Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Goruntu kaynagi degisiyor deseniz (ext-1 ext-2 pc vs yani) olur ama, uydu izler iken kanal degisimi uydu alicinizla alakalidir, TV nin uydu alicisini etkileyerek kanal degistirmesine neden olmasi pek mumkun degil sanirim ...

TV yi acma dugmesi bastiginizda ya da bu dugme On durumunda iken fisi taktiginizda-elektrik geldiginde cihaz stand by da acilir yani mavi isik yanar ve bekler ... normali budur ... sanirim TV nizde bir problem mevcut, bastan beri boyle miydi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: xxm

1.5 aydır seg plazma kullanıyorum oldukça mennunum fakat bu akşam yukarıdan aşağıya doğru mavi bir çizgi oluştu bu mavi çizgiyi ayarlardan veya servis menüsünden oynayarak gidermek mümkünmü? yoksa plazma için servis yolu gözüktümü?

cihazımı servis götürdü ve birgün sonra beni telefonla aradılar tamirin mümkün olmadığını yenisini göndereceklerini söylediler,bakalım bekliyoruz.
  • Tv'yi teslim aldım ve PC bağlantısı ile ilgili bir sorum/sorunum var.

VGA (PC) bağlantısı ile hem Nvidia 7600GS ekran kartlı HTPC ile hem de dizüstü bilgisayar ile SEG Plazma Tv'yi "Analog" monitör olarak tanıyor; oysa Vestel 37" Lcd Tv'yi "Vestel 37" Lcd" olarak tanıyor.

Seg Plazma'yı "Analog" olarak tanıdığı için, neredeyse "S-Video" bağlantısı diyeceğim kadar kötü bir görüntü veriyor; çözünürlük 1024x768 olarak ayarlı, 60 ve 85Hz ile denedim, ancak sonuçta hiçbir değişme yok. Zaten masaüstüne bakmak bile yeterli, yazılar ve görüntü titriyor.

Siz VGA üzerinden PC bağlantısı ile nasıl sonuçlar elde ettiniz ? Ekran kartı ayar menüsünde Tv'yi bulabiliyor mu SEG Tv vb. şekilde ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

quote:

1.5 aydır seg plazma kullanıyorum oldukça mennunum fakat bu akşam yukarıdan aşağıya doğru mavi bir çizgi oluştu bu mavi çizgiyi ayarlardan veya servis menüsünden oynayarak gidermek mümkünmü? yoksa plazma için servis yolu gözüktümü?

cihazımı servis götürdü ve birgün sonra beni telefonla aradılar tamirin mümkün olmadığını yenisini göndereceklerini söylediler,bakalım bekliyoruz.

güzel haber.
    umarım yeni gelecek olan tv de bir sıkıntı yaşamassın..
    edit :yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myazgan -- 24 Şubat 2008; 13:10:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuzsuzDELiBEKiR

Goruntu kaynagi degisiyor deseniz (ext-1 ext-2 pc vs yani) olur ama, uydu izler iken kanal degisimi uydu alicinizla alakalidir, TV nin uydu alicisini etkileyerek kanal degistirmesine neden olmasi pek mumkun degil sanirim ...

TV yi acma dugmesi bastiginizda ya da bu dugme On durumunda iken fisi taktiginizda-elektrik geldiginde cihaz stand by da acilir yani mavi isik yanar ve bekler ... normali budur ... sanirim TV nizde bir problem mevcut, bastan beri boyle miydi ?

plazmadan görüntü değişiyor sağ üstte 2_ _ _ diye bir işaret çıkıyor ve ekran mavi oluyor.

hatırladığım kadarıyla en baştan beri sadece kumandadan kapatma tuşuna bastığımda stand by bekliyor. elektrikleri kesip açtığımda tv kendiliğinden açılıyor. Ayarlarla da pek oynamadım sadece burn-in özelliğini açtım ve renklerle oynadım biraz okadar. 2 hafta süresi p.tesi doluyor son 1 günüm var geri iadem için dediğinize göre. sizce ne yapmalıyım?

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

Tv'yi teslim aldım ve PC bağlantısı ile ilgili bir sorum/sorunum var.

VGA (PC) bağlantısı ile hem Nvidia 7600GS ekran kartlı HTPC ile hem de dizüstü bilgisayar ile SEG Plazma Tv'yi "Analog" monitör olarak tanıyor; oysa Vestel 37" Lcd Tv'yi "Vestel 37" Lcd" olarak tanıyor.

Seg Plazma'yı "Analog" olarak tanıdığı için, neredeyse "S-Video" bağlantısı diyeceğim kadar kötü bir görüntü veriyor; çözünürlük 1024x768 olarak ayarlı, 60 ve 85Hz ile denedim, ancak sonuçta hiçbir değişme yok. Zaten masaüstüne bakmak bile yeterli, yazılar ve görüntü titriyor.

Siz VGA üzerinden PC bağlantısı ile nasıl sonuçlar elde ettiniz ? Ekran kartı ayar menüsünde Tv'yi bulabiliyor mu SEG Tv vb. şekilde ?

Açıkçası, daha önce paylaştığım gibi notebook çıkışı ile masaüstü simgeler iyi, Bir lcd panel kadar net görüntü almak hiçbir plazma için sözkonusu değil zaten. Sadece parlama problemi var.

• quote:

Orjinalden alıntı: plcmn
    quote:

Tv'yi teslim aldım ve PC bağlantısı ile ilgili bir sorum/sorunum var.

Açıkçası, daha önce paylaştığım gibi notebook çıkışı ile masaüstü simgeler iyi, Bir lcd panel kadar net görüntü almak hiçbir plazma için sözkonusu değil zaten. Sadece parlama problemi var.

1) Peki masaüstü simgelere, yazılara baktığınız zaman bir titreme var mı, çok yakından baktığınız zaman ? Ben 60-70-75-85Hz denedim, hepsinde aynı titreme var.

2) Ayrıca, dizüstü bilgisayarda belki menüde gözükmüyor olabilir, masaüstü bilgisayara VGA üzerinden bağlantı yapıldığında, Seg Plazma'yı ekran kartı algılıyor mu ? Bende "Analog Monitör" olarak gözüküyor.

3) Diğer bir konuda, source (kaynak) olarak PC seçtiğim anda, zemin kalitesi bozuluyor; ekranda görüntü yokken bile yeşil kırmızı noktalar beliriyor, sizde böyle bir durum var mı ?

• Next star 2000cx super plus uydu recevier imi aldım. plazmama komponent cıkısından bagladım. Görüntü süper. Almayı düşünen arkadaslara

önerim next alıcaksanız scart cıkısından kullanmayın. Ben denedim görüntüden hiç memnun kalmadım. Ama komponent cıkışı gayet iyi.

Elektrik faturası kafasına takılan arkadaşlar ben test ettim. Günde 3 saat kadar kullanıcak olursanız ayda faturanıza 4.50 Ytl kadar yansıyacak.

Çok yakında çektiğim resimleri burdan sizlerle paylaşırım.
  • Notebookun VGA çıkışı Desktop gibi algılamadığı için maalesef böyle bir bilgi veremem.
    Ancak 1024*768@85 hz de kaliteli bir görüntü mümkün. Çook hafif bir titreme yakından bakılınca var, evet..
    Zemindeki yeşil kırmızı noktalar meselesini biraz daha açarsanız iyi olur çünkü bu tür birşeye dikkat etmedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: plcmn
    Notebookun VGA çıkışı Desktop gibi algılamadığı için maalesef böyle bir bilgi veremem.
    Ancak 1024*768@85 hz de kaliteli bir görüntü mümkün. Çook hafif bir titreme yakından bakılınca var, evet..
    Zemindeki yeşil kırmızı noktalar meselesini biraz daha açarsanız iyi olur çünkü bu tür birşeye dikkat etmedim.

Zemindeki yeşil-kırmızı noktaları şöyle açmaya çalışayım.
    Ekrana 20-25 cm. mesafeden bakarken, source (kaynak) olarak PC seçildiğinde, ekranın siyahlığı kayboluyor ve zeminde bir dalgalanma görüntüsü oluyor; bu dalgalanmaya dikkatli bakarsanız dans eden kırmızı-yeşil vb. noktalar görünüyor. Tabi uzaktan bakınca farkedilmiyor.

Şimdi DVI-HDMI kablo almaya gidiyorum; bir de öyle deneyeceğim.

• DVI --> HDMI ALMANIZA GEREK YOK,
    HİÇ BİR ZAMAN PLAZMA PC BAĞLANTISINDA LCD GİBİ GÖRÜNTÜ VERMEZ,
    LCD DEN ÇALIŞMA PRENSİBİ FARKLIDIR, NORMAL TV GİBİ TİTREŞİMLİ BİR GÖRÜNTÜ VARDIR, LCD (60 HZ BİLE KULLANDIĞINIZDA) GİBİ MONİTÖR OLARAK KULLANAMAZSINIZ...
    PLAZMA PC MONİTÖRÜ HİÇ DUYDUNUZ MU? YOKSA ÜRETİRLERDİ...
    NORMAL VGA KABLONUZUN DAHA KALİTELİSİNİ VE ÇOK UZUN OLMAYANINI ALIN VE SADECE OYUNLARDA KULLANIN, MASAÜSTÜ OLARAK ZATEN 42" DEN BİRŞEY ANLAMAZSINIZ.. OYUN OYNARKEN HİÇBİR SORUN YOK,
    PS3 HDMI BAĞLANTISI SÜPER
  • 2 kablo aldım.
    - PC bağlantısı için DVI-HDMI
    - Next Super Plus uydu alıcı bağlantısı için Component-Component

Öncelikle Component-Component kablo ve Next Super Plus uydu alıcıya değinmek istiyorum.
    Görüntü kalitesi kesinlikle Scart kabloya göre daha iyi. Halbuki Vestel Lcd Tv'im ile Component-Component daha kötü görüntü veriyordu. Seg Plazma'de Component ile titremeler tamamen yok oldu. Renkler bir nebze soluklaştı gibi geliyor en başta, fakat biraz ayarla ve dikkat edince, aslında Scart ile alınan renklerin patlak olduğu farkediliyor.

Dvi-Hdmi kablosu ise, tahmin edileceği üzere yine beklenen sonucu vermedi, gerçi Hdmi-Hdmi denemek lazım bir de.
    Sinyali 720p olarak seçtiğim halde, masaüstü yazılar, ikonlar hiç net değildi.
    Fakat 720p Lost denedim, görüntü çok güzeldi. Yani pixelmapping olmamasına rağmen, videolarda gözü rahatsız eden bir durum yok, ki ben 15 aydır Lcd Tv'de 720p görüntüler izliyorum, buna rağmen görüntü beni rahatsız etmedi. İlk defa HD görüntü izleyecek birisi çok beğenir.

Artık vakit bulursam resimli inceleme yaparım.

• uydudan kompenent deneyemedım skart vıdeo ve skart skart denedım oldukca ıyı tuplu tvmı aratmadı ama dvd kompenent tadından yenmıyor kıtapcıgına baktım cıkıslarına baktım harıcı hoparlorlerle ılgılı herhangı bır bılgı yok kac wat hopa kadar kac ohmda kullanabılırız ben bır bılgıye ratlamadım. bılgısı olan varsa yazarsa sevınırım.
  • Selam Arkadaslar,

Receiver konusunda Seoul GT-5000 ile Next 2000 CX SP arasinda karar veremedigim icin siparisimi bi turlu veremedim ama su an kablo TV (goruntu cok cok kotu) ve DVD ile yaptigim denemelerde soyle bi sorunla karsilastim.. Goruntu kalitesinden bagimsiz, ekrana yakindan, hafif caprazdan (130 derece falan) bakinca, ozellikle ekranda sabit bir yazi (mesela bazi kanallarin kosesindeki saat bilgisi gibi) varsa ekranin 2-3 cm derinliginde ayni yazinin golgesi cikiyor hatta bazen biraz daha derinde bir ucuncusu.. Bunu DVD de gormek cok canimi sıktı.. Sizlerden biri de deneyebilir mi bunu ?.. Fotografini cekmeye calistim ama olmadi.. Gece bi daha denicem belki bir ornek yakalayabilirim..

Bu arada receiver konusunda tavsiyelerinizi de bekliyorum.. yarin sabaha kadar:) Ozellikle Next 2000 cilerden.. component-component dediginiz next'teki YUV cikisi - TV deki HDMI girisi mi oluyor ?.. Cehaletimi hosgorun :)

Saygilar ve cevaplariniz icin simdiden tesekkurler

• quote:

Orjinalden alıntı: a_efe
    1) DVD ile yaptigim denemelerde soyle bi sorunla karsilastim.. Goruntu kalitesinden bagimsiz, ekrana yakindan, hafif caprazdan (130 derece falan) bakinca, ozellikle ekranda sabit bir yazi (mesela bazi kanallarin kosesindeki saat bilgisi gibi) varsa ekranin 2-3 cm derinliginde ayni yazinin golgesi cikiyor hatta bazen biraz daha derinde bir ucuncusu.. Bunu DVD de gormek cok canimi sıktı.. Sizlerden biri de deneyebilir mi bunu ?.. Fotografini cekmeye calistim ama olmadi.. Gece bi daha denicem belki bir ornek yakalayabilirim..

2) Bu arada receiver konusunda tavsiyelerinizi de bekliyorum.. yarin sabaha kadar:) Ozellikle Next 2000 cilerden.. component-component dediginiz next'teki YUV cikisi - TV deki HDMI girisi mi oluyor ?.. Cehaletimi hosgorun :)

1) Bunu ben de görüyorum ve şuan Migros'ta satılan Panasonic 37" Plazma için de aynı durumdan bahsetmişler. Ancak kullanımda hiçbir sıkını yaratmıyor. Sizin 130 derece dediğiniz, merkezden 40 derece yapıyor ve açıkcası o açıdan böyle bir sorunu göreceğinizi sanmıyorum. Bence siz çok yakından ve/veya 65-70 derede açıyla bakıyorsunuz.

2) YUV dediğimiz component çıkış oluyor; aynı zamanda Component, YPrPb de denir. 1.sayfada "İnceleme : YUV (Component) Çıkışlı Next Super Plus" olarak bir konum var. Orada görüşler paylaşıldı. Çoğunluk gibi ben de Plazma Tv'de scart'a göre belirgin iyileşme elde ettim, titreşimler neredeyse tamamen ortadan kalktı. Lcd Tv'de ise YUV çıkışla aynı verim elde edemedim (Vestel Lcd Tv). Konuyu okuyunca diğer marka Lcd Tv'ler ile de memnun kalmayanlar olduğunu göreceksiniz.

• bizim gibi acemilere hic usanmadan cevap veriyorsunuz ya ne diim.. hakkinizi helal edin..
    ha bu demek degil ki sorularim bitecek :)

quote:

quote:

1) DVD ile yaptigim denemelerde soyle bi sorunla karsilastim.. Goruntu kalitesinden bagimsiz, ekrana yakindan, hafif caprazdan (130 derece falan) bakinca, ozellikle ekranda sabit bir yazi (mesela bazi kanallarin kosesindeki saat bilgisi gibi) varsa ekranin 2-3 cm derinliginde ayni yazinin golgesi cikiyor hatta bazen biraz daha derinde bir ucuncusu.. Bunu DVD de gormek cok canimi sıktı.. Sizlerden biri de deneyebilir mi bunu ?.. Fotografini cekmeye calistim ama olmadi.. Gece bi daha denicem belki bir ornek yakalayabilirim..

2) Bu arada receiver konusunda tavsiyelerinizi de bekliyorum.. yarin sabaha kadar:) Ozellikle Next 2000 cilerden.. component-component dediginiz next'teki YUV cikisi - TV deki HDMI girisi mi oluyor ?.. Cehaletimi hosgorun :)

1) Bunu ben de görüyorum ve şuan Migros'ta satılan Panasonic 37" Plazma için de aynı durumdan bahsetmişler. Ancak kullanımda hiçbir sıkını yaratmıyor. Sizin 130 derece dediğiniz, merkezden 40 derece yapıyor ve açıkcası o açıdan böyle bir sorunu göreceğinizi sanmıyorum. Bence siz çok yakından ve/veya 65-70 derede açıyla bakıyorsunuz.

2) YUV dediğimiz component çıkış oluyor; aynı zamanda Component, YPrPb de denir. 1.sayfada "İnceleme : YUV (Component) Çıkışlı Next Super Plus" olarak bir konum var. Orada görüşler paylaşıldı. Çoğunluk gibi ben de Plazma Tv'de scart'a göre belirgin iyileşme elde ettim, titreşimler neredeyse tamamen ortadan kalktı. Lcd Tv'de ise YUV çıkışla aynı verim elde edemedim (Vestel Lcd Tv). Konuyu okuyunca diğer marka Lcd Tv'ler ile de memnun kalmayanlar olduğunu göreceksiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: witchkingkene

arkadaşlar seg plazmayı 2 haftadır kullanıyorum ve karşılaştığım bazı sorunlar var. Bunlardan biri TV nin kendi kendine açılması. Bazen salondan bir ses geliyor bir bakıyorum TV kendi kendine açılmış. Acaba diyorum küçük elektrik kesintisimi oluyorda böyle kendi kendine açılıyor mesela bende plazmanın altındaki kapatma tuşundan tv yi açınca direk açılıyor yani diğer tvlerde olduğu gibi mavi ışıkta beklemiyor. bugün sigortaları kapattım açtım tv yine kendiliğinden açıldı bu sizdede böylemi yoksa bendemi böyle sadece. diğer odada küçük tv yi izlerkende bir kere açılmıştı yani elektrik kesintisi olmadığını gördüm yada küçük tv yi etkilemeyecek kadar küçük bir kesintiden de etkilenirmi bu koca plazma.

birde bazen tv yi izlerken (uydudan) kendiliğinden sağ üstte 2 yazıyor ve 2. kanala geçiyor. bu olay 4 kere başıma geldi bunlardan 2 si uydudan kanal değiştirirken oldu 2 side hiçbirşeye dokunmadan oldu. Bu da bir arızamıdır arkadaşlar plazmayı 1 ay dolmadan migrosa geri verip yenisiyle değiştirmelimiyim? Yoksa kumandaların azizliğinemi uğruyorum bana bir oyun mu oynuyorlar? ne yapmalıyım arkadaşlar?

tv nin kendi kendine açılmasının nedeni, eğer pencerenize yakın bir yerde tv kullanan biri var ise, sizin tv nizin bir sinyaline denk gelen bir kızıl ötesi ışın gönderiyor olabilir. veya evlerde kullandığımız floresan lamba veya diğer başka tür cihazlar da kızıl ötesi ışınlar yayarlar, bunlardan biri denk gelip tv yi açıyor olabilir veya uydu alıcının kumandası tv nin sinyaline denk geliyor olabilir.

bence, kendi kendine açılma da, başka kanala geçmenin de nedeni bu tür birşery, bir arıza değil. bu yönde araştırma yapınız.

uydu alıcının kumandasının bazı tuşları tv kumanda alıcısının 2 kanal numarasına denk geliyor olabilir.

• isteyenler olursa Ankara Ankamall Migrosta var... 1390 12 taksitle. 94 ekran Panosonic Viera full hd işlemcili 1.490 birde hydai vardı ama fiyatına dikkat edemedim...
  • bahsettigim problemin bi fotografini cektim.. bunu farketmek icin bu kadar caprazdan bakmaya gerek yok ama ben fotodan anlasilsin istedim.. simdi benzer sey sizlerde de var mi bakabilir misiniz ?.. siyah renkli ekranin ustunde beyaz karakterlerle yazilmis yazilarda cok bariz anlasiliyor.. deneyenler olursa sonucu yazabilir mi ?.. ben TV yi alali daha bir hafta oldu ona gore servisle veya migrosla gorusucem..

quote:

quote:

• bence panelden kaynaklanıyor arkadaşım, gördüğüm tüm plazmalarada var dikkatimi çekti.ancak çok üst modellerde bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.