Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rain67
    signore evet bendekiler objelerde oluyor ..

Objelerde oluyorsa ve yayından yayına değişiyorsa, HD görüntülerde olmuyorsa, bu durum yayından kaynaklanıyordur ve normaldir, diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

Öncelikle salonda duran Seg Plazma Tv'yi ender olarak izlesem de bu tür sorunla karşılaşmadım. Next Super Plus uydu alıcı component kablo ile bağlı.

Verdiğiniz bilgileri okuduğum zaman aklımda birçok soru işareti oluyor.

1) Normal SD Tv yayını derken, uydudan mı izliyorsunuz, kablo Tv mi, anten mi ? Bağlantı hangi kablo ile yapılıyor ?
    2) Tam olarak hangi cihaz ve bağlantı ile bu sorun va, hangileri ile yok ?
    3) "Her zaman o görüntülerde oluyor bu Yatay kırılma ve kesilmeler" derken "o görüntüler" dediğiniz nedir tam olarak ?
    4) "Bir iki titreme sonucunda görüntü değişirse kaybolup, normale dönüyor" demişsiniz, titreme ile görüntü değişmesini biraz daha açar mısınız ?
    gibi gibi...

Servis çağırmak için benim önerim Vestel Merkez ile konuşmanız; doğrudan kendiniz bir servis ile konuşmayın. Böylece sonraki memnuniyetsizliğinizde yine Vestel Merkez ile konuşursunuz.

1) SD Yayın Kablo TV üzerinden izleniyor.

2) Kaynak (Philips DVP 5500S DVD-Player) Bağlantı Altın Uçlu Scart veya Philips Altın Componentle yapılıyor. Fark eden bişey yok, aynı yerde aynı kırılma ve dilim, dilim doğranmalar yaşanıyor...

3) Hangi görüntüler : DVD Set-Up menüsünün hareketsiz görüntüsünde ikonların olduğu üst bölüm komple kesilip, kırılıyor...
    Veya herhangi bir filmin alakasız bir görüntüsünde oluyor. Geri alındığında aynı karede yine kırılma yaşanıyor.

4) Filmin o karesi değiştiğinde kesilme ve kırılma kayboluyor... :(

• Selam Arkadaşlar
    31 MAyıs 2008 tarihinde aldığım SEG 106 ekran tv toplam 5 saat bile kullanmadan arız yaptı. Ekranın sola yakın kısmında yukarıdan aşağıya dikey bir çizgi belirdi. Boydan boya ölü pixelller şeklinde. Dün akşam aradım, sabah vestel servisi hemen gelip götürdü. Bakalım ne olacak. Sonucu buradan bildireceğim.
  • UZUN ÇİZGİLERDE KIRILMA, YANİ KÜÇÜK ZİKZAKLAR OLUŞUYOR DEDİĞİNİZE GÖRE,
    GENELDE MENÜLERDE VE BAZI DİZİLERDE OLUYOR
    YANLIŞ ANLAMADIYSAM;
    NEDENİ ÇOK BASİT:
    ESKİ PC OYUNLARINDA HATIRLARSANIZ, ÇÖZÜNÜRLÜK DÜŞÜK OLDUĞU İÇİN VE ANTIALIASING DENEN ŞEY OLMADIĞINDAN BENZER ŞEY OLURDU,
    ÖRNEĞİN OTOMOBİL YARIŞI VS. OYUNLARINDA YOL ÇİZGİSİ ZİKZAKLI GÖRÜNÜRDÜ...
    BURADA DA AYNISI OLUYOR KALİTELİ ÇEKİMLERDE, HABERLER VE CANLI YAYINLARDA GÖRÜNTÜ ÇOK NET VE KESKİN, ESKİ DİZİLERDE ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ DÜŞÜK KAMERA ÇEKİMLERİNDE VE DÜŞÜK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ CİHAZ MENÜLERİNDE SORUN OLUYOR...
    İŞTE BU YÜZDEN HD YAYIN "İCAT EDİLDİ" ZATEN.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: HGT
    1) SD Yayın Kablo TV üzerinden izleniyor.

2) Kaynak (Philips DVP 5500S DVD-Player) Bağlantı Altın Uçlu Scart veya Philips Altın Componentle yapılıyor. Fark eden bişey yok, aynı yerde aynı kırılma ve dilim, dilim doğranmalar yaşanıyor...

3) Hangi görüntüler : DVD Set-Up menüsünün hareketsiz görüntüsünde ikonların olduğu üst bölüm komple kesilip, kırılıyor...
    Veya herhangi bir filmin alakasız bir görüntüsünde oluyor. Geri alındığında aynı karede yine kırılma yaşanıyor.

4) Filmin o karesi değiştiğinde kesilme ve kırılma kayboluyor... :(

Bu durumda sadece Dvd player ile bu kırılma sorununu yaşıyorsunuz değil mi ? (2.madde de başka cihazdan bahsetmemişsiniz.)

Filmde aynı karelerde olması, sorunun dvd oynatıcıdan kaynaklandığını gösteriyor bence. Dvd oynatıcı derken, film disklerinde de olabilir, belki çizikler vardır.

Size önerilerim :

1) Öncelikle, tek çanak da olsa uydu kurdurun ve component çıkışlı uydu alıcı edinin (Next Super Plus gibi gözüküyor). Görüntünün ne kadar değiştiğini tarif edemem, görmeniz gerekir. Component çıkışlı uydu alıcı birçok Lcd Tv modelinde iyi sonuç vermiyor, ancak Plazma Tv'lerde hemen hemen herkes çok iyileşme olduğunu söylüyor.
    - İnceleme : YUV (Component) Çıkışlı Next Uydu Alıcı

2) Farklı diskler deneyin, farklı dvd player deneyin.

• quote:

Bu durumda sadece Dvd player ile bu kırılma sorununu yaşıyorsunuz değil mi ? (2.madde de başka cihazdan bahsetmemişsiniz.)

Filmde aynı karelerde olması, sorunun dvd oynatıcıdan kaynaklandığını gösteriyor bence. Dvd oynatıcı derken, film disklerinde de olabilir, belki çizikler vardır.

Size önerilerim :

1) Öncelikle, tek çanak da olsa uydu kurdurun ve component çıkışlı uydu alıcı edinin (Next Super Plus gibi gözüküyor). Görüntünün ne kadar değiştiğini tarif edemem, görmeniz gerekir. Component çıkışlı uydu alıcı birçok Lcd Tv modelinde iyi sonuç vermiyor, ancak Plazma Tv'lerde hemen hemen herkes çok iyileşme olduğunu söylüyor.
    - İnceleme : YUV (Component) Çıkışlı Next Uydu Alıcı

2) Farklı diskler deneyin, farklı dvd player deneyin.

İlginize çok tşkler ediyorum arkadaşlar

Hemen belirteyim ki, Vestel servis hızır gibi geldi... Gerçekten çok deneyimli ve konuya hakim 2 arkadaş olayı 30dk. içinde çözdü
    Tüm bağlantılar tekrar, tekrar denendi. Sonuç aynı... Farklı formatlar vs..
    Kırılma, dilim,dilim kesilme olayı sonunda çözüldü !

SEG 106 PLASMA'DA HİÇ BİR SORUN YOK !!!

Problem tamamen Philips DVP 5500'den kaynaklanıyormuş.
    Bi arkadaşımdan ödünç aldığımız Samsung DVD Player ile kusursuzdu aynı sahneler...
    Söylediklerine göre Philips'in osiloskop arızası muhtemelmiş...

Sonuçta hem üzüldüm, hem sevindim !

DVP 5500 DivX/DVD anlamında çok başarılıydı... Neyse bakıcaz bir çaresine...

SEG Plasmam'da sorun olmayışına ise oldukça sevindim tabi...

Hızlı sorumlu servis anlayışlarından dolayı Vestel / SEG'e tekrar teşekkür ediyorum

Sizlere de ilginizden dolayı tekrar teşekkürler

• quote:

Bir güncelleme de benden. Dün Carrefour Acıbadem'de iki farklı model Seg Plazma Tv gördüm, bir tanesi hoparlörlü model dediğimiz ve son dönemde 1390 YTL kampanyası yapılan model, bir tanesi de (sanıyorum bu model yeni) yanda hoparlörleri olan ve dizaynı biraz farklı olan bir model. Tabi fiyatları yüksekti, bizim konuştuğumuz hoparlörlü model için 1890 YTL, yeni dediğimiz model için 1990 YTL fiyat koymuşlar.

Yeni model dediğimi Kangurum.com.tr'de satışa sunmuşlar 1590 YTL'den.
    Bu modelde hoparlör var, ancak son kampanya yapılandan dizaynı farklı.

http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/showProductDetail.do?psi=5258013&categoryId=142

• Bu yeni model 42" LCD. Görüntü fena değil ancak tasarımı çok başarılı diyemem...
  • Arkadaşlar,
    Seg Plazma Migros`da yine indirime girmiş 1390/12
    Bilginize
  • Hangi Migrosta gördün acil belirtirmisin

quote:

Orjinalden alıntı: Begonvill

Arkadaşlar,
    Bilginize
  • Bugün Posta gazetesine ilan vermişler herhalde kangurum.com olabilir hangi Migraos`ta olduğunu bilemiyorum kusura bakmayın
  • MİGROSLARDA YOK MAAAAAALESEF ... (ADANA)
  • Beşiktaş'taki Ihlamur Migros'da var 1390/12 bilginize.....
  • ANKAMALL migrosta (çok sayıda)

quote:

Orjinalden alıntı: dedekaan

Hangi Migrosta gördün acil belirtirmisin

quote:

Orjinalden alıntı: Begonvill

Arkadaşlar,
    Bilginize

• arkadaşlar,

uzun süre araştırmalardan sonra marka saplantısından vazgeçip,

çorlu migros tan 2 gün önce alıp cihazı kurduk.

fiyat performans açısından uygun herkese tavsiye ediyorum,
  • quote:

Orjinalden alıntı: air888

arkadaşlar,

uzun süre araştırmalardan sonra marka saplantısından vazgeçip,

çorlu migros tan 2 gün önce alıp cihazı kurduk.

fiyat performans açısından uygun herkese tavsiye ediyorum,

hayırlı olsun hocam, güle güle kullan, bu arada bişey dikkatimi çekti, profilinde şehir istanbul yazıyor, tv yi çorludan almışsın, istanbulda bulamadın mı?
  • HAYIRLI OLSUN, MEMNUN KALMANIZ ÇOK DOĞAL...
    "MAL, İYİ MAL"
  • seg lerde hala hd görüntüde parlaklık kısıp açma problemi var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: iorfa
    seg lerde hala hd görüntüde parlaklık kısıp açma problemi var mı?

HD görüntü derken,
    - PC bağlantısıyla mı ? Evetse VGA bağlantıyla mı, HDMI bağlantıyla mı ?
    - Bluray, Hd-Dvd oynatıcı ve HDMI bağlantı ile mi ?
    - Digiturk Plus ve HDMI bağlantı ile mi ?
    ....

Soruyu biraz daha açarsanız, deneme yaparak Tv sahipleri size bilgi verebilirler.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Geçen cumartesi günü migrostan aldığımız seg plazmanın ortasında hep korktuğumuz şey, yani beyaz dikey çizgi oluştu maalesef, bunun sebebi konusunda tatminkar bir açıklama bulamadım, nedir acaba, büyük ihtimal değişim olacak, ancak migros cihaz değişimi yapar mı yoksa servise mi başvurmalıyız, benim tercihim doğal olarak migros. bu hatayla karşılaşmış olan seg kullanıcıları var mı?
    Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amf23 -- 21 Mayıs 2008; 21:35:48 >
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.