Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del
    NETTE YOK MİGROSA GİDECEKSİNİZ....

Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, 42" Plazma Tv kutuları son derece büyüktür, birçok arabaya sığmaz ve bildiğim kadarıyla Migros'lar ücretsiz eve teslim yapmıyorlar. Ne ile karşılaşacağınızı bilmenizde fayda var diye söyledim.

evet bu acıklama cok ıyı olmus. bınek arabanın arka koltuguna kutusundan cıkartıp koyulabılıyor. ben o sekılde getırdım. bıraz rısk alınıyor ama kargoya tasıtmaktan daha rısksız

• 1.5 aydır seg plazma kullanıyorum oldukça mennunum fakat bu akşam yukarıdan aşağıya doğru mavi bir çizgi oluştu bu mavi çizgiyi ayarlardan veya servis menüsünden oynayarak gidermek mümkünmü? yoksa plazma için servis yolu gözüktümü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: xxm
    1.5 aydır seg plazma kullanıyorum oldukça mennunum fakat bu akşam yukarıdan aşağıya doğru mavi bir çizgi oluştu bu mavi çizgiyi ayarlardan veya servis menüsünden oynayarak gidermek mümkünmü? yoksa plazma için servis yolu gözüktümü?

Maalesef servis yolu gözüküyor. Keşke 15 gün önce olsaydı, 30 gün içinde kalacağından hemen birebir değişim yapılırdı, şimdi serviste işlem görecek. Tabi yine değişim kararı çıkabilir ama, sizi 30 iş günü bekletme hakları oldu. Bekletirler demiyorum, bekleteceklerini de sanmıyorum, ancak durum bu.
  • Geçmiş olsun bu formda ilk kez arıza notu okudum. İnşallah ufak bir sorundur.
    Servis ile ilgili yorumlarını ve sonucu burda paylaşmayı ihmal etmeyin lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xxm

1.5 aydır seg plazma kullanıyorum oldukça mennunum fakat bu akşam yukarıdan aşağıya doğru mavi bir çizgi oluştu bu mavi çizgiyi ayarlardan veya servis menüsünden oynayarak gidermek mümkünmü? yoksa plazma için servis yolu gözüktümü?

plazma panellerde marka farkı olmaksızın olusabılecek bır durumdur. servısı arayabılırsınız. bende suan yok ama olabılır. umarım garantısı bıttıgınde boyle bırsey olusmaz.
  • Bu lcd ekran türlerinde ölü pixel olabiliyor.Plazma tvde öyle bir sorun varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aksoy93
    Bu lcd ekran türlerinde ölü pixel olabiliyor.Plazma tvde öyle bir sorun varmı?

Evet, ölü piksel sorunu Plazma Tv'lerde de olabilir.
    Mümkünse mağazadan çıkarmadan, mutlaka en az 10-15 dakika çalıştırıp iyice kontrol edin.
  • arkadaşlar, komponent çıkış ne oluyor açıklar mısınız.
  • Konu aslında çok teknik bir konu. Ne kadar basite indirgensede yine de amatör bakışla anlaşılması kolay değil. İmkan dahilinde basite indirgeyerek anlaşılabilecek bir şekilde yazıyorum.
    Video kameraya kaydettiğimiz görüntü RGB formatındadır. Yani Red-Green-Blue (kırmızı-yeşil-mavi). Bu üç renk, video görüntüsünü oluşturan ana komponentlerdir. Bu yüzden RGB formatına "KOMPONENT VİDEO" denir. RGB formatındaki görüntü video ortamına (DVD) aktarılmaya müsait değildir. Çünkü band genişliği fazladır ve çok yer kaplar. Bir video datası renk bilgilerinin (RGB) yanısıra, parlaklık (Y) ve senkronizasyon bilgilerini de içerir.Bundan dolayı kamera tarafından RGB olarak algılanan görüntü, video formatına aktarılırken sıkıştırılarak band genişliği azaltılır. Renk bilgileri ile parlaklık ve senkronizasyon bilgileri birarada değişik kombinasyonlarda harmanlanır (matrixlenme). Bunun sonucunda komponent video (RGB) temelinden köken alan sıkıştırılmış değişik komponent video formatları meydana gelir. Bunlar YUV, YPbPr, YCrCb,Y/C, YIQ v.s. dir.
    DVD içinde sıkıştırılmış formatta olan RGB bilgileri DVD player tarafından okunduktan sonra 2 türlü muamele görür.
    1- Bu sıkıştırılmış formattaki komponent video bilgileri (YPbPr,YUV v.s) DVD player'ın içindeki renk decoder'ı tarafından işlenir ve yeniden ilk haline, yani RGB formatına çevrilir. RGB formatındaki bu video dataları playerın arkasındaki çıkışlara iletilir (ya scart içinde veya kırmızı,yeşil ve mavi renkli lale jaklar ile). RGB formatındaki komponent video bilgileri tv'ye aktarılır. Tv içinde ek bir özelliğe (renk decoderı) gerek kalmaksızın görüntü haline getirilir.
    2-Sıkıştırılmış formattaki komponent video bilgileri DVD player içinde işlenmeden, direkt olarak player'ın arkasındaki YPbPr veya YUV çıkışlarına verilir. Bu bağlantılardan tv'ye aktarılan video bilgisinin önce sıkıştırılmış formattan RGB komponent haline dönüşmesi gerekir. Bunun için de tv'de renk decoder'ının olması gerekir. Eğer tv'nin bu özelliği yoksa bu bağlantı kullanıldığında görüntü elde edilemez. İçinde renk decoder'ı olan tv'lerin arkasında YUV girişi vardır.
    Komponent video sinyalinin cihazlar arasındaki transferi sırasında video görüntüsünü oluşturan komponentlerin her biri ayrı hatlar ile taşınır. Böylece sinyaller karışmadan daha temiz ve keskin olarak iletilebilir.
    Cihazlar arasında video transferi yapılırken iletim için kullanılan hat sayısınna göre komponent(RGB) video sinyalleri değişik isimler alır.
    1-RGBHV : RGB sinyallerinin yanısıra (H)orizontal ve (V)ertikal senkronizasyon sinyallerininde ayrı hatlar ile taşındığı, 5 hatlı komponent video bağlantı şeklidir. Bu bağlantı genellikle VGA konnektörlerle sağlanır. Bu konnektör plasma tv ve projektörlerde vardır. En kaliteli komponent video bağlantı şeklidir.
    2-RGB: Üç hatla bağlantı yapılan komponent video şeklidir. RGB genellikle scart içinde olur. Ayrıca kırmızı,yeşil ve mavi renkli RCA konnektörleri ile de bu bağlantı yapılabilir.
    3-Y/C: 2 hatlı komponent video bağlantı şeklidir. Buna s-video bağlantısı da denir. Genellikle 4 pinli konnektörler ile bağlantı yapılır.
    Bu saydıklarım dışında başka nadir kullanılan komponent video bağlantı şekilleride vardır ancak kafa karıştırmamak için onlardan bahsetmeyeceğim.
    Komponent video bilgileri yani RGB, parlaklık ve senkronizasyon bilgilerinin tümü bir tek hatla iletilirse buna da "KOMPOZİT VİDEO" (CVBS) denir. Sarı renkli video bağlantısı kullanılr veya scart içindeki CVBS bağlantısı ile iletilir. Tüm video bilgileri bir tek hat içinde iletildiği için sinyaller arasında karışıklık ve bozulma olur. Kompozit video görüntü kalitesi komponente göre %30 kadar daha azdır. Teorik bilgi bombardımanıma burada son veriyorum. Aslında bu konuda söylenecek çok şey var ancak kafa karıştırmak istemem.
    TV'nin arkasındaki 2 scarttan ikincisi RGB komponent video girişini desteklerken 1 nolu scart girişleri yanlızca s-video (Y/C) bağlantısı kurulmaya müsait. Bu durumda DVD'yi ve RGB bağlantı gerektiren diğer tüm cihazları 2 nolu scarttan bağlamak zorundasın.
    Component bağlantı için kırmızı, yeşil ve mavi renkle temsil edilen farklı bir bağlantı var. Yeni DVD ve ev sinema sistemlerini buradan bağlayabilirsin ancak ses için'de ayrıca klasik kırmızı ve beyaz kablo gerekmekte veya en iyisi HDMI çıkışlı birşey al ve direkt bağla bunlarla uğraşma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl_alt_del -- 17 Şubat 2008; 22:28:25 >

• ARKADAŞLAR SORUMA CEVAP ALAMADIM. PLAZMANIN BUKADAR FAZLA ISINMASI NORMALMİ? İLERDE HERHANGİ BİR SORUN YARATIRMI.

106 EKRAN SEG PLAZMAYI KULLANAN ARKADAŞLAR NEKADAR SÜREYLE VE GÜNDE ORTALAMA KAÇ SAAT İZLİYORLAR BURDA PAYLAŞABİLİRMİYİZ.

HERKES PLAZMA İÇİN YAPTIĞI EN İYİ AYARLARI BURDAN PAYLAŞABİLİRMİ.
  • teşekkürler ctrlaltdel !
  • Bu cihazı hiç yeni nesil konsollarla deneyen oldu mu hiç? Tatminkar bir sonuç çıkıyor mu ortaya. Ben düşük çözünürlüklü plazma ile xbox360 denemiştim. Pek olumlu değildi sonuç.
  • hdmi üzerinden ps3 --> valla mükemmel.....
  • Günaydın arkadaşlar,

SEG Plazma'nın temini konusunda bilgisi olanlar güncelleme yapabilir mi ?
    En son hangi mağazada satıldığının görüldüğü gibi. Ben de alacağım 2 tane ama Anadolu Yakası'nda bir mağaza bulmam gerekiyor veya karşıda bile olsa kargo yapılabilecek olması gerekir.

quote:

Orjinalden alıntı: gezzgin
    1. PLAZMANIN BUKADAR FAZLA ISINMASI NORMALMİ? İLERDE HERHANGİ BİR SORUN YARATIRMI.

2. 106 EKRAN SEG PLAZMAYI KULLANAN ARKADAŞLAR NEKADAR SÜREYLE VE GÜNDE ORTALAMA KAÇ SAAT İZLİYORLAR BURDA PAYLAŞABİLİRMİYİZ.

3. HERKES PLAZMA İÇİN YAPTIĞI EN İYİ AYARLARI BURDAN PAYLAŞABİLİRMİ.

1) Her elektronik cihaz ısınır. Özellikle kış günlerinde sizin için bir avantaj olması gerekir. Ayrıca garanti olan bir cihaz bırakın ısınsın. Eğer sorun teşkil edecekse üretim hatası var demektir, garanti kapsamında değişim ve/veya iade yaparsınız.

2) Kimsenin Plazma ısınmasın diye az Tv seyredeceğini sanmıyorum. Bu kişisin Tv izleme alışkanlığına bağlıdır herhalde. Sanıyorum siz "çok izleyip Tv'yi bozan var mı" anlamında soruyorsunuz

3) Eğer ayar konusunda öneri yapacak arkadaşlar varsa, bana veya konuyu açan arkadaşa PM ile bildirip 1.mesaja ilave edilmesini sağlayabilirler.

@gezzgin
    Lütfen sonraki mesajlarınızı küçük harflerle yazın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 1-1.5 ay oldu sanirim ben Kozyatagi Metro dan almistim ... Metro fiyat artirmis dendi ama ben gidip gormedim imkaniniz olursa Metro ya gidip kendiniz bakmaniz iyi olacaktir diye dusunuyorum ...

isi problemi diye birsey oldugunu sanmiyorum ... elbette bir sure calistiktan sonra panelin arkasina elinizi koyarsaniz isindigini hissediyorsunuz ama bu normal ... Plazmalar hatırı sayılır derecede enerji tuketen cihazlar ... Plazmalarin hepsinde bu isinma durumu olur yani bu bir sorun degil normal bir durum ...

Ayarlar konusunda herkesin goz zevki degisken olabiliyor ama 1390 a 42" plazma almanin guzelligi burda ... Bircok arkadasimdan biliyorum cokca para vererek aldiklari plazmalarinda "kontrast-parlaklik artirir iken panelin omrunden yemeyelim" gibi kaygilar yasiyorlar :)
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Bomanti
    1) Arkadaşlar bu plazmayı bilgisayara bağlamak için şu kablodan mı almamız gerekiyor?
    http://urun.gittigidiyor.com/VGA-erkek-erkek-kablo-15-pin-10-metre_W0QQidZZ5349781

2) Birde buna sepha yaptırtmak istoyorum.Sephanın yerden yuksekliği kaç cm olmalı

3) Son sorum bilgisayardan film izlediğimiz zmn 1280x720 çözünürlüğündeki filmleri nasıl oynatacak (yazılanlara göre ve kitapçığa göre vga bağlantısında 1024x768
    destekliyor)

1) Kablo doğru, 15-pin erkek-erkek VGA (D-SUB) kablo.

2) Genelde oturduğunuz zaman Tv'nin orta noktasının göz hizasında olması söylenir, buna göre hesaplayabilirsiniz.

3) Masaüstü çözünürlüğü 1024x768 olunca, 1280x720'lik videoyu otomatik olarak 1024x768'e sığdıracak; yani aslında 1280x720'lik videoyu 1024x576 gibi izleyeceksiniz.

Not : Bu arada, 3.maddede yaptığım açıklama işin teorik açıklaması. Buna göre 1280x720'lik video 1366x768'lik Lcd Tv'de tam ekran olurken, 1024x768'lik Plazma'da altta ve üstte siyah bant kalması gerekir. Bu siyah bantlar kalıyor mu ?

Altta ve üstte siyah banttan kalır demişsiniz Herhangi bir arkadaş 720p lik bir video yu yani 1280x720 çözünürlüklü bir video seyretti mi? Video da küçülme oluyormu yoksa tam ekran mı gösteriyor? Video küçülüyorsa 106 ekranın bi anlamı kalmıyor bunu merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bomanti -- 20 Şubat 2008; 10:27:17 >

• quote:

Altta ve üstte siyah banttan kalır demişsiniz Herhangi bir arkadaş 720p lik bir video yu yani 1280x720 çözünürlüklü bir video seyretti mi? Video da küçülme oluyormu yoksa tam ekran mı gösteriyor? Video küçülüyorsa 106 ekranın bi anlamı kalmıyor bunu merak ettim

Bu konuda fazla endişe etmenize gerek yok; zira piyasaya çıkan Bluray ve Hd-Dvd filmleri büyük çoğunluğunun oranı, Tv'lere değil sinema perdelerine uygun olduğu için, alttan üstten siyah bant HD Ready ve Full HD Lcd Tv'lerde dahi kalıyor.

Şöyle ki, 720p olan filmlerin büyük çoğunlu 1280x500 küsür, 1080p olan filmlerin büyük çoğunluğu 1920x800 küsür çözünürlüğe sahiptir.

Bu yüzden bazı kullanıcılar 1366x768 panele sahip Hd Ready Lcd Tv'lerinde alttan üstten siyah bant olmasın diye 1080p film indirip; görüntüyü tam ekrana oturtuyorlar. Tabi ki bu durumda görüntü yatay olarak bir miktar kırpılmış oluyor.

Aynı işlem 720p filmler ile de yapılabilir, ancak 1280x500 küsür olan filmde 500 küsür piksel olan dikey görüntüyü 768 yaparsanız kalite kaybı yaşanır. Fakat 1080p olan filmler zaten 1920x800 küsür çözünürlükte olduğu için, dikey olarak 768 piksele indirdiğiniz zaman görüntü kalitesi kaybı neredeyse olmaz, fakat bu sefer de yatay olarak görüntü kırpılır.

Umarım açıklayıcı olmuştur !
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: TuzsuzDELiBEKiR

1-1.5 ay oldu sanirim ben Kozyatagi Metro dan almistim ... Metro fiyat artirmis dendi ama ben gidip gormedim imkaniniz olursa Metro ya gidip kendiniz bakmaniz iyi olacaktir diye dusunuyorum ...

isi problemi diye birsey oldugunu sanmiyorum ... elbette bir sure calistiktan sonra panelin arkasina elinizi koyarsaniz isindigini hissediyorsunuz ama bu normal ... Plazmalar hatırı sayılır derecede enerji tuketen cihazlar ... Plazmalarin hepsinde bu isinma durumu olur yani bu bir sorun degil normal bir durum ...

Ayarlar konusunda herkesin goz zevki degisken olabiliyor ama 1390 a 42" plazma almanin guzelligi burda ... Bircok arkadasimdan biliyorum cokca para vererek aldiklari plazmalarinda "kontrast-parlaklik artirir iken panelin omrunden yemeyelim" gibi kaygilar yasiyorlar :)

Kozyatağı Metro'da SEg plazmalar ne yazık ki 1590 idi.Geçen hafta orada gördüm...

• quote:

quote:

Bu konuda fazla endişe etmenize gerek yok; zira piyasaya çıkan Bluray ve Hd-Dvd filmleri büyük çoğunluğunun oranı, Tv'lere değil sinema perdelerine uygun olduğu için, alttan üstten siyah bant HD Ready ve Full HD Lcd Tv'lerde dahi kalıyor.

Şöyle ki, 720p olan filmlerin büyük çoğunlu 1280x500 küsür, 1080p olan filmlerin büyük çoğunluğu 1920x800 küsür çözünürlüğe sahiptir.

Bu yüzden bazı kullanıcılar 1366x768 panele sahip Hd Ready Lcd Tv'lerinde alttan üstten siyah bant olmasın diye 1080p film indirip; görüntüyü tam ekrana oturtuyorlar. Tabi ki bu durumda görüntü yatay olarak bir miktar kırpılmış oluyor.

Aynı işlem 720p filmler ile de yapılabilir, ancak 1280x500 küsür olan filmde 500 küsür piksel olan dikey görüntüyü 768 yaparsanız kalite kaybı yaşanır. Fakat 1080p olan filmler zaten 1920x800 küsür çözünürlükte olduğu için, dikey olarak 768 piksele indirdiğiniz zaman görüntü kalitesi kaybı neredeyse olmaz, fakat bu sefer de yatay olarak görüntü kırpılır.

Umarım açıklayıcı olmuştur !

Yanlışsam düzeltin lütfen....Ben geçenlerde bir Samsung 40'LCD'ye benim Laptop'u VGA olarak bağladım.720p film izlerken VLC Player ile siyah bantlar vardı.Fakat Aspect ratio'dan formatı 4/3 seçtiğimde tam ekrana oturdu ve çok da güzel oldu.Görüntü de ne yatayda ne de eninde sapma olamadı.Bence bir deneyin...

Kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: gladiator34
    Yanlışsam düzeltin lütfen....Ben geçenlerde bir Samsung 40'LCD'ye benim Laptop'u VGA olarak bağladım.720p film izlerken VLC Player ile siyah bantlar vardı.Fakat Aspect ratio'dan formatı 4/3 seçtiğimde tam ekrana oturdu ve çok da güzel oldu.Görüntü de ne yatayda ne de eninde sapma olamadı.Bence bir deneyin...

Eğer film 720p olarak 1280x720 veya 1280x500 küsür ise (alt üst siyah bant varsa 1280x500 küsürdür) ve siz bunu 1366x768 Lcd Tv'de tam ekran yapıyorsanız, ya en boy oranı bozulur, ya da görüntü kenarlardan kırpılmış olur. Bu durumun teknik olarak başka bir alternatifi yok.

Gözünüze güzel gözüktüyse bu sizin beğeniniz olabilir veya sanki bir ara Samsung Lcd Tv'lerde özel bir görüntü modu olduğu söylenmişti ve 4:3 görüntüler geniş ekrana yayıldığında görüntüde gözü rahatsız eden bozulma yok denmişti, belki öyle bir özellik olabilir. Ancak bu durum, 1.paragrafta söylediklerimi değiştirmez.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.