Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şu anda bu seg 106 plazmanın kampanyalı satıldığı bir yer varmı? arkadaşa alıcaz pahalı demesin..
  • arkadaşlar ben seg 106 plazmayı hdmi çıkışı olan bir laptop ile bağladım ancak vga bağlantısından çok daha kötü bir görüntü elde ettim. bilgisayar üzerinden çözünürlük görüntü ayarlarını ve tv üzerinden işe yarayabilecek mevcut ayarları denedim ancak sonuç değişmedi.

bu konuda bilgilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
  • yenibosna tansaşda vardı ben metrodan 1400e almıştım tansaş biraz daha çekmişti fiyatı geri ama gitmeden bi telefonla ara kalmamış olabilir başka markalarda vardı yakın fiyatlarla
  • quote:

Orjinalden alıntı: karizma23

yenibosna tansaşda vardı ben metrodan 1400e almıştım tansaş biraz daha çekmişti fiyatı geri ama gitmeden bi telefonla ara kalmamış olabilir başka markalarda vardı yakın fiyatlarla

teşekkürler.
  • Ben dün Kipa mağazasından 1259 ytl'ye 42 inç SEG marka LCD TV aldım.

Perşembe günü cihaz gelecek.

42 SEG PLAZMA KULÜBÜ olduğuna göre acaba "42 SEG LCD KULÜBÜ" de mi kusak yoksa bu topic içinde devam mı etsin?
  • Hayırlı olsun arkadaşım ama keşke plazma alsaydın muhtemelen izlemeye başladığında beğenmiyceksin pazar günü ist. istinye park taki darty gezdim canlı euro sporttu sanırım hd yayın vardı lcd gördüm beğenmedim biraz ilerisinde aynı yayın vardı samsung plazmaydı görüntü çok farklıydı plazmayım diye bağıyordu resmen hatta fiyatı düşmüş birisi önünde duruyordu almaya niyetli idi bende fikir verdim sakın ha lcd alma plazma al diye ben de de var dedim oda görüntüyü çok beğenmiş... inşallah sen de beğenirisin lcd ni güle güle kullan plazmanın bana göre tek handikapı yüksek elektrik sarfiyatı benim aylık faturamda 15-20 ytl arası ilave etti o kadar. selam ve sevgiyle...
    quote:

Orjinalden alıntı: sensia

Ben dün Kipa mağazasından 1259 ytl'ye 42 inç SEG marka LCD TV aldım.

Perşembe günü cihaz gelecek.

42 SEG PLAZMA KULÜBÜ olduğuna göre acaba "42 SEG LCD KULÜBÜ" de mi kusak yoksa bu topic içinde devam mı etsin?

• Hayırlı olsun ama hala vazgeçme şansın varsa plazmayı tercih et derim rain67 nin söylediklerine birebir katılıyorum seg lcd de görüntü çamurlaşması çok fazla. Bu arada bende birşey danışmak istiyorum benim seg yerine gelen regalde yukarıdan aşşağıya doğru karartılar dikkatimi çekti bütün kanallarda olmuyor açık renk görüntülerde belirginleşiyor standart scart scart bağlantı ile baff uydu alıcısı kullanıyorum scart kablosunu değiştirmemin faydası olurmu acaba.
  • Merhaba...
    Senin söylediğin sanırım ekran da iz kalması gibi geldi bana yani uydu cihazı yada bağlantı ile ilgili olduğunu sanmıyorum.. ama bendeki bağlantı tipi ise skybox linuxlu receiver kullanıyorum ve scart - component yani yuv bağlantı var menüsünden seçebiliyorsun görüntüde fark yapıyor normal scart scart a göre .. daha evvelki sayfalarda incelemeler olarak vardı next süper plus da yuv-yuv bağlantı vardı galiba signore tavsiye ediyordu.. bende sky boxu tavsiye ederim .. ayrıca benim darty de gördüğüm lcd full hd idi inanın berbattı yani normal uydu cihazı ile toshiba c3500 ü arkadaşıma aldırmıştım ben henüz segi almadan önce giitm gördüm kurduktan sonra beğenmedim en az 5 mt bir şeye benziyordu 82 ekrandı full kontrsat açıktı ondan sonra plazmayı aldım.. iyide yapmışım... senin sorununa derman olurmu bilmiyorum ama yuv yuv bağlantılı bir cihaz bulursan daha keyifli izlersin emin ol.. şayet ekran yanığı ise korumlarla ilgili ayarlarını açmanı tavsiye ederim. bende 3 seçenk var hepsi açık ama kızım cartoon networku izlerken fazlaca izi belli oluyor bunu anlamadım 3 gün falan sonra ancak tamamen geçti bende kanalı sildim yumurcak kanalı izliyor:)) böylece kurtuldum.. eğer başka bir şey se forumda daha bilgili arkadaşlardan cevap geliceğini düşünüyorum ..... selamlar...

quote:

Orjinalden alıntı: qrbaa

Hayırlı olsun ama hala vazgeçme şansın varsa plazmayı tercih et derim rain67 nin söylediklerine birebir katılıyorum seg lcd de görüntü çamurlaşması çok fazla. Bu arada bende birşey danışmak istiyorum benim seg yerine gelen regalde yukarıdan aşşağıya doğru karartılar dikkatimi çekti bütün kanallarda olmuyor açık renk görüntülerde belirginleşiyor standart scart scart bağlantı ile baff uydu alıcısı kullanıyorum scart kablosunu değiştirmemin faydası olurmu acaba.

• Teşekkür ederim arkadaşlar.

SEG Plazma'yı Carrefour'da gördüm. Yanında başka marka plazmalar da vardı. Ancak görüntüsü o kadar berbattı ki, şaşırdım. Başka plazmalarla karşılaştırmaya gerek görmeden yayınının ne kadar kötü olduğunu görebilirdiiz. Satış elemanına sordum. Genellikle bunlar böyle dedi.
    Kipa'da ki LCD ise yanındaki Philipsle karşılaştırıldığında elbette fark vardı ama fiyatta da 900 ytl fark vardı.
    Görüntü idare ederimin üstünde bir görüntüydü, o sırada pekin olimpiyatlarını gösteriyordu (digitürk yayını) zevkle izleyebilirdiniz.
    Daha önceki günlerde seyrettiğimde ise dvd oynatılıyordu. Görüntü çok güzeldi.
    Sonuç olarak fiyat/performans olarak tatmin edici idi. (Tabi herşey bütçe meselesi)

Bir diğer husus da Plazma/Lcd/Oled rekabeti önümüzdeki günlerde/yılarda yükselecektir. Bundan da elbette tüketici kârlı çıkacaktır. Fiyatların oturması ise 5-6 seneyi bulur gibi düşünüyorum. O süre içinde de bu Seg bizi idare eder inşallah.
    Şu an yüksek paralar verip son teknolojiye ulaşmak mümkün değil.
    560 ytl verip ilk 2.1 megapiksel dijital fotoğraf makinemi hatırlıyorumda.

• Hem berbat demişsin hem alıp 5-6 sene kullanırım demişsin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
    quote:

Orjinalden alıntı: sensia

Teşekkür ederim arkadaşlar.

SEG Plazma'yı Carrefour'da gördüm. Yanında başka marka plazmalar da vardı. Ancak görüntüsü o kadar berbattı ki, şaşırdım. Başka plazmalarla karşılaştırmaya gerek görmeden yayınının ne kadar kötü olduğunu görebilirdiiz. Satış elemanına sordum. Genellikle bunlar böyle dedi.
    Kipa'da ki LCD ise yanındaki Philipsle karşılaştırıldığında elbette fark vardı ama fiyatta da 900 ytl fark vardı.
    Görüntü idare ederimin üstünde bir görüntüydü, o sırada pekin olimpiyatlarını gösteriyordu (digitürk yayını) zevkle izleyebilirdiniz.
    Daha önceki günlerde seyrettiğimde ise dvd oynatılıyordu. Görüntü çok güzeldi.
    Sonuç olarak fiyat/performans olarak tatmin edici idi. (Tabi herşey bütçe meselesi)

Bir diğer husus da Plazma/Lcd/Oled rekabeti önümüzdeki günlerde/yılarda yükselecektir. Bundan da elbette tüketici kârlı çıkacaktır. Fiyatların oturması ise 5-6 seneyi bulur gibi düşünüyorum. O süre içinde de bu Seg bizi idare eder inşallah.
    Şu an yüksek paralar verip son teknolojiye ulaşmak mümkün değil.
    560 ytl verip ilk 2.1 megapiksel dijital fotoğraf makinemi hatırlıyorumda.

• Hem berbat demişsin hem alıp 5-6 sene kullanırım demişsin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
    Orjinalden alıntı: plcmn

Sayın plcmn
    Yazıyı dikkatli okursan görüntünün kötülüğünden söz ettiğim tvnin plazma olduğunu farkedeceksin.
    Benim sözünü ettiğim ise LCD.
  • Ekran yanığı olsa sanıyorum bütün kanallarda olurdu ama her kanalda olmuyor ve malesef ben artık regal kullanıyorum seg arıza nedeniyle değişti panel aynı fakat menüsü farklı ekran koruma ve düzeltme seçenekleri yok, faklı bir uyduyla deneyip ona göre yeni uydu cihazı alma yoluna gidebilirim. Cevap için sağol.
  • SEG DE GÖRÜNTÜDA HERHANGİ BİR SORUN YOK, PANEL SAMSUNG AMA KALİTELİ MODELLERİNDEN (Q SERİSİ DEĞİL TABİKİ)...
    BENCE GÖRÜNTÜDEKİ SORUN SADECE YAYINDAN KAYNAKLANIYOR....
  • bendekı segdede herhangı bır sorun yok. hatda sorun arıyorum bulamıyorum. ama kanallar arasında ınanılmayacak derecede yayın kalıtesı farkı var. buyuk ekranda bu fark hemen anlasılıyor. panelde ses sorunuda yok. gecen gun ozellıkle kulagımı panele yaklastırdım ama ses gelmıyor. ız kalma olayı bendekı panelde var ancak kalıcı değil. zaten plazma panellerde bu normaldır.
  • EVET "PLAZMA PLAZMADIR" DERİM BEN,
    EĞER İNCE PANEL "TV OLARAK" KULLANILACAKSA LCD'LER HİKAYE...... EN İYİ LCD'DEN BİLE DAHA İYİDİR PLAZMA....
  • bende ciddi ciddi düşünmeye başladım valla
  • Üst konu olduğu için gözden kaçıranlar olabilir. Aşağıdaki konuda HDTV kullanıcıları listesi tutuluyor. Seg Plazma Tv kullanıcıları isimlerini yazarlarsa listeye ekleyelim.

DH İSTATİSTİKLİ HDTV Marka/Model Kullanıcı Listesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_22940241/tm.htm
  • SEG plazmayı PC ile özellikle HTPC ile kullanan arkadaşlar, Görüntü nasıl? Ben VGA'den çok performans alamadım.. Özellikle internet sayfalarında titreme hissediyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: plcmn
    SEG plazmayı PC ile özellikle HTPC ile kullanan arkadaşlar, Görüntü nasıl? Ben VGA'den çok performans alamadım.. Özellikle internet sayfalarında titreme hissediyorum...

Öncelikle iyi bildiğiniz gibi Hd Ready Plazma Tv'ler piksellerin kare olmaması dolayısıyla monitör gibi kullanıma uygun değiller.

Titreme, tazeleme hızı (60hz, 75hz gibi) ilgili olabilir, ekran kartının gelişmiş ayarlarında farklı ayarları denemekte fayda var. Ayrıca ben HDMI ve VGA ile denemeler yaptığımı, sanki VGA ile (nispeten) daha iyi görüntü aldığımı hatırlıyorum (son dönemde PC bağlanmadı).

Monitör gibi kullanımda iyi sonuç vermeyebilir Plazma'lar, ancak HD görüntüler izlerken yüksek çözünürlük tatmin edici oluyor.

Ben HD olarak futbol maçlarını Hd Ready Plazma ve Lcd Tv'de izlediğim zaman hangisinde izlesem diye kararsız kalıyorum. Lcd Tv'deki görüntüyü detaylı ve doğal, Plazma Tv'deki görüntüyü daha göz alıcı buluyorum (hareketli görüntü ve renkler). Tabi bu yaptığım yorum aşağı yukarı aynı kalitedeki Tv'leri kapsıyor. Yoksa en iyi Lcd ile idare eder Plazma Tv kıyaslaması değil.

• Evet çeşitli çözünürlükleri ve frekansları denedim ancak monitör olarak çok tad vermeyecek gibi.
    Titreme dediğim flicker değil. Hani eski CRT lerde de frekans ne kadar yükselirse yükselsin hissedilen bir titreme vardı ya ona benzer bir titreme hissi. Özellikle beyaz da ve açık renklerde...

Ayrıca 1:1 map edemiyor gibi geldi bana.. Bu akşam birde laptopla deneyeceğim..

Film izlerken kesinklikle hiç problem yok.
    Benim niyetim HTPC den zaman zaman internete de bağlanmak beki 1-2 sayfa word, excel, pdf dokümanı okumaktı. Ancak pazma bu konuda çok iyi bir seçim değil..
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.