Şimdi Ara

SEG PLAZMA KULÜBÜ (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.117
Cevap
2
Favori
97.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayırlı olsun gule gule kullanın.en guzelini yapmıssınız netten almak sanırım dogru degil.buldugum arcelik kontrol ettirdiö sag olsun bir arkadas ilgilendi revizyon urunmus o yuzden fiyatı oyle ucuz koymuslar :).seg kararlıyım kampanyasını bekliyorum..lcdsi var 1599 ytl.birde hoperlorsuz olanı kangurumlarda halem mevcut 1449 ytl.umarım yakında tekrara kampanya yaparlar.1449 ytl cok yuksek kangurumdakı o model icin.
  • bu plazmalarda kullanılan panelin samsung olduğu,tünerlerininde philips ve Lg olduğu belirtilmekte,acaba günümüz üretimlerinde de yine aynı panel ve tünerler mi kullanılıyor,bilgisi olan veya yeni alan arkadaşlar cevap verebilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: uskan
    bu plazmalarda kullanılan panelin samsung olduğu,tünerlerininde philips ve Lg olduğu belirtilmekte,acaba günümüz üretimlerinde de yine aynı panel ve tünerler mi kullanılıyor,bilgisi olan veya yeni alan arkadaşlar cevap verebilir mi?

Düzenli olarak ve mağazalar aracılığı ile iç piyasaya sürülen Tv'ler olmadığı için, belirli bir yerde bulduğunuzda o model ve seriye yönelik araştırma yapmak daha iyi olur. Eğer nerede hangi modelin satıldığını söylerseniz, bilgiye ulaşabilen burada paylaşır.

Bu arada modeller derken, bir en eski hoparlörsüz model var, bir hoparlörlü ve asıl popüler olan model var, bir de benim sonradan bir keresinde Carrefour'da gördüğüm yeni dizayn SEG Plazma var.
  • forumda bahsi geçen hoparlörlü popüler olan modeli kastetmiştim, ayrıca bu modelin tek hoparlörlü olduğunu bilmiyordum, eğer öyleyse stereo ve surraund ses için mutlaka bir ses sistemine bağlamak gerekli, ayrıca benim gördüğüm yer ısparta migros olduğu için buradan forumda pek görüp alan olmadığı düşüncesindeyim, bu nedenle eş zamanlı olması bakımından halihazırda yakın zamanda migroslardan alınan-bulunan bu ürünlerin aynı olabileceği düşüncesi ile görüş sormuştum.yardımcı olan olursa sevinirim.
    not;sayın signore yeni model olarak belirterek bir önceki sayfada linkini verdiğiniz, 42 '' seg marka tv LCD olarak gözükmekde yazılım hatası olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 21 Ekim 2008; 0:51:55 >
  • quote:

forumda bahsi geçen hoparlörlü popüler olan modeli kastetmiştim, ayrıca bu modelin tek hoparlörlü olduğunu bilmiyordum, eğer öyleyse stereo ve surraund ses için mutlaka bir ses sistemine bağlamak gerekli, ayrıca benim gördüğüm yer ısparta migros olduğu için buradan forumda pek görüp alan olmadığı düşüncesindeyim, bu nedenle eş zamanlı olması bakımından halihazırda yakın zamanda migroslardan alınan-bulunan bu ürünlerin aynı olabileceği düşüncesi ile görüş sormuştum.yardımcı olan olursa sevinirim.

not;sayın signore yeni model olarak belirterek bir önceki sayfada linkini verdiğiniz, 42 '' seg marka tv LCD olarak gözükmekde yazılım hatası olabilir mi?

Hoparlörlü modeli ben tek hoparlörlü olarak bilmiyorum. SEG'in hoparlörlü modeli, BU Vestel modeli ile aynı ve Teknik Özellikler sekmesinde "Stereo > Evet" olarak gözüküyor.

Önceki sayfada verdiğim BU linkteki Tv, SEG'in en son gördüğüm modeli ve Lcd Tv değil, Plazma Tv'dir. Sitede Lcd diye yanlış yazılmış. Zaten panel çözünürlüğünden de anlayabilirsiniz, Hd Ready Lcd Tv'lerin çözünürlüğü 1024x768 değil 1366x768'dir. 1024x768 ise 42" Hd Ready Plazma Tv'lerin standard çözünürlüğüdür.

Eğer görünümü aynı ise bence panelin de aynı olma ihtimali çok yüksek. Yanılmıyorsam Tv'nin arkasında yaklaşık 5x5 cm.'lik beyaz bir etikette "Samsung" panele işaret eden "SAM" gibi bir kısaltma vardı. O etikete bakabilirsiniz. Zaten Tv'nin kutusu yukarıya doğru açılıyor, mağaza sorun çıkarmaz herhalde.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• teşekkürler,
    -bende bu plazmanın stereo olması gerekeceğini düşündüğüm için "tek hoparlör" ifadesine biraz şaşırmrıştım,
    -yeni model olarak belirttiğiniz ve bizzat görmüş birisi olarak, ürünün ekran çözünürlük bilgilerinden dolayı yazılım "hatası olabilir mi?" diye sormuştum.demekki bu tip konularda yazılım hataları olabiliyormuş.
    -dediğiniz gibi kutu üstten açılıyor,hatta ben ilgilenince kutuyu açmak bile istediler,ama ben son kararımı vermediğimden ayrıca aldığım ürünleri hep açılmamış kutulu ürünlerden aldığımdan dolayı açtırmak istemedim.ayrıca kutu üzerindeki resimler burada bahsedilen ve linkini verdiğiniz vestel modeli ile birebir aynı gözüküyor.
    ayrıca,fiyat 1449/12,ancak önümüzdeki günlerde bir kampanya sinyali verildiği içinde şimdilik beklemeye aldım.
    son olarak da bu tv nin bazı sorunlarından ve de daha önce almış olduğum seg marka 37 ekran crt tüplü televizyonun performans düşüklüğü ile kullanmış olduğum mükemmel görüntüye sahip philips marka 72 ekran "pixel plus 2" tv nin görüntüsünden sonra hayal kırıklığına uğrarmıyım, diye birtakım endişelerim var,bu belirttiğim 3 hususu dikkate alarak endişelerim ve bunlara bağlı olarak bu plazmayı alıp almamak konusundaki yorum ve görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. tekrar teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

forumda bahsi geçen hoparlörlü popüler olan modeli kastetmiştim, ayrıca bu modelin tek hoparlörlü olduğunu bilmiyordum, eğer öyleyse stereo ve surraund ses için mutlaka bir ses sistemine bağlamak gerekli, ayrıca benim gördüğüm yer ısparta migros olduğu için buradan forumda pek görüp alan olmadığı düşüncesindeyim, bu nedenle eş zamanlı olması bakımından halihazırda yakın zamanda migroslardan alınan-bulunan bu ürünlerin aynı olabileceği düşüncesi ile görüş sormuştum.yardımcı olan olursa sevinirim.

Hoparlörlü modeli ben tek hoparlörlü olarak bilmiyorum. SEG'in hoparlörlü modeli, BU Vestel modeli ile aynı ve Teknik Özellikler sekmesinde "Stereo > Evet" olarak gözüküyor.

Önceki sayfada verdiğim BU linkteki Tv, SEG'in en son gördüğüm modeli ve Lcd Tv değil, Plazma Tv'dir. Sitede Lcd diye yanlış yazılmış. Zaten panel çözünürlüğünden de anlayabilirsiniz, Hd Ready Lcd Tv'lerin çözünürlüğü 1024x768 değil 1366x768'dir. 1024x768 ise 42" Hd Ready Plazma Tv'lerin standard çözünürlüğüdür.

Eğer görünümü aynı ise bence panelin de aynı olma ihtimali çok yüksek. Yanılmıyorsam Tv'nin arkasında yaklaşık 5x5 cm.'lik beyaz bir etikette "Samsung" panele işaret eden "SAM" gibi bir kısaltma vardı. O etikete bakabilirsiniz. Zaten Tv'nin kutusu yukarıya doğru açılıyor, mağaza sorun çıkarmaz herhalde.

• quote:

1) bende bu plazmanın stereo olması gerekeceğini düşündüğüm için "tek hoparlör" ifadesine biraz şaşırmrıştım,

2) ayrıca,fiyat 1449/12,ancak önümüzdeki günlerde bir kampanya sinyali verildiği içinde şimdilik beklemeye aldım.

3) son olarak da bu tv nin bazı sorunlarından ve de daha önce almış olduğum seg marka 37 ekran crt tüplü televizyonun performans düşüklüğü ile kullanmış olduğum mükemmel görüntüye sahip philips marka 72 ekran "pixel plus 2" tv nin görüntüsünden sonra hayal kırıklığına uğrarmıyım, diye birtakım endişelerim var,

1) Hoparlörler 2x10 RMS. Stereo olması çok muhtemel, zaten dizaynı da bunu gösteriyor. En sağlıklı bilgi için ürünün kullanım kılavuzuna bakabilirsiniz.

2) Son aylarda diğer markaların da Plazma Tv'lerinde indirimler oldu. Bugün 1450 YTL bence az bir rakam değil. Zamanında 1390 YTL çok uygundu, şimdi 1299 YTL olsa güzel olur. En azından 1349 YTL'ye düşmesi gerekir bence.

3) Görüntü kalitesi çok ayrı bir konu. Her zaman hatırlamakta fayda var, Lcd ve Plazma Tv'ler SD yayın dediğimiz normal TV yayınları için üretilmiyor, HD görüntüler için üretiliyorlar. Dolayısıyla SD yayınlardaki performanslarını CRT Tv'ler ile, hele hele Pixel Plus 2 gibi CRT Tv'ler ile kıyaslamanızı önermem. Bu SEG için de geçerli, diğer en pahalı modeller için de geçerli. Tabi ki alt ve üst model Plazma Tv'lerin SD yayındaki başarıları arasında fark vardır.

Eğer PC bağlantısı ile HD filmler, diziler veya uydudan HD kanallar izlerseniz, o zaman Plazma Tv'lerin asıl performanslarını görürsünüz. Gerçi ağırlıklı olarak HD yayınlar izlenecekse de Plazma Tv değil, Lcd Tv düşünmek gerekir.

• benim bu tv yi düşünmemdeki asıl neden henüz hd yayınların yaygınlaşmamış ve tam hd ye geçilmemiş olması ve bu tv lerin de (özellikle lcd lerin) gelişmelerini tamamlamamış bir takım eksikliklerinin bulunması ve üst düzey ürünlerin fiyatlarının yüksek oluşu,son olarak da hd recevier lerinde tam oturmayıp yine fiyatlarının yüksek olması,kısaca henüz geçiş döneminde olmamızdır,yoksa elbetteki 4-5000 ytl lere üst düzey bir tv almak mümkün,ancak ağırlıklı olarak sd yayınları izleyen birisi olarak sırf panel tv ye geçmiş olmak da anlamsız geliyor,burada benim ihtiyacım,2. odada 2. bir büyük ekran tv vede son zamanlarda artan 16:9 formatındaki filmler ile büyük ekranda maç keyfi olduğu için bunu özellikle bu geçiş döneminde isteklerime uyan optimum bir ürünle değerlendirmek,.zaten bu düşünceyle lcd yerine plazma mantıklı gibi duruyor.mantık olarak yanlışım varsa,fikirlerinize açığım
    fiyat konusunda sizinle hemfikirim, diğer malum markaların ürünlerininde bu fiyatlara yaklaştığı günümüzde yapılacak kampanyada sizin belirttiğiniz rakamlar olursa değerlendirmek mantıklı gözükmekte.

• yardımcı olursanız sevinirim dıyorsunuzkı sd yayınlar icin iyi diger yayınlar ıcın kötü.bende kablo tv var sd yayın yok almayıda udusnmuyor kblo tv kampanyası var basladı ama 2 tane hd yayın ıcın o parayı vermem.demek istedigim bu tvye alırsam normal kablo tv goruntusu kotumu olur.zaten normal 70 ekranım var onda bile bazı kablo yayınların goruntusu kötü.birde hoperlorsuz modeli cok pahalı.

birde bu cihazın 2nci elini almak dogrumudur.yardımcı olursanız sevinirim 1000 ytlye buldum cunki

• @andy1

SD yayın dediğim, Standard Definition yayındır. Tüm normal Tv yayınları (anten, kablo tv, uydu farketmez) SD yayınlardır. Ayrıca dvd ve divx filmler de SD görüntüler olarak geçer. SD yayın/görüntü çözünürlüğüne ortalama olarak 640x480 diyebiliriz.

HD görüntü dediğimiz zaman ise 720p (1280x720) ve 1080i - 1080p (1920x180) olarak anılan çözünürlükler akla gelir.

Kablo Tv ile pek güzel görüntü alabileceğinizi söyleyemem. Fakat uydudan Tv izlerseniz, özellikle Component > Component bağlantı veya Scart çıkışından Component (Yuv, YPbPr) destekleyene uydu alıcısı modelleri ile gayet güzel görüntü alırsınız.

Eğer uydu sistemi (çanak) kurdurmayı düşünmüyorsanız ve amacınız sadece Tv izlemekse, bence bu Tv'ye bu kadar para vermeyin. Onun yerine güzel bir 72-84 ekran Crt (tüplü) Tv alın.

İkinci el olarak alıp almamak size bağlı. Faturası varsa, daha önce serviste tamir görmediyse, satıcı güvenilirse neden olmasın.

• acıkcası canak anten dusunmuyorum zaten izledigim 2 kanal var discovery ve national gp birde dvd cok izlerim.eski ama yumatu bir dvdim var 4 senelik onda yuv ve ypbpr cıkısları mevcut.bu tvye heves ettim burdaki yorumları okuyunca.revizyonlu bir plazma buldum bayan ful garanti 1 sene dedi evinize getirip kuralım diyor.ama onunda hakkında yeterli bilgi edinemedim revizyonlu urunlerin anladıgım kadarıyla arıza halinde degisimi yokmus.ama piyasada 2200 ytl bunlar revizyonlu diye 100o ytl diyorlar o firmada calıstıgı ıcın ucuz aldıgını soyledi full hd lcd 106 ekran.sizede tşk ediyorum cunki genellıkle nereye baksam sorun icin sizin forumlarda soru cevapları cıkıyor.ama sanaldan acıkcası almayada gozum korktu oyle seyler okudumki.yoksa inanılmaz plazmalar lcdler var 1000 ytlye sıfır.elbetteki garantisiz gumruk faturalı urunler
  • quote:

Orjinalden alıntı: andy1
    revizyonlu bir plazma buldum bayan ful garanti 1 sene dedi evinize getirip kuralım diyor.
    ....
    revizyonlu diye 100o ytl diyorlar o firmada calıstıgı ıcın ucuz aldıgını soyledi full hd lcd 106 ekran.

Önce Plazma demişsiniz, sonra Full HD Lcd 106 ekran demişsiniz. Bu arada, eğer firma çalışanı ise deneme üretimi, tamir görmüş vb. olabilir. Firmayı bilmiyorum ama bana sıcak gelmedi.

Neyse, SEG Plazma konusunu genel konuya da çevirmiş olmayalım. Tv tavsiyeleri için diğer konuları kullanırsak daha iyi olur.
  • Kimseden uzun zamandır ses çıkmıyor demekki sorun yok cihazlarda..

Ben biraz HD performansından söz edeyim bari. son bir aydır Arabsat uydusundan HD visio, Luxe HD ve Melody ZEN HD izliyorum HTPC ile. Bağlantı VGA üzerinden ve görüntü muhteşem arkadaşlar.

PC bağlayacaksanız illaki VGA kullanın. HDMI üzerinden görüntü iyi değil..
  • Benim bu Tv'de şimdiye kadar gördüğüm ve sorun diyebileceğim tek şey, uydudan Tv izlerken akan yazıların ara ara titreşimli olması. Çok az izlendiği için dikkat etmedim ve ne kadar sık olduğunu bilmiyorum. Ama dikkatimi çekmişti.

HD ve PC bağlantısı performansı ile ilgili olarak, PC bağlantısında HDMI ile 1:1 pixelmapping yapamadığı için görüntü pek güzel olmuyor, VGA ile sorun yok. Ben ayrıca dünya kupası HD maç yayınlarını Dreambox 800 HD ile HDMI bağlantı yaparak denemiştim, her Hd Ready Plazma Tv, Seg de güzel görüntü vermişti.

Lcd Tv ile kıyasladığımda ise, Lcd Tv'de detaylar daha doğaldı, Plazma Tv'de ise renkler gözüme daha hoş gelmişti.
  • Kayan yazılarda bazen aynı etkiyi bende görüyorum. Ancak ciddi bir problem değil.

HDMI üzerinden 1:1 yapabilse bile garip bir şekilde renkler cansızlaşıyor. Hani ilk jenerasyon LCD paneller gibi donuk bir görüntü veriyor. Bu yüzde VGA üzerinden HTPC yi bağlayıp SSHD ile HD yayınları izleyebiliyorum. Özellikle LUXE HD kanalında çok iyi performans sergiliyor.

Benim bu cihazla ilgili tek problemim aslında neredeyse bütün 42" plazmalarda kullanıla gelen dikdörtgen pixellerle ilgili. Eğer bu panel 1366*768 olsaydı kesinlikle tadından yenmezdi. PC bağlayınca ister istemez yaşanan görüntü oranı(aspect ratio) bozulması sinir bozucu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: plcmn
    Benim bu cihazla ilgili tek problemim aslında neredeyse bütün 42" plazmalarda kullanıla gelen dikdörtgen pixellerle ilgili. Eğer bu panel 1366*768 olsaydı kesinlikle tadından yenmezdi. PC bağlayınca ister istemez yaşanan görüntü oranı(aspect ratio) bozulması sinir bozucu.

Maalesef bunun tek çözümü 50" Plazma Tv almak
    50" olanını 1599 veya 1699 YTL gibi bir fiyattan satarlarsa, PC bağlantısı ve HD performansı test edildikten sonra düşünülebilir.

Bu arada, önemsiz bir bilgi ama, ben hoparlörlü olan modelin birebir aynısını Finlux markası ile bazı şirketlerde gördüm. Demek ki Vestel ihracat fazlası ürünleri çeşitli kanallardan ülke içinde satıyor. Seg olanları Migros'lar aracılığı ile satıyorlar, Finlux markasını demek ki tüketiciye ulaştırmıyorlar.

• sn @signore finlux markası nerede satılıyordu fiyatıda belirtirseniz sevinirim.

birde ricam var yeni telefon numarası girdim uyeligimi onaylatmak icin.fakat verdigim tel bana aittir oysa diyorki baskası tarafından bu numara girlmis.ilk verdigim tel numarası dogrudur fakat kapalı yeni verdigim ise calısıyor fakar baskası tarafından verilmis ben hic birsekilde o numaramı vermemistim.onaylatamıyorum uyelıgımı.ilgilenirseniz sevinirim
  • quote:

sn @signore finlux markası nerede satılıyordu fiyatıda belirtirseniz sevinirim.

Finlux markasını tüketiciye satışta herhangi bir mağazada görmedim, sadece gittiğim bazı şirketlerde bekleme salonları gibi yerlerde gördüm ama Seg ile aynı kasaya sahipti. Demek ki Vestel bu modeli Finlux markası ile de ihraç ediyormuş.

quote:

birde ricam var yeni telefon numarası girdim uyeligimi onaylatmak icin.fakat verdigim tel bana aittir oysa diyorki baskası tarafından bu numara girlmis.ilk verdigim tel numarası dogrudur fakat kapalı yeni verdigim ise calısıyor fakar baskası tarafından verilmis ben hic birsekilde o numaramı vermemistim.onaylatamıyorum uyelıgımı.ilgilenirseniz sevinirim

Başkası tarafından girilmiş olması için, o numara ile Sms onayı yapılmış olması gerekir. Eğer bir yanlışlık var diyorsanız, sorun yaşadığınızı ve cep telefonu numaranızı "forumdestek@donanimhaber.com" adresine email ile gönderin lütfen, gereken kontrol ve işlemler yapılır.

• sn @signore cok tskler.sımdı mail atıyorum.
  • kayan yazı sorunu benım bıldıgım kadarıyla sadece seg markası ıcın degıl plazma panellerde olağan bir durum. ben hala pc bağlantısı yapamadım ama blu ray bağlantıda hiçbir sorun yok ve 1080i mukemmel dıyebılırım. tv kanalları arasındakı yayın kalıtesı benı cok rahatsız edıyor. tuplu tv satışları nerdeyse durdu panel satışları son surat devam edıyorken tv yayınlarımız hala kaplumbağa hızıyla iyileştirilmeye çalışılıyor. tvde cift tuner olması cok guzel ve kullanışlı.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.