Şimdi Ara

Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
9
Favori
10.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehir Hatları'nda staj yapıyorum bi aksilik olmadığı her gün boğaz turuna bizim vapur gidiyor, turdan önce ve sonra Kadıköy-Eminönü, Üsküdar-Eminönü veya Karaköy-Kadıköy çalışıyoruz hemen hemen her gün dümen tutuyoruz İstanbul Boğazı'nda dümen tutmak çok zor ve tehlikeli bu yüzden köprüüstü'nde (kaptan köşkü) en az 3 kişi oluyoruz 360 derece etrafı gözlemek zorundayız. Gemi düdüğüne basmak çok zevkli önümüzdeki herkes yol veriyor, görevde olan kıyı emniyeti araçları, sahil güvenlik botları ve ticari gemiler haricinde çatışma riski yoksa kimseye yol vermiyoruz bu konuda tüm Şehir Hatları gemileri biraz bencil. Kaptan ve reis her zaman köprüüstünde, gemiciler halat başında, çarkçıbaşı ve yağcılarda makinede duruyolar stajyerler ise nereye çağrılırlarsa orada duruyolar. Stajyerlerden biri yanaşma-kalkmalarda mutlaka halat başında oluyor diğeri de dümende değilse artık ne iş vermişlerse onu yapıyor. Tüm personel 24 saat çalışıyor ve diğer gün 24 saat evdeler. 2 vardiya personel var ve biz 2 personelle de çalışıyoruz. Gemini ismini veremiyorum kusura bakmayın sorularınız varsa alıyım.

Seferlerin iptal edildiği sisli günde Galata Köprüsü

Gemi lumbuzundan Karaköy İskelesi

Boğaz Turu'nun son durağı Anadolu Kavağı

Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)

Diğer stajyer arkadaş
     Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)

Tersanedeye girdiğimizde gemi havuzdayken
    Resimlerde gördüğünüz tersane havuzu Fatih Sultan Mehmet tarafından 1455 yılında yaptırılmıştır yani şuan 559 yaşındadır ufak tefek onarımlar haricinde hala kullanılabilirliğini korumaktadır.

Tersanedeyken şu yanlarda görünen gemiyi tutan kalasların üzerine az daha varil düşüyodu, vinç yerdeki yakıt varillerini yukarı taşırken iyi bağlanamayan bir varil halatından kurtuldu ve yere düştü biraz daha sola gelse kalasın üzerine düşecekti kalasın yere düşmesine neden olabilirdi bu da gemiyi susuz havuzda içindekilerle beraber bi tarafa düşürürdü.

Gemi tersanede veya limanda her nerede olursa olsun 24 saat nöbet tutuluyor zaten gemi baştan aşağı alarmlarla donatıldığı için en ufak şeyde tüm gemi ayağa kalkıyor.
    Tersaneden çıkış yaptığımız gün havuza su alırlarken

Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)

Makina Dairesi (Makine dairesinde çalışan herkes kulaklık takmak zorunda çok ses çıkarıyor.

Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)

Vapurdaki stajyer kamarası (Normalde ıvır zıvır kamarası)

Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)  Şehir Hatları'nda Staj Yapıyorum Soruları Alıyım [SS'li] (Vapurda)

Altta yerde olan Türk bayrağı değil yanlış anlamayın sadece kullanılmayan işaret sancağı.

Savarona

Edit: Mobiller için düzeltmeye çalıştım umarım olmuştur @PrometheusDesmotes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sivri Biber -- 24 Kasım 2014; 18:09:12 >

• suya dusen yolculari napiyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rosso Scuderia

suya dusen yolculari napiyosunuz

Yılana sarılıyolar.
  • Mobil sorunlu resimler gözükmüyor
  • Sivri Biber kullanıcısına yanıt
    Monilde resimler düzelmiş ilgin için teşekkürler kolay gelsin
  • Zevkli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atkosturanadam

Zevkli mi?
    Boya, temizlik ve tamir işlerini saymazsak zevkli diyebilirim.
    @atkosturanadam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sivri Biber

Boya, temizlik ve tamir işlerini saymazsak zevkli diyebilirim.
    @atkosturanadam
    en son km olarak kaç km hızla gidebiliyor. Birde gövdesi baya büyük hemen kötü havada batacak gibi durmuyor neden seferleri iptal ediyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

en son km olarak kaç km hızla gidebiliyor. Birde gövdesi baya büyük hemen kötü havada batacak gibi durmuyor neden seferleri iptal ediyorlar.

Alıntıları Göster
    Maximum 14 Knot hızla gidiyoruz buda yaklaşık saatte 25 km hıza denk geliyor. Seferler gemi batacağından dolayı iptal edilmiyor çatışma riskinden dolayı iptal ediliyor, sisli havalarda geminin ucunu zor görüyoruz turyol ve dentur gibi şirketler ve ticari gemiler çalışmaya devam ediyor buda bizim gemiler için risk oluşturuyor bu nedenden dolayı iptal ediliyor.
    @karasimsek06

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sivri Biber -- 23 Kasım 2014; 16:39:12 >

• tesekkurler guzel olmus hep gemilerin icini.merak etmisimdir
  • Okudugunuz bolum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

Okudugunuz bolum ?
    Denizcilik
    @StoryBro
  • quote:

Denizcilik
    @StoryBro
    yakın yol mu ehliyet?
  • quote:

Orijinalden alıntı: byob

yakın yol mu ehliyet?

Alıntıları Göster
    Şimdilik yakın yol.
    @byob
  • quote:

Şimdilik yakın yol.
    @byob
    Makine dairesi çok darmış. Ana Makine ve kaç jeneratör var, marka model öğrenebilir misin? İlgimi çekti.
    Fotoğraflar güzelmiş, Allah selamet versin
  • Kaptan pipo iciyor mu?
  • Şu suyla dolma muhabbetini bilmiyordum çok güzelmiş teşekkürler
  • Yüzmeyi biliyon mu evlat
  • Eskiden kömürle çalışan şehir hatları vapurları varmış.. 40 yıl evvel sanırım.. Bu eski vapurların sergilendiği bi müze var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: frux

Eskiden kömürle çalışan şehir hatları vapurları varmış.. 40 yıl evvel sanırım.. Bu eski vapurların sergilendiği bi müze var mı?
    çalışan güvenlik önlemleri nasıl yeterli seviyede mi yoksa Allaha emanet gidiyormu

not:Ayrıca çok güzel konuymuş tebrik ederim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.