Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: gladiator34
    Yanlışsam düzeltin lütfen....Ben geçenlerde bir Samsung 40'LCD'ye benim Laptop'u VGA olarak bağladım.720p film izlerken VLC Player ile siyah bantlar vardı.Fakat Aspect ratio'dan formatı 4/3 seçtiğimde tam ekrana oturdu ve çok da güzel oldu.Görüntü de ne yatayda ne de eninde sapma olamadı.Bence bir deneyin...

Eğer film 720p olarak 1280x720 veya 1280x500 küsür ise (alt üst siyah bant varsa 1280x500 küsürdür) ve siz bunu 1366x768 Lcd Tv'de tam ekran yapıyorsanız, ya en boy oranı bozulur, ya da görüntü kenarlardan kırpılmış olur. Bu durumun teknik olarak başka bir alternatifi yok.

Gözünüze güzel gözüktüyse bu sizin beğeniniz olabilir veya sanki bir ara Samsung Lcd Tv'lerde özel bir görüntü modu olduğu söylenmişti ve 4:3 görüntüler geniş ekrana yayıldığında görüntüde gözü rahatsız eden bozulma yok denmişti, belki öyle bir özellik olabilir. Ancak bu durum, 1.paragrafta söylediklerimi değiştirmez.

İzlediğim film 1280x720 idi.Planet Earth serisinden bir bölüm.Benim de şöyle bir tezim var bu konuda. 1366x768 ile 1280x720 bölünme değerleri aynı.Bu yüzden 1280x720 görüntüyü televizyon belli yüzdede ( sanırım iki boyutun yüzdesel farkı 6.7 ) büyütürseniz sapma olmadan tam ekran oluyor.1366'yı 768'e böldüğünüzde 1.77 gibi bir değer oluşturuyor.Aynı değeri 1280'i 720'ye böldüğünüzde de elde ediyorsunuz.Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.Ama sizin dediğiniz gibi bazı filmler 1280'e 500küsür.Onlarda zaten olmaz.Bu sefer eni değiştiği için görüntü uzayacaktır ki bu bariz belli oluyor....

• quote:

İzlediğim film 1280x720 idi.Planet Earth serisinden bir bölüm.Benim de şöyle bir tezim var bu konuda. 1366x768 ile 1280x720 bölünme değerleri aynı.Bu yüzden 1280x720 görüntüyü televizyon belli yüzdede ( sanırım iki boyutun yüzdesel farkı 6.7 ) büyütürseniz sapma olmadan tam ekran oluyor.1366'yı 768'e böldüğünüzde 1.77 gibi bir değer oluşturuyor.Aynı değeri 1280'i 720'ye böldüğünüzde de elde ediyorsunuz.Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.Ama sizin dediğiniz gibi bazı filmler 1280'e 500küsür.Onlarda zaten olmaz.Bu sefer eni değiştiği için görüntü uzayacaktır ki bu bariz belli oluyor....

O zaman sizin durumunuz tamamen VLC Player ayarları ile ilgili bir durummuş. 1280x720 film izlerken oran (1.77), panel çözünürlüğü olan 1366x768 ile aynı olduğu için, tam ekrana büyüttüğünüzde zaten alt ve üstte siyah bant olmaz.

Benim yukarıda anlattıklarım, sizin de belirttiğiniz gibi, 1280x500 küsür olan filmler içindi.

• quote:

quote:

quote:

Yanlışsam düzeltin lütfen....Ben geçenlerde bir Samsung 40'LCD'ye benim Laptop'u VGA olarak bağladım.720p film izlerken VLC Player ile siyah bantlar vardı.Fakat Aspect ratio'dan formatı 4/3 seçtiğimde tam ekrana oturdu ve çok da güzel oldu.Görüntü de ne yatayda ne de eninde sapma olamadı.Bence bir deneyin...

Eğer film 720p olarak 1280x720 veya 1280x500 küsür ise (alt üst siyah bant varsa 1280x500 küsürdür) ve siz bunu 1366x768 Lcd Tv'de tam ekran yapıyorsanız, ya en boy oranı bozulur, ya da görüntü kenarlardan kırpılmış olur. Bu durumun teknik olarak başka bir alternatifi yok.

Gözünüze güzel gözüktüyse bu sizin beğeniniz olabilir veya sanki bir ara Samsung Lcd Tv'lerde özel bir görüntü modu olduğu söylenmişti ve 4:3 görüntüler geniş ekrana yayıldığında görüntüde gözü rahatsız eden bozulma yok denmişti, belki öyle bir özellik olabilir. Ancak bu durum, 1.paragrafta söylediklerimi değiştirmez.

gladiator34'un tezi dogru. 16:9 ekranlarda en/boy orani 1.77'dir. en/boy orani ayni olan goruntuleri ekrana tam olarak oturtabilirsiniz.
    cozunurlugu 1280x720 ve 1366x768 olan goruntuler ekrana deyim yerindeyse cuk oturacaktir.

1920/800 cozunurlugu olan hd yayinlarda en/boy orani 2.4'dur. bu yayinlari izlerken goruntunun altinda ve ustunde, ekran boyunun yaklasik %35'i kadar bir alan bos kalir. 4:3 tv yayinlarini izlerken de goruntunun saginda ve solunda benzer oranda bosluklar kaliyor.

benim tercihim goruntunun en/boy oraninin bozmadan etrafinda bosluk birakarak izlemek olacak. 4:3 yayinlar, 106 ekran plazmada, goruntunun saginda ve solunda bosluk birakarak izlendiginde, ekranin 69x52'lik bir kismi kullaniliyor. bu da eski crt televizyonlarda 86 ekran dedigimiz boya denk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hangiplazma -- 20 Şubat 2008; 15:11:32 >

• MEDIAPLAYERLER YARDIMI İLE İZLEYECEKSENİZ (PCDEN) HİÇBİR SORUN YOK => bsplayer bile orjinal olanı ekrana tam olarak sığdırmakta...
    BİR ÇOK EV SİNEMA SİSTEMİ VE DVD PLAYERLER BENZER UYGULAMA YAPMAKTA, AZCIK ALTTAN AZCIK YANDAN KIRPILMIŞ ÖNEMLİ DEĞİL,
    RAHATÇA İZLEMEYE BAKIN...
    HA FORMATTA SORUN VARSA TV'NİZDEKİ GÖRÜNTÜ FORMATLARI İLE BUNU DÜZELTEBİLİRSİNİZ DE...
  • Orjinalden alıntı: signore

Günaydın arkadaşlar,

SEG Plazma'nın temini konusunda bilgisi olanlar güncelleme yapabilir mi ?
    En son hangi mağazada satıldığının görüldüğü gibi. Ben de alacağım 2 tane ama Anadolu Yakası'nda bir mağaza bulmam gerekiyor veya karşıda bile olsa kargo yapılabilecek olması gerekir.

Pazartesi gunu Beylikduzu 5M Migrostan aldik 2 tane..
  • Pazartesi gunu (18 Subat) Beylikduzu 5M Migrostan aldik 2 tane..1399 dan..

Orjinalden alıntı: a_efe

Günaydın arkadaşlar,

SEG Plazma'nın temini konusunda bilgisi olanlar güncelleme yapabilir mi ?
    En son hangi mağazada satıldığının görüldüğü gibi. Ben de alacağım 2 tane ama Anadolu Yakası'nda bir mağaza bulmam gerekiyor veya karşıda bile olsa kargo yapılabilecek olması gerekir.

• Plazmasiyla birlikte uydu alicisi kullanip goruntu kalitesinden cok memnun olanlar payalasabilir mi uydu alicisinin marka ve modelini bizimle ?..

..tesekkurler..
  • quote:

Pazartesi gunu (18 Subat) Beylikduzu 5M Migrostan aldik 2 tane..1399 dan..

aldiginiz plazma, ekranin altinda hoperloru olan model mi?

ankara'da bu plazmayi yakin zamanda goren oldu mu?
  • NEXT 8000 FTA VE BUNUN YANINDA "HEDİYE" VERİLEN DANDİK SCART KABLO :))))
  • quote:

Orjinalden alıntı: hangiplazma

quote:

Pazartesi gunu (18 Subat) Beylikduzu 5M Migrostan aldik 2 tane..1399 dan..

aldiginiz plazma, ekranin altinda hoperloru olan model mi?

ankara'da bu plazmayi yakin zamanda goren oldu mu?

evet hoparlorlu modeli..
  • Bu segin yabancı sitesinde 50'' plazmada var 2 tane acaba burda yakın zamanda satmaya başlarlarmı 50'' olanından.
  • Aslında teslim aldıktan sonra söyleyecektim ama yarın öğleden önce geleceğine göre beklememe pek gerek yok.

Yarın bir yakınım için benim evime SEG 42" Plazma teslim edilecek (hoparlörlü olan model) ve HTPC, Xbox360, Next Component çıkışlı uydu alıcı gibi görüntü kaynakları ile performansını kontrol edeceğim.

İmzamda şuan yazmıyor ama, benim kendi televizyonum Vestel 37" Wireless DMP Lcd Tv; hem onunla da görüntüsünü kıyaslamış olacağım. Gerçi sonucu biliyorum, HD yayınlarda Vestel Lcd Tv daha güzel sonuç verecek, özellikle uydu yayınında Seg daha güzel görüntü verecek.

Söz vermiş olmayayım ama farklı görüntü kaynakları ile fotoğraflar çekmeye çalışacağım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • incelemeyi bekliyoruz o zaman
  • ankara'da ankamall migros'ta seg 106 ekran plazma su anda satiliyor, fiyati 1399/12. uc tanesini teshir icin calistirmislar. dvd yayini disinda bir
    yayin izlemek mumkun olmuyor. tv'ler bir rafin uzerinde duruyor, yakindan bakmakta mumkun degil. gorevli, bu fiyatlarin 27 subata kadar gecerli oldugunu soyledi. ayni gorevliler daha once bu seg plazma bir daha gelmez demislerdi.

migros sanal market sayfalarinda hala hoperlorsuz modelin fotografi var. anladigim kadari ile sayfaya yanlis fotograf koymuslar.
    su anda piyasada sadece hoperlorlu model var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hangiplazma -- 22 Şubat 2008; 23:19:43 >
  • Evet arkadaşlar,ben de bugün bir tane aldım 1390/12 Tansaş Yenibosna.Daha da 10 tane vardı.Almadan önce oradaki arkadaşlardan koliyi açıp çalıştırmalarını istedim.Onlar da bana bunların test edilip gönderildiklerini söylediler.

Ben de olsun yine de çalıştırın görmek istiyorum diyince beni kırmadılar ve açıp çalıştırdılar.10 dakika kadar seyrettim ve bir sorun olmadığını görünce tamamdır dedim ve ödeyip aldım.

Arabaya sığdırmak oldukça zor oldu.Arka koltukta kutusundan çıkmış ve emniyet kemeri takılmış Plazma ile eve geldim.Şu anda LOST 4.sezon HD 1280x720p seyrediyorum.Sonuç MÜKEMMEL... inanılmaz bir görüntü.Tabii SD 'ye çevirince çok yavan kalıyor.

Sonuç olarak beni fazlasıyla fiyat performans olarak tatmin etti.Tabii dizi seyrederken reklama girince PİP yapıp reklam bitmişmi diye bakabilmek de ayrıca güzel.

Saygılar....

• arkadaslar yarin gidip bu plazmadan almayi dusunuyorum. aklima takilan iki soru var:

* kurulumu, vestal servisi yapiyor mu? duvar askisini daha sonra kullanacagim. sadece tv'yi
    calistirip saglam oldugunu gostersinler.

* normal tv yayinlari 4:3 ekran olculerinde izlenebiliyor mu? plazmanin menulerinde
    goruntu olculeri ile ilgili bir ayar bulamadim.
  • slm arkadaşım kurulumu kendin yapıyosun ama ben bunu askı aparatınla duvara monte etmek istiorum dersen vestel servisi geliyo ama ücretli yaklaşık 55 ytl bence al makkabı metreyi önüne yerden yüksekliği 70 cm ayarla yada koltuğa oturduğun zaman tam ekranın ortasına bakacak şekilde ayarla

kumandadan en altta soldan ikinci +WIDE diye düme var burdan istediğin ölçüde ayar var vestel aşmış canı kendini bu segle çoşmuş hatta
    güle güle kullan

halamı düşünüyosun git hadi durma
  • quote:

Orjinalden alıntı: margornn

Bu segin yabancı sitesinde 50'' plazmada var 2 tane acaba burda yakın zamanda satmaya başlarlarmı 50'' olanından.

Valla bende bi yerden para gelmesini bekliyorum acaba 50'' gelir mi bide soyle 2000 ytlden verseler tadından doyulmaz valla :)
  • arkadaşlar seg plazmayı 2 haftadır kullanıyorum ve karşılaştığım bazı sorunlar var. Bunlardan biri TV nin kendi kendine açılması. Bazen salondan bir ses geliyor bir bakıyorum TV kendi kendine açılmış. Acaba diyorum küçük elektrik kesintisimi oluyorda böyle kendi kendine açılıyor mesela bende plazmanın altındaki kapatma tuşundan tv yi açınca direk açılıyor yani diğer tvlerde olduğu gibi mavi ışıkta beklemiyor. bugün sigortaları kapattım açtım tv yine kendiliğinden açıldı bu sizdede böylemi yoksa bendemi böyle sadece. diğer odada küçük tv yi izlerkende bir kere açılmıştı yani elektrik kesintisi olmadığını gördüm yada küçük tv yi etkilemeyecek kadar küçük bir kesintiden de etkilenirmi bu koca plazma.

birde bazen tv yi izlerken (uydudan) kendiliğinden sağ üstte 2 yazıyor ve 2. kanala geçiyor. bu olay 4 kere başıma geldi bunlardan 2 si uydudan kanal değiştirirken oldu 2 side hiçbirşeye dokunmadan oldu. Bu da bir arızamıdır arkadaşlar plazmayı 1 ay dolmadan migrosa geri verip yenisiyle değiştirmelimiyim? Yoksa kumandaların azizliğinemi uğruyorum bana bir oyun mu oynuyorlar? ne yapmalıyım arkadaşlar?

• quote:

Orjinalden alıntı: witchkingkene
    arkadaşlar seg plazmayı 2 haftadır kullanıyorum ve karşılaştığım bazı sorunlar var. Bunlardan biri TV nin kendi kendine açılması. Bazen salondan bir ses geliyor bir bakıyorum TV kendi kendine açılmış. Acaba diyorum küçük elektrik kesintisimi oluyorda böyle kendi kendine açılıyor mesela bende plazmanın altındaki kapatma tuşundan tv yi açınca direk açılıyor yani diğer tvlerde olduğu gibi mavi ışıkta beklemiyor. bugün sigortaları kapattım açtım tv yine kendiliğinden açıldı bu sizdede böylemi yoksa bendemi böyle sadece. diğer odada küçük tv yi izlerkende bir kere açılmıştı yani elektrik kesintisi olmadığını gördüm yada küçük tv yi etkilemeyecek kadar küçük bir kesintiden de etkilenirmi bu koca plazma.

birde bazen tv yi izlerken (uydudan) kendiliğinden sağ üstte 2 yazıyor ve 2. kanala geçiyor. bu olay 4 kere başıma geldi bunlardan 2 si uydudan kanal değiştirirken oldu 2 side hiçbirşeye dokunmadan oldu. Bu da bir arızamıdır arkadaşlar plazmayı 1 ay dolmadan migrosa geri verip yenisiyle değiştirmelimiyim? Yoksa kumandaların azizliğinemi uğruyorum bana bir oyun mu oynuyorlar? ne yapmalıyım arkadaşlar?

Uydudan Tv izlerken benim bildiğim kanal değişimi ile Tv'nin bir ilgisi yok; kanal değişimi uydu alıcı üzerinden yapılıyor ve Tv'ye sadece sinyal gidiyor. Eğer kablo Tv deseydiniz o zaman kabahati Tv'ye bulur; Tv fazla otoriter, kendi sevdiği programı izlemek istiyor diyebilirdim

Kendiliğinden açılması sorunu için, Vestel Müşteri Hizmetleri'ni aramanızı öneririm. Ayrıca bir servisi arayıp, SEG Tv'lerde böyle bir yaygın sorun olup olmadığını anlamak için ağızlarından laf almaya bakabilirsiniz; doğrudan sorarsanız birşey söylemezler ama, artık burada iş size düşüyor !

Tv'nin iadesi ile ilgili olarak, Migros'un 2 hafta sonra değişim yapmak için servis raporu isteyeceğini sanıyorum; yani cihazı servise alacaklardır. Ancak markası ne olursa olsun, 2 hafta içinde servise göndermek can sıkıcı olur, üstelik ne kadar kalacağı, sorun bulup bulamayacakları belli değil.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.