Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Seg Plazmaların Görüldüğü Son Yer Betlikdüzü 5M Migros

Ürün Kaliteli Duruyor..Hatta Cihazın az önündeki ünlü bir marka ile aynı dvd yi oynatmalarına sağmen SEG in kalitesi daha güzeldi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: REM1903
    14/02/08

Seg Plazmaların Görüldüğü Son Yer Betlikdüzü 5M Migros

Ürün Kaliteli Duruyor..Hatta Cihazın az önündeki ünlü bir marka ile aynı dvd yi oynatmalarına sağmen SEG in kalitesi daha güzeldi..

Gördüğünüz SEG, yukarıdaki Vestel'in karşılığı olarak dahili hoparlör içeren ve özellikli model midir ?
    Öyle ise, stoklarında var mıydı, bilginiz var mı ?
    Teşekkürler.
  • ARKADAŞLAR ÇOK ACİL İHTİYACIM OLAN BİŞEY VAR BİLENLER ORTALAMA FİYATIYLA YAZARSA İYİ OLUR.
    HDMI I OLAN Bİ LCD VAR BUNU PC YE BAĞLAYACAĞIM HDMI-DVI KABLO KULLANACAĞIM FAKAT PC DE DVI YOK O KABLONUN UCUNA TAKACAĞIM DVI-VGA ÇEVİRİCİSİNİN FİYATI NEDİR NERDE BULUNUR. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
  • Bimel'den 2m kablo olarak (bir ucu HDMI bir ucu DVI) 16-17 liraya aldım. X1900XT ve 8800GT kullanarak Toshiba LCD TV ile kusursuz 1920x1080 görüntü aldım, oyun oynadım vs.

edit : Ankara'da bulan arkadaşlar nerede bulduklarını yazarlarsa sevinirim kendi gözümle görmek istiyorum görüntüsünü almadan önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniwarp -- 15 Şubat 2008; 5:10:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknoloji danışmanı
    ARKADAŞLAR ÇOK ACİL İHTİYACIM OLAN BİŞEY VAR BİLENLER ORTALAMA FİYATIYLA YAZARSA İYİ OLUR.
    HDMI I OLAN Bİ LCD VAR BUNU PC YE BAĞLAYACAĞIM HDMI-DVI KABLO KULLANACAĞIM FAKAT PC DE DVI YOK O KABLONUN UCUNA TAKACAĞIM DVI-VGA ÇEVİRİCİSİNİN FİYATI NEDİR NERDE BULUNUR. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

quote:

Orjinalden alıntı: uniwarp
    Bimel'den 2m kablo olarak (bir ucu HDMI bir ucu DVI) 16-17 liraya aldım. X1900XT ve 8800GT kullanarak Toshiba LCD TV ile kusursuz 1920x1080 görüntü aldım, oyun oynadım vs.
    edit : Ankara'da bulan arkadaşlar nerede bulduklarını yazarlarsa sevinirim kendi gözümle görmek istiyorum görüntüsünü almadan önce.

Arkadaşın yapmak istediği, önce VGA-DVI dönüşümü, ondan sonra DVI-HDMI dönüşümü. Daha önce böyle bir bağlantı yapanı duymadım. Bu durum, doğrudan DVI-HDMI dönüşümünden çok farklı.

Öncelikle, Lcd Tv modelinizi bilmiyorum ama, güncel bir model ise VGA bağlantı üzerinden 1:1 pixelmapping destekleyebilir. Yani HD READY Lcd Tv ise 1360x768 veya 1366x768 çözünürlük verme ihtimali vardır. Böyle olursa, doğrudan VGA-VGA kablo ile bağlarsınız. Ayrıca eğer amacınız sunum vb. yapmaksa, yani monitör gibi kullamayıp, keyif için film vb. izlemeyecekseniz, VGA üzerinden 1280x720 almanız da bence çok makbuldur, yine HDMI dönüşümüne gerek kalmaz.

Yine de dönüşüm ile ilgili olarak, önce bir VGA-DVI adaptörüne ihtiyacıız var; ekran kartlarının içinden çıkar ve Yazıcıoğlu'nda kaça tuttururlarsa satarlar. Bir de DVı-HDMI kablo almanız gerekir, arkadaşın yukarıda söylediği... Ben bu şekilde aldığım VGA-DVI dönüştürücü ile DVI girişli Vestel Lcd Tv'imden görüntü alamamıştım. Bu durum sanıyorum benim Lcd Tv'min DVI girişinin DVI-D olmasından kaynaklanıyor, yani analog sinyal kabul etmiyor.

Ara bilgi, DVI bağlantının 3 çeşidi vardır. DVI-A (sadece analog), DVD-D (sadece dijital), DVI-I (dijital ve analog beraber). DVI-I ile en sağdaki 4 pin analog sinyal taşır.

Sonuç olarak, VGA > DVI > HDMI dönüşümü yapan birisini bulabilir misiniz bilmiyorum; aceleniz varsa mümkünse açık kablo/dönüştürücüyü iade şartıyla satın almanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 15 Şubat 2008; 9:41:35 >

• seg 106 plazma beylikdüzü migrosta var 1390 ve 12 taksit yapıyorlar hoparlörlü modelini satıyorlar. aynısının regal marka olanı var 1990 a. sadece seg yazan yerinde regal yazıyor
  • Arkadaşlar bu plazmayı bilgisayara bağlamak için şu kablodan mı almamız gerekiyor?
    http://urun.gittigidiyor.com/VGA-erkek-erkek-kablo-15-pin-10-metre_W0QQidZZ5349781

Birde buna sepha yaptırtmak istoyorum.Sephanın yerden yuksekliği kaç cm olmalı

Son sorum bilgisayardan film izlediğimiz zmn 1280x720 çözünürlüğündeki filmleri nasıl oynatacak (yazılanlara göre ve kitapçığa göre vga bağlantısında 1024x768
    destekliyor)

Cevaplarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bomanti -- 15 Şubat 2008; 16:17:44 >
  • selam ... dvi hdmi ile bağlamak isteyenler arkadaşlar ben denedim net bir görüntü ve çözünürlük alamadım vga olarak bağladım 2 farklı ekran kartım vardı o yüzden vga gibi olmadı 1:1 pixlemappign maalesef yok .. yada benim cihazlarda bir sorun var ... almak isteyen arkadaşların dikkatine...
  • Bu Akşam Migrosa Uğrıcam eve giderken..Bakalım Hoşumuza giderse vede kalmışsa Alacağız inş bir tane 106 ekran seg plazma :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bomanti
    1) Arkadaşlar bu plazmayı bilgisayara bağlamak için şu kablodan mı almamız gerekiyor?
    http://urun.gittigidiyor.com/VGA-erkek-erkek-kablo-15-pin-10-metre_W0QQidZZ5349781

2) Birde buna sepha yaptırtmak istoyorum.Sephanın yerden yuksekliği kaç cm olmalı

3) Son sorum bilgisayardan film izlediğimiz zmn 1280x720 çözünürlüğündeki filmleri nasıl oynatacak (yazılanlara göre ve kitapçığa göre vga bağlantısında 1024x768
    destekliyor)

1) Kablo doğru, 15-pin erkek-erkek VGA (D-SUB) kablo.

2) Genelde oturduğunuz zaman Tv'nin orta noktasının göz hizasında olması söylenir, buna göre hesaplayabilirsiniz.

3) Masaüstü çözünürlüğü 1024x768 olunca, 1280x720'lik videoyu otomatik olarak 1024x768'e sığdıracak; yani aslında 1280x720'lik videoyu 1024x576 gibi izleyeceksiniz.

Not : Bu arada, 3.maddede yaptığım açıklama işin teorik açıklaması. Buna göre 1280x720'lik video 1366x768'lik Lcd Tv'de tam ekran olurken, 1024x768'lik Plazma'da altta ve üstte siyah bant kalması gerekir. Bu siyah bantlar kalıyor mu ?

quote:

Orjinalden alıntı: rain67
    selam ... dvi hdmi ile bağlamak isteyenler arkadaşlar ben denedim net bir görüntü ve çözünürlük alamadım vga olarak bağladım 2 farklı ekran kartım vardı o yüzden vga gibi olmadı 1:1 pixlemappign maalesef yok .. yada benim cihazlarda bir sorun var ... almak isteyen arkadaşların dikkatine...

DVI-HDMI dönüşümü pixelmapping yeteneğini etkiliyor olabilir. Gerçi böyle bir konu açmıştım ve genelde etkilemediği söylenmişti ama, HDMI-HDMI deneyip ondan sonra pixelmapping yok demek daha iyi olur sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 15 Şubat 2008; 19:02:40 >

• Arkadaşlar Migros şimdide Panasonic Plazma 37' satılmaya başladı bizim SEG leri aldığımız fiyata (sıcak fırsatlada eklenmiş)
    ne dersiniz rakip olabilirmi????

http://forum.donanimhaber.com/m_21187787/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: haluksengul
    Arkadaşlar Migros şimdide Panasonic Plazma 37' satılmaya başladı bizim SEG leri aldığımız fiyata (sıcak fırsatlada eklenmiş)
    ne dersiniz rakip olabilirmi????

http://forum.donanimhaber.com/m_21187787/tm.htm

Pek de aynı fiyat sayılmaz aslında; hem %7-8 daha pahalı, hem de 12 cm. daha küçük.

Ancak yine de Panasonic olması ile aklı çelmiyor değil, özellikle izleme mesafesi yakın olanlar 37" düşünebilir.

Bir de PC girişi olmadığından bahsedilmiş. HDMI vardır tabi ama, sıradan notebook ile görüntü aktarmak sorun olabilir.

• Evet gördüm Bugün panasonic i de..Ama 37 yerine 42 olan SEG aldım..
    Hyundai 42 1599...

SEG Gayet Hoş Duruyor..ayarlarınıda tam yaptığım zaman süper olcak.Kullanma klavuzunu iyice okumam lazım..
  • MERHABA ARKADAŞLAR. BENDE DÜN SEG KÜLÜBÜNE KATILDIM. YENİBOSNA KOÇTAŞTAN 106 EKRAN SEG PLAZMAMI DÜN ALDIM. 5-6 AYDIR NE
    ALICAĞIMA KARAR VERMEYE ÇALIŞIYORDUM. BENİM GİBİ ÇOK DÜŞÜNÜP ÇOK ZOR KARAR VEREN ARKADAŞLARA PLAZMAYLA İLGİLİ TUM İNCELEMELERİMİ
    YAZICAĞIM.

ALALI 1 GÜN OLDU. HEMEN KURDUM. AKŞAMLEYİNDE FENERBAHÇE MAÇI VARDI DENEMEM İÇİN İYİ BİR FIRSAT OLDU. NORMAL SCARTLA BAĞLAMAMA
    RAĞMEN HİÇBİR RENK AYARIDA YAPMADIĞIM HALDE GÖRÜNTÜDEN GAYET MEMNUN KALDIM. KOMPONENT BAĞLANTILARIMI ALDIM. NEXT STAR 2000 CX
    SUPER PLUS UYDU RECEVİER MI ALDIĞIM ZAMAN KOMPONENT BAĞLANTIYLA DENİYECEĞİM COK DAHA NET BİR GÖRÜNTÜ ALICAĞIMI UMUYORUM.

DVD PLAYER OLARAK PHİLİPS DVP 5980 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. DVD PERFORMANSINI ALINCA YAZARIM. SES SİSTEMİ OLARAK ANFİLİ BİR SES SİSTEMİ
    ALICAĞIM 500-700 ARASI. TAVSİYESİ OLAN VARSA SEVİNİRİM.

PLAZMANIN GÖRDÜĞÜM EKSİLERİNE GELİNCE 4 SAAT KULLANDIM COK FAZLA ISINDI. UMARIM BUKADAR ISINMASI BİR PROBLEM YARATMAZ. BİRDE 2,5 MT
    DEN İZLEMEME RAĞMEN BUYUKLUGUNE ALIŞAMADIM. ACABA MESAFEMMİ YAKIN YOKSA GÖZLER ZAMANLAMI ALIŞACAK 106 EKRANA :)

• scart ile memnun olduysan component veya HDMI bağlantıyla şok geçireceksin büyük ihtimalle arkadaşım...
  • Alışırsın alışırsın da 1 ay sonra acaba 50" mi alsaydım demeye bile başlarsın...

quote:

Orjinalden alıntı: gezzgin

MERHABA ARKADAŞLAR. BENDE DÜN SEG KÜLÜBÜNE KATILDIM. YENİBOSNA KOÇTAŞTAN 106 EKRAN SEG PLAZMAMI DÜN ALDIM. 5-6 AYDIR NE
    ALICAĞIMA KARAR VERMEYE ÇALIŞIYORDUM. BENİM GİBİ ÇOK DÜŞÜNÜP ÇOK ZOR KARAR VEREN ARKADAŞLARA PLAZMAYLA İLGİLİ TUM İNCELEMELERİMİ
    YAZICAĞIM.

ALALI 1 GÜN OLDU. HEMEN KURDUM. AKŞAMLEYİNDE FENERBAHÇE MAÇI VARDI DENEMEM İÇİN İYİ BİR FIRSAT OLDU. NORMAL SCARTLA BAĞLAMAMA
    RAĞMEN HİÇBİR RENK AYARIDA YAPMADIĞIM HALDE GÖRÜNTÜDEN GAYET MEMNUN KALDIM. KOMPONENT BAĞLANTILARIMI ALDIM. NEXT STAR 2000 CX
    SUPER PLUS UYDU RECEVİER MI ALDIĞIM ZAMAN KOMPONENT BAĞLANTIYLA DENİYECEĞİM COK DAHA NET BİR GÖRÜNTÜ ALICAĞIMI UMUYORUM.

DVD PLAYER OLARAK PHİLİPS DVP 5980 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. DVD PERFORMANSINI ALINCA YAZARIM. SES SİSTEMİ OLARAK ANFİLİ BİR SES SİSTEMİ
    ALICAĞIM 500-700 ARASI. TAVSİYESİ OLAN VARSA SEVİNİRİM.

PLAZMANIN GÖRDÜĞÜM EKSİLERİNE GELİNCE 4 SAAT KULLANDIM COK FAZLA ISINDI. UMARIM BUKADAR ISINMASI BİR PROBLEM YARATMAZ. BİRDE 2,5 MT
    DEN İZLEMEME RAĞMEN BUYUKLUGUNE ALIŞAMADIM. ACABA MESAFEMMİ YAKIN YOKSA GÖZLER ZAMANLAMI ALIŞACAK 106 EKRANA :)

• Peki netten nereden temin edebiliriz bu plazmayı kangurum.com da satılan hoparlörsüz versiyonu hoparlörlü olan sizlerin kullandığı bu tvyi netten nerden temin edebiliriz bilen var mı?
  • NETTE YOK MİGROSA GİDECEKSİNİZ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del
    NETTE YOK MİGROSA GİDECEKSİNİZ....

Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, 42" Plazma Tv kutuları son derece büyüktür, birçok arabaya sığmaz ve bildiğim kadarıyla Migros'lar ücretsiz eve teslim yapmıyorlar. Ne ile karşılaşacağınızı bilmenizde fayda var diye söyledim.
  • onun kolayı var ben tansaştan aldım beylik düzünden kutudan çıkarttım bi güzel katladım köpüklerinide çıkardım 4 tane köpük 4 tanede emniyet tutacağı var taksinin bagajına koydum bunları plazmayıda taksini arka koltuğuna

kutu ve köpükleri atmak isterdim ama atamam çünkü 30 güne kadar aldığın yer geri alıyor beyenmesen bile 30 günden sonra atabilirsin teknik servisi ilgileniyor vestelin arıza yada ayıplı mal olursa birebir değiştiriyor
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.