|
Şehir İçi 5 lt'yi Geçmeyen Dizel Tavsiyesi (3. sayfa)
-
-
Antalya'da 1.6 TDI DSG ile ortalamam 2 senedir 4.4 ile 4.8 arasında gidip geliyor. Nadiren 5 olmuştur. Çoğunlukla kısa sürüşler, öyle basmadan da değil basarak da gittiğim çoktur. Babamın aynı araçla 4.1 lt yaktırmışlığı var. Sabah çevre yolu trafiğine girdiği halde... Diğer şehirlerde ortalama fazla çıkabilir. Bir de dip gaz yapıştıranlar ve seri gideceğim diye gazlayıp duranlardansanız 6'yı rahat görürsünüz ve altına düşmez.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dr07421,5 fiesta aldım. Yol bilgisayarını sıfırlayalı 150 km civarı oldu ekstra dikkatli sürüyorum 27 km ortalama hız ve yakıt tüketimi 3,3 lt şu anda. Bi ara 3,2'ye düşürdüm ama trafik durumu etkiliyor dönem dönem. Düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.
Güzel seçim, hayırlı olsun. Teneke fransızlara 5 çeker. 5 sene sonra hala çok diri olacak, hiçbir fransız bunu veremez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: dr0742hocam günlük 40 km dümdüz sayılabilecek güzergahta yaklaşık 10 km'si düşük hızda dur kalklı, 30 km'si sabit 80'le gidilebilecek çevreyolu. Ankara'da kardeşim var yakında amca olacağım inşallah arada uzun yol da yapılır yani :) Belki lpg daha uygun olabilir ama lpg problemlerinden bıktım (hep eski araçlarda kullandığımdan da olabilir)
Alıntıları Gösterantalyada 30 km boyunca sabit 80 km/s hızla nereye gidebiliyorsunuz merak ettim? benim bildiğim öyle bir yol yok.
-
Kesinlikle Clio, ne zaman yakıt aldıgını unutursun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: texjrwillerjrantalyada 30 km boyunca sabit 80 km/s hızla nereye gidebiliyorsunuz merak ettim? benim bildiğim öyle bir yol yok.
Alıntıları Göstergidiş dönüşü kastettim hocam 15-15. Kanal mahallesinden çallıya kadar dur kalk, ordan da havalimanına kadar çevre yolu. Cırnık köprüsünden de güzeloba taraflarına doğru dönüş.
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsisGüzel seçim, hayırlı olsun. Teneke fransızlara 5 çeker. 5 sene sonra hala çok diri olacak, hiçbir fransız bunu veremez.
Alıntıları GösterAllah razı olsun daha iyileri sizin olsun. Bir Öçönceki aracım 1994 favoritti. Tek marşta çalışma, merkezi kilit, hidrolik direksiyon, bunlar bile devrim şu an benim için :)
quote:
Orijinalden alıntı: dr0742Allah razı olsun daha iyileri sizin olsun. Bir Öçönceki aracım 1994 favoritti. Tek marşta çalışma, merkezi kilit, hidrolik direksiyon, bunlar bile devrim şu an benim için :)
Alıntıları GösterBende de samara vardı 94 yılında 92 model. Ön camları otomatikti (sonradan taktırmıştım).
quote:
Orijinalden alıntı: dr0742Allah razı olsun daha iyileri sizin olsun. Bir Öçönceki aracım 1994 favoritti. Tek marşta çalışma, merkezi kilit, hidrolik direksiyon, bunlar bile devrim şu an benim için :)
Alıntıları Göstersen onun saçmalamalarını ciddiye alma, 90 senesinden beri fransız tenekesi kullanırız (3 tane r9 bir flash s, bir laguna ve bir latitude) bir tanesi olmadık arıza çıkarmadı. loeb o fransız tenekesi ile 10 defa dünya ralli şampiyonu oldu, fransız tenekesi f1 de başarıdan başarıya koşarken kapısı tok kapanan malum alman korkudan adımını atamadı f1, ha keza dayanıklı ve sorunsuz olarak bilinen toyota f1 de nal toplarken renault şampiyon oluyordu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsisGüzel seçim, hayırlı olsun. Teneke fransızlara 5 çeker. 5 sene sonra hala çok diri olacak, hiçbir fransız bunu veremez.
Alıntıları GösterYalnız o aracın motorunun tasarımı teneke dediğin "fransız" PSA'ya ait fena çuvalladın
Konu sahibine ithafen: Reis önce fransız malını boykot edin dedi evet ettiniz boykot. Bunu dedikten kısa bir süre sonrada bunu dedi: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/kendimizi-avrupada-goruyoruz-41668756 ee noldu şimdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 4 Aralık 2020; 23:47:17 >
-
arkadaş hem beni blokluyorsun, hem de cevap yazıyorsun bu nasıl bir çelişkidir? madem blokluyorsun, cevap yazma. muhaha muhaha yaptığın fiesta sonuçta alman üretimi orası burası oynayan fransızlardan değil, motorunun fransız olması çok da mühim değil, araba sadece motordan ibaret değildir, önce bunu öğren.
-
Renault grubu ve PSA motorları yakıt konusunda iyidir.
2013 megane aracım vardı , taş gibi araçtı bu sene başında sattım. Araç performansı kullanım ve bakıma bağlıdır.
5 in altinda yakacak dizel, A segment değil ise çok zor.
İmkansız a yakın.
Sadece şehir içi ise. -
Punto 1.3 mj
Otomatiğini de uygun fiyata bulursunuz -
5 litreyi geçmesin diyorsunuz. Sonra dpf tıkandı, kurum bağladı, lamba yaktı, masraf açtı....
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kim bloklamis beyinsisimi hayir adamin asabini bozmayin eski topraklardan kendisi.
Ladadan sonra passat a gecmekte ne bileyim cag atlamissin orta cagdan yeni caga gecis olmus m.o 150 den 21.yy ... bi bana piyango vurmadi veya miras kalmadi
Fiesta 1.5 nasil 3.2 litre yakar ya ? Fake bence inanmam, benim 1.2 2009 symbol 7.9 yakiyor. Onceden lpg li 1991 spring vardi ondan az yakiyor evvela ama 3.2 lt sallamasyon. Gunluk 100 km yap oyle paylas.
En az yakan benzinli araba nedir ? Suzuki alto mu ?
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migKim bloklamis beyinsisimi hayir adamin asabini bozmayin eski topraklardan kendisi.
Ladadan sonra passat a gecmekte ne bileyim cag atlamissin orta cagdan yeni caga gecis olmus m.o 150 den 21.yy ... bi bana piyango vurmadi veya miras kalmadi
Fiesta 1.5 nasil 3.2 litre yakar ya ? Fake bence inanmam, benim 1.2 2009 symbol 7.9 yakiyor. Onceden lpg li 1991 spring vardi ondan az yakiyor evvela ama 3.2 lt sallamasyon. Gunluk 100 km yap oyle paylas.
1100 km oldu 3,5 lt gösteriyor hocam şu an. Bu ay 2.depo mazot alacağım araca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 2 Ocak 2021; 13:40:13 >
quote:
Orijinalden alıntı: flyer_migKim bloklamis beyinsisimi hayir adamin asabini bozmayin eski topraklardan kendisi.
Beni iyi ezberleyememişsin. Lada ile passat arasında 25 yıl, 7-8 araba var. Ben senin nikini bile hatıtlamıyorum ve hatırlamayacağım, git başka şeyleri ezberle. Şiir falan mesela...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X