Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SCART KABLO İLE BAĞLANTIDA SORUN YOK ZATEN....
    AMA MÜKEMMELİ OLSUN DİYORSANIZ COMPONENT ÇIKIŞLI DIGITAL UYDU ALICINIZ OLMALI, COMPONENT KABLO İLE BAĞLAMALISINIZ.
    DAHA DA MÜKEMMELİ İSE HDMI ÇIKIŞLI BİR DIGITAL UYDU ALISISI ALIP HDMI'DEN BAĞLAMALISINIZ...
    BU İŞİN SONU YOK, BENCE NORMAL SCART YETERLİ.... HEM DAHA PARLAK VE CANLI RENKLER SUNUYOR SCART İLE....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del
    SCART KABLO İLE BAĞLANTIDA SORUN YOK ZATEN....
    AMA MÜKEMMELİ OLSUN DİYORSANIZ COMPONENT ÇIKIŞLI DIGITAL UYDU ALICINIZ OLMALI, COMPONENT KABLO İLE BAĞLAMALISINIZ.
    DAHA DA MÜKEMMELİ İSE HDMI ÇIKIŞLI BİR DIGITAL UYDU ALISISI ALIP HDMI'DEN BAĞLAMALISINIZ...
    BU İŞİN SONU YOK, BENCE NORMAL SCART YETERLİ.... HEM DAHA PARLAK VE CANLI RENKLER SUNUYOR SCART İLE....

Burada Scart ile Component arasındaki fark ile Component ile HDMI arasında farkı ayırt etmek gerekir.

Scart ile Component arasındaki farkı çok net şekilde görebiliyorsunuz. Component ile HDMI karşılaştırmadım ama bu şekilde bir fark olacağını pek sanmıyorum.

Dolayısıyla, bu işin sonu yok diyerek Scart'a razı olunmasını önermiyorum; en azından Component çıkışlı uydu alıcı kullanılmasını öneririm.

Bu arada, bu mesajı yazarken, karşımda 2 tane Seg Plazma Tv duruyor, biri kapalı tabi
    Açık olan Seg'e Kablo Tv, Scart ve Component ile uydu bağlı.
    Görüntü kalitelerini Kablo Tv kötü, Scart idare eder, Component gayet güzel olarak tarif edebilirim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hdmi ve component çıkışa sahip hd bir uydu alıcım var. Scart ve hdmi bağlantıdaki fark oldukça bariz. Ama component ve hdmi bağlantıda bir fark yok. Component üzerindende 1080i veya 720p'ye upscale edilmiş görüntü yollanabildiğini de belirteyim. Bu oluşan farkların bağlantının kaliteli olmasının yanında, hdmi ve component bağlantıda uydu alıcının kendi içinde görüntüyü upscale etmesininde etkisi yadsınamaz. Çünkü hdmi bağlantı ama ayarlardan uydu alıcının çıkışı 576p ye ayarlanmışsa o bahsettiğim bariz farklar biraz aha zor anlaşılır duruma geliyor.
  • BEN COMPONENT BAĞLANTININ "KÖTÜ" OLDUĞUNU SÖYLEMEDİM,
    ANCAK EVDE NORMAL UYDU ALICISI OLAN VE SCART İLE BAĞLAYANLAR İÇİNDE GÖRÜNTÜNÜN YETERLİ OLABİLECEĞİNİ BELİRTTİM...
    YANİ COMPONENT VEYA HDMI ÇIKIŞI OLAN UYDU ALICISI VE DE KALİTELİ KABLOSUNU ALIP İZLEMENİN GEREKSİZ OLDUĞUNU SÖYLEDİM...
    EVDEKİ SİSTEMLE BİLE GAYET YETERLİ BİR RESİM ALINABİLMEKTE,
    BURADA YAZDIKLARIMIZ BİR ÇOK KİŞİ TARAFINDAN REFERANS ALINMAKTADIR.
  • next 2000cıs modelı uydu alıcısı aldım. kompenent cıkıs mevcut hd degıl yanı upscale etme yetenegı yok. ancak kompenent baglantının dvd de oldugu gıbı uydu alıcısındada daha farklı oldugunu soyleyebılırım. upscale etme yetenegı olmayan uydu alıcısı ıcın ıllakı kopenent baglantı sart degıl skartda yeterlıdır. ancak kompenent baglantı kurulursa daha ıyı bır seyır elde edılıyor.
  • tvyı ılk aldıgımda bukadar cok baglantı secenegı olması benı sasırtmıstı kendı kendıme ne gerek vardı dıye dusunuyordum. ancak sımdı durum boyle degıl az koymuslar baglantıları kompenente uydu, skart bıre dvd, skart ıkıye ps2, s vıdeoya anfım ve ılerde bılgısayarımıda degıstırecegım onada hdmıden baglantı yapacagım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuneSUN -- 22 Mart 2008; 20:54:47 >
  • EVET KEŞKE HDMI EN AZ 2 TANE OLSAYDI :(((
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del

EVET KEŞKE HDMI EN AZ 2 TANE OLSAYDI :(((

panasonic basliginda hdmi coklayicilar konusulmustu bir sure once. su anda piyasada var mi bilmiyorum ama mutlaka yakin zamanda
    kolay bulunur olacaklardir.
  • bende ilk nesil hoparlorsüz olan plazmadan var 1.5 sene oldu banamısın demedi maşallah.Yalnız bunun hoparlorunu ayrıca bulabileceğim yer var mı?
    Digiturkte fln sorun olmuyo sers sistemine bagladıgımdan ama WII yi componenetten baglayınca hoparlor olmayınca sesi kaybediyorum:(Hoparlor lazım.En azından buna benzer bi plazma hoparloru nerden bulabilirim?Yer İstanbul.
    Saolun
  • Uzun süredir herhangi bir sorun, problem duyurusu yok !

Herkes mutlu,mutlu Plasma'sını izliyor anlaşılan

Amman Nazar değmesin
  • quote:

Orjinalden alıntı: HGT
    Uzun süredir herhangi bir sorun, problem duyurusu yok !
    Herkes mutlu,mutlu Plasma'sını izliyor anlaşılan
    Amman Nazar değmesin

Sorun mudur değil midir bilmiyorum ama, ben yakında örnek resimlerle bir soru soracağım.

Daha önce bahsetmiştim, uydu alıcıyı component kablo ile bağladım ve 3.5 - 4 mt. mesafeden (her kanalda olmasa da çoğunlukla) CRT (Tüplü) Tv'ye yakın kalitede görüntü alabiliyorum.

Bununla beraber, Component ve PC (VGA) bağlantıda, panele çok yakından (maks. 30 cm) baktığım zaman "renk karıncalanması" görüyorum. Detaylı analiz yapmadım ama büyük ihtimalle Scart bağlantıda olmuyor. Bu "renk karıncalanmasını" Component ve PC girişine bir cihaz bağladığım zaman özellikle siyah zemine baktığımda görebiliyorum; kırmızı noktacıklar oluyor. Tabi sadece siyah zeminde değil, panelin (görüntü içeren veya içermeyen) her santiminde bu renk karıncalanmasını görebiliyorum.

Birçok kişi bunun farkına bile varmaz belki, sadece çok yakından bakıldığında belli oluyor ve uzaktan görüntü kalitesini etkilemiyor gibi geliyor bana.

İlave bilgi olarak, tam detayları ile aklımda olmasa da, menüde 3D Comb, Gürültü Azaltma gibi seçenekleri değiştirdiğim zaman, bu renk karıncalanmasının niteliği değişiyor bir nebze ancak yine baki.

Kısa zamanda resimler koymaya çalışacağım.

• blu ray dvd aldım ancak daha fılm ve hdmı kablom yok. basından buyana benım tek korkum bu zaten. sanırım 1080p veya 720i goruntu cozunurluklerınde bu karıncalanmayla cok sık karsılasacagım. cunku bırcok marka ve model tvnın demo goruntusunde ekrana yakınlık derecesıne gore bu karıncalanma vardı. ozellıkle lcd tvlerde. benım ıcın onemlı olan bu karıncalanmanın benı nekadar rahatsız edecegı. sanırım bu pıksel ıslemeyle ılgılı olabılır. ornegın kompenent cıkısta kaynak cıhazın goruntu taramasının kalıtelı olması dolayısıyle tıtresımın bu denlı az olması veya hıc olmaması gıbı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JuneSUN
    sanırım 1080p veya 720i goruntu cozunurluklerınde bu karıncalanmayla cok sık karsılasacagım. cunku bırcok marka ve model tvnın demo goruntusunde ekrana yakınlık derecesıne gore bu karıncalanma vardı. ozellıkle lcd tvlerde. benım ıcın onemlı olan bu karıncalanmanın benı nekadar rahatsız edecegı. sanırım bu pıksel ıslemeyle ılgılı olabılır. ornegın kompenent cıkısta kaynak cıhazın goruntu taramasının kalıtelı olması dolayısıyle tıtresımın bu denlı az olması veya hıc olmaması gıbı.

Sizin tarif ettiğiniz durumu biliyorum ve ona daha çok "kumlanma" demeyi tercih ederim; benim dediğim renk karıncalanması ise farklı, gerçekten renk karıncalanması Resim çekip koyabilirsem daha anlaşılır olacak.

İlave:
    Kurtlar Vadisi'ni izlerken ekrana daha dikkatli baktım ve şöyle bir durum var. Üstte ve altta siyah barlar bazı sahnelerde olması gereken gibi tamamen siyah oluyor, bazı sahnelerde ise bu barlarda kırmızı-yeşilli noktalar oluyor. Benzer şekilde bir reklamda yine siyah barlar tamamen siyahken, bir başka reklamda yine kırmızı-yeşil noktalar görülebiliyor (tabi yine en fazla 30 cm.'den bakılınca). Resimleri kısa zamanda koyacağım.

• "PLAZMA" DAN KAYNAKLANAN BİRŞEY BU, LCD TV'DE KESİNLİKLE YOK.
    EN GÜZEL BİLGİSAYARA BAĞLAYINCA ANLAŞILIYOR;
    LCD KESİNLİKLE PÜRÜZSÜZ BİR GÖRÜNTÜ, SAATLERCE UĞRAŞ :)))
    ANCAK PLAZMA AYNI ESKİ TÜPLÜ TV BAĞLANTISIN GİBİ TİTREŞİMLİ...
    ASLINDA SORUN DEĞİL BU TAMAMEN TEKNOLOJİK FARKTAN KAYNAKLANIYOR,
    PLAZMAYI BÜYÜK VE DÜZ EKRANLI TÜPLÜ TV'YE BENZETİYORUM :)))
    MASAÜSTÜ UYGULAMALARI PLAZMA EKANI İLE YAPAMAZSINIZ EKRANIN HZ 85'E ÇIKSANIZ BİLE OLMUYOR... HEP BİR TİTREŞİM VAR...
    LCD TV İSE ÇOK İDEAL PC EKRANI, EVDE ŞU ANDA ÖZENE BEZENE ALDIĞIN SONY 17" FLAT CRT MONİTÖR BİR KÖŞEDE DURUYOR, LCD VARKEN.
    AMA İŞ TV SEYRETMEYE GELİNCE İŞLER DEĞİŞİYOR, LCD BİLDİK YAVAŞ YANIT SÜRESİ NEDENİ İLE ( SAMSUNG LCD VAR İNANIN 2 MS BİLE ÇOK YAVAŞ, MUHTEMELEN PLAZMALARDA TEPKİ SÜRESİ DİYE BİRŞEY YOK ) GÖRÜNTÜDE GÖZE "YAPAY" OLDUĞUNU ÇAĞRIŞTIRAN ŞEYLER GELİYOR, ÖZELLİKLE HAREKETLİ SAHNELERDE LCD GERÇEKTEN KÖTÜ... BURADA PLAZMA "İŞTE BUDUR" DEDİRTİYOR...
    PLAZMAYI 30 CM DEN İZLEMEYİN , GÖZÜNÜZ BOZULACAK :))))

• Bu akşam bir showroom'da HD görüntü oynayan Panasonic ve Samsung Plazma Tv'lere yakından baktım ve siyah renklerde bahsettiğim renk karıncalanmasını gördüm. Ben en iyisi resim koyayım da, diğer plazma Tv kullanıcıları da görüş belirtsinler. Hatta ayrı bir konu açabilirim.
  • quote:

blu ray dvd aldım ancak daha fılm ve hdmı kablom yok. basından buyana benım tek korkum bu zaten. sanırım 1080p veya 720i goruntu cozunurluklerınde bu karıncalanmayla cok sık karsılasacagım. cunku bırcok marka ve model tvnın demo goruntusunde ekrana yakınlık derecesıne gore bu karıncalanma vardı. ozellıkle lcd tvlerde. benım ıcın onemlı olan bu karıncalanmanın benı nekadar rahatsız edecegı. sanırım bu pıksel ıslemeyle ılgılı olabılır. ornegın kompenent cıkısta kaynak cıhazın goruntu taramasının kalıtelı olması dolayısıyle tıtresımın bu denlı az olması veya hıc olmaması gıbı.

buldugun en ucuz hdmi kabloyu alabilirsin. dijital baglantida kablo bir farka neden olmaz. philips basligi altinda 5 ytl'ye alinmis hdmi kablo ile muhtesem goruntu alindigindan soz edilmisti.

1080p lik goruntuler bizim plazmalari biraz asar:)) 720p ve 1080i de bence yeterli olacak.

blueray oynaticida normal filmleri de izleyebilir olmalisin. blueray olmayan dvdlerde, yukari olcekleme ile hdmi baglantidan izlendiginde olagan ustu goruntu veriyormus.

hdmi tecrubelerini bekliyoruz....

• bu konuda sana katılıyorum. bı dunya para verdım sony optık kablo aldım daha sonra bır tane daha lazım oldu kadıkoyden 5 ytlye markasız bır optık kablo daha aldım aralarında hıc bır fark goremedım. bu kez hdmı kabloda aynı hatayı yapmayacagım eger aldıgım ucuz hdmı kablo ısımı gormezse ozaman pahalısına yonelecegım. tesekkurler.
  • bugun kadıkoyden markası gold olan hdmı 1.3 kablo aldım cokta kotu bır kablo almak ıcımden gelmedı aslında bır cok yerde 35 dedıler ama ben 20ytlye pazarlık ettım aldım. blu ray fılm bulamadım vakıtde gectı buldugum blu ray fılmlerede o parayı vermek hıc ıcımden gelmedı. benım ıcın ıyı olmayan fılmlerdı. bd10 modelı panasonıc blu ray dvd kullandım. transformers orjınal dvd fılmı 1080iye kadar upscale ettım. panel 1080p desteklemıyor. zaten ben kendı adıma en ıyı goruntuyu 720p de yakaladım.
    gozlerımle gormesem dvd fılmın bukadar guzel olabılecegını neredeyse blu ray tadında olacagına ınanmazdım. ancak kesın degerlendırme blu ray dvd fılm ıle gerceklesecek.
    panelın kabılıyetı İNANILMAZ.
    hdmı baglantıda kumlanma cok ama cok az ve 1.5 metreden sonra ıse hıc anlasılmıyor, renkler olabıldıgınce dogal, sahne gecıslerınde kesınlıkle ve kesınlıkle renk bozulması hatda hızlı sahnelerde en kucuk bır renk bozulması dagılması yok. panelın hızlı sahnenın gerısınde kalmak gıbı dıger sahneye gecıste zorlanmak gıbı en kucuk bır zaafı yok.
    kompenentden 720pye kadar upscale ettım ancak hdmı baglantının tadına vardıktan sonra gerısı tad vermıyor.
    sanırım tek eksıgı aslında panelın degıl panel teknolojısının tek eksıgı kontrast kontrast kontrast......
    eger yarın ıyı bır blu ray fılm alabılırsem sonucları buraya yazarım.
    sıgnore uoscale edılmıs dvd fılme 30cmden ve daha yakından baktım ancak bahsettıgınız o kırmızılkları ben goremedım yada goremıyorum. umarım blu ray fılmdede gormem.

• fılm: blu ray hellboy
    kaynak gosterici: panasonic bd10 blu ray dvd
    panel: seg 106 ekran 1080i 60hz plazma
    bağlantı şekli: hdmi 1.3 gold marka kablo
    sonuç:
    panelde hata aradım bulamadım. ozellıkle hata bulmak ıcın 1.5 metreden ızledım. kontrast eksık dıyordum ama hellboy gıbı karanlık sahnesı bol bır fılmde kontrastın eksıklıgını hıssetmedim blu ray fılmde panelın kontrast sorunu yok. kumlanma olmadı en cokta buna şaşırdım. goruntu panele 1:1 oturdu.
    bugun fılm almaya gıttıgımde ....... markalarının plazma ekranlarındakı yazıların golgelerı gozume carptı tam karsıdan bakıldıgında bıle bu markalardakı yazıların golgelerı gorunuyordu. halbuysakı bızım plazmamızda bu golgelenme ancak çok sagdan ve çok soldan bakıldıgında gorulebılıyor tvmın tam tepesınde beyaz florasan ampul var fılm ızlerken bu ampulun yansımasını ekranda gormuyorum halbuysakı en iyi denen plazma markasının bile panel yansıması rahatsız edıcı sevıyede.
    panelin hdmı baglantısındakı yetenegı ıle ılgılı sorusu olan sorabılır elımden geldıgınce yanıtlarım.

• quote:

fılm: blu ray hellboy
    kaynak gosterici: panasonic bd10 blu ray dvd
    panel: seg 106 ekran 1080i 60hz plazma
    bağlantı şekli: hdmi 1.3 gold marka kablo
    sonuç:
    panelde hata aradım bulamadım. ozellıkle hata bulmak ıcın 1.5 metreden ızledım. kontrast eksık dıyordum ama hellboy gıbı karanlık sahnesı bol bır fılmde kontrastın eksıklıgını hıssetmedim blu ray fılmde panelın kontrast sorunu yok. kumlanma olmadı en cokta buna şaşırdım. goruntu panele 1:1 oturdu.
    bugun fılm almaya gıttıgımde ....... markalarının plazma ekranlarındakı yazıların golgelerı gozume carptı tam karsıdan bakıldıgında bıle bu markalardakı yazıların golgelerı gorunuyordu. halbuysakı bızım plazmamızda bu golgelenme ancak çok sagdan ve çok soldan bakıldıgında gorulebılıyor tvmın tam tepesınde beyaz florasan ampul var fılm ızlerken bu ampulun yansımasını ekranda gormuyorum halbuysakı en iyi denen plazma markasının bile panel yansıması rahatsız edıcı sevıyede.
    panelin hdmı baglantısındakı yetenegı ıle ılgılı sorusu olan sorabılır elımden geldıgınce yanıtlarım.

bak bu çok iyi oldu hp blu-ray ve hdmi performansını merak ediyordum. bende almayı çok istedim panasonic in kampanyasından bd10 ama alamadım malesef. Birkaç resim atarsan sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.