Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de SEG plazma sahibiyim fakat bu forumdaki tecrübeli arkadaşlardan yardım ve bilgi istiyorum.
    Benim televizyonumda şöyle bir problem var (belki de problem değil ama merak ediyorum)

1- Cihazımı uydu alıcımla (bu arada uydu cihazı TOPFIELD 5000 PVR scattan yuv desteği var, scart to yuv kablo kullanıyorum) component olarak (mavi kırmızı yeşil) bağladığımda ve uydu cihazımdan video çıkışını YUV olarak seçtiğimde görüntüler gerçekten çok farklı bir şekilde güzel oluyor, fakat biraz yakından incelediğimde ekranın alt ve üstünden yaklaşık olarak 0,5 veya 1 cm gibi kısımlar siyah olarak gözükmekte,

2- Aynı görüntü RGB ' de scart ile bağlantıda sorunsuz .
    3- Dvd cihazımdan HDMI den HDMI ' ye bağlantıda 720 i 1080i gibi yüksek çözünülürlüklerde aynı şekilde üstten ve alttan 1 cm gibi siyah boşluklar oluyor, acaba bu bir problem mi problemse çözümü nedir

veya Servis menüsünden horizontal ve vertical ayarları ile ayarlanabilirmi (çünki ben bu tür ayarları servis menüsünde göremedim bilen varsa yazsın lütfen)

Yardım edecek arkadaşlar için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hookman -- 10 Mayıs 2008; 12:21:47 >

• EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 768 PIXELDİR.
    ANCAK 720 p/i ÇALIŞTIRNCA TABİKİ BİRKAÇ PIXEL BOŞ KALACAKTIR.
    SADECE BUNDAN....
    HİÇ UĞRAŞMAYIN NORMALİ BU...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del
    EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 768 PIXELDİR.
    SADECE BUNDAN....

Normali bu değil, görüntünün tam ekrana yayılması gerekir. Sizin hesabınıza göre Hd Ready olan tüm Lcd ve Plazma Tv'lerde (dikey piksel sayısı 768 olduğunda, kim hemen hemen hepsi öyledir) 720p görüntülerde üstten ve alttan boşluk kalması gerekir.

Ben mesela Xbox360'ı Component ile bağlayıp 720p sinyal seçtiğimde görüntü tam olarak ekranı kaplıyordu.

Tabi burada oranlar da devreye giriyor. Mesela PC'den HD Rip izlerken 720p filmler 1280x720 de olabiliyor, 1280x528 de olabiliyor. Eğer 1280x720 ise Lcd Tv'de görüntü tam ekrana yayılıyor. Çünkü filmin oranı ile panelin çözünürlük oranı aynı ve büyütme olunca tam ekran kaplanıyor. Eğer 1280x528 film izlerseniz alttan ve üstten boşluk kalıyor tabi.

Tv'nin veya uydu alıcının ayarlarından zoom (büyütme, boyut vb.) ayarlar olabilir. Biraz kurcalamak gerekir. Bir de alternatif cihazlar bağlayıp deneme yapılabilir.

Örnek resim koyulabilirse, ne kadar siyahlık kaldığını daha iyi görebiliriz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bende Topfield dan şüphelendim. Eğer uydu alıcıya ait firmware güncelemesi varsa yükleyin. Bu olay TVden kaynaklanmıyor bence...
  • aynı şey şu anda kullandığım samsungda var...
    pc'ye bağlı, 720p filmleri powerdvd'de oynatırken ekranın kullanılmayan pixelleri boş kalıyor,
    sanırım dvd oynatıcısıda benzer şekilde çalışıyor...
    ekranda 720 p nin --> karşılığı olarak alt ve üstte boş pixeller oluşuyor...
    en mantıklı açıklama bu...
    önemli değil bence;
    sadece 1:1 pixel eşitleme yapıyor, overscan yapmıyor...
  • quote:

aynı şey şu anda kullandığım samsungda var...
    pc'ye bağlı, 720p filmleri powerdvd'de oynatırken ekranın kullanılmayan pixelleri boş kalıyor,
    sanırım dvd oynatıcısıda benzer şekilde çalışıyor...
    ekranda 720 p nin --> karşılığı olarak alt ve üstte boş pixeller oluşuyor...
    en mantıklı açıklama bu...
    önemli değil bence;
    sadece 1:1 pixel eşitleme yapıyor, overscan yapmıyor...

Samsung dediğiniz Lcd Tv midir Plazma Tv midir ?
    Eğer Lcd Tv ise, 720p filmin çözünürlüğünü söyleyebilir misiniz ?
    Siyah boşluklar kalıyorsa altta ve üstte, %99 ihtimalle yukarıdaki mesajımda söylediğim ve aşağıda alıntıladığım durum söz konusudur :

quote:

Orjinalden alıntı: signore
    Tabi burada oranlar da devreye giriyor. Mesela PC'den HD Rip izlerken 720p filmler 1280x720 de olabiliyor, 1280x528 de olabiliyor. Eğer 1280x720 ise Lcd Tv'de görüntü tam ekrana yayılıyor. Çünkü filmin oranı ile panelin çözünürlük oranı aynı ve büyütme olunca tam ekran kaplanıyor. Eğer 1280x528 film izlerseniz alttan ve üstten boşluk kalıyor tabi.

Bu arada, 720p filmler maks. 1280x720 olduğuna göre, 1366x768 çözünürlüğe sahip Hd Ready Tv'lerde tam ekran izlerken her halükarda bir ölçeklendirme yapılmış olacak. Ancak bu kadar az oynama hele hele videolarda neredeyse hiç farkedilmiyor.

• şişli tanşaş ta 106 ekran plazma 1250 ytl
  • SAMSUNG LCD TV; PC DE MONİTÖR OLARAK KULLANIYORUM... TV OLARAK BİR TÜRLÜ ISINAMADIM... 32R81 MODELİ...
    TV İÇİN İSE TABİKİ PLAZMA VE BİZİM SEG :))))
    PC --> HDMI BAĞLANTI ÜZERİNDEN VE DIVX HD KLİPLER; 1280 X 720 , 29,9 fps; OYNATICI: DIVX PLAYER...
    ANCAK BS-PLAYER OVERSCAN YAPIP TAM EKRAN OLUYOR...
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ 768 PIXELDİR.
    SADECE BUNDAN....

Normali bu değil, görüntünün tam ekrana yayılması gerekir. Sizin hesabınıza göre Hd Ready olan tüm Lcd ve Plazma Tv'lerde (dikey piksel sayısı 768 olduğunda, kim hemen hemen hepsi öyledir) 720p görüntülerde üstten ve alttan boşluk kalması gerekir.

Ben mesela Xbox360'ı Component ile bağlayıp 720p sinyal seçtiğimde görüntü tam olarak ekranı kaplıyordu.

Tv'nin veya uydu alıcının ayarlarından zoom (büyütme, boyut vb.) ayarlar olabilir. Biraz kurcalamak gerekir. Bir de alternatif cihazlar bağlayıp deneme yapılabilir.

Örnek resim koyulabilirse, ne kadar siyahlık kaldığını daha iyi görebiliriz.

Dün akşam bir şey daha dikkatimi çekti Topfield Recevier'in menüsüne girdiğimde alttan ve üstten boşluk gözükmüyor, yani menü sayfalarının hiçbirinde alt ve üstteki yaklaşık 0,5 - 1 cm civarındaki boşluk yok, sadece normal yayın izleyince oluşuyor.
    DVD playerde de HDMI çıkışını 576p (720) ayarladığımda bir sorun yok tam ekran izleniyor ama diğer seçeneklerede (mesela 1080i) 1 cm lik boşluklar oluşabiliyor. Fazla kafaya takmak istemiyorum ama insan kıllanıyor tabi.
    Umarım bir çözüm buluruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: hookman
    Dün akşam bir şey daha dikkatimi çekti Topfield Recevier'in menüsüne girdiğimde alttan ve üstten boşluk gözükmüyor, yani menü sayfalarının hiçbirinde alt ve üstteki yaklaşık 0,5 - 1 cm civarındaki boşluk yok, sadece normal yayın izleyince oluşuyor.
    DVD playerde de HDMI çıkışını 576p (720) ayarladığımda bir sorun yok tam ekran izleniyor ama diğer seçeneklerede (mesela 1080i) 1 cm lik boşluklar oluşabiliyor. Fazla kafaya takmak istemiyorum ama insan kıllanıyor tabi.
    Umarım bir çözüm buluruz.

Topfield receiver'da eğer menüde boşluk yoksa, kanal izlerken boşluk oluyorsa bu receiver'dan kaynaklanıyordur. Zoom (büyütme) ayarlarını bir kontrol edin isterseniz. Mesela Next uydu alıcılarda resim boyutu Normal yerine Kombine seçilince görüntü kalitesinde bariz bozulma oluyordu, bunu cihazlarda sorun olarak yorumlayan çok kişi vardı.

Dvd Player'da ise 1 cm boşluk oluşabiliyor demişsiniz, her zaman olmuyor mu ? Bence siz mümkünse aynı sinyali veren farklı cihazlar deneyin.

• Düşünenler için çok iyi fiyat.

quote:

Orjinalden alıntı: WILDBOYS

şişli tanşaş ta 106 ekran plazma 1250 ytl
  • İzmir'de tüm migroslara baktım yok.Tansaşlardada gözükmüyor.Tüm plazma ve lcd'lerin fiyatları düşerken nedense Seg plazma fiyatı artıyor.Carrefour'da var sadece ve fiyatı 1790 ytl olmuş.

Seg plazmayı İzmir ve çevresinde 1.390 ytl'ye gören var mı? Bir tane daha alacağımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedekaan -- 13 Mayıs 2008; 8:39:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dedekaan
    İzmir'de tüm migroslara baktım yok.Tansaşlardada gözükmüyor.Tüm plazma ve lcd'lerin fiyatları düşerken nedense Seg plazma fiyatı artıyor.Carrefour'da var sadece ve fiyatı 1790 ytl olmuş.

Seg plazmayı İzmir ve çevresinde 1.390 ytl'ye gören var mı? Bir tane daha alacağımda.

Bir güncelleme de benden. Dün Carrefour Acıbadem'de iki farklı model Seg Plazma Tv gördüm, bir tanesi hoparlörlü model dediğimiz ve son dönemde 1390 YTL kampanyası yapılan model, bir tanesi de (sanıyorum bu model yeni) yanda hoparlörleri olan ve dizaynı biraz farklı olan bir model. Tabi fiyatları yüksekti, bizim konuştuğumuz hoparlörlü model için 1890 YTL, yeni dediğimiz model için 1990 YTL fiyat koymuşlar.

Bu arada, normal hoparlörlü model'in model numarası 42 XGA idi (Vestel'in BU modeli ile aynı zaten)
    Yeni model için farklı bir kod belirtilmiş. Aslında fotoğraf çekecektim ama geç olmuştu zaman kaybedemedim. Şimdi Vestel'in web sitesine baktım orada aynısını göremedim.

Son olarak, Carrefour'da onlarca model Lcd ve Plazma Tv tek bir duvar üzerinde aynı yayını veriyordu. Ben Seg'i component bağlantı ile uydu yayınında test etmemiş olsam görüntü hiç iyi değilmiş diyeceğim. Ancak benim aldığım sonuç ile Carrefour'da gördüğüm sonuç arasında ciddi fark vardı. Bir de sanki inadına yapıyorlar, bir eski maç koymuşlar, görüntüsü Vcd'den daha kötüydü. Bu mağaza sorumlularını sopayla kovalamak lazım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• O zaman vestelin SEG kampanyası tersine işliyor galiba. 1590 ytl'lik plazmayı kampanya ile 1390 ytl'ye sat sonra 1590'a geri çek baktın hala satılıyor carrefour'da 1890 ytl'ye sat.Süper fiyat politikası.

Bu arada İzmir carrefourdada görüntüsü en kötü olan seg plazmaydı.İğrenç bir yayın vermişlerdi.Sanki satılmasın diye uğraşıyorlardı.
  • @dedekaan

Seg ürünlerinin fiyatının Vestel tarafından değil, Carrefour, Tansaş & Migros gibi satıcılar tarafından belirlendiğini ve dolayısıyla Carrefour'da 1890 YTL olması ile Migros'larda 1390 YTL'ye çok satılması arasında bağ olmadığını düşünüyorum.
  • Selamlar;

Çook memnun bir kaç aylık bir SEG Plasma sahibi olarak son dönemde bu memnuniyetim fobiye dönüştü.

Bazı problemlerim var...

1- SD yayında Kayan yazı ! ( Arkadaşlar dile getirmişler, aynen bende de oluyor, arada takılıp atlayan ve kırılan bir kayan yazım var..)

2- Normal SD TV yayını hariç; Kaynak (SD,HD) ve Görüntü formatı (16:9, 4:3, Panoramik) ve renk ayarları ne olursa olsun; bazı görüntülerde; (Sabit veya Hareketli) çok feci Yatay kırılmalar, kesilmeler oluyor...
    Çay kaşığının bardaktaki kırılmasına benzer bir durum ?

İlginç olan bu Yatay kırılmanın belli bir bölgesi yok.. Yani sadece altta veya sadece üstte diyemiyorum.

Ayrıca görüntünün yoğunluğuna da bağlı değil gibi...

Yani;
    DVD'nin set-up menüsünde de oluyor, filmdeki hareketli bir görüntüde de !
    Ancak her zaman o görüntülerde oluyor bu Yatay kırılma ve kesilmeler...
    Dilim, dilim doğranmış gibi bir görüntü oluyor ekranın alt veya üst bölgesinde, Bir iki titreme sonucunda görüntü değişirse kaybolup, normale dönüyor.

Şimdi...

Servis çağıracağım ama Ankara'da olmak şartı ile en iyi hizmeti veren ve konusuna hakim bir Vestel servisi tavsiyesine ihtiyacım var...

Ankara'da hangi servis Plasmalar konusunda aşmış durumdadır ?

Not: Bu sorunu tespit eden başka arkadaşlar da var mı ?

• Selam hgt

Bende de bu kayan yazılarda titreme ve sonra düzelme tekrar titreme ve düzelme gibi sorun var ayrıca bu kırıkları aynen yapıyor ama her zaman değil bunu sebebini uydu cihazı na falan bağlıyorlar veya kablolamaya ama ben yayının kalitesiz olduğunu düşünüyorum çünkü her zaman her daim izlediğimde bütün kalanlarda yok .. mesela canlı yayınlarda olmuyor stüdyolarda cam gibi resmen bunlarda da olmuyor ama dizi çekimleri yani banttan olanlarda var ama hepsindede yok diziye göre değişiyor.. bir masanın kenar çizgilerinde yada bir çalışma dolabında yada bir insanın omuzlarında ama birisinde oluyor yada ip gibi düzgün çizgilerde de yapıyor yani bu bir sokak lamba direğide olabilir.. yada insan yüzlerinde katman gibi net olmaması ve derinliğin olduğu yerlerde de oluyor bu zig zag merdiven gibi kırık lar.. uydu cihazım skybox ethernetli yeni cihaz kablom kalın köpüklü yalıtımlı ayrıca kısa üstelik bağlantım scart to komponent ama oluyor maalesef aynı cihazla scart scart yaptım altın uçlu ondada yaptı.. ama toshiba hd ep-30 aldım verdikleri filmi izledim çok güzeldi bomba gibi keyifliydi yani hd film nasıl bir şey diye merak etmiştim birde cihazın hd performansı hdmi si nasıl çalışıyormu diye kontrol etmiş oldum... yani hd uydu yayınları çoğalsa bizde uyduları değişsek bu sorunların olacağını düşünmüyorum ama kayan yazı sorunu değişirmi bilmiyorum.. servislerle ilgili hiç başvurmadım bu arada ben istanbuldayım.. saygılar...

• Öncelikle salonda duran Seg Plazma Tv'yi ender olarak izlesem de bu tür sorunla karşılaşmadım. Next Super Plus uydu alıcı component kablo ile bağlı.

Verdiğiniz bilgileri okuduğum zaman aklımda birçok soru işareti oluyor.

1) Normal SD Tv yayını derken, uydudan mı izliyorsunuz, kablo Tv mi, anten mi ? Bağlantı hangi kablo ile yapılıyor ?
    2) Tam olarak hangi cihaz ve bağlantı ile bu sorun va, hangileri ile yok ?
    3) "Her zaman o görüntülerde oluyor bu Yatay kırılma ve kesilmeler" derken "o görüntüler" dediğiniz nedir tam olarak ?
    4) "Bir iki titreme sonucunda görüntü değişirse kaybolup, normale dönüyor" demişsiniz, titreme ile görüntü değişmesini biraz daha açar mısınız ?
    gibi gibi...

Servis çağırmak için benim önerim Vestel Merkez ile konuşmanız; doğrudan kendiniz bir servis ile konuşmayın. Böylece sonraki memnuniyetsizliğinizde yine Vestel Merkez ile konuşursunuz.

• quote:

Orjinalden alıntı: HGT
    Dilim, dilim doğranmış gibi bir görüntü oluyor ekranın alt veya üst bölgesinde

quote:

Orjinalden alıntı: rain67
    bir masanın kenar çizgilerinde yada bir çalışma dolabında yada bir insanın omuzlarında ama birisinde oluyor yada ip gibi düzgün çizgilerde de yapıyor yani bu bir sokak lamba direğide olabilir.. yada insan yüzlerinde katman gibi net olmaması ve derinliğin olduğu yerlerde de oluyor bu zig zag merdiven gibi kırık lar..

Bana sanki burada anlatılanlar biraz farklı sorunlar gibi geldi.
    Anladığım kadarıyla HGT ekranın dilim dilim olmasından bahsediyor, rain67 ise objelerin kenarında kırılma olmasından bahsediyor, doğru mu anlıyorum ?

Aslında fotoğraf koyma şansınız varsa çok iyi olur.

• signore evet bendekiler objelerde oluyor ..
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.