Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: amf23
    Arkadaşlar merhaba,
    Geçen cumartesi günü migrostan aldığımız seg plazmanın ortasında hep korktuğumuz şey, yani beyaz dikine çizgi oluştu maalesef, bunun sebebi konusun da tatminkar bir açıklama bulamadım, nedir acaba, büyük ihtimal değişim olacak, ancak migros cihaz değişimi yapar mı yoksa servise mi başvurmalıyız, benim tercihim doğal olarak migros. bu hatayla karşılaşmış olan seg kullanıcıları var mı?
    Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Sebebi panel hatası ve değişim yapılacaktır. İlk 30 günde arıza olursa ürün değişimi veya iade hakkınız var. Satın aldığınız mağaza ile konuşun. Servisin tespit yapmasını isteyebilirler. Elektronik cihazlarda bu tür sorunlar çıkabiliyor. İyi ki kısa sürede ortaya çıkmış, doğrudan değişim yaptırırsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Arkadaşlar merhaba,
    Geçen cumartesi günü migrostan aldığımız seg plazmanın ortasında hep korktuğumuz şey, yani beyaz dikine çizgi oluştu maalesef, bunun sebebi konusun da tatminkar bir açıklama bulamadım, nedir acaba, büyük ihtimal değişim olacak, ancak migros cihaz değişimi yapar mı yoksa servise mi başvurmalıyız, benim tercihim doğal olarak migros. bu hatayla karşılaşmış olan seg kullanıcıları var mı?
    Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Sebebi panel hatası ve değişim yapılacaktır. İlk 30 günde arıza olursa ürün değişimi veya iade hakkınız var. Satın aldığınız mağaza ile konuşun. Servisin tespit yapmasını isteyebilirler. Elektronik cihazlarda bu tür sorunlar çıkabiliyor. İyi ki kısa sürede ortaya çıkmış, doğrudan değişim yaptırırsınız.

çabuk cavap için saol üstad.

• arkadaşlar benim panelde cok farklı bir sorunla karşı karşıyayım. sanıyorum panelle ilgili bir sorun değil ama yinede benzer bir durumla karşılaşan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim. bluray oynatıcı ile hdmi bağlantıda paneli açtığım ilk beş dakikada zamanla azalan ve sonra hic kalmayan her defasında panelin farklı yerlerinde küçük noktalar halinde anlık yanıp sönen cok parlak beyaz noktacıklar oluşuyor. ilk bir dakika cok sık daha sonra azalıyor ve beş dakika gibi bir süre sonra herşey normal. kompenent ve diğer bağlantılarda boyle sorun yok. yardımlarınız ve bilgileriniz için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JuneSUN

arkadaşlar benim panelde cok farklı bir sorunla karşı karşıyayım. sanıyorum panelle ilgili bir sorun değil ama yinede benzer bir durumla karşılaşan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim. bluray oynatıcı ile hdmi bağlantıda paneli açtığım ilk beş dakikada zamanla azalan ve sonra hic kalmayan her defasında panelin farklı yerlerinde küçük noktalar halinde anlık yanıp sönen cok parlak beyaz noktacıklar oluşuyor. ilk bir dakika cok sık daha sonra azalıyor ve beş dakika gibi bir süre sonra herşey normal. kompenent ve diğer bağlantılarda boyle sorun yok. yardımlarınız ve bilgileriniz için teşekkürler.

bu sanırım hdmi bağlantı girişinden kaynaklanıyor.
    Bende en eski SEG var onda da Scart1 e bişi taktığımda benzer durumu yapıyodu.Scart-2 hdmi component vs bağlantılarda sorunsuz çalısıyodu.Digiturk'u aldım scart-2 ye sorun kalmadı benim için.Ama tabi 1 tane hdmi olunca sorun oluyor sizin için.Ben bi servise gösterin derim

• KABLODAN OLABİLİR......
    SANKİ BİRŞEY ISINIYOR VE DÜZELİYOR,
    VEYA KARTLARDAN BİRİSİ ARIZALI OLABİLİR...
    ESKİDEN "LEHİM ÇATLAĞI" OLDUĞUNDA BENZER ŞEYLER OLURDU...
    CİDDİ BİRŞEY DEĞİL AMA; SERVİSİ "VESTEL" ÇAĞIRIN BAKIVERSİNLER...
  • benim plazmada dikey çizg oluştu şimdi ben vestel servisini çağıracam.Umarım eve gelip alıyorlardır yoksa benim götürmem imkansız geri alalı 3 ay oldu ama.
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizcan78
    benim plazmada dikey çizg oluştu şimdi ben vestel servisini çağıracam.Umarım eve gelip alıyorlardır yoksa benim götürmem imkansız geri alalı 3 ay oldu ama.

30 kg'lik 106" Plazma Tv'den bahsediyoruz, tabi ki eve geleceklerdir. Arabası olmayan var, 4.katta oturan var, tek başına yaşayan yaşlılar var.

Benzer şekilde çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı gibi cihazlar için de markası ne olursa olsun servis eve gelir.

Önemli uyarı, servisi kendiniz aramayın. Siz Vestel Merkez'i arayın, onlar size servis yönlendirsinler. Eğer servis ile bir sorun yaşarsanız ve servis yardımcı olacak gibi durmuyorsa, doğrudan Vestel Merkez'e bildirin bu şikayetinizi. Bu anlattıklarım tüm markalar için geçerli; servisler ile değil, markaların merkezleri ile muhatap olun her zaman.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: denizcan78

benim plazmada dikey çizg oluştu şimdi ben vestel servisini çağıracam.Umarım eve gelip alıyorlardır yoksa benim götürmem imkansız geri alalı 3 ay oldu ama.

bu dikey çizgi hatası kronik bir durm mudur yoksa sadece benim ve birkaç arkadaşın şanssızlığı mıdır?
  • quote:

bu dikey çizgi hatası kronik bir durm mudur yoksa sadece benim ve birkaç arkadaşın şanssızlığı mıdır?

Bu soruya cevabı ancak Vestel verebilir herhalde, çünkü cihazların yüzde kaçında bu sorunun olduğunu ancak onlar bilir. Ben iki tane biliyorum, ikisinde de bu sorun yok. Ancak ben bu sorunun çıkmasını ümit ediyorum. Vestel ürün değişimi yapar, belki de bir üst model verir.

Bendeki Millenium Wireless Lcd Tv'de 2006 Ağustos'dan beri sorun çıkmasını umuyorum ki, gerekirse birkaç yüz YTL fark verip Pixellence isteyeceğim, ama daha bir kere bile serviste işlem görmedi.
  • Bu markanın 37 ekranlıkları kaç lira biliyormusunuz ?
  • keşke olsa 37 ekranları ozaman 1000ytl satarlar sanırım.
  • Arkadaşlar benim televizyonda dikey çizgi sorunu olmuştu. Geldiler götürdüler ve bir hafta sonra REGAL 106 XGA getirdiler. Fiyat farkı verip LCD alalım dedim ama prosedür o şekilde işlemiyor cevabı verdiler. Bu arada bizim TV nin 320 WATT lık güç tüketiminden muzdariptim ki; getirdikleri Regal tam 380 WATT güç tüketiyor! Aynı Samsung panel nasıl bu kadar farklı değerlerde güç tüketebilir bunu anlayamadım. Hem biz farkı ödemeye razı olunca neden üst model vermiryolar ikisi de aynı fabrikadan gelecekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustimi -- 26 Mayıs 2008; 23:42:51 >
  • EURO 2008 KARŞILAŞMALARI İÇİN HAZIRLIĞA ŞİMDİDEN BAŞLADIM....
    ÇEREZLER TV KOLTUĞU VS...
    PLAZMA TV NİN KEYFİNİ ÇIKARMAYA DEVAM :))))
  • BİZİM PLAZMA KLÜBÜ 4. SAYFAYA DÜŞMÜŞ...
    ÇEKİP ÇIKARAYIM BARİ!!!!!!
    YANİ "CİHAZ SORUNSUZ" DİYE BU KADAR DA BOŞLAMAYALIM...

NEYSE HERKESE İYİ SEYİRLER...
    MİLLİ TAKIMA DA BAŞARILAR...
  • hdmi bağlantıda benim bahsettiğim sorun kendi kendine geçti üç gündür yanıp sönen parlak noktalar yok. valla servisi çağırmaya korkuyorum paneli alıp yerine regal yada bu isimle başka panel getirecekler diye. hayatta vermem bu paneli. evin her odasını tv ile doldurmayada gerek yok. gecen gun ben filmimi izledim ekranın diğer bölümündede dizi izlendi. kumanda tv kavgasına evin her odasına tv almaya son
  • Sevgili SEG 106 XGA Dostları;

SEG 106 XGA Plazmamızın Servis Menusu giriş kodunu biliyorum MENU 4725 !
    Ancak bu servis menusu biraz kısırlaştırılmış gibi...

Bu menude sadece belirli fonksiyonların açma - kapamaları var !
    Yani her ne kadar service menu yazsa da fonksiyon açma-kapama menusu bu...

MENU 4725 yapınca gelen alt-menuler şöyle;

SOUND 1
    SOUND2
    Options
    Features
    Teletext
    Source
    Tuner Options

Şimdi problem şu ki, benim aradığım ekran geometrisi ve renk sıcaklıklarının olduğu menu !

Tüm panellerin optimizasyonu için özel olarak üretilmiş bir DVD'im var.
    Bu DVD ile bir çok Flat/CRT veya Projeksiyon Panelin ayarını yaptım...
    Maalesef sanıldığı gibi fabrika ayarları ile gelen cihazların çok büyük bir bölümünde optimizasyon yapılmadığı için standart geometri ayarları kullanılıyor.
    Ve doğaldır ki bu standart ayarlar genelde geometri fakiri oluyor...

VESTEL 4212B veya SEG 106 XGA Plasmamızın GEOMETRİ/RENK ayarlarına ulaşabileceğim MENU 4725 haricinde başka bir menu girişi biliyormusunuz ?
    Mesela Panasonic Plasmalarda 2 tane Servis Menusu var... Tahminen bizimkilerde de durum böyle !

Mutlaka başka bir servis menusü olmalı, daha teknik ayarları içeren ...

Fikri olan veya sorabileceği VESTEL Servis tanıdığı olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HGT -- 7 Haziran 2008; 17:17:01 >

• hocam su dvdnin ismini versende bizde netten falan bulsak en azindan
  • The Ultimate DVD Platinum

http://www.amazon.co.uk/Ultimate-DVD-Platinum-Werner-Krenn/dp/1575238470

2000'de amazon.com'dan almıştım.
    Şimdi çok daha donanımlıları çıkmış tabiki...

The Ultimate DVD - Home Theater Fine Tuning Made Simple

http://www.amazon.com/Ultimate-DVD-Theater-Tuning-Simple/dp/B000BF0DH4/ref=pd_sim_d_title_1

Geometri ve Renk sıcaklığı ayarları için SEG / VESTEL Menu girişini bilen yok mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HGT -- 8 Haziran 2008; 0:52:01 >

• maalesef o kadar sorunsuz değil. Aşırı ses dolayısıyla servise gitti panelin vidalarını sıkıştırıp geri getirdiler. Şimdide sağ tarafta yukarıdan aşşağıya dik inen bir çizgi oluştu, formda bu sorunu bir kaç kez okumuştum. İlk gönderdiğimde pazartesi günüydü Lost u 55 ekranda izlemek çok ağır gelmişti onun için bugün diziyi izleyip yarın servis çağıracağım daha önce bu sorunu yaşayanlarda ürün değişimi yapılmıştı, sanıyorum banada bi regal gelecek. Bu arada yine formda bi arkadaş servis çağıracağınız zaman 0800 lü vestel numarasından çağırın demişti kesinlikle katılıyorum çok çabuk ve çok daha ilgili oluyolar. Ayrıca televizyonunda piksel hatası olan varsa vestel 1 hatalı piksel çıksa dahi ürün değişimi yapıyormuş gelen servis öyle söyledi. Hayırlısı olsun...
  • GEÇMİŞ OLSUN, DİKEY PANEL KIRILMASI SIK OLUŞMAYA BAŞLADI,
    PANELİN ISINMA İLE GENLEŞMESİNE ÇERÇEVE UYMUYOR VE KIRILIYOR MU ACABA???? DİYE AKLA GELİYOR...
    TV'Yİ DEĞİŞTİRMELERİ İŞİ ÇÖZÜYOR AMA SORUNUN "NEDENİ" HAKKINDA ARAŞTIRLMA YAPILDIĞINI SANMIYORUM...
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.