Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • seg plazma ankamall migros'ta 1390 ytl'ye satiliyor. ayrica bir tansas magazasinda 1590 ytl'ye satildi gorulmus.

bir arkadasim az once bir tane aldi.....
  • bugun gordum 5m migroslarda 1390/12 ay taksit almak isteyenlere duyrulur.
  • dün istinye 3 m migrosta fiyatı 1499 ytl di..

hemen yanındaki carrefour da 1800 ytl di..

galiba 5m migroslarda fiyat daha uygun oralara bakmak gerek..
  • ankamall migrosta birsürü seg 106 plazma vardı, 1390 a, almak isteyenlere duyurulur...
  • Ayrıca haftasonu Migros ilanı vardı gazetede. 5M Migros'larda 1390 YTL /12 taksit ile satılıyordu ve artık kanunen zorunlu olduğu için kampanya adedini 300 olarak yazmışlardı.

Neyse, alacak olan şimdiye kadar aldı herhalde. Uzun zamandır konu sessiz; pek ilgilenen, Tv hakkında soru soran yok.
  • SORUNSUZ BİR PLAZMA DA ONDAN :)))
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del
    SORUNSUZ BİR PLAZMA DA ONDAN :)))

Soru yok derken, satın almayı düşünenleri kasdetmiştim. Kimse gelip kullananlar memnun mu diye bile sormuyor :)
  • Arkadaşlar merhaba,

Bende Sony'nin 29FX66 modeli (72 ekran tüplü flat 100hz) vardı. DVD oynatıcı olarak LG'nin ev sinema sistemi LH-6530 modeli (50Wx5 + 100W subwoofer) kutudan çıkan standart scart ile TV'ye bağlıydı. Evde çoğunlukla DVD izlediğimiz için SEG plazma almaya karar verdim. Burada yazılanları da okuduktan sonra açıkçası beklentim biraz yüksekti.

Plazmayı eski TV'min yerine koyduğumda kablo TV görüntüsünün daha kötü olduğunu, ancak esas önemli olan DVD görüntüsünün hiç de farklı olmadığını gördüm. Önce gidip bir komponent kablo aldım, ancak bendeki LG'nin internetteki review'lerinde yazıldığı gibi komponent çıkışının olmadığını farkettim. Kabloyu iade etmek zorunda kaldım.

Bunun üzerine bugün HDMI çıkışı olan Vestel'in 6700 modelini aldım. Önce scart'la EXT-2 üzerinden TV'ye bağladım, EXT-1'den bağlı olan LG'den bir farkı yoktu. Daha sonra kutudan çıkan HDMI kablosu ile EXT-5 üzerinden TV'ye bağladım. Vestel'in output'unu HD yaparak 720p, 1080i ve otomatik modlarda dört farklı DVD'yi (orijinal Analyse This filmi, orijinal Şebnem Ferah konseri, orijinal DVD'den kopya Lost ve HDTV'den çekim Lost) karşılaştırdım. TV, LG'den aldığı görüntüyü 50hz analog, Vestel'den aldığı görüntüyü 1080i, 720p digital vs. olarak algılamasına karşın iki cihaz arasında gözle görülür hiçbir fark yoktu. Görüntülerin ikisi de çok iyiydi. HD bağlantısını izlerken en azından burada okuduklarım gibi "dibim düşmedi".

Sizce bunun nedeni ne olabilir? Vestel 6700'ün HDMI bağlantısı mı dandik, yoksa kendisi mi? Ya da LG ve standart scart bağlantısı mı fazla kaliteli? Eksik ya da yanlış yaptığım bir şey olabilir mi? Eski televizyonum Sony 100hz olduğu için ekranın büyümesi dışında plazmada da bir fark olmamıştı açıkçası.

Ses hususunda ise LG sınıfı geçti. Başta niyetim LG ev sinema sistemini komple satmak, Vestel 6700 ile ayrıca bir 5.1 amfili müzik sistemi almaktı. Ancak piyasada işimi görecek sistemler 600 liradan başlıyordu. Bunun üzerine bir optik kabloyla LG'yi yalnızca amfi ve ses sistemini kullanmak üzere Vestel'e bağladım. Sonuç gayet başarılıydı. Ancak görüntü beni tatmin etmeyecekse böyle bir şeye gerek olmayacak tabi.

Görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: omergozu
    Bunun üzerine bugün HDMI çıkışı olan Vestel'in 6700 modelini aldım. Önce scart'la EXT-2 üzerinden TV'ye bağladım, EXT-1'den bağlı olan LG'den bir farkı yoktu. Daha sonra kutudan çıkan HDMI kablosu ile EXT-5 üzerinden TV'ye bağladım. Vestel'in output'unu HD yaparak 720p, 1080i ve otomatik modlarda dört farklı DVD'yi (orijinal Analyse This filmi, orijinal Şebnem Ferah konseri, orijinal DVD'den kopya Lost ve HDTV'den çekim Lost) karşılaştırdım. TV, LG'den aldığı görüntüyü 50hz analog, Vestel'den aldığı görüntüyü 1080i, 720p digital vs. olarak algılamasına karşın iki cihaz arasında gözle görülür hiçbir fark yoktu. Görüntülerin ikisi de çok iyiydi. HD bağlantısını izlerken en azından burada okuduklarım gibi "dibim düşmedi".

Sizce bunun nedeni ne olabilir? Vestel 6700'ün HDMI bağlantısı mı dandik, yoksa kendisi mi? Ya da LG ve standart scart bağlantısı mı fazla kaliteli? Eksik ya da yanlış yaptığım bir şey olabilir mi? Eski televizyonum Sony 100hz olduğu için ekranın büyümesi dışında plazmada da bir fark olmamıştı açıkçası.

Nedeni, sizin aslında HD değil, SD yayın izliyor olmanız.

Vestel 6700'den output'u (çıkışı) HD 720p veya 1080i yaptığınızda (eğer o model yapıyorsa) sadece SD yayını upscale yapmış (ölçeklendirmiş) oluyorsunuz. Ancak görüntü kaynağınızın orjinali SD olduğu için kaynak çözünürlük yine en fazla 720x528'dir.

Bu arada, kafanızın karışmaması için belirteyim, HDTV'den çekim Lost demişsiniz. Kaynağın değil, Rip görüntünün (sonucun) ne olduğu önemli. Siz Vestel 6700'de izlediğinize göre, o da SD Divx'tir, yani çözünürlüğü 600 küsür x 300 küsür civarıdır.

Seg Tv'nizinden en yüksek görüntü kalitesini almak için, orijinali 720p (1280x500 küsür veya 1280x720) olan dosyalar oynatmanız gerekir. Bunun için de en pratik yol PC bağlantısı yaparak, HD görüntüler izlemektir. Microsoft'un web sitesinden Trailer görüntüler dahi işinizi görür. Üst konudaki listede "PC bağlantısı" başlığındaki konulara göz atabilirsiniz.

Ayrıca şu konuya da bir göz atın :
    - 1080P ve 720P MKV (x.264) Filmleri Sorunsuz İzlemek
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ıyı bır cevap benzer seylerı yazmaya calısacaktım
    ayrıca eger benım yazdıklarımı baz alındıysa bendekı blu ray oynatıcı bd10 ıslemcısı oldukca ıyı goruntuyu upscale etme yetenegı var. ımkanınız varsa suan hala satılmakta olan toshıba hd dvd modelı var sanırım 180ytl onu alabılırsınız yanınada 4 adet hd fılm verıyor emınım bu hd playerde upscale ettıgınız dvd fılmlerınızı panelde ızlerken farkı anlayacaksınız. ayrıca upscale edılmıs goruntuyle blu ray yada hd dvd goruntusunude kıyaslamayın upscale edılmıs goruntu ıyı ancak blu ray goruntu gercekten kıyaslnamayacak kadar daha ıyı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: omergozu

Seg plazma Ext1 üzerinden sadece CVBS sinyal kabul etmekte, EXT2 den ise hem CVBS hemde RGB. Bu durumda EXT1 ve EXT2 den aynı DVDPLAYER bile fark yapmalıdır. Yani DVD playerlarınızn çıkışlarını RGB haline getirip deneme yapmalısınız..

• tüm cevaplar için teşekkürler :)
  • AYNI ŞEYİ BENDE SÜREKLİ SÖYLEMİŞTİM AMA PEK ANLAŞILAMAMIŞTI....
    RGB FORMATI DESTEKLEYEN UYDU, DVD VS... BAĞLAMAK İÇİN SCART 2 DEN BAĞLAMAK GEREKLİ .....
  • bende alıcam sanırım,yorumlar kötü değil,lcd tvside fena değil bakalım arada kaldım sanki..
  • Selam arkadaşlar

Aranıza yeni katıldım.

Öncelikle sabahdan beri bu konuyu okuyorum ama bi kaç arkadaşla görüşdükden sonra kafam karıldı ve ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Gerçekden bu tv'yi tavsiye ediyormusunuz? Kullanan arkadaşların yazdıklarında tavsiye ediliyor ama Vestel'in ikinci kalitesi olan bi ürünün ve Türkiye'de satışı sadece marketlerde satıldığını görünce biraz tedirgin oluyorum açıkcası. Sizce ne yapmalıyım SEG'in LCD TV'simi yoksa Plazmasımı lütfen yardım edin
  • kafanı hiç karıştırma konuyu sana kısaca ozetleyim. bu tvnın durumu şundan ibaret. bir cok ıyı markanın giriş modellerinden daha iyi bir tv.
    vestelin ikinci sınıf hatda 100. sınıf uretimide olsa umrumda değil cunku garantisini vestel veriyor.
    bu tvnın buyuk alıs verıs merkezlerınde satılıyor olmasına kafanı fazla yorma cunku aynı alıs verıs merkezlerınde panasonic yanı dunyanın onde gelen panel tv uretıcısının tv sıde orda satılıyor hatda toshıba ve samsungda orda satılıyor.
    ve son olarak dip not yazayım, on yıldır kullandıgım vestel tvnın kumandası bozuldu tamır edeyım dedım elımde kaldı ama hıc sorun degıl koşedeki seyyar satıcıda 5 ytlye satılıyor. aynı durum jvc tvımde basıma geldı kumandasını bulamadım buldugumda ıse cok abes bır rakam ıstedıler bende akıllı kumanda almak zorunda kaldım. sanırım ne demek ıstedıgımı anlamıs olmalısın.
    pazarlamacı degılım vestelın sempatızanıda degılım ama bırseylerı gormek ıcınde aaaa kral cıplakmıs dıyecek bır cocugu beklemıyorum adamlar yapmıslar ve teknolojılerını bu panelde kullanmıslar valla umrumda degıl kac paraya sattıkları ama yınede kral cıplakmıs dıyecek bırılerını beklemekte serbestsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: JuneSUN

kafanı hiç karıştırma konuyu sana kısaca ozetleyim. bu tvnın durumu şundan ibaret. bir cok ıyı markanın giriş modellerinden daha iyi bir tv.
    vestelin ikinci sınıf hatda 100. sınıf uretimide olsa umrumda değil cunku garantisini vestel veriyor.
    bu tvnın buyuk alıs verıs merkezlerınde satılıyor olmasına kafanı fazla yorma cunku aynı alıs verıs merkezlerınde panasonic yanı dunyanın onde gelen panel tv uretıcısının tv sıde orda satılıyor hatda toshıba ve samsungda orda satılıyor.
    ve son olarak dip not yazayım, on yıldır kullandıgım vestel tvnın kumandası bozuldu tamır edeyım dedım elımde kaldı ama hıc sorun degıl koşedeki seyyar satıcıda 5 ytlye satılıyor. aynı durum jvc tvımde basıma geldı kumandasını bulamadım buldugumda ıse cok abes bır rakam ıstedıler bende akıllı kumanda almak zorunda kaldım. sanırım ne demek ıstedıgımı anlamıs olmalısın.
    pazarlamacı degılım vestelın sempatızanıda degılım ama bırseylerı gormek ıcınde aaaa kral cıplakmıs dıyecek bır cocugu beklemıyorum adamlar yapmıslar ve teknolojılerını bu panelde kullanmıslar valla umrumda degıl kac paraya sattıkları ama yınede kral cıplakmıs dıyecek bırılerını beklemekte serbestsınız.

• KESİNLİKLE HAKLISIN....
  • arkadaşlar bende birkaç ay once lcd tv sini aldım ama 2 adet ölü pixel oluştu zamanla sizce degişi yapar mı vestel yoksa hiç ugraşmıyayım mı?
  • 1 Aydır aranızda yoktum arkadaşlar. Seg Plazmam 3. ayını doldurdu. Görüntü ve performanstan daha öncede söylediğim gibi gayet memnunum.

Bir problemim var; Görüntüde arada atlama oluyor, yani saliseyle ölçülebilecek donma oluyor( özellikle maçlarda ve hareketli sahnelerde farkına varıyorum).

Bu sorunla karşılaşan arkadaş oldumu acaba. recevierdan olduğunu sanmıyorum çünkü denediğim başka recevierdada yaptı. Acaba plazmadanmı

yoksa çanak antendenmidir. (Çanak antenim sinyali gayet iyi alıyor)
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.