Şimdi Ara

SEG tüplü tv arızası yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim ama birsüredir boşta bekleyen tüplü tv yi bugün kablo, uydu vs ayarlayıp kullanmak istedik. yaklaşık yarım saat falan uyduyu takıp kanal ayarlarını falan yaptık fakat birden tvden bip bip sesler gelmeye başladı. güç düğmesinden kapatana kadar bu ses arka arkaya kesilmedi hiç. sonra tvyi açtığımızda görüntü tamamen gitmişti. Hatta tv yi kumandadan açarken hiç ses gelmiyordu şimdi açma düğmesine basınca yine 1 kez aynı o bip sesinden geliyor.

Uydu açıkken ses geliyor fakat ekranda en ufak bir ışık belirtisi bile yok. Yani tv kapalı gibi. Bu tv değerlendirmek için kullanılacaktı, bir tamirci çağırsak bize pahalıya mı patlar acaba değmez mi? Birkaç tv tamir forumuna gözattım, saırım onlar bu işten anlayanlar için yapılmış. tek kelimesini anlamadım. Bana basit olarak bunun yapılacabilecek bir arıza mı olduğunu söyleyebilecek biri varmıdır acaba?

• Görüntü gelmiyor ses geliyor diyorsunuz. Horizontal katını kontrol ettiniz mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın bu konu hakkında hiçbir bilgim yok :( Sadece tamirci çağırmaya değermi masraflı birşeymi öğrenmek istedim. Horizontal kat dediğiniz kolaylıkla bakabileceğim bir yermi? içini açsam anlarmıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delta84 -- 7 Şubat 2015; 22:37:25 >
  • delta84 D kullanıcısına yanıt
    Tüplü tv tamiri 50 lira civarından başlar, arızaya göre fiyat tırmanır. Arıza tespiti de 20 lira civarı oluyor.
    Tamirci değilim, etrafımda duyduklarım bunlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladim, cok tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüp Bitmiş Diyorlardı. Tüp Bitmiş olabilir Herhalde Onun Anlamıda Ya Pert Olmus Yada Cidden İcindeki Tüp Bitmiştir.
    Yada Anakart Var Tüplerin Arkasında Olcu Aletiyle Bir Kontrol Et Bakalım Kart Yanmısmı Ama Anakart Yansa Hic Acmaz Ama Sen Yinede Bir Bak Etrafındaki Kartlara Cünkü Yüksek Voltaj Ve Alçak Voltaj Kartlara Zarar Veriyor. Kartlar Saglamsa Genel Bakım Yap Kendin Temizle İcindeki Tozları Tozlardan Kaynaklanma Oranı Daha Yuksek Cunku Isındıkca Isının Yayılma Oranını Etkiliyor. Eger Pertse BİMEKS De Cok Guzel Ucuz Led Tvler var Alırsın Birtane Sırf Ben Salonda Konsol Oynayamadıgım Icın Almıstım Isıne Yarar Zaten Uydusu İcinde Sadece SMART TV Deil.

-İyi Forumlar-
  • Tüplü tv de birikmiş yük vardır.

Bilmeyen birisi açmamalı bence.

Herhangi bir uzvunuz ciddi anlamda zarar görebilir.

Servise verin gitsin. Adam size yapmadan önce fiyatı söyler zaten, kabul ederseniz yapar.

Hiç bilgisi olmayan çıkamaz içinden.
  • Cevaplariniz icin tesekkurler. Evet tvden hic anlamiyorum o yuzden de acmaya cesaretim yok. Dediginiz gibi en iyisi tamirciyle halletmek. Cok masrafliysa da artik kullanmayiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: delta84

Cevaplariniz icin tesekkurler. Evet tvden hic anlamiyorum o yuzden de acmaya cesaretim yok. Dediginiz gibi en iyisi tamirciyle halletmek. Cok masrafliysa da artik kullanmayiz..

Fakat o masraf neymiş öğrenmek için yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 20 TL ödeyeceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redese

quote:

Orijinalden alıntı: delta84

Cevaplariniz icin tesekkurler. Evet tvden hic anlamiyorum o yuzden de acmaya cesaretim yok. Dediginiz gibi en iyisi tamirciyle halletmek. Cok masrafliysa da artik kullanmayiz..

Fakat o masraf neymiş öğrenmek için yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 20 TL ödeyeceksiniz.

Adam crt yükünü boşaltmayı ya beceremezse?

Anlık da olsa oluşacak ark zarar verecek.

Hem kendisi hem cihaz zarar görebilir.

Bunun sorumluluğunu üstlenebiliyorsanız buyrun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.