HDMI BAĞLANTISINA GELİNCE 720p VE 1080i DESTEKLİ, PS3 BAĞLANTISI SORUNSUZ DAHA FAZLA ŞEY SÖYLEMEME GEREK YOK HERHALDE... SADECE PC'DEN DVI --> HDMI KABLO İLE GÖRÜNTÜ AKTARINCA 1:1 PIXELMAPPING YAPMIYOR, ANLAYAMADIĞIM BİR SEBEPTEN DOLAYI 1360X768 ÇÖZÜNÜRLÜKTE AÇILIYOR (HALBUKİ PANEL 1024X768) BİR TÜRLÜ İSTENEN AYARI VEREMİYOR, ANCAK PC'DEN NORMAL MAVİ VGA KABLOSU İLE SORUNSUZ BAĞLAYABİLDİM...
selam,
plazmanin s-video baglantisini da calistirdim. biraz gec oldu ya neyse. vestel dvd 4500'un s-video cikisindan baglanti yaptim. skart baglantisina yakin kalitede bir goruntu aldim. cok uzun incelemedim ama skart baglantisina gore gozle gorulur bir fark yoktu.
simdilik skart baglantisi ile izlemeye devam. henuz hdmi cikisi olan bir oynatici bulamadim. sabirsizlikla bekliyoruz,
quote:
Orjinalden alıntı: hangiplazma simdilik skart baglantisi ile izlemeye devam. henuz hdmi cikisi olan bir oynatici bulamadim. sabirsizlikla bekliyoruz,
Scart ile Component arasında da ciddi fark var, benim eski Philips 720SA oynatıcımda component çıkış var, göz ardı etmemenizi öneririm.
Bu arada, SEG Plazma Tv'lerin izi bulundu !
Bugün önünden geçerken öyle bir uğrayayım dedim, İstanbul Kartal Maxi Tansaş'ta en az 8-10 tane vardı. Ben bir tane ayırttım, bugün yarın aldıracağım.
Ancak "dahili hoparlörü var mı" diye sormayın, "ayrıca hoparlör var mı"diye sorduğunuzu zannedip, "hayır" cevabı veriyorlar. Halbuki kutuyu açtım baktım, yeni model. Zaten kutusundaki resimden de belli.
Anladığım kadarıyla Maxi Tansaş'larda var.
quote:
Orjinalden alıntı: signore
quote:
Orjinalden alıntı: hangiplazma simdilik skart baglantisi ile izlemeye devam. henuz hdmi cikisi olan bir oynatici bulamadim. sabirsizlikla bekliyoruz,
Scart ile Component arasında da ciddi fark var, benim eski Philips 720SA oynatıcımda component çıkış var, göz ardı etmemenizi öneririm.
Bu arada, SEG Plazma Tv'lerin izi bulundu !
Bugün önünden geçerken öyle bir uğrayayım dedim, İstanbul Kartal Maxi Tansaş'ta en az 8-10 tane vardı. Ben bir tane ayırttım, bugün yarın aldıracağım.
Ancak "dahili hoparlörü var mı" diye sormayın, "ayrıca hoparlör var mı"diye sorduğunuzu zannedip, "hayır" cevabı veriyorlar. Halbuki kutuyu açtım baktım, yeni model. Zaten kutusundaki resimden de belli.
Anladığım kadarıyla Maxi Tansaş'larda var.
kompononent-skart arasinda ben ciddi bir fark gorememistim. kullandigim kablolarin kalitesizliginden olabilir. vestel dvd 4500'de hem skart hem komponent cikis var. hafta sonu daha detayli bir komponen-skart karsilastirmasi yapacagim.
migros sanal markette seg plazma 1590 ytl gorunuyor. galiba kampanyayi bitirdiler. tansas fiyati ne kadar??
quote:
Orjinalden alıntı: hangiplazma kompononent-skart arasinda ben ciddi bir fark gorememistim. kullandigim kablolarin kalitesizliginden olabilir. vestel dvd 4500'de hem skart hem komponent cikis var. hafta sonu daha detayli bir komponen-skart karsilastirmasi yapacagim.
migros sanal markette seg plazma 1590 ytl gorunuyor. galiba kampanyayi bitirdiler. tansas fiyati ne kadar??
Özellikle dvd oynatıcılarda component ve scart farkı kolay anlaşılır, siz tekrar deneme yapın isterseniz.
Migros Sanal Market'te gözüken model zaten eski model, benim Tansaş'ta gördüğüm yeni hoparlörlü ve ilave özellikleri olan model. 1390 YTL (Kdv Dahil) / 12 Taksit.
quote:
Migros Sanal Market'te gözüken model zaten eski model, benim Tansaş'ta gördüğüm yeni hoparlörlü ve ilave özellikleri olan model. 1390 YTL (Kdv Dahil) / 12 Taksit.
migros'un web sayfasinda uzun zamandir ayni fotograf var ama butun migroslarda bizim aldigimiz hoperlorlu model satiliyor. web sayfasina sanirim yanlis fotograf koymuslar.
EVET AYNI TV SATILIYOR.
arkadaşlar 2006 kasımda seg42 inç plazma aldık en veya boyuna olan çizgiler yüzünden 4 kere tv değişti ensonunda manisada bir müddet test ettikleri sağlam birini gönderdiler.acaba sizdede böyle problem oldumu .Geçenlerde tansaşta 106 ekran 1024/768 çözünürlükte höperloru üstünde olanı 1390 a gördüm.fakat görevli çözünürlük daha fazla diyordu bilen varmı.
BİZİMKİLER KENDİNDEN HOPARLÖRLÜ 1390 YTL OLAN MODELİ.... HİÇ BİR SORUN YOK....
Nazar deymesin yanlızca vestel manisayla akraba oldumuz için ögrendim ki 3 çeşit panel kullanıyorlar lg samsung birde unuttum ama z ile başlayan bi çin markası.
BUNLAR SAMSUNG PANELLİ OLANLAR...
quote:
Orjinalden alıntı: froster2006 Nazar deymesin yanlızca vestel manisayla akraba oldumuz için ögrendim ki 3 çeşit panel kullanıyorlar lg samsung birde unuttum ama z ile başlayan bi çin markası.
Bu bilgi haricinde, üretim departmanında çalışanların bileceği ve doğrudan tüketiciyi ilgilendirecek daha fazla bilgi edinebilir misiniz ?
Örneğin neden sınırlı sayıda piyasaya sürüldüğü, eksilerinin artılarının ne olduğu, paneli ve işlemcisi hakkında detaylı bilgiler gibi...
SEG Plazma Tv'sini duvara asanlara bazı sorumlarım var :
- Tv'nin kendi kutusundan çıkan ince askıyı mı kullandınız, yoksa ayrıca askı aparıtı mı aldınız ? (Bana çok zayıf geldi, vidaları uzun ama, tuğla duvara asmak konusunda endişelerim var)
- Montajını siz mi yaptınız yoksa ücret karşılığında Vestel servislerine mi yaptırdınız ? Eğer ücretli yaptırdıysanız, hangi servise hangi ücret karşılığında yaptırdınız ?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
vallahi kardeşimle 10 dakikada deldik vidalar çok uzun bunlar klimadakilerin vidaları taktık içinden çıkanı kullandık asıldıkta sağlam .Bence hiç para verme montaja emin olki senden daha iyi yapmazlar 6 vidayı takmazlar bunlar yeter der evide batırırlar 80-100 ytl arası bişey .Bitek tam yere paralel olmasına dikkat et komşu darty den aldı phılips adamlar yamuk taktı bişey olmaz dedi .vestel servisleride pek iyi değil.Diğer sorularınıda iletirim.
Merhaba signore Bende duvara monte ettim kendi aparatı da güzel ama sabit ben doğubanktan tayvan malı çift açılı aparat aldım aralık ayında 140 ytl ye çok güzel oldu neden böyle yaptın dersen cihazın ağırlığı fazla idi tek bir kişi zor kaldırır ve önünde sehpa vitrin gibi bir şey varsa duvardan almak zaten daha da zor .. ben şimdi tek başıma bu aparatla öne doğru çekebiliyorum 70 80 cm geliyor en az iki açısınıda açtınmı geliyor... birde sağa sola açılım var cihaz duvardayken sola ve sağa yaklaşık 1 metre falan geliyor yani açısını değiştirip kullanbiliyorsun çok kullanışlı herhangi bir şeyi çıkartıp takmak kolayca oluyor.. sağa sola gelirken tam açtığında duvardaki montaj parçası gözükebiliyor bu şekilde kullanmazsan zaten gözükmüyor oldukça kaliteli ve sağlam malsemesi var.. bu aparatla cihazım 20 25 cm gibi duvardan öne doğru çıkıyor malum katlanan kollardan dolayı.. yanlız bir şey daha var montajı çok uzun ve zahmetli olmuştu benim duvar iyi değildi sanırım bu aparatla beraber gelen dübel ve vidaları kullanmadım sebebi ise taktığımda cihaz ağırlığından dolayı öne doğru bir kaç vida çıkıp geri gelmişti bizde duvarın arkasında komple delerek saplama koyduk çift taraftan sıktık şimdi tam bir kaya oldu on kişi asılsa sökemez ancak ön kollarında eğilir yada kırılır... doğubankta bodrum katta inince sağdaki köşedeki dükkandan aldık bir tek orada bulabildik ve diğer araştırdığım markalardan hemde çok ucuza geldi 600 ytl olan bile vardı benim istediğim türde olanlarda... tavsiye derim böyle bir şeye ihtiyacı varsa.. selamlar...
quote:
SEG Plazma Tv'sini duvara asanlara bazı sorumlarım var :
- Tv'nin kendi kutusundan çıkan ince askıyı mı kullandınız, yoksa ayrıca askı aparıtı mı aldınız ? (Bana çok zayıf geldi, vidaları uzun ama, tuğla duvara asmak konusunda endişelerim var)
- Montajını siz mi yaptınız yoksa ücret karşılığında Vestel servislerine mi yaptırdınız ? Eğer ücretli yaptırdıysanız, hangi servise hangi ücret karşılığında yaptırdınız ?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Cevaplar için teşekkür ederim.
@froster2006 Zaten eğer kutusu beraberinde geliyorsa bir askı aparatı, mutlaka o Tv için uygunluğu test edilmiş ve onaylanmıştır. Beraberinde gelen vidalar da hiç ufak değil zaten. Ancak ben 4 vida deliği gördüm, siz 6 vidadan bahsetmişsiniz, akşam yeniden kontrol ederim.
@rain67 Açıkcası bu kadar kapsamlı bir askıya şu aşamada ihtiyacım yok, duvara sabitlendikten sonra salonun dizaynı gereği hep aynı yerde ve açıda kalmasında bir sakınca yok. Kablo sökme takma da pek olmayacak. Uydu alıcı component ile bağlı, bir de notebook bağlantısı için VGA + Stereo RCA kablosu hazırlayacağım, başka cihaz bağlanmayacak. Yine de aklıma çok uzak kalmadı, Doğubank civarına ilk gittiğimde bu askılara bakacağım, kullanışlı olabilirler.
arkadaşlar dreambox 500 s ve seg 106 plazmada en güzel yayını hangi kablo ile alabilirim.ve bu kabloyu nereden temin edeceğim noktasında bana yardımcı olabilirmisiniz?
Merhaba bende aynı cihazı kullanıyorum plazmaya scart to component kablo ile bağladım scart to scarta göre daha iyi bağlantı olduğunu söyleyebilirim. cihaz menüsünden de av ayarlarını yuv olarak seçmeniz lazım ben kabloyu karaköy pasajından buldum çok bulunan bir kablo değil altın uçlu değil 20 ytl ye almıştım... yanlız cihazın menüsünden yuv yaptıktan sonra dream boxu tekrar başlatmanız lazım tv menüsünden de ext-3 yaptınızmı görüntü gelir.... tavsiye ediyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: mr_luci
arkadaşlar dreambox 500 s ve seg 106 plazmada en güzel yayını hangi kablo ile alabilirim.ve bu kabloyu nereden temin edeceğim noktasında bana yardımcı olabilirmisiniz?
yanlış hatırlıyor olabilirim vida sayısını fakat bizde taktıktan sonra aparatı asılıp denemiştik vidalar baya uzun olduğundan onları oradan cıkarmak çok zor olur.fakat ben olsam 600 ytl aparata vermem zaten 1390tv %40 kadar o meblaya gider bide ufaklarından alırım.
quote:
Orjinalden alıntı: rain67
Merhaba bende aynı cihazı kullanıyorum plazmaya scart to component kablo ile bağladım scart to scarta göre daha iyi bağlantı olduğunu söyleyebilirim. cihaz menüsünden de av ayarlarını yuv olarak seçmeniz lazım ben kabloyu karaköy pasajından buldum çok bulunan bir kablo değil altın uçlu değil 20 ytl ye almıştım... yanlız cihazın menüsünden yuv yaptıktan sonra dream boxu tekrar başlatmanız lazım tv menüsünden de ext-3 yaptınızmı görüntü gelir.... tavsiye ediyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: mr_luci
rain bu bahsettiğin kabloyu nerden bulabilirim.istanbulda