Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gezzgin

1 Aydır aranızda yoktum arkadaşlar. Seg Plazmam 3. ayını doldurdu. Görüntü ve performanstan daha öncede söylediğim gibi gayet memnunum.

Bir problemim var; Görüntüde arada atlama oluyor, yani saliseyle ölçülebilecek donma oluyor( özellikle maçlarda ve hareketli sahnelerde farkına varıyorum).

Bu sorunla karşılaşan arkadaş oldumu acaba. recevierdan olduğunu sanmıyorum çünkü denediğim başka recevierdada yaptı. Acaba plazmadanmı

yoksa çanak antendenmidir. (Çanak antenim sinyali gayet iyi alıyor)

Ben de uzun zamandır kullanıyorum fakat böyle birşey bende hiç olmadı.
  • Eğer ottomatik ekran modu yada panaromik ekran modu kullanırken sd yayınlardaki "takılma" dan bahsediyorsanız evet bu plazmada bu zaman zaman oluyor.
    Bence sebep panaromik görüntüye geçiş algoritmasında.
    Ayrıca bu TVde başka bir sorun daha var.
    Eğer hızlı sahnelerde yakın plan çekimlerde mesela insan yüzlerine dikkat ederseniz katmanlı bir görüntü oluşuyor. Bu da yine gelen sinyali işleme şekli ile ilgili.

Bunlar çookta büyük problemler mi?
    Aslında değil..

quote:

1 Aydır aranızda yoktum arkadaşlar. Seg Plazmam 3. ayını doldurdu. Görüntü ve performanstan daha öncede söylediğim gibi gayet memnunum.

Bir problemim var; Görüntüde arada atlama oluyor, yani saliseyle ölçülebilecek donma oluyor( özellikle maçlarda ve hareketli sahnelerde farkına varıyorum).

Bu sorunla karşılaşan arkadaş oldumu acaba. recevierdan olduğunu sanmıyorum çünkü denediğim başka recevierdada yaptı. Acaba plazmadanmı

• EVET SADECE PANAROMIC SEÇİLİNCE OLUYOR...
    ÇOK DİKKAT EDİNCE FARK EDİLİYOR...
    SORUN BENCE DE GÖRÜNTÜNÜN TEKRAR İŞLENMESİNDE...
    DİĞER MODLARDA SORUN YOK...
  • HDMI ÇOKLAYICI KULLANAN OLDU MU?
    PLAZMANIN BANA GÖRE TEK EKSİSİ HDMI 1 TANE OLMASINDAYDI.
    BAĞLANTI DARBOĞAZI OLUŞTURACAK GİBİ :))))
  • Ben HTPC toplayacağım ve üzerinde hem hd uydu alıcı hemde dvb-t alıcı kart olacak. Birde bu pc ye optik okuyucu olarak BluRay takınca tek HDMI yetecek.
    İşte çoklayıcı olmadan çözüm..
    quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del

HDMI ÇOKLAYICI KULLANAN OLDU MU?
    PLAZMANIN BANA GÖRE TEK EKSİSİ HDMI 1 TANE OLMASINDAYDI.
    BAĞLANTI DARBOĞAZI OLUŞTURACAK GİBİ :))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi decsan -- 27 Nisan 2008; 23:50:44 >
  • arkadaşalar 5yıldır 37 ekran bir arçelik crt tv vardı evde.tüpü bitmek üzere renkler solmaya başladı yaza tvyi değiştircem bıktım 37 ekran tvden yenide evlendim yaza borçlar azalcak elimde bulunan seçenekler bunlar Philips 32pfl5322 ,samsung le 32r81b,seg plazma 106 ekran,toshiba 32av500 alacağım tvyi sd yayın xbox360 ve bilgisayardan 720p hdrip filmler için kullancam.Seg plazmanın xbox360 performansını bilmiyom Yardım için teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetsary
    arkadaşalar 5yıldır 37 ekran bir arçelik crt tv vardı evde.tüpü bitmek üzere renkler solmaya başladı yaza tvyi değiştircem bıktım 37 ekran tvden yenide evlendim yaza borçlar azalcak elimde bulunan seçenekler bunlar Philips 32pfl5322 ,samsung le 32r81b,seg plazma 106 ekran,toshiba 32av500 alacağım tvyi sd yayın xbox360 ve bilgisayardan 720p hdrip filmler için kullancam.Seg plazmanın xbox360 performansını bilmiyom Yardım için teşekkürler

1) SD Yayın
    2) Xbox360 (720p)
    3) PC üzerinden 720p HD Rip

Ben olsam bu durumda, Lcd Tv'ye daha yakın olurdum. Tabi %80-90 oranla SD yayın izlerim diyorsanız başka. Ancak normalde ağırlığınız HD yayınlar gibi gözüküyor. Böyle olunca her ne kadar SD yayınlar Plazma Tv gibi olmayacaksa da, HD yayınlardaki, PC bağlantısındaki başarı bu açığı fazlasıyla kapatır.

Zaten Xbox360 ile Plazma Tv'de burn-in (yanma, iz bırakma) derdi olur. Ayrıca PC bağlantısında Lcd Tv'ler kadar başarılı değil Plazma Tv'ler (HD Ready ve sizin alacağınız Tv'leri baz alarak bunları söylüyorum).

• HMDI ÇOKLAYICIYI, PC ÜZERİNDEN KULLANMAK "BAZILARI" İÇİN ZOR OLACAĞINDAN İSTEDİM...
    PC ÜZERİNDEN BUNLARI YAPMAK BENİM İÇİN OLABİLİR ANCAK AİLENİN "PC İLE ARASI İYİ OLMAYAN" FERTLERİ NE YAPSIN, :))))
    KUMANDA ÜZERİNDEN RAHATÇA HALLEDİYORLAR ŞUANDA, DVD-EV SİNEMASI COMPONENTDEN BAĞLI, UYDU SCART 2 DEN, PC'YE HDMI KALIYOR ŞU ANDA SORUN YOK AMA.... HDMI BAŞKA BİR CİHAZ ALIRSAM...
  • Kendi açından haklısın.
    Ben kendi çözümümü paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dec_chaos -- 29 Nisan 2008; 23:18:29 >
  • Artıkın benimde seg plazmam var Samsun yeşilyurt migrostan 4 gün önce 1.590'a aldım kampanyayı kaçırdık ama genede fiyat uygun gibime geliyor. Bazen biraz fazla ses yapıyo biraz okşadıktan sonra azalıyo umarım ilerde sorun çıkartmaz. Bu arada Sam42 panel, ölü piksel göremedim baff uydu standart scart-scart ile kullanıyorum görüntü fena değil (fena değil diyorum yayın kalitesinden dolayı ve hiç içime sinmesede düşük ayarda kullandığım için). tabiki bende buradaki yazıları baştan sonra okuduktan sonra aldım emeği geçenlere çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetsary
    arkadaşalar 5yıldır 37 ekran bir arçelik crt tv vardı evde.tüpü bitmek üzere renkler solmaya başladı yaza tvyi değiştircem bıktım 37 ekran tvden yenide evlendim yaza borçlar azalcak elimde bulunan seçenekler bunlar Philips 32pfl5322 ,samsung le 32r81b,seg plazma 106 ekran,toshiba 32av500 alacağım tvyi sd yayın xbox360 ve bilgisayardan 720p hdrip filmler için kullancam.Seg plazmanın xbox360 performansını bilmiyom Yardım için teşekkürler

1) SD Yayın
    2) Xbox360 (720p)
    3) PC üzerinden 720p HD Rip

Ben olsam bu durumda, Lcd Tv'ye daha yakın olurdum. Tabi %80-90 oranla SD yayın izlerim diyorsanız başka. Ancak normalde ağırlığınız HD yayınlar gibi gözüküyor. Böyle olunca her ne kadar SD yayınlar Plazma Tv gibi olmayacaksa da, HD yayınlardaki, PC bağlantısındaki başarı bu açığı fazlasıyla kapatır.

Zaten Xbox360 ile Plazma Tv'de burn-in (yanma, iz bırakma) derdi olur. Ayrıca PC bağlantısında Lcd Tv'ler kadar başarılı değil Plazma Tv'ler (HD Ready ve sizin alacağınız Tv'leri baz alarak bunları söylüyorum).

teşekkür ederim lcd tvlerden hangisini önerirsiniz f/p olarak samsungun görüntüsünü gördüm diğerlerini bilmiyom performansını

• LCD TABİKİ SAMSUNG...
    SONY BİLE LCD PANELİNİ SAMSUNGDAN ALIYOR....
    MÜMKÜNSE 37 VEYA 42 FULL HD MODELLERİNDEN...
    DEĞİLSE EN AZ R MODELİ 82" ; 1360X768 ÇÖZÜNÜRLÜK DAHİ YETERLİ....
    EN ÖNEMLİSİ SORUNSUZ OLMASI.....
    ANCAK PC EKRANI OLARAK DÜŞÜNÜN; LCD'DE TV İZLEMEK "KALİTELİ DEĞİL"; PLAZMA VARKEN.....
  • Kimseden ses seda çıkmıyor, hala piyasada 1390 YTL'den bu Tv'yi görenler var mı ?

Bu arada, DH Plazma/LCD TV Marka/Model Kullanıcı Listesi'ne kendinizi ilave edebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_22940241/tm.htm
  • Herkese Merhaba..
    Ben seg plazmayı aralık 2007 de aldım o tarihten beribeni en çok rahatsız eden kayan yazılardaki titreme.. dolayısıyle okunmama sorunu .. yazılar küçük ve hızlı ise hiç okunmuyor normal iri punto ve yavaş seyrediyorsa sorun yok ama genelde çoğu yazılar hızlı bir şekilde geçiyor buda gözümü alıp rahatsız ediyor bir de pc de vga dan bağlıyken ekrandaki görüntü sağ sol yapıyor sanki tam ekrana oturmuyormuş gibide ayarlama yapıyor halbuki hareketli görüntüde sorun yok masa üstünde böyle yapıyor.. şimdi merak ettiğim konu bu sorunlar plazmaya yada lcd lere özgü bir sorunmudur, bağlamış olduğum vga kablodan olabilirmi yada uydu cihazından olabilirmi bu sorunlarla karşılan arkadaşlardan mümkünse yanıt bekliyorum.. selam ve saygı ile...
  • Kayan yazı meselesi düşük kontrastlı veya tepkime süreli LCD lerde daha beterdir, bence önemsenicek bir konu değil.

quote:

Orjinalden alıntı: rain67

Herkese Merhaba..
    Ben seg plazmayı aralık 2007 de aldım o tarihten beribeni en çok rahatsız eden kayan yazılardaki titreme.. dolayısıyle okunmama sorunu .. yazılar küçük ve hızlı ise hiç okunmuyor normal iri punto ve yavaş seyrediyorsa sorun yok ama genelde çoğu yazılar hızlı bir şekilde geçiyor buda gözümü alıp rahatsız ediyor bir de pc de vga dan bağlıyken ekrandaki görüntü sağ sol yapıyor sanki tam ekrana oturmuyormuş gibide ayarlama yapıyor halbuki hareketli görüntüde sorun yok masa üstünde böyle yapıyor.. şimdi merak ettiğim konu bu sorunlar plazmaya yada lcd lere özgü bir sorunmudur, bağlamış olduğum vga kablodan olabilirmi yada uydu cihazından olabilirmi bu sorunlarla karşılan arkadaşlardan mümkünse yanıt bekliyorum.. selam ve saygı ile...

• UYDU ALICINIZ İLE İLGİLİ OLABİLİR...
    BENDE O SORUN 1-2 SN SÜRELİ VE SADECE PANAROMIC MODUNDA
  • Kayan yazı sorunu bütün plazmalarda var. Lcdlerden bahsetmeye bile gerek yok.
    VGA den bağlıyken desktopun yerdeğiştirmesi bende yok. Çok uzunüsre oyun oynadım, mkv ve divx izledim, internette sörf yaptım aman
    böyle birşey görmedim.
    Kablo değiştirin bence.
    quote:

Orjinalden alıntı: rain67

Herkese Merhaba..

• quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Eğer ottomatik ekran modu yada panaromik ekran modu kullanırken sd yayınlardaki "takılma" dan bahsediyorsanız evet bu plazmada bu zaman zaman oluyor.
    Bence sebep panaromik görüntüye geçiş algoritmasında.
    Ayrıca bu TVde başka bir sorun daha var.
    Eğer hızlı sahnelerde yakın plan çekimlerde mesela insan yüzlerine dikkat ederseniz katmanlı bir görüntü oluşuyor. Bu da yine gelen sinyali işleme şekli ile ilgili.

Bunlar çookta büyük problemler mi?
    Aslında değil..

quote:

hocam aynı sorunu ben de yasıyordum ve bunun kaynagı dusundugunuz gibi değil

cok mac izleyen biriyim ozellikle maclarda bu "takılma "olayı yasanıyordu-otomatik modda- ve kotu bir skart kablo kullanıyordum
    monster marka altın uclu scart alınca bu sorun onda bire dustu neredeyse.

• quote:

Orjinalden alıntı: caglar_sss
    hocam aynı sorunu ben de yasıyordum ve bunun kaynagı dusundugunuz gibi değil

cok mac izleyen biriyim ozellikle maclarda bu "takılma "olayı yasanıyordu-otomatik modda- ve kotu bir skart kablo kullanıyordum
    monster marka altın uclu scart alınca bu sorun onda bire dustu neredeyse.

Şampiyonlar Ligi yarı final maçlarını component çıkışlı Next Super Plus uydu alıcı ile izledim ve bahsedildiği gibi bir takılmaya/atlamaya rastlamadım. Ayrıntılara çok dikkat eden birisi olduğum için, bu gibi sorunlar hemen dikkatimi çeker. Ancak yine de bu gözle bir daha izleyeceğim futbol maçı denk gelirse.
  • cevaplar için teşekkürler... idare edeceğiz demekki kablolarımıda değiştirip birde öyle deneyeceğim..

haluksengul ---Kayan yazı meselesi düşük kontrastlı veya tepkime süreli LCD lerde daha beterdir, bence önemsenicek bir konu değil

ctrl_alt_del --- UYDU ALICINIZ İLE İLGİLİ OLABİLİR... BENDE O SORUN 1-2 SN SÜRELİ VE SADECE PANAROMIC MODUNDA

plcmn --- Kayan yazı sorunu bütün plazmalarda var. Lcdlerden bahsetmeye bile gerek yok. VGA den bağlıyken desktopun yerdeğiştirmesi bende yok. Çok uzunüsre oyun oynadım, mkv ve divx izledim, internette sörf yaptım aman böyle birşey görmedim. Kablo değiştirin bence.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.