iyi olur anlamadıgım birsürü özellik var bu konuda bilenler buraya yazsın.

teşşekürler.
  • Arkadaşlar bende servis menüsüne girdim değişiklik yaptım ve sesle ilgili menüye ekleme geldi ayrıca burn in modu off gözüküyor bunu açmamızmı gerekiyor ekran yanığı olmasın diye merak ettim normal menüsünde ekran koruyucu var ayrıca bu menüsünde de acaba koruma mı var..?
  • arkadaşlar yazılanları okudum, okuduktarım fiyat-kalite bazında beni gayet tatmin etti. ben şunu sormak istiyorum bu panel tv yi ps3 le kullanan varmı? varsa sonuç yine tatmin edici mi? saolun şimdiden.
  • Service menude kaydadeğer birşey bulamadım. PİP için ana tuner pihlips pip tuner lg olmsı gerekiyor.
    Ses menüsüne ise SRSWOW ve 3d ses ekleyebiliyorsunuz bunun dışında çokta ayarkonmamış. Yalnız Burn in off olması benimde kafamı karıştırdı..
  • selamlar bir seg sahibi de ben olucam bu gidişle ama plazmasıyla lcd si arasında görüntü kalitesi farklımı ona kanaat getiremedim benim kulanıcağım alan görece küçük keşke plazmanın aynı çözünürlükte 32" i olsa da ona baksak

benim için boyut değil keskinlik kalite ve en önemlisi pc performansı çünkü sky starla uyduya bağlıcam divx ve oyun için de kullanıcam

bu kriterleri göz önünde bulundurursanız bi fikir cimnastiği yaparmısınız benim için herkese iyi seyirler :)
  • mrb ben dün kadıköy evkurda gördüm küçüktü ama kaç olduğunu sormadım 22 olabilir heralde lcd dir.ama görüntü çamur gibiydi yayın diğer tvlere verilenle aynıydı.
  • arkadaşlar merhaba şu servis menüyü biraz irdelesek... burn-in on yaptım televizyonu kapatıp açtım ekrana sırayla kırmızı sarı mavi renkler gelip gitmeye başladı sonra kanala geçti.
  • Burn in kapalı olmalıymış. Vestel başlığında servis menüsü tartışılmış daha önce.
  • Benim Plazma Show tv'de olan dalgalanma sorununu hallettim.Alem fm frekansı ile aynı TP 'de yayın yaptıklarından herhalde o yayın üstüne biniyordu.Alem fm yayınını sildim,herşey düzeldi.
  • Teşekkürler plcmn ... burn in kapalı....
  • turner lg veya phılıps olması neyi etkiler?
  • Tunerın neyi değiştirdiğini şöyle anlatayım.
    Eğer Main tuner olarak LG PIP tuner olarak Philips seçerseniz kayıtlı kanallar maalesef görüntülenemiyor. Ne main kanallar nede pip kanallar her ikiside karlama haline geliyor...

Eğer sorunuzun nereleri etkiler şeklinde anlaşılması gerekiyorsa Havadan ve kablodan yapılan yayınlar da etkili olur... Etkiyi ancak buralarda kanalları taratarak şahit olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 26 Aralık 2007; 14:03:02 >
  • BEN İKİSİNİDE LG YAPTIĞIM İÇİN HERHALDE YAYINLAR DEDİĞİNİZ GİBİ BOZULDU BEN HA BİRE ANTENLE OYNADIM TEŞEKKÜRLER.... ANA TURNER PHILIPS DİĞERİ LG OLACAK DEĞİLMİ ?
  • TÜM YAZILANLARI OKUYUP DÜN GECE 8.30 DA ANKARA ANSERADAKİ MİGROSTAN 106 PLAZMAYI ALDIM.CİHAZLA İLGİLİ OLARAK YORUM YAPIP ALMAMI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM .ÇÜNKÜ DAHA ÖNCE SEYRETTİĞİM PLAZMALARDAN AŞAĞI KALIR BİR YANI OLMADIĞI GİBİ BENCE ÇOĞUNDAN DA GÜZEL BİR GÖRÜNTÜYE SAHİP.ACEMİ BİRİ OLARAK SORUYORUM PİP GÖRÜNTÜYÜ NASIL ALABİLİRİM PİP TUŞUNA BASTIĞIMDA SADECE MAVİ BİR PENCERE AÇILIYOR ANCAK HER HANGİ BİR KANALI AÇIP NASIL İSTEDİĞİM KANALA GELECEİMİ BİLMİYORUM ACABA BU ÖZELLİK UYDU KULLANIMINDA KULLANILAMIYOR OLABİLİRMİ BİLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanzer

TÜM YAZILANLARI OKUYUP DÜN GECE 8.30 DA ANKARA ANSERADAKİ MİGROSTAN 106 PLAZMAYI ALDIM.CİHAZLA İLGİLİ OLARAK YORUM YAPIP ALMAMI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM .ÇÜNKÜ DAHA ÖNCE SEYRETTİĞİM PLAZMALARDAN AŞAĞI KALIR BİR YANI OLMADIĞI GİBİ BENCE ÇOĞUNDAN DA GÜZEL BİR GÖRÜNTÜYE SAHİP.ACEMİ BİRİ OLARAK SORUYORUM PİP GÖRÜNTÜYÜ NASIL ALABİLİRİM PİP TUŞUNA BASTIĞIMDA SADECE MAVİ BİR PENCERE AÇILIYOR ANCAK HER HANGİ BİR KANALI AÇIP NASIL İSTEDİĞİM KANALA GELECEİMİ BİLMİYORUM ACABA BU ÖZELLİK UYDU KULLANIMINDA KULLANILAMIYOR OLABİLİRMİ BİLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

pip ve pat özelliklerini kullanabilmen için;
    1- normal çatı anteni veya kablolu tv kullanıyorsan iki görüntüyü de aynı anda canlı olarak seyredebilirsin (ancak ana tuner görüntüsünün sesini alabilirsin diye biliyorum)
    2- uydu cihazı, diğitürk, d samart vb. cihazları kullanıyorsan bunlardan aynı anda iki canlı görüntü elde edemazsin. bu durumda ikinci bir görüntü kaynağı olması lazım. ( çatı anteni, kablolu tv, dvd, vcd, bilgisayar , veya ikinci uydu cihazı gibi. )
    3- tek uydu cihazından bu özellikleri kullanırsan ikinci açılan pencerede de normal seyretmekte olduğun aynı görüntüyü alırsın. yani iki pencerede de aynı görüntü olur.

• Hayırlı olsun. Bende ANSERA dan almıştım. Mağaza müdürü bir tane getirttik, satamayız diyorduk sattık şeklinde itirafta bulunmuştu. :)
    Pip ekranı açıldığında kaynak seçimi yapabilirsiniz kaynak seçme tuşunu zaten bildiğinizi kabul ediyorum. Kaynak seçildilten sonra eğer tuner ise cihazın kendi kumandasından, değilse ilgili kaynağın kumandasından kanal seçebilirsiniz...

quote:

Orjinalden alıntı: kanzer

TÜM YAZILANLARI OKUYUP DÜN GECE 8.30 DA ANKARA ANSERADAKİ MİGROSTAN 106 PLAZMAYI ALDIM.CİHAZLA İLGİLİ OLARAK YORUM YAPIP ALMAMI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM .ÇÜNKÜ DAHA ÖNCE SEYRETTİĞİM PLAZMALARDAN AŞAĞI KALIR BİR YANI OLMADIĞI GİBİ BENCE ÇOĞUNDAN DA GÜZEL BİR GÖRÜNTÜYE SAHİP.ACEMİ BİRİ OLARAK SORUYORUM PİP GÖRÜNTÜYÜ NASIL ALABİLİRİM PİP TUŞUNA BASTIĞIMDA SADECE MAVİ BİR PENCERE AÇILIYOR ANCAK HER HANGİ BİR KANALI AÇIP NASIL İSTEDİĞİM KANALA GELECEİMİ BİLMİYORUM ACABA BU ÖZELLİK UYDU KULLANIMINDA KULLANILAMIYOR OLABİLİRMİ BİLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

• Evet default ayar Ana tuner Philips, Pip tuner Lg şeklinde.....

quote:

Orjinalden alıntı: mushunter

BEN İKİSİNİDE LG YAPTIĞIM İÇİN HERHALDE YAYINLAR DEDİĞİNİZ GİBİ BOZULDU BEN HA BİRE ANTENLE OYNADIM TEŞEKKÜRLER.... ANA TURNER PHILIPS DİĞERİ LG OLACAK DEĞİLMİ ?
  • Yakın çevremde hiçbir yerde bulamadım bu cihazı.... Yeni bir dalga için beklemedeyim :) belki bu defa daha ucuza bile alırız :)
  • Aldıktan günler sonra bugun test etme imkanı buldum TV yi.

İlk önce paylaşımlı ekran kartına sahip laptop u bağladım VGA girişinden hiç iyi görüntü vermedi. Hayal kırıklığına uğradım. Sonra 6600GT ekran kartınsa sahip bilgisayarımı bağladım görüntü çok net bir şekilde düzeldi fakat dalgalanma vardı bariz bir şekilde. Görüntü kalitesinin düzelmesine sevinmişken yine hayal kırıklığında uğradım fakat uzun sürmedi forumda biri 85Hz destekliyor demişti hemen 85Hz yaptım frekansı ve mükemmel ayarlara görüntü kalitesine ulaştım hiç dalgalanma titreme gürültü yoktu.

Önce

1080p örneği izledim (transformers) HD görüntüyü çok iyi işliyor. 3000YTL lik plazmalardan aşşağı kalır yanı yok bence

HDRIP filmlerden dizilerden sahneler izledim gayet başarılı

Yukardakilerin böyle olmasını bekliyordum HDTV sonuçta. Sonra daha düşük kaliteye geçtim

DVDRIP ler de filmden kaynaklanan görüntü kayıpları sıkıştırmaları haricinde panel kaynaklı bir hata göremedim.

En son kalitesiz Divx lere baktım. Yayın çözünürlüğü düşük oldugundan kötü bir görüntü bekliyorken gayet tatmin edici bir görüntüyle karşılaştım. Bu yayında rahatsız eden tek şey "dynamic contrast" oldu, çok bariz contrast geçişleri olup rahatsız ediyordu.

Son olarak daha önce de belirttiğim gibi digiturk yayınına gelince görüntü kalitesi güzel fakat dikkat edilince enine dalgalanma oluyor. Yukarda saydığım hiçbir formatta dalgalanma sorunu olmadıgına göre bu dalgalanma büyük ihtimalle DT veya scart kablosu kaynaklı. Scart demişken bence 2. Scart girişi daha iyi görüntü veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Sojo- -- 26 Aralık 2007; 19:58:51 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.