Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Parlama problemine bir çözüm buldum.
    Bsplayer'da açtığınız filmin sol üst köşesine bsplayer ana kontrol penceresini yerleştirirseniz parlaklık değişimi olmuyor.
  • Cihazı normal sunny uydu alıcısı ile üzerindeki normal scarta bağladım fakat kalite çok kötü. Acaba scarttan mı kaynaklanıyor uyfu alıcısından mı. 70ekran TV de net gösteriyoruz aynı ekipman ama plazmada berbat..
  • Offff.....

*** (lütfen yarı gizli de olsa argo kelimeler kullanmayalım)

Pazar günü koştura, koştura AnkaMall Migros'a gittim...

SEG Plasma'nın fiyatı 1.749 / 12 olmuş !!!

"Kampanya" bitmiş !

Bu nedir yaw ? Ne kampanyası ?
    2.5, 3 aydır satışta olan ürünün fiyatı bi aşağı bi yukarı oynamaz ki ? Yarış mı yapıyoruz ?

1.390 fiyatlı SEG tutuldu diye hemen fiyata müdahale ediyorlar.
    "Amaan nasıl olsa satılır, biraz daha geçirelim fırsattan istifade" durumu.
    Sonuç fiyat 1.750'ye yükseliyor, nasıl bi ticarettir bu yaa...????

Olmadı Migros, hiç olmadı...

Aralık ayından beri fiyatı bi indirip, bi kaldırıyorlar.
    Zaten reyondaki satıcılar zırcahil, anca ortada geziniyorlar, bilgi almak imkansız, satış, sunum rezalet...
    Başka bi yerde satılsa gidip alıcam ama Migros'a mecbur görünüyoruz.
    Üstelik şimdi fiyatı tekrar yükseltmişler, çok bozuldum...

Canım oldukça sıkıldı, hala SEG'ime kavuşamadım....

Offf...oooff....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: gkkt
    Cihazı normal sunny uydu alıcısı ile üzerindeki normal scarta bağladım fakat kalite çok kötü. Acaba scarttan mı kaynaklanıyor uyfu alıcısından mı. 70ekran TV de net gösteriyoruz aynı ekipman ama plazmada berbat..

Klasik bir SD yayını HD uyumlu Tv'de izleyip görüntüyü beğenmeme sorunu...

Genel bir tanımla 640x480 çözünürlüğe sahip CRT (Tüplü) Tv'ler, yine ortalama 640x480 çözünürlüğe sahip SD TV yayınlarında, 1024x768 çözünürlüğe sahip Plazma Tv'lere göre daha net görüntü verirler; bu gayet doğaldır.

Plazma Tv ile daha kaliteli görüntü elde etmek için, (sadece bir örnek olarak) imzamdaki konu YUV kelimesini arayın ve Next Super Plus incelemesini okuyun. Unutmayalım ki Plazma ve Lcd Tv'lerin dizayn ve üretim amacı HD görüntülerdir, SD görüntüler değil. HD nedir SD nedir diyecekseniz, yine imzamdaki konudaki başlıklara göz atmanızı öneririm.

• OSMANİYE MİGROSTA 1499 /12 TAKSİT , ANCAK 1 TANE KALDI...
    VE BİR DE PANASONİC 70 F SERİSİ 94 EKRAN PLAZMA VAR O DA 1499 /12 TAKSİT
    BEN GENEDE SEG DİYORUM ARADAKİ FARKI SIRF MARKAYA VERİYORSUNUZ YANİ....
  • migros sanal markette 106 ekran plazmanin fiyati hala 1399 ytl gorunuyor. listeye gene seg marka 106 ekran bir lcd tv eklenmis, fiyari 1749 ytl.
    internetten siparis vermeyi deneyebilirsiniz.
  • selam,

bilgisayar baglantisini yaptim. vga cikisi da olan bir dizustu bilgisayarim var. ekran karti 128 mb ati radeon.
    vga-vga kablo ile baglantiyi yaptim. ekran cozunurlugunu 1024x768, tazelenme hizini 75 hz'ye ayarladim. masaustu
    bekledigimden daha iyi. su anda televizyona pikselleri sayacak kadar yakindan bakiyorum. yazilarda herhangi bir titreme yok.
    film izleme kalitesi iyi gibi. dvd izlerken skarttan bagli dvd okuyucuya yakin bir goruntu veriyor.

cozunurlugu 1280x800'e getirebiliyorum. tv'nin pc resmi menusunde cozunurluk 1280x1024 gorunuyor. tv'nin 1024x768'den daha yukariya cikmamasini bekliyordum. fikri olan var mi? bu cozunurlukte tazelenme hizi 60 hz'den yukari cikmiyor, goruntu kalitesi biraz daha dusuk.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hangiplazma
    cozunurlugu 1280x800'e getirebiliyorum. tv'nin pc resmi menusunde cozunurluk 1280x1024 gorunuyor. tv'nin 1024x768'den daha yukariya cikmamasini bekliyordum. fikri olan var mi? bu cozunurlukte tazelenme hizi 60 hz'den yukari cikmiyor, goruntu kalitesi biraz daha dusuk.

Panel çözünürlüğü 1024x768 olduğu için daha yüksek bir çözünürlük fayda değil zarar getirir.

Zaten diyelim laptop ile 1280x720 çözünürlükte bir film izleyeceksiniz, laptop zaten bunu masaüstü çözünürlüğünüz olan 1024x768'e uygun hale getirip gösterecektir.

Masaüstü çözünürlüğünü 1024x768'in üzerine çıkardığınız zaman bu downscale (ölçeklendirme) işlemini Tv'ye yaptırmış olursunuz; ben laptop'a yaptırmayı yeğlerim.

Bu arada, İstanbul'da herhangi bir Migros ve Tansaş'ta Tv'nin izine rastlayan var mı ?

• Nihayet...

Nasıl oldu sormayın ama SEG 106 Plasmamı önceki gün kampanya fiyatından satın aldım.

Ansera Migros'tan kampanya döneminde verilen nakil siparişi sayesinde kampanya fiyatından satış yapıldı

Elbette Ansera Migros mağaza müdürü Banu Hnm. inanılmaz desteği ve yakın ilgisi sayesinde gerçekleşti bu iş. Hatta eve teslim ettiler !

Eh.. SEG'i alınca mecburen birde sehpa almak gerekince Demir home'daki tanıdıklar devreye girdi ve Sonorous PL2395 laser cut / askılı cam sehpayı şaka gibi (285 YTL) kampanya+indirimli bir fiyata aldım.

Dün kurulum gerçekleşti ve işte ilk izlenimlerim

- Görüntü kalitesi gerçekten beklentimin çok ama çoookk üstünde !
    Hareketli sahnelerde sorunsuz, siyah seviyesi oldukça iyi, renkler ise ciddi olarak doygun. Genellikle SD yayın (DVD/DivX/TV) izleyen biri olarak ekran boyutuna, renklere ve netliğe hayran kaldım diyebilirim. Beyaz patlaması, kırılma ve renk dağılımı kesinlikle yok.
    Görüntü /renk /renk sıcaklığı vs. ile ilgili bir çok farklı opsiyon olduğu için ilk etapta hafif bir şekilde ambale olsamda 1-2 saat içinde olayı başardım.
    Tabi zamanla optimal (bana göre) ayarlara ulaşırım. Bu gece özel bir Test/ayar DVD'si ile ayarları yapıcam.

- Ses biraz boğuk. Kullanılan hoparlörler pek kaliteli değil ve tahminimce eskilerin full range tabir ettiği tek yollu dar frekans aralıklı bir ünite kullanılmış. Ancak yinede standart bir kullanıcı için tatminkar denebilir.
    5 Band EQ, Surround/Wide stereo Effect, Dynamic Bass gibi ek özellikler oldukça tatminkar. Eğer 5.1 ses siteminiz varsa zaten TV'nin sesini es geçmeniz kaçınılmaz.

- Kumanda oldukça güzel, tuş takımı ve fonksiyonlar gayet kullanışlı.
    Tuşlara çok çabuk alışılıyor...

- Kanal geçişleri biraz ağır, yaklaşık 1.5-2 snlik bir bekleme süresi var ama dert edilecek bir şey değil açıkçası.

- PIP olayı muhteşem...

Şimdilik ilk izlenimlerim oldukça olumlu, nazar değdirmek istemediğim için "harika" demiyorum

• Ankamall deki SEG 42' plazmanın fiyatı halen aynı 1390.
    Sizin gördüğünüz 42'LCD yeni piyasaya sürdüler.

quote:

Orjinalden alıntı: HGT

Offff.....

*** (lütfen yarı gizli de olsa argo kelimeler kullanmayalım)

Pazar günü koştura, koştura AnkaMall Migros'a gittim...

SEG Plasma'nın fiyatı 1.749 / 12 olmuş !!!

"Kampanya" bitmiş !

Bu nedir yaw ? Ne kampanyası ?
    2.5, 3 aydır satışta olan ürünün fiyatı bi aşağı bi yukarı oynamaz ki ? Yarış mı yapıyoruz ?

1.390 fiyatlı SEG tutuldu diye hemen fiyata müdahale ediyorlar.
    "Amaan nasıl olsa satılır, biraz daha geçirelim fırsattan istifade" durumu.
    Sonuç fiyat 1.750'ye yükseliyor, nasıl bi ticarettir bu yaa...????

Olmadı Migros, hiç olmadı...

Aralık ayından beri fiyatı bi indirip, bi kaldırıyorlar.
    Zaten reyondaki satıcılar zırcahil, anca ortada geziniyorlar, bilgi almak imkansız, satış, sunum rezalet...
    Başka bi yerde satılsa gidip alıcam ama Migros'a mecbur görünüyoruz.
    Üstelik şimdi fiyatı tekrar yükseltmişler, çok bozuldum...

Canım oldukça sıkıldı, hala SEG'ime kavuşamadım....

Offf...oooff....

• quote:

Orjinalden alıntı: HGT

Nihayet...

Nasıl oldu sormayın ama SEG 106 Plasmamı önceki gün kampanya fiyatından satın aldım.

Ansera Migros'tan kampanya döneminde verilen nakil siparişi sayesinde kampanya fiyatından satış yapıldı

televizyonunuzu gule gule kullanin. gercekten hepimiz fiyatina gore cok iyi bir urun sahibi olduk.

benim plazma henuz fabrika ayarlari ile duruyor. piksel kaydirmayi acmak ve bilgisayar baglantisinda parlakligi azaltmak disinda henuz bir ayar yapmadim. degisik yayin kaynaklarinda buldugunuz en iyi ayalari buraya da yazar misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hangiplazma -- 5 Mart 2008; 10:33:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hangiplazma

televizyonunuzu gule gule kullanin. gercekten hepimiz fiyatina gore cok iyi bir urun sahibi olduk.

benim plazma henuz fabrika ayarlari ile duruyor. piksel kaydirmayi acmak ve bilgisayar baglantisinda parlakligi azaltmak disinda henuz bir ayar yapmadim. degisik yayin kaynaklarinda buldugunuz en iyi ayalari buraya da yazar misiniz?

Elbette...

Ancak farklı kaynaklardan optimal ayarlara ulaşmam biraz zaman isteyecektir.
    Test/Ayar DVD'sine göre yapılan ayarlar genellikle pastel tonlu renkler ve soğuk tonlamalarla bitiyor. Bunun üzerine yapılacak değişklikler ise belli bir göz aşinalığı gerektiriyor.

Aslında böyle bir çalışma oldukça iyi bir rehber olur, ek servis menüsündende bazı değişiklikler yapılabilir.
    Böylece tüm ayarlar hk.da bir SEG Plasma rehberimiz olur fakat belirtmeden geçemeyeceğim; bu ayarlar doğal olarak kişiye özel olacaktır...

• BU GÜN KALAN SON SEG PLAZMADA SATILDI OSMANİYE'DE; BİRİSİ DAHA SEG'Lİ OLDU :))))
  • Yaw Gaziantepte yokmu yaw metrodaki yetkiliyle konuştum 1 ay önce son ürünü sattıklarını ama yakın gelecekte satmayacaklarını söyledi. 1590a almaya razıydım metrodan şu kangurumun sitesinden hoparlörsüz modeli alan hiç mi yok acaba... model paneliyle hoparlörlü modelin tamamen aynısıysa hemen satın alıcam.
  • TÜM MİGROSLARI DOLAŞ BENCE....
    OSMANİYE'YE GEL DİYECEM AMA BİTTİ BURADA DA....
  • bugun gazetede okudum reklamı vardı tansaslarda 1390ytl taksıtte var.
  • selam arkadaşlar ben bu seg106 ekranı pcden görüntü aktarıp tv(ss2) ,oyun ve film izlemek için almak istiyorum lcd ile arasında bir fark oluyor mu bu konuda tşkler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgagolbasi
    selam arkadaşlar ben bu seg106 ekranı pcden görüntü aktarıp tv(ss2) ,oyun ve film izlemek için almak istiyorum lcd ile arasında bir fark oluyor mu bu konuda tşkler.

Kısa cevap vereceğim, daha ayrıntılısını üst konudaki listeyi biraz gezinerek bulabilirsiniz.

PC bağlantısında Lcd Tv ile Plazma Tv arasında ciddi fark var. Benim şahsi görüşüm, Lcd Tv'ler monitör gibi, Plazma Tv'ler ise yüksek çözünürlüklü Tüplü Tv gibi.

Kısaca, önceliğiniz ve/veya ağırlığınız PC bağlantısı ise, Lcd Tv almanızı öneririm.
  • merhaba arkadaslar,

plazmamizin hdmi baglantisi hakkinda cok az sey soylenmis. forumdaki cesitli plazma basliklarinda, dvd/divx izlerken en iyi goruntunun olcekleme yapan bir dvd okuyucudan hdmi baglanti ile alindigi yazilmis. seg plazmayi bu gibi bir baglanti ile kullanan var mi? normal dvd ve divx izlerken skart baglanti ile hdmi baglanti arasinda gozle gorulur bir fark oluyor mu?

plazmamiz hd ready oldugu icin 720p ve 1080i sinyali isleyebiliyor olmali. bu konudaki tecrubelerinizi yazar misiniz?

su anda eski bir dvd/divx okuyucu kullaniyorum. fark yaratacagina aklim yatarsa normal dvd'leri 720p/1080i'ye olcekleyebilen yeni bir dvd/divx oynatici alacagim. sizce deger mi?
  • BENDE AYNI ŞEYLERİ SÖYLEYEBİLİRİM LCD TV İYİ BİR PC MONİTÖRÜ; PLAZMA İSE İYİ BİR TELEVİZYONDUR,
    OYUNLARDA PLAZMADAN ZEVK ALIRSINIZ, PC DEN AKTARARAK PLAZMADA FİLM İZLEYEBİLİRSİNİZ, HATTA TV KARTI VARSA PC'DEN NORMAL VGA KABLOSU İLE GAYETTE İYİ TV İZLERSİNİZ,
    ANCAK MASAÜSTÜ UYGULAMALARI, OFFICE UYGULAMALARINA GELİNCE PLAZMA ...... SINIFTA KALIYOR.
    SORUN "SEG"DE DEĞİL PLAZMA PANEL ÇAIŞMA PRENSİBİ İLE ALAKALI,
    PC'YE BAĞLI SAMSUNG 32" LCD TV VAR, BİLGİSAYARIMIN MONİTÖRÜNÜ SÖKTÜM ATTIM.... PC İÇİN LCD TV MÜKEMMEL,
    TELEVİZYON İZLEMEK İÇİNSE PLAZMA...
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.