Şimdi Ara

Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
9
Favori
10.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: touchme

Bölümü tercih edermısın hangi üniversiteden mezunsun bide mezun olunca iş bulma olanakları nasıl maaşı falan

4 yıllık bir fakülteye gidersen mezun olduğunda yabancı dilin olursa çok rahat iş bulursun ve maaşında iyi olur ama meslek olarak zor. 6 ayda bir eve gelirsin ve koskoca denizin ortasında bir gemidesin psikolojik olarak güçlü olman lazım, para için yapıcaksan tavsiye etmem ama ben denizi seviyorum hem gezer hem denizde yaşarım diyorsan tavsiye ederim.
    Bu arada daha mezun olmadım.
    4 yıllık fakülteler İTÜ Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği, Piri Reis Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği (Özel), KATÜ Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği, RTE Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği (YGS ile alan tek 4 yıllık), Dokuz Eylül Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği hatırladıklarım bunlar, Girne Amerikan Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği (Özel).

• quote:

Orijinalden alıntı: DALGIÇ ADAM

2* Dalgıcım pek çok gece dalışı ve gündüz dalışı yapabiliyorum eleman lazımmı ?, yüksek akıntıda ne yapılacağını bilir acil durumlarda her türlü müdehale yapabilirim nereye başvuruyoruz

Malesef bu yetenekler gemilerde çalışmanız için yeterli değil ama gemici olmak için gerekli kurumlardan bir kaç belge alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ka-tet

Makine dairesi, pisliği falan Şh. Aydın Güler e benziyor. Aydın güler de makine stajyerliği yapmıştım birkaç yaz önce. Bu arada uzakyol çalışan gemilerle bunlar arasında dağlar kadar fark var pek ciddiye alma bu stajı eğlen geç kim ne derse desin pek takma kafana.

O resimler vapur tersanedeyken çekildi tadilat halindeyken yani o yüzden o kadar kirli, bu arada Aydın Güler satıldı çürümek üzereydi en son . Farkı biliyorum hocam bizde zaten pek takmıyoruz.
  • max. kaç knot yapıyor bu alet ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 32huseyin32

max. kaç knot yapıyor bu alet ?

14
  • bu türk konulara bayılıyorum. Uğraşın için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpayburak

bu türk konulara bayılıyorum. Uğraşın için teşekkürler

Ben teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sivri Biber

quote:

Makine dairesi, pisliği falan Şh. Aydın Güler e benziyor. Aydın güler de makine stajyerliği yapmıştım birkaç yaz önce. Bu arada uzakyol çalışan gemilerle bunlar arasında dağlar kadar fark var pek ciddiye alma bu stajı eğlen geç kim ne derse desin pek takma kafana.

O resimler vapur tersanedeyken çekildi tadilat halindeyken yani o yüzden o kadar kirli, bu arada Aydın Güler satıldı çürümek üzereydi en son . Farkı biliyorum hocam bizde zaten pek takmıyoruz.

Hadi ya ne ara satıldı en son yaz aylarında denk gelmiştim ama. Birde burada staj yapanların stajdan sonra bütün şehir hatları gemilerinde yolculuk yaparken mutfak tarafına gidip çay içme hakkı oluyor zaten aylarca çalışınca neredeyse bütün şh çalışanlarınıda tanımış oluyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hadi ya ne ara satıldı en son yaz aylarında denk gelmiştim ama. Birde burada staj yapanların stajdan sonra bütün şehir hatları gemilerinde yolculuk yaparken mutfak tarafına gidip çay içme hakkı oluyor zaten aylarca çalışınca neredeyse bütün şh çalışanlarınıda tanımış oluyorsun.

Aynen öyle hocam stajın en zevkli taraflarından birisi. Staj çıkışında başka vapurlarda yemek yediğim bile oldu.

• hocam öncelikle kolay gelsin.
    benim hep sormak istediğim merak ettiğim birşey var.
    bu resimdeki yuvarlak daire şeklindeki şey nedir ne işe yarar çoğu gemide görüyorum bunu.
     Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rosso Scuderia

suya dusen yolculari napiyosunuz

Yılana sarılıyolar.

Bu laftan sonra daha kimse denize bir şey düşürmemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Doglos

hocam öncelikle kolay gelsin.
    bu resimdeki yuvarlak daire şeklindeki şey nedir ne işe yarar çoğu gemide görüyorum bunu.

Eskiden gemilere yol vermek için yani geminin hızını azaltıp arttırmak için kullanılan alet. Şimdi daha küçükleri ve pratik olanları kullanılıyor bu resimde görünenler çok daha eski ama her ihtimale karşı kullanılabilir durumdalar. 2 tane daire olmasının sebebi de geminin 2 pervanesi olduğu için biri sancak pervaneyi kontrol ediyor diğeri de iskele pervaneyi.

• quote:

quote:

Eskiden gemilere yol vermek için yani geminin hızını azaltıp arttırmak için kullanılan alet. Şimdi daha küçükleri ve pratik olanları kullanılıyor bu resimde görünenler çok daha eski ama her ihtimale karşı kullanılabilir durumdalar. 2 tane daire olmasının sebebi de geminin 2 pervanesi olduğu için biri sancak pervaneyi kontrol ediyor diğeri de iskele pervaneyi.

Arkadaş camdaki döner silecekten bahsetmiş sanırım..

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Marilyn

quote:

quote:

Arkadaş camdaki döner silecekten bahsetmiş sanırım..

aynen ondan bahsetmiştim ama çok farklı anlaşılmış nasıl olmuş bende anlamadım.

• Aylık ne kadar alıyorsunuz ?
  • Şehir hatlarına cok müracaat ettim ama cevap alamadım işe alınmamın bir yolu var mı?
    Usta Gemici yeterliliği olan calışanlar aylık ne ücret alıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvankabas

Şehir hatlarına cok müracaat ettim ama cevap alamadım işe alınmamın bir yolu var mı?
    Usta Gemici yeterliliği olan calışanlar aylık ne ücret alıyor?

Sadece belli zamanlarda işe alımlar için mülakatlar yapılıyor, onun haricinde sağlam torpilin olması lazım.
    Maaşlar hakkında da tam bir bilgim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanımda kaptan veya reis olduğu sürece evet sürebilirim.
  • O gemi nasıl 559 senelik ya ben anlamadım.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

O gemi nasıl 559 senelik ya ben anlamadım.?

Gemi değil tersane 559 senelik.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.