Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: a_efe
    bahsettigim problemin bi fotografini cektim.. bunu farketmek icin bu kadar caprazdan bakmaya gerek yok ama ben fotodan anlasilsin istedim.. simdi benzer sey sizlerde de var mi bakabilir misiniz ?.. siyah renkli ekranin ustunde beyaz karakterlerle yazilmis yazilarda cok bariz anlasiliyor.. deneyenler olursa sonucu yazabilir mi ?.. ben TV yi alali daha bir hafta oldu ona gore servisle veya migrosla gorusucem..

Eğer halen bende olan SEG Plazma Tv'de aynı durumu görmeseydim bile, fotoğrafa baktığım zaman bu durumun cihazın teknolojisindan kaynaklandığını söyleyebilirdim. Birkaç yukarıdaki mesajımda söylediğim gibi Migros'ta satılan Panasonic 37" Plazma Tv için de aynı yorum yapılmıştı.

Daha önce Plazma Tv'lere hiç bu gözle bakmadım ama bana öyle geliyor ki, bu Plazma Tv'lere özgü bir durum (tahmin, bu şekilde olmayan modeller olabilir). Tıpkı PC bağlantısında Lcd Tv'ler gibi başarılı olmamaları gibi.

Sonuç olarak, siz isterseniz yine Vestel müşteri hizmetlerini arayın ve açıklama isteyin. En azından teknik açıklamasını öğrenirsiniz, nasılsa hatları ücretsiz

• aynı durum bendede var. ben herhangı bır yere danısmadım kendımce soyle bır yorum getırdım yada tahmın deyın dogrumudur degılmıdır bılmıyorum. plazmalarda ıkı cam panel arasına basıncla sıkıstırılan gaz vardır ve bu gaz elektrık akımı verılınce sekıllenır renklerı gorunur hale getırır. nesneler ıkı cam arasında ıkı boyutlu sekıllenıyor. yazılar ıse tek boyutlu. dolayısıyla tek boyutlu olan yazılar her ıkı cam arasındada gordugumuz sekılde olusuyor. bu benım fıkrım ama bunu bende merak ettım. asıl nedenını arastıracagım ama tahmınım benım dusunceme benzer bır sonucla karsılasacagımı dusunuyorum.
  • sabah Altunizade GOLD da bir samsung bir de philips plazmaya baktim ayni seyi onlarda da gordum.. bu kadar net degildi ama zaten ekranda sirf boyle yazilar yoktu.. altyazilara baktim onlarda vardi.. sanirim tum plazmalara ozgu bu durum..

quote:

Orjinalden alıntı: JuneSUN

aynı durum bendede var. ben herhangı bır yere danısmadım kendımce soyle bır yorum getırdım yada tahmın deyın dogrumudur degılmıdır bılmıyorum. plazmalarda ıkı cam panel arasına basıncla sıkıstırılan gaz vardır ve bu gaz elektrık akımı verılınce sekıllenır renklerı gorunur hale getırır. nesneler ıkı cam arasında ıkı boyutlu sekıllenıyor. yazılar ıse tek boyutlu. dolayısıyla tek boyutlu olan yazılar her ıkı cam arasındada gordugumuz sekılde olusuyor. bu benım fıkrım ama bunu bende merak ettım. asıl nedenını arastıracagım ama tahmınım benım dusunceme benzer bır sonucla karsılasacagımı dusunuyorum.

• TAMAMEN PLAZMA TEKNOLOJİSİ İLE İLGİLİ, LCD GİBİ DEĞİL, PLAZMANIN ÖNÜNDE SERT CAM VAR VE BU NEDENLE ÇOOOOK YANDAN BAKARSANIZ BU OLUR,
    ÖYLEYSE NAPACAKMIŞIZ .... TV'Yİ BUKADAR YANDAN (NEREDEYDE 170 DERECE) İZLEMEYECEKMİŞİZ,
    PLAZMANINIZI ÇOK İRDELİYORSUNUZ. PARASININ HAKKINI SONUNA KADAR VERİYOR... GÜZELCE İZLEYİN.....
  • Arkadaşlar ben bulunduğum şehirde bu tvyi migroslarda ve metroda bulamadım kangurum.com sitesinden hoparlörsüz modeli satın almak istiyorum bu model diğerine göre eskimi? aralarındaki tek fark hoparlör olmamasımı? Bu tv ile schaub lorenz 127 ekran arasında kaldım ama aralarında fiyat olarak tam 2 kat fark olduğundan sanırım seg 106 ekranı kangurumdan satın alıcam. Bu yüzden bu sorumun cevabı çok önemli. Saygılar...
  • kangurum da plazma aylardir var gorunuyor ancak ben zamaninda sizin durumunuzda kalmis ve kangurum uzerinden siparis vermek istemistim ... stoklarinda olmadigi yonunde bana donmuslerdi ...
    iyi ki de oyle olmus ... hemen ardindan hoparlorlu modeli bulmus ve almistim ...
    lakin stoklarina tekrar girmiste olabilir oncelikle sormaya calisin bence ... ya da kapida odeme filan gibi secenekleri var o sekilde siparis vermeyi deneyebilirsiniz ...
    ancak hoparlorsuz modelde plazmanin sesli calismasi gibi bi kac sorundan bahsediliyordu ancak kullanmadigimdan yaniltmis olmayayim ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: margornn

Arkadaşlar ben bulunduğum şehirde bu tvyi migroslarda ve metroda bulamadım kangurum.com sitesinden hoparlörsüz modeli satın almak istiyorum bu model diğerine göre eskimi? aralarındaki tek fark hoparlör olmamasımı? Bu tv ile schaub lorenz 127 ekran arasında kaldım ama aralarında fiyat olarak tam 2 kat fark olduğundan sanırım seg 106 ekranı kangurumdan satın alıcam. Bu yüzden bu sorumun cevabı çok önemli. Saygılar...

kangurum'da yanlis fotograf kullanildigini dusunuyorum. bugune kadar forumda hoperlorsuz modeli goren/alan olmadi. musteri hizmetleri gibi bir numara
    bulabilirseniz arayip durumu netlestirebilirsiniz.
  • arkadaslar yarin, gene bir aksilik cikmazsa, ankamall migros'a gidip bu plazmadan bir tane alacagim. bazi arkadaslar tv'yi alirken acip test ettiklerini yazmislar, magazanin tenha oldugu bir saatte gidebilirsem, ben de ayni seyi yapacagim.

tv'yi ilk calistirdigmda ozellikle bakmam gereken seylerin neler oldugunu soyleyebilir misiniz? plazma tv'lerde, olu piksel testi icin, ekranin tamamen beyaza
    cevrildigini okumustum. tv'nin menulerinde boyle bir secenek var mi?
  • Araya gireyim SEG Plazma yı Seoul GT-5000 ve Monster Gold Scart kablo ile kullaniyorum. Sonuç mükemmel. (3 versiyon önce bizim seoul de görüntü algoritması yenilendi süper oldu). Philips 5500s divx playeri da component ile bağladım o da süper oldu :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Patience
    Araya gireyim SEG Plazma yı Seoul GT-5000 ve Monster Gold Scart kablo ile kullaniyorum. Sonuç mükemmel. (3 versiyon önce bizim seoul de görüntü algoritması yenilendi süper oldu). Philips 5500s divx playeri da component ile bağladım o da süper oldu :)

"Süper" derken kıstasınızı açıklarsanız daha faydalı olur diye düşünüyorum. Başka marka-model Plazma, Lcd Tv'lerle mi kıyaslıyorsunuz; çok kötü görüntü umuyordunuz, size güzel geldiği için mi "süper" dediniz gibi.

Scart kablo ile bağladığınız zaman, kanal logoları net mi, yoksa kenarlarında titreme ve dağılma var mı ? (yakından bakmanız gerekir). Eğer yok diyorsanız fotoğraf koyabilir misiniz, benim component bağlantı yaptığım Next Super Plus ile karşılaştırmak için soruyorum. Next Super Plus'ı scart ile bağlayınca titreme ve dağılma var.

• Algoritma yenilendi süper oldu dan kastın seoul un bir önceki algoritmasina göre idi.

Yakın ve Uzak fotoğrafları çekip yollamaya çalışacağım.

(atv-kanald-show logolarını)
  • inşallah gidip alırsınız Seg'i 106 ekran plazmaya ve farkı görürsünüz. Babam uzun zamandır antalya da idi geldi ona sürpriz oldu o bile tv ile pek ilgilenmez ama yau durda şu köprü dizisini büyük tv de izleyem çok süpermiş dedi. Ve ben bir defa daha mutlu oldum. Düşünün babam 66 yaşında o bile farketmiş antalyada birkaç böyle gördümde çok kötü görüntü falan bu süper güle güle kullan oğlum dedi. Sizlerde alın ve güle güle kullanın.
  • BENDE İLK ALDIĞIMDA -HERHALDE "SILA" DİZİSİYDİ- ANNEM EKRANDA OYUNCUNUN GÖZ RENGİNİ GÖRÜNCE "AA BU KIZIN GÖZÜ YEŞİLMİYMİŞ" DEDİ.
    GERÇEKTEN 55 EKRANDAN 106'YA GEÇİNCE VE PLAZMANIN RENK NİMETLERİNDEN FAYDALANINCA "BÖYLE OLUYORMUŞ" DİYE DÜŞÜNMEKTEYİM...
  • Bende Seg almış bulunuyorum. İlk kullanıma dair önerileriniz nelerdir, nelere dikkat etmem gerekir?
  • SADECE BİR SCART İLE UYDUYA BAĞLA ÇALIŞTIR, SCART 2 DEN GİRİŞ YAPMANI TAVSİYE EDERİM...

BAŞKA BİRŞEYLE UĞRAŞMA ESKİDEN NASIL "TV İZLİYORSAN" AYNEN İZLE..... RENK VS. AYARINA LÜZUM YOK...

GÖRÜNTÜ ÇOK "BASIK" GELİRSE EKRAN MODLARINDAN "PANAROMİC" OLANINI SEÇ ORTADA KARE ŞEKLİNDEKİ ALANDAKİ GÖRÜNTÜYÜ HİÇ BOZMADAN BIRAKIYOR (ZATEN İZLENEN KISIM BURASI) SADECE KENARLARDAKİ 10-15 CM ALAN BİRAZ "YAYVAN" KALIYOR....
  • quote:

Orjinalden alıntı: JuneSUN

uydudan kompenent deneyemedım skart vıdeo ve skart skart denedım oldukca ıyı tuplu tvmı aratmadı ama dvd kompenent tadından yenmıyor kıtapcıgına baktım cıkıslarına baktım harıcı hoparlorlerle ılgılı herhangı bır bılgı yok kac wat hopa kadar kac ohmda kullanabılırız ben bır bılgıye ratlamadım. bılgısı olan varsa yazarsa sevınırım.

arkadaslar harıcı kolon cıkıslarından ses alabılmemız ıcın anfıye ıhtıyacımız var. anten gırısınden aldıgımız sesı anfımızın yetenegı kadar guzel hale getırebılıyoruz.
  • seg plazmayi gecen hafta ankamall migros'tan aldim.

migros, persembe ve pazar gunleri nakliye yapiyor. kargonun gelecegi saati de soylemiyorlar. butun gun evde beklemek isime gelmedigi icin tasimayi biz yaptik. kutusu oldukca buyuk, ama gorundugu kadar agir degil. iki kisi zorlanmadan tasidik. kutu, panel van bir aracin bagajina yatirmadan sigdi. arka koltuklari yatan bir arabanin bagajina da sanirim sigar. tam olculeri: 126x98x46 cm.

satis gorevlileri, sattiklari urun hakkinda neredeyse hic bir sey bilmiyor. donanimhaber forumlarindan bilgi alabilirsiniz dediler:))

cihazi kutusundan cikarip fise taktik. calisirken cok hafif bir vinlama sesi yapiyor. rahatsizlik verecek bir seviyede degil. ayarlar ile cok az oynadim. ilk isim piksel kaydirmayi acmak oldu.

evde su anda kablolu tv, dvd/divx oynatici, ps2 ve s-video cikisi da olan bilgisayar var. izleme mesafem dort metre, kablolu yayinlari kabul edilebilir bir kalitede gosteriyor. ntv, cnbce ve cnnturk oldukca net bir sekilde izleniyor. bazi kanallarda bir parca karlama var.

dvd/divx oynatici 2003 yilindan kalma bir vestel dvd 4500, progresive tarama ozelligi yok. kablo olarak bir ozelligi olmayan ucuz bir skart kullaniyorum.
    kopya dvd'lerde ve dusuk cozunurluklu divx'lerde biraz piksellesme var. ekran boyu dusunulurse normal. orjinal dvd'lerde goruntu oldukca net. dort metrelik
    izleme mesafesinden rahatsizlik yaratacak bir sey gorunmuyor. yakindan bakinca hafif bir karlanma gorunuyor. daha once izledigim baska plazmalarda da
    normal dvd yayinda bu kadar karlama gorunuyordu.

dvd okuyucuyu kompozit kablo kullanarak bagladigimda da benzer kalitede bir goruntu aldim.

ps2'de kendi kablosu ile hemen hemen ayni diyebilecegim bir goruntu verdi. ps2'yi sadece dvd oynatici olarak kullandim. en kisa surede bir kac oyun denemesi de yapacagim.

kablo sorunu nedeniyle henuz bilgisayar baglantisini deneyemedim.

sorular:

* kablolu tv yayinlarini daha net izlemenin bir yolu var mi? hd cikisi olan uydu alicilari gibi hd cikisi olan bir tv kutusu var midir?

* altin uclu skart kablolarin daha net goruntu verdigini soyleyenler de var hic fark etmiyor diyende. hd cikisi olmayan dvd okuyucu baglantisinda en iyi goruntuyu nasil aldiginizi yazar misiniz? progresiv tarama ozelligi olan dvd okuyularin verdigi goruntu daha iyi oluyor mu?

• hayırlı olsun gulegule kullan. kablolu tv kullanmıyorum. ancak dıger soruların ıcın aslında tek bır cevap yayın kaynagınla ılgılı. yayın kaynagın nekadar ıyıyse tvnde o derece guzel gosterıyor. mesela cnbce ıle atv arasındakı fark hemen anlasılıyor. dvd de ıse ıyı bır dvd ıle komponent baglantı farkını hemen hıssettırıyor. kullanacagın kabloılara gelınce goruntu ıcın ıyı bır kablo kullanman yeterlı cok cok yuksek malıyetlı kablolar kullanmana gerek yok cunku cok cok yuksek goruntu kalıtesı farkı yaratmıyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hangiplazma
    sorular:

* kablolu tv yayinlarini daha net izlemenin bir yolu var mi? hd cikisi olan uydu alicilari gibi hd cikisi olan bir tv kutusu var midir?

* altin uclu skart kablolarin daha net goruntu verdigini soyleyenler de var hic fark etmiyor diyende. hd cikisi olmayan dvd okuyucu baglantisinda en iyi goruntuyu nasil aldiginizi yazar misiniz? progresiv tarama ozelligi olan dvd okuyularin verdigi goruntu daha iyi oluyor mu?

İmzamdaki konu listesinde YUV kelimesini arattırın ve bulduğunuz konuyu okuyun. Komponent bağlantılı Next Super Plus uydu alıcı ile, aynı uydu alıcının scart bağlantısına göre bile belirgin şekilde daha iyi kalitede görüntü alındığı yazıyor.

Kaldı ki siz kablo tv kullanıyorsunuz. Kablo Tv, Uydu Alıcı ile Scart Bağlantı, Uydu Alıcı ile Component bağlantı arasında kalite puanları verirsem 10 üzerinden; 5,5 > 7,5 > 9 diyebilirim.

Altın uçlu kablo sizin düşündüğünüz anlamda bir iyileşme sağlamaz. Eğer HD kaynağınız yoksa, alabileceğiniz en iyi görüntü "komponent" kablo ile olacaktır

• MÜMKÜNSE DVB-S (DIGITAL UYDU ALICISI) VE COMPONENT BAĞLANTI (KIRMIZI-MAVİ-YEŞİL GÖRÜNTÜ VE/VEYA KIRMIZI-BEYAZ SES) EN GÜZEL ÇÖZÜM BU....
    UYDU ALICISI VE SCART KABLO BİLE YETERLİ OLABİLİR...
    SİZDEKİ SORUN KABLOLU TV'DEN...
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.